Aktív témák
-
brazos
senior tag
válasz
szabonagyur #20699 üzenetére
Spektrum home azokban sincs. Igen faramuci a netes ingyenes mindigtv csatorna kínálata. Ha amúgyis csak az ingenesek érdekelnek, jobban jársz, ha beszerzel és felszerelsz egy antennát. Vagy ha nem engedik, -mert van ilyen, főleg, ha nem saját házban élsz- akkor meg egy jó szobaantennát, feltéve, ha kilátsz az utcára és tudod az antennát irányba állítani.
[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz
szabonagyur #20697 üzenetére
mindigTvGo
Beregisztrálsz, és azonnal nézheted az ingyenes csatornákat az rtlklub és a tv2 kivételével. A többi mindiges csatornákat a mindigTvGo fizetős csomagjaival érheted el, és nézheted meg a netes weboldalon.[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Szeretnem nezni a mindigtv alap csatornakat. A tv kepes lenne antennaval fogni az adast, de antennat felszerelesere nincs lehetosegem.
Nincs valamilyen internetes verzio? Par csatorna tudom, hogy elerheto, de sajna nem mind.
-
Jester01
veterán
válasz
Doky586 #20695 üzenetére
Ha már megtalálta és ténylegesen elkezdte a letöltést akkor a hibajavítás ugyanúgy működik ráadásul az adat ismétlődik is. Nekem simán kézben tartott szobaantennával sikerült annó. Csak arra volt nehéz rávenni, hogy elkezdje mert először végigkeresi az összes csatornát és ha éppen akkor nem jó a jel akkor továbblép. Nem tudom, hogy ALI_G melyik fázisig jut el.
-
A box alapesetben is percekig keresi a csatornákat. A frissítéshez meg hosszú ideig hibátlan jel kell. Nem maradhat ki adat, míg pár bekockásodott kép belefér.
T1 jelszinthez képest a T2-t gyengébben foghatja a box. (A TV-m 100-as jelszintet mér de csak T1-et tud, a box csak 72-t mér). Ha van mindigtv-s ismerősöd/szomszédod próbáld megkérni az hogy az ő antennáján frissítse a te boxod. -
azbest
félisten
hát, továbbra is csak anynit tudok javasolni, hogy hagyjátok bedugva és talán idővel talál frissítést. De ha most nem sugázorrák a szoftverfrissítést, akkor azon a szerelő sem tud segíteni. Ha jól tudom mégcsak el sem érhető a firmware, hogy pendriven beledugjuk, már ha egyáltalán próbál arról frissülni. Netre dugva sem vagyok biztos benne, hogy próbál-e kapcsolódni az alap szoftverrel bárhová.
-
Jester01
veterán
Nekem is meggyűlt vele a bajom, panaszkodtam is itt hogy miért nincs rajta valami alap szoftver hogy legalább a jelszintet lehessen nézni és/vagy beadni neki melyik frekvenciát nézze. Idegesítő hogy mindig elölről kezdi a keresést így nem tudod az antennát rendesen beállítani. Persze akkor még nem tudtam, hogy ez a csodadoboz legkisebb baja...
A sima mindigtv-t gondolom a tévé tudja, akkor azon nézd a jelszintet és úgy próbáld meg beállítani a legjobbra majd azt az antennakábelt dugd át a dobozba (ha esetleg elosztó vagy ilyesmi lenne azt ne használd).
-
azbest
félisten
Az antenna korábban volt tévével használva? Lehet bármi jel? Vagy csak úgy próba szerencse alapon lett összedugva?
Az sem mindegy, hogy milyen antenna és milyen irányba néz, s hogy hol van.
Belvárosban, alsóbb szintenken például szobaantenna nem nagyon lát ki a falak közül.
Védiken, ha messze van torony, akkor irányt is jól kéne belőni.
Ha erősítős az antenna, akkor annak tápot kell adnia - bár alapértelmezetten az tápot a prime box.Ha elvileg minden jó, akkor csak hagyd bekapcsolva, hátha csak ritkább időszakonként történik fw sugárzás.
