Aktív témák
-
darvinya
titán
Már a leírásodban ott a válasz.
dvb-T ahol a Terrestrial azaz légi
dvb-C ahol a Cabel azaz kábelMade Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
club1
veterán
Az, hogy kisebb hatékonysággal tömörít, egyben azt is jelenti, hogy nem kellenek a betömörítéshez olyan komoly hardverek, mint a DVB-T esetében. A DVB-C korábbi szabvány, direkt a kábelszolgáltatóknak találták ki. A DVB-T rákeverése a kábelhálózatokra egy lehetőség, amit nem minden szolgáltató használ ki (szerintem nem is tehetik jogszerűen, az AH engedélye minimum kell, de egyesek szerint a műsorszolgáltatókkal egyenként is meg kellene egyezni hozzá).
-
Watt25
veterán
Ezt egyébként valaki elmagyarázná? Ha nincsen technikai akadálya annak, hogy a DVB-T -t rátegyék a kábelhálózatra, akkor mi a létjogosultsága egy másik (DVB-C) szabványnak?
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
malisonX
aktív tag
Köszi szépen srácok a válaszaitokat! Kicsit hülyeségnek tűnt a dolog, mert mindenhol azt olvasni hogy a DVB-T az kizárólag földfelszíni digitális. Így már képben vagyok
Egyébként egyik TV-men gond nélkül nézem a MindigTV által is nyújtott csatornákat, de abban van DVB-C meg DVB-T tuner is. Másik TV-m pedig Tescos LCD, amiben nincs semmi. Ahhoz kerestem valami megoldást, hogy HD-zhassak, de úgy néz ki elég hogyha veszek egy 10k-s MinDig boxot, ez jó hír
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz
malisonX #2094 üzenetére
Ez úgy szokott működni, hogy vannak ilyen vidéki szolgáltatók, ahol a MinDigTV-t rákötik a saját kábelhálózatukra olyan módon, hogy tetőantennával befogják, majd frekvenciában lekeverve, vagy anélkül továbbítják hozzád.
Ezért nyilván nincs joguk külön pénzt kérni, tehát ez csak egy ilyen bónusz, hogy nem kell neked saját antennát felszerelni. Akár beüzemelhetsz rá egy kártyás DVB-T-vevőt is, de annak anyagi részeit már a MinDigTV-sekkel kell intézni, a kábeles cégnek semmi köze hozzá.
Feltételezésem szerint erről lehet szó itt is, vagyis nem akármilyen kódolatlan csatornákról, hanem csak a MinDigTV-ről.
Amellett lehetnek még a kábelen még DVB-C csatornák is, plusz analóg csatornák is.
Gyakorlatban ez inkább úgy oldható meg, hogy a kábelre sorosan felfűzöl egy bármilyen DVB-T-vevőt is, plusz egy C-vevőt is. Utóbbit adhatja a szolgáltató is, vásárolhatod használtpiacon is stb.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
malisonX
aktív tag
Sziasztok! Bocsi, kicsit OFF a kérdésem, de jobb topicot nem találtam.
A kábelTV szolgáltatóm azt írja a weboldalán, hogy a kódolatlan csatornák DVB-T és DVB-C formátumban is elérhetőek náluk. Jól értelmezem, hogy ez azt jelenti hogy sima MinDig TV vevővel is elérhetőek ezek? -
Killing
addikt
A MindigTV családi csomag feltöltőkártya ára 6 hónapra kb. mennyi? HBO nélkül kéne.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
darvinya
titán
Egy felv.-tás a pre-paid kártyáról.
Tavaly net-en rendelt 1 éves prepaid kártyát dec. 21-jan.3-ig használtam full nyitottan és csak utánna aktiválattam.
Ezek szerint nem 7-10 napot próbáltam.
Maga a kártya alapból dec.12-jan.12-ig volt nyított.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
midian
tag
Szia
Érdeklődnék hogy sikerült e valahogy rögzítened az antennát?
Nálunk is hasonló erkély lehet mint amit leírtál ,Márciusra rendeltem meg a Mindíg tv t.
Már én is azon törtem a fejem hogy hogyan tudnám rögzíteni csak nálunk kicsit bonyolultabb lesz szerintem, mert földszinten lakom ,és féltem kicsit a környékbeli h gyerekektől.
