- HTML szerkesztés
- Windows 10
- Mikrotik routerek
- TP-LINK routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Mesterséges intelligencia topik
Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
zolee86 #6098 üzenetére
Ami távolról megállapítható (az RF-modulátoron kívül, ami csak az elsőben van), hogy a menüképek azonosak, eszerint egy processzorra épül:
http://prohardver.hu/teszt/wayteq_hd_95rf/digitalis_atallas.html
http://www.alcordigital.hu/termek/alcor_hd_2650_digitalis_vevo
Utóbbinál a letölthető PDF-manuálból kiderül.
A csatornák sorrendjét állítólag a MinDigTV-matricához alkalmazkodva szándékosan fixálják a firmware-ben, helyette kedvenclistát, vagy listákat lehet létrehozni, ami tetszés szerint rendezhető.
Így előfordulhat, hogy egy nem matricás, vagy régebben beszerzett, esetleg külföldről származó készüléknél nincs ilyen korlátozás.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
zazahoho
őstag
Azt még nem , hétvégén megyünk le akkor szeretném cserélni a kábelt is. Az antenna forgatása kicsit macerás, mert elég magasan van a ház tetején, de majd segítséggel remélem menni fog.
[ Szerkesztve ]
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
zolee86
tag
Sziasztok!
E két vevő között van különbség: WayteQ HD-95RF és Alcor HD-2650?
Valakinek volt tapasztalata velük?
Az Alcor-ól azt olvastam valahol, hogy nem lehet változtatni a csatornák helyét, ez valóban ennyire gagyi lenne?
-
-
zazahoho
őstag
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
zazahoho
őstag
-
zazahoho
őstag
-
gali77
csendes tag
válasz
korcsillio #6087 üzenetére
Várj egy kicsit és a 60 fölötti csatikat lejjebb viszik (legkésőbb okt.31). Most néztem, hogy a Soproni Cmux (RTL, TV2) a 68-as csatin jön. Hát a lepke azt nem nagyon szereti, de a mux költözés után jónak kell annak is lennie (68-->49). Nem kell itt feltétlenül pénzt kidobni, csak türelem.
-
Watt25
veterán
válasz
zazahoho #6088 üzenetére
Igen, mert bár a Széchenyi hegy nagyon erősen ad, viszont attól elég erősen takarásban vagy. A Nagy-hideg hegyi adó ugyan kevésbé van takarásban, azonban az meg sokkal kisebb teljesítményen ad...
Az analóg lekapcsolás után valószínűleg itt is javul a helyzet, de valószínűleg lesz olyan időszak, amikor az analógot már lekapcsolták, de a digitális vételen még nem történt javulás. Kicsi reményt a kábelcsere adhat, egyébként meg antennát is kellhet cserélni. (4-5 ezerért talán már vannak jó antennák.)[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
zazahoho
őstag
Kábelcsere még nem volt meg, de tv-n az analóg csatornák jönnek úgy ahogy,de ezzel mindig is gond volt a hegyek miatt. Viszont digitálisból csak a rádiók illetve 1 vagy 2 csatorna jön be. Az is nagyon kockásodik, magyarul élvezhetetlen.
Hegyek vannak körbe mindenhol. Az ajánlott antenna iránya a fenti képen pont az ellentéte a mostaninak.Viszont a mostanit az ajánlott irányba állítva nem jön be semmi csak szemcsésen.[ Szerkesztve ]
-
gali77
csendes tag
válasz
Kezdő vagyok #6085 üzenetére
Jó kis antenna.
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Ez mennyire jó gyenge jelnél?
[link][ Szerkesztve ]
-
gali77
csendes tag
válasz
korcsillio #6083 üzenetére
Hát az szívás, pedig az elég volna. Legalább vmi ablak mellé kívülre, Sopron NY-, Győr K-felé. Csak van vmi alternatíva.
-
gali77
csendes tag
válasz
korcsillio #6081 üzenetére
Hát milyen antennád van neked ott az "alfődön". Szoba? Mert akkor vegyél egy normális antennát.
-
cigam
titán
válasz
korcsillio #6079 üzenetére
Nem a jelerősség a fontos, hanem a jelminőség.60-70 felett már stabil vétel van.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
gali77
csendes tag
válasz
korcsillio #6077 üzenetére
Sopron v. Győr, de inkább Sopron az bikább. Na meg Pozsony és Wien, az is belőhető.