[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
Sziasztok,
Mindig TV Extraval kapcsolatban kérnék segítséget. Megjött nagymutterhoz a dekóder, összedugtam a leírásnak megfelelően, de a szoftver frissítés nem indul el. Próbaltam többször is, most éppen jó az időjárás is, ha esetleg az lenne a baj, de semmit nem segített.
A sima mindig TV gond nélkül jön. Hívtam a 1211-et, de nem tudtak túl sokat tanácsolni, csak azt hogy mozgassam az antennát és ha nem megy, akkor hívjam fel a partner céget, akik kijönnek jó pénzért...
Mi lehet a gond? -
garga01
őstag
válasz
Killerlaca #20687 üzenetére
Nem tudom működik-e a mindigo-val, de Opera böngészőben alapból van ilyen pip funkció, Youtube és hasonló videós oldalakkal megy, próbáljátok ki lehet a mindigo-val is menni fog.
-
Jester01
veterán
válasz
Killerlaca #20685 üzenetére
-
Jester01
veterán
válasz
Killerlaca #20683 üzenetére
chrome picture-in-picture mód (jobb gombos menü).
Mondjuk nem tudom ez miért van. -
Killerlaca
senior tag
Sziasztok!
Arra tud valaki megoldást, h a mindigo szolgáltatás PC-n ne teljes képernyős legyen?
-
-
bul07
nagyúr
Még megesik az a csúfság hogy most nem nyerek semmit.
Nem is tudom 3 vagy 4éves sorozat szakadna meg.
[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
válasz
garga01 #20674 üzenetére
Közben megtaláltam a képet, ezen a boxon van 4 pin-es Jack csatlakozós soros port. Arról rá lehetne tölteni a megfelelő sw-t, csak kell egy pc soros porttal, vagy usb-soros átalakító. Korábban ezt részletesen kitárgyaltuk már itt, melyik adapter a jó, hogy működik. Akivel erről beszéltünk ő a flash kiforrasztotta és úgy írta bele a jó szoftvert. Ettől függetlenül szerintem soros portról is javítható én már több másik Amikot "javítottam" így meg.
-
garga01
őstag
válasz
Fonika #20670 üzenetére
Ha már nincs gari, szét tudná valamelyiketek szedni a boxot? (Ezek a kis boxonak a feledelét általában egy csavar tartja hátul középen, utána le lehet pattintani tetejét) Jó lenne egy nagyfelbontású kép az alaplapjáról, onnan meg lehet mondani, legalább van-e soros port. De úgy rémlik mintha láttam volna már korábban és csak a helye van meg. (Egy 4 pin-es csatlakozót kell keresni, vagy ami annak tűnik)
-
azbest
félisten
válasz
brazos #20672 üzenetére
Úgy beszélsz, mintha bármit tudnál arról, hogyan tud vagy hogyan fog működni tévén streaming és contegos titkosítás. Pedig láthatóan nincs.
Mivel én sem látom, hogy a contego hogyan tud streaming okostévé adásban részt venni, ezért írtam, amit. Te viszont úgy írsz, mintha triviális dolgokról lenne szó, pedig semmit sem tudunk róla és te is csak "logikus "és "valahogy" üres kifejezéseket tudsz elsütni
Akkor átfogalmazom. Ismer valaki más országból olyat, ahol contego-s streaming titkosítás megy set top box nélkül? Vagy bármi olyan előfizetést, amihez modult kell tenni a tévébe és interneten át megy? Mert gondolom eléggé fix, hogy mit tud ilyen téren a ci+ és a contego és hogy bárhol alkalmazzák-e arra már.
Titkosításos előfizetéses rendszert contego nélkül is tudnak a mai okosalkalmazásokkal.
A hbbtv elvileg tudhatja használni az előfizetői modult, de korábban titkosítatlan volt valójában a stream - neten meg lehetett találni a címét és működött is. De mintha pont lelőtték volna a hbbtv-t a váltáskor az előfizetős csatornákon, ahol már volt (natgeo).A németeknél (és uk-ban) is settopbox alapú a streaming alapon való tévé előfizetés. Sky [link]
[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz
azbest #20671 üzenetére
A netflix vagy a hbo go kliens-hez is kell internet elérés nem? - úgy ahogy a tv többi appjához, a CI+ kapcsán meg pont te írtad nemrégen hogy ez többféle, és ez egyénileg lebontva képes ellenőrzést, felügyeletet, és hozzáférést szabályozni, vagy tiltani.