G -
azbest
félisten
Az aktiválástól él az előre fizetős előfizetés. Az első használattól 7 napig (már nem 10) minden adót nyit. Szóval ha már kipróbáltad a kártyával a vételt és szeretnéd nézni 7 napig a többi adót, akkor azt most tedd meg, mert kikapcsolva is letelik az idő.
Ha lejár a 7 nap és még nem volt aktiválva, akkor nem fogja nyitni a fizetős adókat. Ha majd aktiválni akarod, akkor a weboldalukon is megteheted ezt a megfelelő adatok megadása után, vagy a telefonos ügyfélszolgálattal is intézheted.
Ami még lényeges lehet, a kártya bekapcsolt készülékben válik aktívvá, mégpedig akkor ha az alapcsomag muxáról nézel adókat (pl tv2, rtlklub, euronews, info csatorna vagy az alapcsolmag adói), mert a közszolgálati csatornák mellett nem sugározzák az aktiváló információkat. Ha sokáig (több hétig) nem használod a kártyát vagy a 7 napos próba után csak később aktiválod, akkor beletelhet pár percbe, amíg aktívvá válik a kártya, csak hagyd rajta valamelyik adón.
[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
Nekem egy éve, az előre fizetett kártyám aktiválatlanul érkezett. Aktiválatlanul a kártya 10 napig működik. Ez alatt a 10 nap alatt az összes csatorna jön vele (HBO is). Aktiválni telefonon kell (innentől kezdődik az előfizetési időszak). A következő frissítést követően fognak rajta az előfizetett csatornák csak dekódolódni.
A kártyát beteszed a CA modulba, a modult a tv-be (jó erősen, de vigyázz csak egy irányban jó) bedugod.[ Szerkesztve ]
-
exor
tag
Hello!
Megrendeltük itthonra a következőt (webshopon): MinDig TV Extra Alap műsorcsomag (+CA modul) 20k volt, és 1 évre, tegnap este meg is jött.
Az lenne a kérdésem, hogy a mindig tv extra kártyát aktiválni kell, vagy kell vele bármit csinálni, vagy csak simán behelyezem a tv-n lévő slotba a ca modullal együtt és már megy is?
Vagy már aktiválva van mert előre ki lett fizetve 1 év?
A másik kérdésem, hogy mikortól számít az 1 év, a kifizetés napjától, vagy onnantól, hogy először elkezdtem használni, vagy az aktiválástól(ha kell aktiválni) ? Mert február végéig még van másik tv előfizetés, és akkor nem kezdem el használni, ha pl. az első használatba vételtől számít (persze lehet, hogy ez hülyeség nem tudom, nem volt még ilyenünk). Előre is köszönöm a segítséget. -
galiba1
csendes tag
Nem rossz antenna (2012 slágere), ilyen még a Triax343-as antenna is. 15dB körüli a nyereségük és 7000Ft körüli az ára. Sokan dicsérik őket, mint a Mandarin antennát is. 18dB a nyeresége és az is 7000Ft körüli. De ha Synaps van szerintem az is nagyon jó, szóval van választék.
-
HofiZoli
senior tag
válasz
regvoltrossz #2033 üzenetére
Köszi az ötletet a koax kábellel.4 méter kellett hogy kiérjen az erkélyre, tökéletesen jön mindhárom mux, a leggyengébb jelszint 93%.
Rálátás a toronyra, 5 km a távolság.[ Szerkesztve ]
A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!
-
midian
tag
Sziasztok
Milyen minőségű alkatrészeket ajánlanátok a Mindíg tv hez ?(Kábel ,dugók ,antenna,)
Kb 35 40 km a távolság ha jól tudom a tv toronytól.
G -
No akkor egy kérdésem van. Másoknál is elő fordul, hogy a 38-as csatornán szépen jönnek az adások, míg a 55-ös, és a 62-es csatornán semmi. Persze van amikor bejön, és van amikor nem.
-
nah az mitől lehet, hogy 95%os jelerősség és 0 bithibaarány mellett ciceg a hang az új, családi csomagban lévő csatornákon
Nincs erősítő.
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
midian
tag
Sziasztok
A témában új vagyok.