-
korcsillio
addikt
Üdv.Mekkora jelerősség kell hogy jöjjön az rtl,tv2(többi megy).Milyen irányba kellene forgatnom az antennát Jánossomorján?
-
alexander12
aktív tag
Nekünk a Badacsony déli oldalán (lábdihegyen) van egy régi ház. A mindigtv merre forgassam programja csak Kanizsát javasolja. Szerintetek oda elég lenne egy (pár hsz-szel fentebb linkelt #6070) régi lepke antenna? És milyen stb-t vegyek 7-10 ezres kategóriában? Előre is köszi ;-)
[ Szerkesztve ]
kíváncsi, OP8T
-
Watt25
veterán
válasz
zazahoho #6070 üzenetére
A linkelt antennák jók, azonban nem biztos, hogy cserélni kell a meglévő lepke antennát. Először is meg kell próbálni vele befogni a digitális adást. Nagyon sokan továbbra is lepke antennával nézik a digitálist, ráadásul az analóg lekapcs után a 60-as csatornák alá kerül az összes digitális, ahol már a lepke antennák sem olyan rosszak. Szóval, beruházás előtt próbáld ki digitális vétellel. (A kábel csere azért nem kidobott pénz, ennyi idő után szükséges lehet.)
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
zazahoho
őstag
Erről az antennáról mi a véleményetek? Jelenleg analóg adás erősítővel elviselhető. Már vettem 3x árnyékolású kábelt, de szerintem ez a 30 éves antenna felett eljárt az idő, milyen antennát javasolnátok ezek közül? De bármilyen ötletet szívesen veszek.
dipol 44
neo085
engelmax 50
televes dat hd
Elég nehézkes a szerelés a háztetőn, csak egyszer szeretnék venni egy jót ismét 30 évre.Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
spiritex
veterán
válasz
darvinya #6068 üzenetére
Én nem azt mondtam, hogy az analóg lekapcsolásával meg fog szűnni a digitális, hanem azt, hogy ha Szegeden lekapcsolják az analógot avval Szabadkán is megszűnik azonnal az analóg vétel.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
darvinya
titán
válasz
spiritex #6061 üzenetére
Mert ugye Szegedet július 31-ével kapcsolják le, evvel egyidőben Szabadkán is meg fog szűnni szerintem a jel. Kéne neki valami megoldás
De mit kapcsolnak le?
Analóg jel lekapcsolásával miért szűnne meg a digitális.
Sőt ha lejjebb viszik a frekvenciát még jobb lesz a jel.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
cigam
titán
Erre találták ki az antenneszerelőket. Kimennek, felmérik a lehetőségeket, adnak egy árajánlatot.
Max felmérés költségeit "bukod", de tudni fogod mik a lehetőségel nálad. Ugyanakkor az sem egy utolsó szempont, hogy szakszerüen (villámvédelem stb), garanciával telepítik az antennát.B verzió: WEBshopon keresztül megrendeled az antennát, meg a box-ot. Ha nem jön be, 8 napon belül visszaküdheted (az eredeti, sérülésmentes állapotban)
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Akkor majd ha megveszem a sajátomat, akkor átadom neki 1 napra. De talán menni fog a digitális adás is, ha az analóg szépen ment. Mert valahogy a határmenti Röszkét is el kell látni digitális sugárzással, onnan meg már olyan 20-30 km csak a távolság légvonalban.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Túl vagyok a box vételen,megosztanám tapasztalataimat(persze,ha valakit érdekel).
Ezt vettem:
[link]
Nagyon jó tunere van,amikor egy digitális vevővel rendelkező TV-n nincs jel,a Strong még vígan ad képet.
Rendkívül könnyen kezelhető a menüje,könnyen el lehet benne igazodni.
Első bekapcsolásnál szinte adja magát,hogy mit kell csinálni.
A távirányítója viszont csak úgy hajlandó kommunikálni a Stronggal,ha szinte teljesen a készülék felé fordítom.
Képminősége jó.
Kódolt adásokat sajnos csak kártyával tud visszajátszani,ha felvettem pl.pendrive-ra.A másik doboz,amit vettem,egy Golden Media HD,ennek csodás képe van,a Strongot is felülmúlja.