Viszont itt nem a többi szolgáltatóhoz fognak neked elérést biztosítani, hanem csak az AH szolgáltatásaihoz, ahhoz meg jelenleg csak egyetlen net-es felület van, a mindiGo. Logikus, hogy azt fogják felfejleszteni valahogy, És az ellenőrzéshez, meg az egyénre szabott szolgáltatásokhoz fog kellene a CI+ adta bővebb lehetőség. -
azbest
félisten
válasz
brazos #20668 üzenetére
a tévékbe épített böngészők nem valószínű, hogyy alkalmasak streamingre. A mindigo felülete is alkalmatlan használatra tévés bőngészőből (próbáltam fire tv sticken).
És ahogy írtam a contego modulok szerepe a kérdés, hogy a ci+ kapcsán ezek hogyan tudnak streaming lejátszásban részt venni. Mi értelme a váltásnak, ha nem használják ki és tévék esetén streaming előfizetést sem tudnak kínálni az ügyfeleknek. A prime box antenna nélkül is elér pár streaming csatornát nálam, de gondolom ha kiforrott lesz vagy lenne kifejezetten streaming max előfizetésem, akkor lenne teljes az elérhető lista.Az appok kapcsán teljesen irreleváns, amit írsz. Pontosan úgy lehet elkészíteni, ahogy a netflix vagy a hbo go klienseket is elkészítették, viszont itt is az a kérdés, hogy minek a streaminges contego modul.
Más készülékgyártóknak sikerül sokféle gyártóval kompatibilis cec támogatást adni a készülékükhöz. Szóval ez sem életszerű érvelés.
[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz
azbest #20667 üzenetére
A HDMI-CEC beépítése az AH boxba, vagy annak felélesztése eleve kétélű dolog, mert a HDMI-CEC mint szabvány sok verziómódosításon ment végbe az idők során, és ne feledd, hogy eleve nem tudják azt az AH-nál sem, hogy az ügyfél tv-je ebből a HDMI-CEC szbványból melyik verziót támogatja, -HDMI-CEC kompatibilis TV!- arról nem is beszélve, hogy magát a funciót a klf. tv-ben más és más névvel említik, lásd ezek leírását ezen a weboldalon, [link] valamint azt se feledd, hogy ez megint felkészültebb felhasználót feltételez, hiszen a HDMI-CEC kompatibilis TV-ben a funkció engedélyeztetését a felhasználónak kell eleve kezdeményeznie, és végrehajtania. Ez meg ugye megint probléma lehet az egyszerű efiknek és ráadásul újra kéne írni a Prime box használati utasítását, és abban mindenki számára -a nem műszaki beállítottságú efiknek is- érthetően el kéne azt lmagyarázni, hogy a klf. HDMI-CEC kompatibilis TV-ken a funkció bekapcsolását hol, és milyen név alatt teheti meg.
[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz
azbest #20667 üzenetére
Szerintem a ci+ AH integrált modulok nem fognak önálló felületet kapni, hisz ezt minden tv márkára ki kéne kísérletezni, annak meg sok értelme nincs, főleg úgy nincs, hogy az AH-nak eleve van már egy saját internetes felülete, ahová minden mai modern tv fel tud lépni, lévén minden modern tv-ben van netcsatlakozó.
Az általad említett klf. appokhoz is kelleni fog(na) az internet csatlakozó, tehát tök feleslegesnek tartom én, hogy belekezdjenek egy olyan projectbe, aminek amúgy semmi értelme, és még ezzel is jócskán húzzák az időt, és az efik amúgy is véges türelmét.