A kültéri antennáknak mennyire számít ha pl fák veszik körbe ?
Tegnap jártam műszaki üzletben és egy nagy kültéri antennát ajánlottak a Mindíg tv re.
10 körül .
Azt mondták hogy ilyennel szereltek már és jól fogja a jeleket.
Panelban lakom Mohácson ,valószínűleg Pécsről érkezik a jel toronyból.
Néhány fa van az erkélyünk előtt .
Ezek bezavarhatnak szerintetek ?
üdv G -
Kernel
nagyúr
A képen nyíllal jelöltem a VHF-dipólt.
Ténylegesen szükséged van VHF-vételre is, amiért megéri egy ilyen, esztétikailag kissé ronda antennát kibiggyeszteni? Majd, amikor szembesülsz a látvánnyal, hogy egy ilyen VHF-re méretezett hurokdipólus van vagy 75 centi... Alatta látható az UHF változat (bár egyébként az is fog VHF-et, csak kevésbé).
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Fernet
senior tag
Lehet kicsit off, technikai jellegű kérdéseim lennének:
- Kis távolságra (6-7m) van értelme jó minőségű koax kábelt venni, vagy elég az olcsóbb is?
- Ha két TV-re akarom vinni a jelet egy ilyen elosztó megfelelő lehet? TV Signal R-2
- Úgy néz ki végül ezt az antennát választom: TV-345F H/V INGLAR
- Ilyen villámvédőt érdemes beiktatni? RTV-SAT
Mondjuk nem tetőre kerülne az antenna (panel ház második emelet). Azt még ki kell találnom hogyan rögzítem, mert csak egy üvegbetétes korlát van és egy franciaerkély, ami nem sokat ér. Talán egy ilyesmit kellene valahogy felszerelniUML 40L30 és arra rá, de még nem született meg az ötlet
[ Szerkesztve ]
-
ZooLee
senior tag
Én most vettem, ingyenTV-t nézek rajta (egyelőre) egy nagy buta kis antennával, és jól működik, ill. videókat is, ezen messze túlszárnyalta az elvárásaimat, 720p-s MKV-t is gyönyörűen visz. A hanggal kicsit megszenvedtem, mert nincs rajta direkt sztereó hangkimenet, kellett egy SCART-kompozit átalakító, hogy le tudjam venni a hangot, de onnantól kezdve a legnagyobb megelégedéssel használom. Nagyon megéri az árát szerintem.
Z.
-
-
kerlac
őstag
válasz
Armagedown #2065 üzenetére
Scart csati van rajta.
-
kerlac
őstag
Így elsőre ezt találtam 10k-ért a Westendben a 220V-ban kapható. Nem értek hozzá, de elvielg jónak tűnik, tévedek?
WayteQ HD-95CX
Beépített Conax 7.0 kártyaolvasó MindigTV Extra előfizetői kártyájához.
Földfelszini sugárzás vételre alkalmas, MinDig TV kompatibilis -
club1
veterán
Mivel a 38-as és 62-es UHF csatornákat kell vennetek, ezért inkább először csak egy mpeg4-es STB-t javaslok megvételre, az antenna ráér később. Ha már a régi antennával van elégséges jelszint, akkor nem érdemes modern beltéri antennát venni, mert nem biztos, hogy jobb lesz. (A régi antennák jellemző hibája, hogy a teljes UHF spektrumot nem fedik le, így lehet, hogy csak a 38-as csatorna lesz meg.) A digitális vételnél a minőség egy adott (elég alacsony) jelszinttől kezdve állandó. A beltéri egység nem erősít semmit, a lényeg (vétel szempontjából) az antennán van.
-
-
-
club1
veterán
Beltéri antennát azért nem javaslunk, mert már 2-3 méterről zavarják egyes berendezések (legfőképpen a mobiltelefonálás). Ahol viszont nem lényeges a folyamatos és jó minőségű kép (nem baj ha időnként néhány másodpercre szétesik a kép) és viszonylag közel van az adótorony (nem írtad hol néznétek, pedig ez a legfontosabb szempont), ott a leírtakat leszámítva nyugodtan lehet használni beltéri (célszerűen erősítős) antennát. CRT tévékhez még kell az antenna mellé egy beltéri egység (mpeg4-es STB) is.