A Strong sötétebb és kontrasztszegényebb képet ad.
Csatlakozás terén bőven el van látva csatlakozókkal:Scart,RCA,YUV kimenetek(utóbbiban nem vagyok biztos,hogy ennek hívják-e).
Kódolt adásokat felvétel után kártya nélkül is megjelenít,számítógépen is gond nélkül lejátszható.
Időzítője okosabb a Strongénál,példaképpen:lehet csinálni hétfőtől péntekig terjedő időzítést is,pl.ha egy szappanoperát szeretnénk felvenni.A média lejátszó funkciója nagyon gyenge,pendrive-ról csak MP3-at sikerült eddig lejátszatnom vele,szemben a Stronggal,ami ennek pont ellentéte:mindent lejátszik.
Tunere a Golden Media-nak gyengébb,mint a Strongnak:gyengébb jelnél a Strong jó képet ad(hibamenteset),a Golden Media meg semmit sem.A kettő együtt szerintem jó párosítás(ami az egyiknek hibája,az a másiknak erőssége).
Szubjektíven a Golden Media menüje jobban tetszik,szebb,és rengeteg beállítási lehetőség van benne.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Egy ismerősöm kérdezi, hogy azt meg lehet-e tudni valahogy beruházás nélkül, hogy Szabadkán tudja-e majd fogni a MindigTV-t? Mert ugye Szegedet július 31-ével kapcsolják le, evvel egyidőben Szabadkán is meg fog szűnni szerintem a jel. Kéne neki valami megoldás! A digitális jel erősebb, mint az analóg? Tehát valószínűleg ezt is tudja majd fogni a régi UHF-es Yagi antennájával, meg egy STB-al?
[ Szerkesztve ]
-
-
Haart
addikt
Szeretnék egy ilyen előfizetést, kérdés hogy milyen tetőantenna lenne és esetleg a családi csomagot is lehet fogni vele Soltvadkerten. Elég rossz a jel sztem a mux b-hez onnan vidékről. Kérdés hogy lehet-e kompenzálni egy jó antennával
-
róland
veterán
Mindig TV Extra csomagot szeretnék notebookon nézni. Milyen SmartCard olvasó kapható, amivel az Antenna Hungaria Conax kártyáját notebookon tudom használni?
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
spiritex
veterán
válasz
szabonagyur #6056 üzenetére
Köszi a választ!
-
spiritex
veterán
Tudnátok abban segíteni, hogy milyen dvb-t tunert vegyek, ami a 7 ingyenes adó vételére való, nagy az érzékenysége, tehát gyengébb jel is elegendő neki, és az EPG-je áttetsző, tehát látom mögötte az adást?
Előre is köszi!Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
luise178
tag
na szasztok!
aztán végül 1 triax digi 343 plus-ra esett a választás, vadi új kábelekkel, csatikkal, mindennel. a jelminőség 77-78 % között ugrál, de nem okoz gondot. tegnap volt 1 kis vihar felénk, és akkor sem volt gon -míg biztonási okokból ki nem húztuk az egészet
a padlástérben van, ahogy beszéltük, Szentes fele fordítva.
tutira mentem, vettem 1 triax afa uhf erősítőt, de az 1 kalap sz*rt sem ért nálam. lehet rosszat fogtam kivagy nemtom.
lényeg, hogy minden szép, minden jó. köszönöm a segítséget!
u.i.: akartam linkelni a képet a cuccról, de a google tanusítványba beleköt a mozillám, és nem hajlandó dolgozni, szal bocsi!
ASUS B150M-K D3; INTEL I7-7700k; Gainward GeForce® GTX 1660 Ti Ghost OC videokari; 16Mb@1600Hhz; Samsung evo SSD 240Gb;Samsung evo SSD 480Gb; 4 Tb WD; 3 Tb WD; 2 Tb WD; ASUS SONAR hang;
-
törölt tag
Ebben a fórumban tudják és részben talán tárgyalták is...
-
azbest
félisten
Lehet hogy tőlük kész streamet kapnak, amit csak továbbítanak, míg a többi esetben ők dolgozzák fel (pl euronews mpeg2 műholdas adásból mpeg4 transzkódolás.