A mindiGo meg már megvan, és az ebbe való belépéshez, és annak felületén való mozgásnak, a menüben való közlekedésnek nem feltétele az, ha a tv-ben netán nincsen saját webböngésző beépítve, -gyakorlatilag mindegyikben van egy alapszintű böngésző- és gyakorlatilag a klf. appok sem nyújthatnak mást, mint azt, hogy lehetővé teszik a belépést a mindiGó netes felületére és a bejelentkezés és az ügyfél azonosítás is a netes felületen történik meg.
Szóval, ha mégis szándékukban lenne külön tv applikációkat gyártani, akkor az eleve nagyon nagyméretű lenne, - mivel tartalmaznia kellene egy saját külön, a tv-től független webböngészőt, -ami a flash jövő évi kivezetése okán tudja majd a html5-öt is kezelni- saját média codeckeket, és médialejátszót, hogy nem függjenek a tv-ben lévő esetlegesen gyenge lejátszótól, és min dezt úgy kéne megoldani, hogy a tv-k eltérő teljesítményű processzoraival is működőképesek legyenek, szóval ez nagyon sokrétű, és nehéz munka, ennek én nem látom értelmét. -
azbest
félisten
válasz
gregory91 #20666 üzenetére
Hát, ha az antenna hungária a saját brandelt készüléküket félrefrissíti, akkor első körben a gari, de igazából ha elbénázzák, akkor illene díjmentesen javítaniuk később is. De valószínűleg a frissítési mechanizum eléggé hülyebiztosra van csinálva. A kódolós részét nem is valószínű, hogy az ah fejleszti. Akinek meg szolgáltatói tulajdonú eszköze van, azt alap, hogy a szolgáltantónak kell cserélnie, ha elromlik és nem az ügyfél tette tönkre fizikailag. Szóval nem is nagyon értem mire gondolsz.
Egyébként a ci+ AH integrált modulok kapcsán azt nem értem, hogy ezzel hogy fogják tudni a streaming tartalmakat kezelni. Gondolom nem a modulnak van saját felülete a tévé menüjében, hanem az adott tévéhez kell fejleszteni a tévé platformjára valami appot, amivel a mindigo előfizetéseket is tudhatja kezelni és dekódolni a modul. Ez még teljesen ködös. Gondolom akarnak azért ilyet, hiszen a streaming felé nyitás biztosan fontos céljuk az új rendszerrel, hiszen a contego pont streaming támogatásban több a sima modulnál.
A prime box kapcsán meg a cec támogatást, ha egyszer belekalapálják, akkor nem kell két távirányító.
[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz
gregory91 #20664 üzenetére
Nem bírom az értetlen embereket.
Ha a tv-d tudja az új rendszert, akkor eleve csak az új, kártyanélküli CI+-os modul kell neked. Ez a felállás egy távirányítót feltételez.
(a tv-távot)
Ha a TV-d nem tudja az új rendszert, akkor kell a szolgabox, aminek van ugyan egy +távirányítója, de mivel van rajta scart csatoló, és hdmi is, így a tv távkapcsolójára csak a bekapcsoláskor van szükség, azt meg bőven ki lehet bírni.
Az gondolom még számodra is világos, hogy a szolgáltatói cuccok sohasem a legmagasabb kényelmi igényt biztosítják, mert ha tegyük fel így lenne, akkor meg azért menne a rinyálás, hogy hú, de drága a box, nincs olcsőbb? - szóval azt a két + gombnyomást ki fogod bírni, nem fogsz belerokkanni.[ Szerkesztve ]
-
fezsoo
aktív tag
Hogy álltok a szerencsekerékkel
Sikerült már valakinek valamit nyerni? -
brazos
senior tag
válasz
macgywer #20655 üzenetére
Azbest már említette, hogy ez a funkció még nem hivatalos, de van akinél már működik. Nála például megy.(hsz_20586)
Nyilván addig nem fogják hivatalosan is bejelenteni, amíg jönnek olyan visszajelzések, hogy ez a funkció nem hibátlan. Pont emiatt pontos dátumot kérni erre tök felesleges.
(saját véleményem: a funkció végleges bevezetését szerintem meg fogja előzi egy nyilvánosabb tesztüzem is, amit gondolom kommunikálni fognak, bár a kommunikáció -hogy mi, és miért nem- nem az erősségük) -
macgywer
tag
Sziasztok!Érdeklődnék hogy hány embernél müködik a Prime-boxon az adások visszanézése internetre dugva,vagy egyáltalán mikortól lesz elérhető ez a funkció,mert nálam továbbra sem müködik?