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Munkahelyen van benn egy ősrégi TV, CRT csatival, a TV tökéletesen működik. Egy szintén hasonlóan régi beltéri antenna is van rajta, de ezzel csak az m1 és az RTL klub jön be, kifogásolható minőségben. Tekintettel arra, hogy közeleg az EB és jön az Olimpia, kollegámmal úgy döntöttünk beszerzünk valami komolyabb, de nem túl drága beltéri egységet, amivel legalább a magyar alap csatornák elfogadható minőségben foghatók volnának.
Mit javasoltok? Kültéri antenna felszerelés kizárt, csakis beltéri egységről lehet szó. Mindig TV-t olvasgatom, de ott mindenki írja a kültérit...
-
club1
veterán
Dunaharasztin a Széchenyi hegyi adó jön képbe, amit nagyjából Dabasig szobaantennával is lehet fogni. Szobaantennát - korábban itt már többször leírt okok miatt - nem javaslok. Egy 4000 Ft-os erősítő nélküli tetőantenna is tökéletesen megteheti (pl. egy Alcor 1911-es). A fórum egyik kedvence a Synaps AHD 343, ez ugyan 7000 Ft körül van, viszont ezzel még Kékest is megcélozhatod (nem lenne értelme).
-
Watt25
veterán
Egy régebbi válaszom.
Antennát majd javasol más, mert bár olvastam én itt már annyit, hogy én is tudnék, de gyakorlati tapasztalat nélkül nem akarok.[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Dunaharasztiban lakom, itt szeretnék MindigTV extra családi csomagra váltani a helyi drága PRtelecom kábel helyett.
Nem vagyok képben azzal kapcsolatban, hogy hol van a legközelebbi adó.
A hozzáértőktől kérdezném, hogy milyen módon tudnám megoldani a vételt? Tetőantenna esetleg a padláson szóba jöhet-e, vagy mindenképpen kívülre kell felszerelni? Antennát is javasolhatnátok, mert nem vagyok járatos a témában.
Köszönöm!Curve és Revolut ajánlókódot kérd privátban.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Sorry, szerkesztés lejárt, szóval...
egy ilyen névtelent használok antennának
Ez meg pl az HBO jelinformációja, de ez mindegyikre igaz, még ebben a sűrű hóesésben is ami volt, itt a Mecseken néhol van vagy 50-60 centi is. -
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Pécsett vagyok, egy szoba antennával tökéletes a Mux A, de a C meg sehol!
(usb stick+tesco passzív szoba antenna)Ez mitől van? Erősebb antenna kellene?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Én sem állítottam, hogy kellene, de vannak márkásabb erősítők, aminél ez egy tervezett funkció, míg az egyszerűbb és olcsó konstrukcióknál csak esetleges, és jelszint függvénye. Továbbá a digitális vétel sajátosságai is megtéveszthetik a laikust.
Ezt lehet tovább fokozni, amikor az erősítő tápját megszüntetve még javul is a jelminőség, stabilabb lesz a vétel. Ez olyan helyeken fordul elő, ahol közel van az adó, és ha levágom a kábel végéről az antennát, még akkor is működik a vevő. Épp ezt tapasztaltam, amikor beindult nálunk a helyi adó.
Analóg adásra hangolva jobban megfigyelhető, hogy tápfesz. nélkül vagy elmegy a kép, vagy csak erősen zajos kép marad vissza. De az a "vicc", hogy digitális vevő még ilyen zajos jelből is képes vételt varázsolni, ami persze tűéles lesz.
Ehhez képest analóg adáson meg lehet figyelni, hogy ha nem a tápfeszt kapcsolom le, hanem szakszerűen kiiktatom az erősítőt, tisztább képet fogok látni.De mint említettem, ez a helyi vételi sajátosságok függvénye is.
Lehetőleg mindig arra kell törekedni, hogy antennaerősítő ne legyen beiktatva, csak akkor, amikor valóban szükség van rá. Mert egyébként egy erősítő zajt is visz be, zavarokat is erősít stb., több problémát okoz, mint hasznot.