(#6050) Haart
egy negyedik mux indulásáról hallani, de csak azután hogy lezárult az analóg lekapcsolás. Addig a B mux országos lefedettségén és az antennák szerelésén dolgoznak.[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
Valaki tudja hogy most a digitális átállás miatt lesz-e bővítés mindigTV téren
Értem ezt az alatt hogy pl a Családi csomagot több helyen lehet majd fogni mint most, jelenleg elég kevés az olyan városok száma ahol lehet fogni. -
kigyi_23
addikt
válasz
roberts5 #6045 üzenetére
Na megnéztem én is nekem pl. abszolút nincs tiszta rálátásom, van egy hegy az útban
Sejtettem, de a térkép szerint is belelóg csúnyán. Ráadásul 45.5 Km és csak padlásra rakott antenna, nincs kiszerelve a kültérbe csak falnak van támasztva.
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
danee91
senior tag
ANDROID SZOFTVER SERVICE, -CSERE (PM) // XIAOMI REDMI NOTE 5 AI 4GB/64GB - MIUI 12.0.3
-
cigam
titán
válasz
luise178 #6043 üzenetére
Nem, nem a pontos távolság az érdekes benne. A két pontot légvonalban összeköti, és mint egy metszetet ábrázolja a két pont közötti terepmagasságokat egy koordinátarendszerben. (vízszintesen a távolságot, függőlegesen pedig a magasságot jelzi).
Amúgy meg hajrá, várjuk a viszajelzést.
-
luise178
tag
tuti nem vmi helyi adót vesz?, hihetetlennek tűnik ez a 70km, mikor szinte minden gyengébben lefedett helyre telepítettek már kis teljesítményű adó)
Tótkomlós a város, és a Szentesi adóra néz rá. most is, és régen is. az isminél is Szentes van belőve.
gondolom erre gondoltál: [link]
eszerint csak 41,643 km, adótól a pontos címig, szal elég dúrván becsültem.
azt agyaltam ki, hogy megveszem ezt: [link] , azt a ketyerét amit irtatok itt az oldalon, amit esetleg be lehet tenni az erősítője helyére, meg vagy 10 méter koaxot, beltéri 75Ohm-osat, csatikat, azt kalap-kabát.
ASUS B150M-K D3; INTEL I7-7700k; Gainward GeForce® GTX 1660 Ti Ghost OC videokari; 16Mb@1600Hhz; Samsung evo SSD 240Gb;Samsung evo SSD 480Gb; 4 Tb WD; 3 Tb WD; 2 Tb WD; ASUS SONAR hang;
-
-
-
cigam
titán
válasz
luise178 #6033 üzenetére
???? A padlástérbe is rakhatod a "tetőantennát". Az elnevezéssel ellentétben nem szükségszerü a tető fölé telepíteni. Természetesen ilyenkor valamekkora csillapítást szenved a hasznos jel. Ezt kompenzálhatod 1 nagyobb nyereségű antennával.
A városok számossága nem érdekes. Csak az adó, és a vevő antenna tengerszint feletti magassága. Amikor a két pont között nincs magasabb tereptárgy, akkor beszélünk optikai rálátásról. Az interneten is vannak ilyen programok/oldalak, amik kirajzolják, hogy közted, és az adó közötti mennyi a távolság, van e vmi takarás (pl. egy hegy) Viszont most hogy kellene egy példa, naná hogy nem találok 1et sem
Itt lecsekkolhatod, merre kell álni az antennának.
Az hogy az isminél jön, nem jelent semmit. Lehet az a pár m is számít míg átsétálsz a szomszédba. (tuti nem vmi helyi adót vesz?, hihetetlennek tűnik ez a 70km, mikor szinte minden gyengébben lefedet helyre telepítettek már kisteljesítményű adót)
Tamás88
[ Szerkesztve ]
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
danee91 #6031 üzenetére
Nem árt éppen az RCA hangkimenet, sok esetben jól kihasználható, de ha valaki olyan boxot néz ki magának, amin (csak) SCART van, az analóg hangot arról is le tudja venni, úgyhogy emiatt nem kell más lehetőség után nézni.
A közismert SCART-RCA átalakítók mellett létezik közvetlen SCART --> Jack kábel is, már ha attól eltekintünk, hogy pár perc alatt össze is rakható egy forrasztópáka segítségével, de ez persze nem várható el mindenkitől.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Adama123
aktív tag
Július 1. és 15. között kódolatlan lesz az AXN minden Mindig TV néző számára.