-
-
azbest
félisten
válasz
brazos #20652 üzenetére
Ezt csak magad következtetted ki gondolom, senki sem tudja, hogy pontosan mit akar a vezetőség a cégnél, lehet még ők meguk sem.
A régi kártyák még mindig a fiókokhoz vannak rendelve. Szóval semmi technikai akadálya a visszaváltásnak, ha nem tiltották meg az ügyintézőknek. Korábban másoknak is sikerült, úgy hogy új ügyfél már nem választhatja a smartkártyát. A ci+ integrált modulhoz képest sincs semmi különleges követelmény a tévé felé hanem pontosan az, ami a régi kártya + modul esetén is létezik (dvb-t2 és h265).
Nekem az utolsó héten lett plusz kártyám, amikor még forgalmazták. Azért nem az egyik régi kártya, mert valami adminisztrációs kötöttség miatt a kapott boxok mellé meg kellett maradjon a két régi kártya a rendszerben és nem lehetett átminősíteni őket.
[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz
azbest #20651 üzenetére
Ez a visszaaktiválás eléggé kényes lehet annak fényében, hogy a tulajdonosi elképzelés eleve az előfizetői plasztikkártyák kivezetését tűzte ki célul. Igaz erre konkrét dátumot nem adott, nem is adhatott értelemszerűen.
Azt meg szerintem nem fogják bevállalni, hogy a már bevezetett és az előfizető neve mellé beregisztrált szolgáltatói boxot kivezetik, és a régi kártyát újraindítsák úgy, hogy nem biztosak abban, hogy az ügyfél a régi kártyával is megfelelő módon fogja tudni nézni az előfizetéséhez tartozó csatornákat, lévén az ügyfél a box átvételekor erről nem nyilatkozott érdemben feléjük, és hagyta, hogy a neve a szolgabox számával kerüljön bejegyzésre az előfizetésében.
Persze meg lehet próbálni, de sok reményt én nem fűznék hozzá.
Ami pedig a szolgabox gyakori, kvázi a működést is lassító, a számítógéphez hasonló lefagyási tünetet illeti, lehet annak oka esetleg a box szoftverének egy olyan funkciója is, ami a háttérben fut állandóan, eszi a szabad memóriát, lefoglalja a processzoridőt, előidézve ezzel a box oprendszerének esetleges működési zavarait. Ilyen háttérben futó funkció lehet például a jogosultság ellenőrzése, a szoftverfrissítések időzített keresése, vagy egy nem megfelelően működő videódriver, vagy annak egy rosszul megírt esetleges driverfrissítése. Egy ilyen háttérben futó, és nem megfelelően managelt funkció simán meg tudja akasztani a boxot, amin azután már csak az időnkénti újraindítás segít. -
azbest
félisten
válasz
Joker88 #20648 üzenetére
Az ügyfélszolgálattól kérdezd meg, hogy visszaaktiválják-e a kártyádat, ha visszaküldöd a boxot és hogy milyen módon tudod visszaküldeni (tán a postákon ingyen feladható).
Akkor majd kiderül is az, hogy hajlandóak-e rá vagy a ci+ integrált modult erőltetik. Meglévő, régi kártyával rendelkező ügyfélknt azért jobbak lehetnek az esélyes a visszaaktiválásra.
Azt mondjuk nem tudom, hogy milyen használati szokástól áll fejre
Nem egy csoda, de tévét nézni épp lehet vele. Esetleg néha nem árt áramtalanítással újraindítani.
[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz
Joker88 #20648 üzenetére
Amennyiben az előző előfizetői kártyádad letiltották, és nem tudsz kéz alatt alatt másikat venni, új előfizetői csomagként meg már szinte sehol nem árulnak ilyet, akkor egy lehetőséged van, olyan tv-t kell ezután hasznánod(vagy venned) ami tudja venni az új rendszerű sugárzást, és van CI+ modulfogadója. Ekkor elvileg kérheted az AH-t, hogy a csodaboxot cserélje le neked a kártyanélküli CI+-os moduljukra, de ezt nem túl valószínű, hogy ingyen meg fogják neked lépni. Valószínűnek tartom, hogy kifizettetik ilyenkor veled a kártyanélküli CI+ modul árát.