-
ludla
őstag
Nem kell felsőbb kategóriás erősítő csak egy ilyenre Antennaerősítő LNA-101 15dB árnyékolt 5V/12V cserélni, én is ezt cseréltem annó a lepke antennába és a box is tudta így adni a feszültséget, de áram nélkül is ezzel az egységgel 50-60% volt a jelerősségem.
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
Tamás88 #2042 üzenetére
Ez nem egészen így működik. Az igaz, hogy tápfeszültség nélkül, a szórt kapacitásokon és egyéb alkatrészeken átszivároghat valamennyi jel, de az nem egyenértékű az erősítő kiiktatásával.
Gondoljunk bele, van egy hangerősítő, ha lekapcsolod róla a tápot, halkabban fog szólni? Sehogy nem fog szólni.
Vannak ugyan felsőbb kategóriás antennaerősítők, ami direkt úgy van tervezve, hogy táp nélkül átenged, de azok drágábbak is. A lepkeantenna adapterét, ha kihúzom, legtöbb esetben teljesen elmegy az adás, ezt én TV-szerelés közben szoktam is tapasztalni, már ahol ilyen van.
-
regvoltrossz
aktív tag
válasz
Tamás88 #2042 üzenetére
"akkor csak kihúzom, a 230-ból és már nem működik az erősítő"
És az antenna sem. Illetve az még működik, de mivel az erősítőt kikapcsolod, jelet továbbítani már nem fog.
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
Tamás88 #2040 üzenetére
Nem tudom, milyen ott a vétel, távolság, rálátás, de most már úgyis ki kell próbálni, ha megvan.
Érdemes kipróbálni 5 V-ról is, ha kiadja a box. Egyrészt elegánsabb megoldás, mint a 12 V-os adapterrel görcsölni, másrészt túlvezérlődés esetén még jobb is 5 V-ról járatni, mert úgy kevesebbet fog erősíteni. Ilyenkor a mellékelt tápfeladó dugót természetesen ki kell hagyni, csak egy normál koax. dugó kell helyette.
Ha még így is túlvezérlődne, 200-300 Ft egy szimmetrizáló trafó, amit az erősítő helyére könnyen be lehet rakni. (Egyébként az erősítőpanelon is van szimmetrizáló, de az erősítő kiiktatásával nem érdemes barkácsolni, egyszerűbb berakni egy másik panelt.)
[ Szerkesztve ]
-
Ma vettem egy Jet Turbo 50/90-es erősítős lepke antennát. A kérdésem az, hogy mi a véleményetek róla (Gyál határában venné a MindigTV jelét).
Szimmetrizálós változat (50)
Vételi csatornák: UHF 21-62
Nyereség: 11,5-13dB
Vízszintes nyílásszög: 46°
Függőleges nyílásszög: 32°
Kimeneti impedencia: 75 OhmErősítős változat (90)(ami jelenleg van)
Vételi csatornák: UHF 21-62
Nyereség: UHF 28-32dB
Vízszintes nyílásszög: 46°
Függőleges nyílásszög: 32°
Kimeneti impedencia: 75 Ohm
Tápegység stabilizált: AC 230V/DC 12V 100mA
Erősítő: UHF 21-62
Erősítés: 28-32dB
Impedencia: 300/75 Ohm
Zaj: 1,8dB -
exor
tag
válasz
regvoltrossz #2033 üzenetére
Köszi a segítséget, egyelőre megpróbálom majd így a fizetős csatornákat is, (lehetőleg minél olcsóbban akarok kijönni), aztán ha később kiderül, hogy valami mégsem egészen jó akkor veszek antennát. Sokat segítettél!
-
Watt25
veterán
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
A Synaps AHD 343 és a 353 között, mi a különbség?
-
Swollen
csendes tag
Sziasztok. Szlovákiából, Komárno-ból, panellakásból szeretnénk elérni a magyar csatornákat. Milyen antennát tudtok ajánlani amivel biztosan jó a vétel? A nem HD csatornákat most erősítős szobaantennával nagyon rossz minőségben fogjuk (szellemképes, zavaros, néha elmegy a hang). Sajnos "nagy" antennát mint televes dat-hd nem szerelhetünk fel (nem engedélyezik), valami kompakt megoldás kéne. Köszi
-
regvoltrossz
aktív tag
1. Ha nálad lecsupaszított koaxvéggel is bejön minden szépen akkor nem feltétlenül fontos az antenna. Nálam is így van: [link] Viszont mivel beltérben van, az könnyen lehet, hogy összeszedi az elektromos zavarokat is, (mobiltelefon, és társai) mint ahogy épp az elmult napokban már sokan írták itt. Egy egyszerű kis külső antennával stabilabb vételt lehet elérni, ezért is szokták azt javasolni.