-
luise178
tag
hali!
mint írtam, nem akarom a tetőre tenni, ha nem muszáj, mert parázok, hogy belevág a villám. olyan 60-70 km-re vagyok az adótól. nem vagyok optikai rálátásban a távolság miatt, meg hát 2-3 város is "útba esik".
azért választottam ezt az antennát, mert nagy a nyeresége. semmilyen frekin nem mutat semmit a beltéri. de 1 ismerősnél kipróbáltuk, az ő antennájával 87%-os volt a jel. neki valami erősítős lepkéje van, ránézésre valami ilyesmi:ASUS B150M-K D3; INTEL I7-7700k; Gainward GeForce® GTX 1660 Ti Ghost OC videokari; 16Mb@1600Hhz; Samsung evo SSD 240Gb;Samsung evo SSD 480Gb; 4 Tb WD; 3 Tb WD; 2 Tb WD; ASUS SONAR hang;
-
Peers
csendes tag
válasz
danee91 #6031 üzenetére
a monitoron van jack csatlakozó, ez nem gond.
van másik szolgáltatónál előfizetésem és egy crt tévém... viszont a jel már 16:9-en jön, így pl F1-nél nem látom a helyezéseket, vagy focimeccseknél az eredményt és a játékidőt, amit ugye azért nem ártana...
Jah, tudom... nem mai technika, de hát ez van...Ezért vetném be a monitorom, hogy az ingyenes HD adásokat láthassam a kép szélétől a széléig :-)
-
danee91
senior tag
válasz
#93794560 #6030 üzenetére
[link]
Nem kell aggódnod, ezután is egyezni fognak.Peers
Ha a monitorodon nincs hangszóró és/vagy jack csatlakozó, akkor olyan dekódert kéne venned, amin van 2db audio RCA kimenet(esetleg S/PDIF, ha olyan cuccod van).
[ Szerkesztve ]
ANDROID SZOFTVER SERVICE, -CSERE (PM) // XIAOMI REDMI NOTE 5 AI 4GB/64GB - MIUI 12.0.3
-
törölt tag
Sziasztok!
Nálunk Nyíregyházán október 31-én áll le végleg az analóg sugárzás. A MinDig TV helyi, városi adója ugyanazokon a frekvenciákon ad, mint a tokaji nagyadó, így bármelyik fogható, a helyi viszonyoktól függően. Nem tudom, hogy az analóg lekapcsolás után változnak-e a frekvenciák. Van olyan oldal a neten, ahol ezt meg lehetne nézni?
Aki tud ilyenről, kérem ne tartsa magában!
Köszi! -
danee91
senior tag
A monitor megfelelő. Ez az antenna viszont nem biztos, nekünk ilyen is van, de nem fogok vele nagyon semmit, csak néha néha(bár a vétel minősége sok mindentől függ - tetőtéri lepkeantennával nézem, mert az tökéletes). Dekóderből egy 8000 Ft-os elég lehet.
Ez meg csak úgy
-
_Karesz_
tag
igazából azt kellene tudni, hogy mit szeretnél vele nézni, mert mindigtv extra csatornákat is, akkor olyat kellene, ami fogad kártyát, bár akkor meg már lehet jobban jársz, ha kártyával együtt veszed, plusz azt sem árt tudni, hogy milyen antenna kell a normális vételhez, elég-e a szobai, vagy nagyobb kell-e
-
Peers
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy próbáltátok-e már, hogy HD monitorra MindigTV vételére képes dekódert és arra egy szobai antennát köttök és úgy a monitoron foghatóak az ingyenes HD adások?
Nekem jelenleg ilyen monitorom van:
LG W2363V - http://www.lg.com/hu/monitorok/lg-W2363V-gaming-monitorÉs ilyen szobai antennám:
http://www.hamabolt.hu/termek/1388/hama/szobaantenna_vhf_uhf_fm_fekete_ujMilyen dekódert javasoltok, hogy a fenti megoldás működhessen?
Köszi előre is,
Peers -
cigam
titán
válasz
luise178 #6020 üzenetére
Te tudod mik a lehetőségeid. Kültéri antenna megoldható-e? A tetőn, az erkélyen? Milyen messze vagy az adótól? Van-e optikai rálátás, vagy takarásban vagy, ezért csak visszavert jelet tudsz elkapni.