-
Joker88
őstag
A MindigTV-től kapott Prime-csodát mire lehetne leváltani?
[link]
Az előző kártya elméletileg tiltva van mióta megvan ez a csodavevő.
Csere oka: ilyen összehugyozott készüléket még nem b*sztamfél óra használat múlva,alig akar csatornát váltani..
-
azbest
félisten
válasz
amarna #20643 üzenetére
A ci menüben látszik a kártya? Írja az aktiválási időszakot?
Kellhet 5-10 perc is hogy megérkezzen az aktiválás. És persze olyan muxon lévőcsatornán várd, amin az előfizetősek is vannak, pl a teszt.ha az aktivált időszak nem múltbéli, akkor működnie kéne. és persze olyan csatornával próbáld hogy megy e, amire van előfizetésed.
[ Szerkesztve ]
-
amarna
tag
Felraktam az utolsó legfrisseb firmware-t, semmi változás. Kódolt csatorna, nincs hozzáférés.
-
-
amarna
tag
Üdv.
Vásároltam egy amico neo combo se készüléket. Aktivált Mindig Tv extra kártyával szeretném használni, családi csomaggal. Rendben is volt minden kb öt percig, aztán gondolt egyet és azóta a kódolt adások nem mennek rajta, mintha nem tudná a HEVC 265 szabványt, pedig számos helyen szerepel a termékleírásban, hogy kezeli. Valaki tudna esetleg segíteni, vagy ötletet adni? -
bulbaa
tag
válasz
azbest #20603 üzenetére
Húú, nagyon köszi! Így hogy 12 évig biztosított a h264, el is dőlt a kérdés.
AMIKO IMPULSE T2 és STRONG SRT 8541 T2 H.265HEVC volt a két versenyző.
3000 HUF a különbség, ami összességében nem vészes, de igazából teljesen felesleges lenne. Ahogy néztem a h265-ön kívül vannak egyéb különbségek is, de azok jelen esetben nem relevánsak.
Köszi mégegyszer az infókat! -
azbest
félisten
A ci+ esetén csomó korlátozási lehetőség van. Még tán a rögzítés, visszanézés, timeshift is lehet korlátozott. Régebben lehet linkeltem is német bemutatóvideót róla, hogy a szolgáltató elvileg bármit megtehet szinte, ha azt akarja, hogy csak élőben nézhesd. És gondolom ezért csak az lehet +-s, aminél implementáltak mindent. Elvileg lehet ci kompatibilis módja is modulnak, csak az a kérdés, hogy ezt engedélyezi-e vagy sem a szolgáltató. Diginél külön leírják, hogy készülék képességeitől függően ci vagy ci+ módban megy a moduljuk.
Közben olvastam netboardon, hogy a német piacra készült boxszal lehet hang probléma, mert a németeknél nem aac-t használnak és hiányozhat a támogatás. Míg az itthoni előfizetősben aac az alap.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz
István2020 #20628 üzenetére
Technikailag a különbség a CI és CI+ között az erősebb titkosítás a CI+ javára. Szóval próba szerencse, megveszed interneten és 2 héten belül elállhatsz ha nem menne, mert szoftver oldalról is támogatni kell a kártyát. A képen pl. már nincs ott a + csak simán CI a román oldalon sem.
Vagy keresel valakit akinek még régi kártyája van és szabadulna tőle, és azt átirassátok a nevedre, ha lehet ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
István2020 #20628 üzenetére
Én is mindig nigériai oldalak által ajánlott helyre fektetem be a pénzem..