2. Az olyan antennáknál, mint például a pár hozzászólással előbb linkelt Signal hda5000, amelyekbe 5v-os távtáplált erősítő van beépítve, nem kell külső áramforrás, hanem ezt a menűpontot bekapcsolva áramot ad az erősítőjének. Ha nincs antennaerősítő a rendszerben akkor semmi különöset nem csinál.
A jelerőssség és a jelminőség közül az utóbbi a fontosabb. Természetesen kell azért egy stabil jelerősség, hogy legyen jelminőség, de szerintem nálad ez megvan rendesen.Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
exor
tag
Üdv!
Lenne 1-2 kérdésem(lehet, kicsit hosszú lesz, remélem nem kérdezek nagy hülyeséget, de nem igazán értek hozzá)
1. Van egy LG 32LF2510 LCD tv-nk, (DVB-T,DVB-C is van benne meg PCMCIA card slot vagy mi az.. szal ez a része ok). Viszont nincs semmilyen antennánk, na most én bedugtam egy kb. 3 méteres koax kábelt aminek a végét lecsupaszítottam kb.: 9-10cm részt, és ezt ha az ablakba, vagy akár a szoba közepére állítom, vagy az asztalra teszem is, tökéletesen bejön az összes ingyenes csatorna. Azt tudni kell, hogy a kab-hegyi adótorony kb. : 20km-re van és egy emeletes házban lakunk ahonnan az ablakból jó időben szabad szemmel is simán látható a torony. A tv a többi csatornát is megtalálta de ott azt írja, nincs CI modul.
Jól gondolom, hogy ha az összes ingyenes csatorna bejön, akkor a fizetős is menne így?
(és ez lehet hülye kérdés de..) Mi értelme jelen esetben nekem bármilyen antennát is vennem, ha így is simán jön mindegyik csatorna? (kép is éles, hang is van) vagy van olyan eshetőség amikor valami bezavarhat, és ez a kábel már nem elég, antenna kell?
2. A másik, hogy van a tv menüjében egy olyan, hogy "Antenna erősítő" és ezt ki/be lehet kapcsolni, ez ugyanazt tudja, mint amiket antennához lehet kapni erősítő? s ennek netalán köze van ahhoz, hogy nekem rendes antenna nélkül, egy kábel végződéssel is bejött az összes ingyenes csatorna?
Azt hiszem, valahol meg lehetett nézni a jel erősséget, is már ha az az, volt egy csík, fölötte, hogy rossz, közepes, jó. Ez az összes csatornánál a közepes és a jó között volt, ha ez számít.
Kicsit hosszú lett, bocs ha hülyeséget kérdeztem, és előre is köszönöm a segítséget! -
regvoltrossz
aktív tag
válasz
András555 #2026 üzenetére
A kategóriájában nem éppen rossz ez a fajta, azon kevesek közé tartozik, amelyről nem rosszak a vélemények, de csak a saját sategóriáján belül!
Itt van egy egész korrekt kis antenna teszt a leggyakrabban megvásárolható antennákról:
[link][ Szerkesztve ]
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
azbest
félisten
válasz
vviktor1 #2027 üzenetére
Nem sok esélyt látok erre, vagy ha mégis létezne ilyen, akkor valsz sokkal drágábban. A kerülő megoldások (külső tv tuner boxszal rákötni vagy aktív átalakítót venni) is annyi többletköltség, hogy nem érdemes szerintem. Lehet jobban járnál, ha eladnád a d-subosat és valamilyen hdmi-set vagy dvi-set* vennél helyette, vagy ha még box sincs akkor egy dvb-t vevős olcsóbb tévét.
*(hdmi vagy dvi bemenetes monitorra ráköthető a hdmi kimenetes box)
[ Szerkesztve ]
-
vviktor1
aktív tag
Sziasztok, létezik olyan stb amelyik rendelkezik d-sub (+külön rca-n audio) kimenettel ?