Amúgy tuti jó az az erősítős antenna? Lehet csak le kellene cserélni egy működő példányra.
Milyen frekiken jön az a mux ami stabil, és melyik frekin amelyik akadozik? Lehet csak 1 hónapot kell várnod, és átteszik olyan (alacsonyabb) frekire, amit már stabilan tudsz venni a jelenleg iantennáddal is.Ha márkát kéne mondani, akkor inglar, de ez csak személyes vélemény, lehet másnak más jön be.
Könnyen lehet, hogy egy ilyen beltéri is elég, ha közel vagy az adóhoz, de több10km távolságból már egy nagy nyereségű irányított antenna kellene.Általában a kábel gyártója a spec.ben közli a legnagyobb hajlítási ívet, de jó közlétés, hogy a legkissebb sugár, a kábel átmérőjének 10xese. Természestesen a toldás is kerülendő. Ha elkerülhetetlen, akkor sem úgy kell mint a villanydrótnál, hogy összetekerem a két végét oszt jóvan. Itt is használni kell az erre kialakított toldó szerelvényt.
_Karesz_
f csatlakozó? Hova? Az antenna (balun) csatlakozó általában csavaros rögzítésű, a box-nak is mezei antennacsatlakozója van.
[ Szerkesztve ]
-
luise178
tag
válasz
luise178 #6016 üzenetére
Na! antennások! akkor semmi javaslat?
más
a kábelezésnél mire kell figyelni? egyáltalán milyen kábelt érdemes választani? tipus, ohm, stb
-
cigam
titán
Erőszakolom? Nevetséges!
Nem tetőre szerelt antennát, hanem _jó_antennát_ javasoltam (lehet, az szoba, vagy erkély antenna is). Komolyan gondolod, hogy érvként hozd fel azt, hogy "Nekem szobaantennám van és tökéletes a vétel"
Nem csak az antennán múlik a dolog.Nem én írtam egy litániát arról, hogy az antenna illesztése, és tápvonal (kivitelezése) is milyen fontos?
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
luise178 #6016 üzenetére
Mivel az egy 12 V-os erősítő, mindenképpen célszerű kipróbálni 5 V-os táplálással is, amitől kicsit csökken az erősítése is, ami lehet jótékony hatású, ugyanakkor praktikusabb is, ha a TV vagy box táplálja, nem kell külön adapter. Ilyenkor a tápfeladó dugóját is le kell cserélni egy normál koax. dugóra.
Vagy lehetőleg kidobod belőle az erősítőt, ha nincs rá szükség, de akkor be kell rakni helyette egy szimmetrizáló trafót (Balun-trafó, balance/unbalance).
Magához az antennához nem szólnék hozzá, mivel ezen a téren semmi nem biztos, lehet jó is, vagy nem.
[ Szerkesztve ]
-
luise178
tag
szasztok!
nekem antenna gondom van. valami ezeréves lepke van fenn, tető alatt padláson, nem a tetőn. 0% a vétel. kipróbáltam a készüléket más helyen, ahol jó a vétel és a készülék jó. amugy az itt is linkelt pelso a gép.
keresek antennát tető alá, mert a villámok miatt parázok tetőre rakni.
[link] erre gondoltam, mert erősítős, és jó a nyeresége.
viszont lehet, hogy túlerősit? vagy vegyek állitható erősségűt?ASUS B150M-K D3; INTEL I7-7700k; Gainward GeForce® GTX 1660 Ti Ghost OC videokari; 16Mb@1600Hhz; Samsung evo SSD 240Gb;Samsung evo SSD 480Gb; 4 Tb WD; 3 Tb WD; 2 Tb WD; ASUS SONAR hang;
-
Kernel
nagyúr
Lepkeantenna (vagy angolban bow / íj) a síkreflektoros, pillangódipólussal szerelt antenna köznapi elnevezése.
Alábbi részlet Rothammel Antennakönyvéből származik, a többi kép a Google-képkereső szüleménye.
Építés házilag (mai árak mellett nem sok értelme): http://www.tvantennaplans.com/
-
fecs
senior tag
Köszönöm válaszod!
Egy korábbi címen ilyen ratyi kis dobozzal normális vételt lehetett elérni. Ezen felbátorodva vettem ide is beltéri antennát.