-
tibor2010
tag
válasz
azbest #20626 üzenetére
1. Ne fárasszál már.
2. A DVB-T2/HEVC szabvány pontosan leírja, hogy mi tekinthető kódolt adás vételére alkalmas készüléknek. Szigorúan véve csak olyan készülék, amely rendelkezik CI+ fogadóval. Tehát már olyan készüléket sem lett volna szabad árulni, ami csak kártyafogadóval rendelkezik. Én végig olvastam a cseh tesztelők munkáját, ott idézték a szabvány pontos szövegét és rendesen kiakadtak, hogy ehhez képest alig találtak modulfogadós készüléket. -
azbest
félisten
válasz
tibor2010 #20625 üzenetére
1. a szoftvernek is olyannak kell lennie, hogy támogassa, aktiválva legyen a képesség
2. a t2/hevc-nek semmi köze az előfizetés kezelésheza 752hd -nál is az alza írja csak [link]
Szóval, aki kalandvágyó, az próbálkozhat rendeléssel, aztán 14 napos elállással élni, talán a szállításon bukni valamennyit, ha mégsem jó hozzá. Ha egy box sem válik be, akkor pedig ott van a szolgáltató modul, amit nem tudja sehová bedugni. Vagy ott is próbálkozhat 14 napos elállással vagy talán cserével szolgáltatói boxra.Egyébként, ha már valaki mindigtv előfizetést akar, miért kínlódik mindenféle boxokkal az alap szolgáltatói helyett 2x-es áron. A műsorvisszanézés biztosan lesz, mert van akinél már most is megy, csak még küzdenek vele lehet a fejlesztőik. Médiajátszónak pedig minden box szutyok, a felár különbözetéért lehet külön rendes androditv médiajátszót is venni akár.
[ Szerkesztve ]
-
tibor2010
tag
válasz
azbest #20624 üzenetére
Az igazságot logikai úton is ki lehet deríteni:
1. Milyen chipset van benne és az milyen modult kezel?
2. Mit ír elő a DVB-T2/HEVC szabvány?Írtam fentebb, hogy az AB-COM is lazán kezeli a kérdést, a 752HD-ra sima CI-t adtak meg. Egy részletes lengyel teszt derítette ki, hogy minden modult visz.
-
azbest
félisten
válasz
István2020 #20622 üzenetére
Hát... eddig csak ezt találtam, amit tán kapni is lehet, nem biztos hogy magyar nyelvű menüje van
Xoro HRM 8761 CI+ [link] [link]Magyar oldalakon az alzánál írták azt ci+ -nak Amiko HD 8265+ [link] csak hát, ki tudja mi az igazság, ha még a gyártók sem írják le. (Más webshopban olcsóbban is akad)
Ja látom te a 8275+ -t linkelted, az is talányos, de legalább még olcsóbb.[ Szerkesztve ]
-
tibor2010
tag
válasz
István2020 #20622 üzenetére
Pedig tudja:
[link]
Sajnos a gyári oldal nem ér semmit. Orosz, lengyel és most már úgy látszik a román információkban is jobban meg lehet bízni. -
István2020
csendes újonc
Ez szomorú sajnos.
-
gasztony
csendes tag
válasz
István2020 #20617 üzenetére
Ebbe tudsz kártyát és CI modult is rakni. De mielőtt beleugranál, kérdezz rá a forgalmazónál, hogy CI+ modullal is együttműködik-e, mert a leírásból ez nem derül ki.
-
azbest
félisten
válasz
gasztony #20616 üzenetére
az a kérdés, hogy az integrált modult képes e kezelni, mert ci+ -os az új megoldás.
#20617István2020
van modulos megoldás is. Külön smartkártya nincsen. De modulos van, amit tévékbe vagy erre alkalmas boxokba be lehet dugni.
azt hiszem ugyanannyiért adják a modult, mint a saját boxukat. Szóval azt a 10-15 eft hozzá kell számolni a másfajta boxos megoldáson felül akkor is.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz
István2020 #20608 üzenetére
Milyen tévéd van most? Nem alkalmas a hevc-re, dvb-t2 -re?Csak mert ha alkalmas, akkor integrált modult lehet most is választani. Nem külön modul és kártya van, hanem integrálva van bele. Azt is ugyanúgy a tévé ci+ foglalatába kell dugni, mint a külön kártyásat, ha box nélkül használnád.Ja mondjuk, ha biztosan nem megy, akkor valóban az előttem szóló opció marad. ci+ -os modulfogadós box, ha lehet kapni.