Feleslegessé vált egy Acer 195D monitor ily módon gondoltam hasznossá tenni nyaralóbaNe dudálj, küzdj !
-
András555
csendes tag
-
club1
veterán
válasz
Redchucky #2023 üzenetére
A Dalos-hegyen lévő adó eléggé nyomja, de a Jereván ltp (ha ott laksz) vonat felőli része árnyékban van. A soproni városi adó meg gyengusz. A Thomson szobaantennák nekem nem jöttek be, egy 5 éves tányéros Hama kb. 2x annyi nyereséget tud. Alapból én szobaantennát senkinek nem javasolok, hiszen szobán belül rengeteg elektromos ricsaj (mobiltelefon, wlan, mikrosütő, stb...) van, amit az jó eséllyel összeszed, azt meg a digitális tv nem igazán szereti...
-
Redchucky
aktív tag
Üdv Urak.
Sopronban szeretnék mindig tv-t használni. Közvetlen rálátásom nincs a toronyra, de légvonalban cirka 3-4 kilométerre vagyok tőle. Forgalmazó szerint szobaantenna is elég kell hogy legyen, egy Thomsont ajánlott. Vélemény vagy tapasztalat valakinek?
Köszi.
Hja és első emelet panel, de nem sűrűn beépítve.[ Szerkesztve ]
-
CsabMaster
csendes tag
válasz
Armagedown #1966 üzenetére
Hali Armagedown!
Nekem nincs benne PVR funkció, csak a 280-asban van. Nekem nincs mit titkosítania, mert nem is tud mit.
-
Watt25
veterán
válasz
vtechun #2018 üzenetére
Az egy dolog, hogy a csatornánál van 2. hangsáv, azt azonban továbbítani is kellene. Mivel valószínűleg a MindigTV esetén az RTL-nek ezért nagyobb sávszélességet kellene bérelnie az AH-tól, és nem érzik a MindigTV célközönségét fogékonynak az eredeti hangsávra, ezért tojnak fizetni plusz hangsávért.
Szerintem...Szerk.: Láttam, máshol kaptál választ és én is most olvasom:
[link][ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
nektek most, az rtl-en a dr. csontban megvan a 2 hangsáv? mert elvileg meg kellene, hogy legyen. be is mondták előtte. de nálam nem jelentkezik.
-
RBJ
addikt
Nekem simma lepke antennán jön minden 88% jelerőséggel Tokaj majd 30 km re van.
Olyan lepke amin nincsenek ezek a vizszintes kiállások.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Igazad(tok) volt. Vettem ma ilyen Synaps antennát, levittem Bólyba. Egyelőre nem az épülő házamnál, hanem 150 méterrel arrébb az öcsémnél próbáltam ki. Felvittük a padlásra és egy asztal közepére "dobtuk", ahogy sikerült. Laptop bekacsol és az összes adó mellett a horvát (8 db) is maximum jellel jött. Hoppá, erre nem számítottam, aztán levittük egy szinttel lejjebb és a tv elé fektettük, még úgy is befogta az adókat, bár már volt kockásodás néha, de a magyarok simán jöttek.
Hozzáteszem, hogy egy eszkábált koaxon történt a "teszt", szóval az öcsém kifizette és még a szomszéd is adott pénzt, hogy vegyek neki egyet.
Szóval synaps adh 343
-
regvoltrossz
aktív tag
Egyelőre az M1,M2, Duna World adása HD, amik ingyenesen foghatók. Ezen kívül a Duna, TV2,RTL Klub, Euronews és egy infocsatorna, valamint 4 rádiócsatorna fogható teljesen ingyenesen, csak egy arra alkalmas tévé, set top box, vagy számítógép kell hozzá.
A fizetős csomagokban lévő csatornák mind sd felbontásúak, de nem olyan rossz minőségűek azért. Az árakról itt tájékozódhatsz: [link]Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
Zol01
tag
Hello!
Érdeklődnék hogy mennyit kellene fizetnem mondjuk egy családi csomagért úgy hogy van Conay kártyát befogadó készülékem!Esetleg HD csatornák elérhetőek e!Nem is a havidíj érdekelne hanem a bekötési vagy egyszeri díj!