A mindigtv oldala is elegendőnek találja a beltéri egységet.
Konkrét antennát tudsz javasolni?Ha valakinek van tapasztalata, javaslata a kérdésemmel kapcsolatban, akkor kérem írja le. Köszönöm!
Pixel 6a
-
cigam
titán
A jó vételhez jó antenna kell, és megfelelő tápvonal. Amit linkeltél az egy játék antenna. Hiába van benne erősítő, ha az a darab beleépített drót nem vesz semmit, nem jön ki belőle a box számára értelmezhető jel.
Sőt. Egy másik frekin működő adó, amit jobban vesz, akár le is ültetheti /begerjesztheti, és azért nem lesz vétel. (biztos jártál már olyan rendezvényen, ahol össze vissza sípolt a rendszer, és nem hallottad az előadót, ill. képzeld el a kedvenc rock/tüc-tüc bandád koncertjén próbálsz egy kis zsebrádióval híreket hallgatni)
Szóval hiába 20-30-40dB az erősítése, ha szar(se) megy be, tuti, hogy semmi értékelhető nem jön ki belőle. Ezzel szemben egy antennának az a pár (0-16)dB-es nyeresége, valódi nyereség. Csak az antenna képes az éterbe kisugárzott jelet újból elektromos jellé alakítani.Erősítő csak és kizárólag a tápvonal veszteségeinek kompenzálására használható. (ha olyan messze az antenna, és a vevő, hogy a hasznos jel már a kábel csillapítása miatt elveszne) Nem csak az antenna fontos, hanem az impedanciaillesztése a koax kábelhez, a kábel minősége, nyomvonala (nem lehet kis ívben nagy szögben meghajlítani, mert annyira megválozhat a vétel szempontjából fontos paraméteri, hogy bizonyos frekiken nagyobbat csillapít, ezzel lehetetlenné téve a vételt, extrém esetben meg is szakadhat)
Sokan próbálkoznak házi barkáccsal, és már egy vagyont elköltöttek különféle antennákra, mert nem akarnak pár ezresért szakembert hívni. Persze nem lehetetlen, de a fentiek is bizonyítják, hogy bonyolultabb dolog, egy kiégett égő cseréjénél. Ugyanakkor nem is agyműtét ...
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
úgytudm hogy a mindigtv-t lehet lepkeantennával fogni
minden lepkeantenna ugyanúgy néz ki?
megfordítom a kérdést:van olyan nem lepkeantenna ami úgy néz ki mint egy lepkeantenna?
vagy ez a forma csak lepkeantenna lehet? -
fecs
senior tag
Sziasztok!
Strong SRT ANT 12 ECO beltéri antennám van, Budapest, Hidegkúton (II.kerület).
Jól fogható vele az m1, m2, Duna adása. Az RTL és a tv2 adása szétesik, akad...
Ezek vételeit mivel tudom javítani? Forgatást próbálgattam, de akkor inkább rosszabb lesz, mint jobb. Elég ez a beltéri antenna? Ha nem muszáj, akkor nem vennék kültérit.
Hosszabb coaxkábelt lehet használni? Az antennához 2m-t adtak.Tervben van a kódolt csatornák nézése is. Azokkal is baj lesz ebben a szituban?
Pixel 6a
-
válasz
TaylorPro #6006 üzenetére
Pld. Szlovákia, vagy esetleg Osztrákok (nem tudom, hogy hogyan sugároznak), de én minden esetre van egy kis "őrült" tervem, csak ehhez sok ilyen antennát kell venni erősítőkkel, és azokat kell összekötni, így körbe tudom venni esetleg a környező országokból.
[ Szerkesztve ]
-
-
TaylorPro
addikt
válasz
korcsillio #6002 üzenetére
Szia!
Ez bevált. A családban már kettő is van.
Pixel 9 Wintergreen 256
-
korcsillio
addikt
Üdv.Érdeklödni szeretnék hogy melyik antennát érdemes megvenni ami elég erős,gyenge jellel is jó lesz?Most lepke van de néha rtl és tv2 nincs.
-
danee91
senior tag
Az olcsóak közül 1-2 igen gyenge típus is van forgalomban, azért annyira nem adnám alá. Egy 7-8e Ft-ot érdemes ráköltened sztem.