[ Szerkesztve ]
-
gasztony
csendes tag
válasz
István2020 #20612 üzenetére
A megoldás: olyan STB-t kell keresni, amibe tudsz CI+ modult is tenni, nem csak kártyát.
-
tibor2010
tag
válasz
István2020 #20610 üzenetére
Nem vezetik ki!
Én direkt előre fizetést választottam, akar a halál havonta utalgatni.
Úgy rémlik van átjárás az előre fizetett és havidíjas között, később át lehet rá váltani. -
István2020
csendes újonc
Nincsen probléma veled, csak hogy így meg drága, hiszen a előre fizetett és nem havidíjas, de a legfőbb gond ennek a kivezetése.
-
tibor2010
tag
válasz
István2020 #20608 üzenetére
Nem értem. Most írtam le kétszer, hogy jelenleg van még smart kártyás előfizetés. Két linket is adtam. Az egyikben modul + smart kártya van, a másikban vevő + smart kártya. Mi a probléma?
-
tibor2010
tag
válasz
István2020 #20606 üzenetére
Az aktiváció menete ott a csomagban, illetve kérdés esetén ügyfélszolgálat. A régi kártyás csomagok most is használhatóak párhuzamosan az újakkal. Rengeteg régi kártyás előfizetés van, de ilyet már nem fognak többet piacra dobni. Ha elfogy a boltokból, nem lesz több.
[ Szerkesztve ]
-
tibor2010
tag
válasz
István2020 #20604 üzenetére
-
István2020
csendes újonc
Valaki tudna nekem abban segíteni, hogy a mindig tv prémium szolgáltatását, hogy lehet igénybe venni nélkül, hogy az ők által ajánlott dekóderüket használnám. Dekóder szeretnék mindenféleképpen használni, mivel a Tv készülékek nem alkalmasak az új technológia vételére. Van a Cl+ modul is, de azt csak TV-be lehetne rakni. A szolgáltatónál feltettem kérdésemet, és azt válaszolták, hogy smart kártya lenne az ideális, de olyat már ők nem forgalmaznak. Hogyan tudok, akkor saját dvb-t2-es dekóderrel a szolgáltatást így igénybe venni, ha a dekóderbe nem tudok mit tenni?
-
azbest
félisten
válasz
bulbaa #20602 üzenetére
12 évre szerződtek, hogy h264 marad, szóval kicsi a valószínűsége, hogy a közszolgáltatin váltanának. Ha van valami időszakos nyitott csatorna és érdekli, akkor érdemes lehet.
Meg persze talán vannak olcsón h265 képes boxok is, mivel ugye az integrált modul és a szolgáltatió box mellett valószínűleg visszaesett a kereslet rájuk. Szóval nézzétek meg mit lehet kapni ott ahol a vásárlás szóbajön, lehet nincs nagyon különbség árban.
8eft körül strong és amiko fajtákat is írnak, a maxxo-ról még nem hallottam, de az is 7 alatt [link][ Szerkesztve ]
-
bulbaa
tag
Sziasztok!
Egyik rokonom szeretne kábel TV-ről a MinDig TV ingyenes változatára váltani.
Ha jól tudom itt a H.264-es kodeket használják, míg a fizetős szolgáltatásban a H.265-öt.
A kéréds, hogy megéri-e H.265-ös dekódert venni, azzal spekulálva hogy a szolgáltató 5-10 éven belül átáll az ingyenes adók esetén is az újabb szabványra? -
firemano
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nemrég nyertem a mindignyer oldalon egy HUNBasket csomagot a szerencs keréken. Mivel engem nem igazán érdekel, az első fórumtársnak, aki megadja az email címét szívesen és ellenszolgáltatás elvárása nélkül átpasszolom.
Békés Karácsonyt!
Aktív témák
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- Ingatlanos topic!
- Bemutatta a Garmin a Tactix 8 órát
- Hardcore café
- Total Commander
- Path of Exile 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...