Előre is köszönöm!
-
Kernel
nagyúr
válasz
darvinya #2012 üzenetére
Nincs miért elnézést kérni, semmi gond... maga a lepke (V-sugárzó) amúgy a hullámhosszra van méretezve, méghozzá sávközépre, ezért szoktak alkalmazni olyan trükköt is, hogy ha az UHF-sáv tetejét akarjuk fogni, akkor a V-szárak hosszából levágnak egy kicsit, ezáltal rövidebb hullámhosszra hangolva az antennát.
Úgyhogy a méret adott, a nyereség duplázással növelhető. Antennás körökben ezt úgy nevezik, hogy van kislepke és nagylepke:
Szerk: a képek mérete ne tévesszen meg, ilyet találtam most neten, de a tényleges fizikai méret (szélesség) azonos.
[ Szerkesztve ]
-
András555
csendes tag
Sziasztok!
Ez az antenna
http://www.ostelsat.hu/dvb-t_antenna_erositovel_signal_hda-5000_kulteri_A6040.htm
Szentendrén a Rozsakert-be a 2. emelten az erkélyen jól működne nekem?
Vagy jobb kéne?
Előre is Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz
darvinya #2006 üzenetére
De minek az a VHF-dipol? Esztétikailag csak rondít rajta, amúgy meg nincs rá szükség. Hacsak nem akar valaki analóg adókat is nézni. Lehet, valamikor a jövőben lesz még VHF-multiplex is (csak győzzük kivárni), de azon a sávon eleve jobb a terjedés is, sima lepkével is bejöhet.
Mellesleg a lepkeantennák levehető tartozéka szokott lenni a képen látható 3 db direktor, azt sem fontos felrakni, mert elvileg csak a VHF-vétel javításában játszik némi elhanyagolható szerepet:
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Köszi az infót, tényleg jó antenna lehet. Remélem azért még ebben az évben elindítják a mux b-t, igazából nekem egy csatorna nagyon hiányzik, az pedig a Discovery, nagyon sok kedvenc műsorom van azon az adón. A legtöbbet arra van kapcsolva a tv, egyelőre a mindig tv mellett a UPC analógon. Szóval nem egy leányálom a képminőség.
-
darvinya
titán
Nekem ez szinpatikusabb, de jó amit néztél.
TV-345F HV Antenna INGLARMade Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
Én inkább egy egyszerű lepke anternát javasolnék.
Mert általad leírtakban a visszaverődés jőnn szóba.
Ez az anterna több irányból veszi a jelet, így összegyüjtheti ami vissza verődik és talán az időjárásra nem annyira érzékeny.
Erősítést nem javasolok.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Fernet
senior tag
Sziasztok!
Kíváncsiságból kipróbáltam elérhető-e nálunk a mindigtv (Szekszárd, panel lakás, 2. emelet). Egyelőre egy lecsupaszított végű koax kábellel próbálkozom. A TV mellett nem, de az erkélyre (koax ablakkábellel) kivezetve nagyon szépen bejön az adás. muxA, muxC is, sikerült beállítani úgy, hogy a jelminőség 80-100% között, a jelerősség 40-45% között van. Az adás szép (főleg a HD-s adások), ritkán előfordul kisebb kockásodás, de amúgy semmi gond. Ebből adódik a kérdésem is. Milyen antennát javasolnátok a még jobb vételre? Szabad rálátás nincs egyik toronyra sem, mert minden irányból másik panel árnyékol. Gondolom valami visszaverődés lehet amit fogok, vagy nem tudom. Ahhoz képest elég jól jön. Valószínűleg a Csávolyi tornyot fogom, muxA 666MHz-en, muxC 850MHz-en jön.
Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Kés topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Futás, futópályák
- Nintendo Switch
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Alpha Industries
- Garanciális, újszerű HP Elitebook 840 G10: i5-1345u/16GB DDR5/256SSD/1000nit display
- GAMER PC! 2070 Super/Ryzen 7 3800X/32GB RAM/500GB SSD + 500GB HDD
- Asus ROG Phone 7 Ultimate + tartozékok
- FRISS LISTA!!!! SPÓRÓLJ SZÁZEZREKET! Új és bontatlan gamer laptopok! Legion ROG strix Omen Predator
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest