Aktív témák
-
szabonagyur
félisten
válasz
SztiviVander #20899 üzenetére
-
SztiviVander
őstag
válasz
szabonagyur #20898 üzenetére
Fizess elő a családi csomagra, abban benne van :)
-
szabonagyur
félisten
Win10re a Store app mióta nem érhető el? Régen használtam.
-
brazos
senior tag
válasz
azbest #20893 üzenetére
A mostani akcióban [link] feketén-fehéren ott olvasható a leírásban hogy csak a box árát engedik el, az integrált CI+-os modult ugyanúgy meg kell venni. Igaz, most az akciós feltételekben leírtak szerint azt is olcsóbban veheted meg mint amúgy a listaáron, [link] de a CI+-os modult még nem adják neked oda 0 forintért akciósan.
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz
azbest #20891 üzenetére
Tehát nincs semmi változás csak valamikkor vagy bekapcsolják vagy nem a funkciókat de az is frissítéssel jön tehát akkor is simán belerakhatnák
Most csak a szín miatt volt frissítés ami változás lett a felhasználónakEz az eszköz még mindig olyan trá*ya mint amikkor kiadták egy éve, ép csak tv adás megy vele másra nem igen jó
És ha csatornát váltok még azt se tudom leolvasni hogy mi megy mert olyan kicsivel van írva hogy összefolyikAz előző régi eszközük sokkal jobb volt
-
SztiviVander
őstag
válasz
Doky586 #20892 üzenetére
Igy van, sokminden van ami nem újkeletű itt balkánisztánba. Régen ki lehetett hozni 2e Ft-ból (csak kártya mindigtv-től + használt olvasó) azt ami most összeintegrálva 9e. És nincs választás hogy veszek simán egy használt ca+ bedugom és kész. De borzasztó naiv dolog is volt azt feltételezni hogy az átallast meg az "ingyen" boxokat nem az előfizetők fogják majd igy vagy úgy kifizetni.
-
azbest
félisten
válasz
Doky586 #20892 üzenetére
Viszont az nem szolgáltatóhoz kötött eszköz volt. És másoktól, más áron is megvehettél kompatibilis eszközt. Az integrált megoldás kvázi a szolgáltatói kártyával párosított eszközzel ekvivalens. És bármikor cserélhettél eszközt, csak a kártyát elég volt átdugni.
De amúgy nem a szolgáltatói eszköz ellen vagyok, csak azt írtam, hogy kicsit felemás a helyzet, hogy szolgáltatói eszköz, de az újaknak ki kell fizentie az árát. (kivéve tán most akcióban elengedik hűségért ha jól olvastam). Az online szolgáltatásokhoz nem nagyon van általános megoldás, így muszáj hozzá szolgáltatói box. Bár a modulnál valsz ez kimarad, arra gpndolom nem találtak megoldást, hogy tévékkel is működjön általánosan.
Ha okostévés appot kihoznának a népszerűbb tévékhez, akkor elhagyható lenne a box mellé vagy akár a modul is. Elég lenne csak online login a streaming változathoz. (btw a múltkori #20873 chromecast probléma az én készülékemben volt, megy a cast)
#20894lócitrom
ja hát manapság már, amikor alig van hagyományos kódolsú megoldás kábeltévén, már nincs sok alternatíva. Bár boxokból van komolyabb, ami modulfogadós. Csak ott meg azon szoktak találgatni, hogy vajon az integrált mindigtv modul kompatibilis-e velük. A műhold + antennás kombóknál van csak feltültüntetve ci+, a többinél ci-t írnak, akkor is ha esetleg mégis kompatibilis lenne.[ Szerkesztve ]
-
-
azbest
félisten
válasz
lócitrom #20889 üzenetére
Picit az a fura a mostani integrált cuccos felállás kapcsán, hogy nem kiadják az ügyfélnek, s hiba esetén a szolgáltató cserélni, mivel az ő tulajdona, hanem meg kell venni. Kivéve persze, akik átélték a váltást és ingyen bérletbe kapták a boxokat.
Az új előfizetőknél meg kell venni őket és ha lejár az egy év gari, utána hiba esetén újra meg kell venni. Gari időn belül persze cserélhetik. Ez más eszközét használva is benne van a pakliban, csak azoknál árban és tudásban is volt választás.
A másik, hogy még nem látszik, lehet-e másodpiaca. Azaz, saját tulajdonú prime box vagy integrált modult át tud-e venni más. S milyen díjakat számolnak fel érte. Vagy mindig mindenkinek meg kell vennie egy újat, s ha lemondja a szolgáltatást, akkor elektronikai hulladák lesz a régi (vagy box esetén fta módban úgy ahogy használható).
bul07:
a menüt és a felületet is online tölti be valsz. Szóval attól, hogy nem látsz nagy változás, még simán készülhettek funkcionális javítások vagy képességbővítések. Csak nem feltétlen vannak még aktiválva.[ Szerkesztve ]
-
lócitrom
őstag
válasz
Adam115 #20888 üzenetére
igen, erre felhívják a figyelmed, mert nehogy az legyen, hogy valaki valamit rád sózott és te meg nem vagy tisztában a dolgokkal, hogy milyen eszköz kell hozzá vagy milyen technológiai feltételek vannak jelenleg. a saját modul/beltéri és a kártya egyébként így is megbízhatóbb. egyelőre az integrált eszközök esetében örül az ember, ha ő a szerencsés kiválasztott és nem hal le a cucc pár hónap alatt.
-
Adam115
csendes tag
válasz
lócitrom #20887 üzenetére
Köszi, közben megvettem. Online aktiválás először nem akart menni, telefonos ÜSZ első kérdése volt, hogy és ezt hol vettem, káryás modult már nem forgalmazunk. Minden esetre sikerült az aktiválás, szóval most örülök
Igazából az integrált modullal sincs baj, csak valahogy annyira nem tetszik az ötlet, mert ezzel kinyírják a saját eszközöket. Nyilván működik az is, de nem ugyan az.
-
lócitrom
őstag
válasz
Adam115 #20884 üzenetére
ha be tudsz szerezni aktiválatlan kártyát vagy meglévő előfizető átíratással átadja azt és van hozzá megfelelő (DVB-T2+H.265) eszközöd, akkor minden további nélkül használhatod. nem vagy rákényszerítve szolgáltatói eszközre, de értened kell, hogy eszközt vagy te szerzel be vagy szolgáltatótól csak integrált eszközt vehetsz.
-
lócitrom
őstag
válasz
azbest #20883 üzenetére
igen, emiatt kérdezem. eddig hol elérhető volt, hol nem. jelenleg úgy van, hogy a főkészülék az, amin megy a go, ha a profilban be van állítva. többin egyelőre nem megy.
#20882 Doky586
egy filigrán műanyagba burkolt modult kell elképzelni, mivel nem sok elektronika kell bele. fekete az egész és egy zöld-fehér matrica van rajta, másik oldalt meg az azonosítók.#20885 bul07
hozzátenném, hogy azért, mert valamilyen változást konkrétan nem látsz még nem jelenti azt, hogy valaki ezen nem dolgozott érdemben. a féltett közvagyonunk nem ilyenkor meg nem most úszott el, hanem az elmúlt franc tudja hány évben már. az árát akkor sem hozná be, ha most valami látható dolgot csináltak volna. sőt, igazából ami erre elment azt nem is lehet jóvátenni. -
Adam115
csendes tag
Sikerült egy helyet találnom, ahol egyetlen egy kártya még maradt. Ha ezt megveszem, (apalcsomag) akkor később tudom upgradelni nagyobb csomagra, vagy bevinni havi előfizetésbe, vagy vetet velem a MindigTV egy új integrált modult?
Az alien2+-om valóban nem alkalmas a H.265-re, de van más is
Szóval az érdekelne, hogy ha most beszerzek egy kártyát, akkor azt fogom-e tudni használni saját eszközömben, vagy már ne kockáztassak -
azbest
félisten
válasz
lócitrom #20880 üzenetére
Persze, mindent elérek. Már régóta, mióta beírtam, hogy lan-t bedugva megjelentek új menüpontok. Régebben volt, hogy eltünt ez-az, vagy némelyik csatornánál nem ment a visszanézés éppen. De már régóta működik (általában), viszont ritkán használom.
Valsz még mindig csak egy boxot lehet felvenni, akinek több boxa van, abból csak egyet lehet megadni hozzá. És bár a go profilszerkesztés valsz ismeri az összes boxot ami ugyanannál az ügyfélnél van, de csak a konkrétan megadottat engedi használni így. Régebben írtam, hogy szerkesztéskor sírt azon, hogy már go-n regisztrált a box, ezért először ki kellett törölni, aztán az üresen átírni pl valami adatot és úgy visszírni a box számát... szal ott láttam, hogy ha egy lépésben rögtön a másik box kódját írtam be, akkor arra is azt mondtda hogy már regisztált (vafgy ilyesmi). Szóval a több boxosoknak még nem az igazi valsz.
[ Szerkesztve ]
-
-
lócitrom
őstag
válasz
mr_ricsi #20876 üzenetére
hivatalosan integrált modulok vannak. ergo "chippes". tehát a modulban tárolva van egy azonosító és azt azonosítja be a rendszer.
viszonteladóknál valóban lehet még itt-ott kártya, de ez tényleg csak ilyen maradék.
nem.. maximum ha aktiválva még nem volt. ellenkező esetben szinte semmi esély sincs rá.
-
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Doky586 #20868 üzenetére
Tényleg olyan conaxmodulokat árulnak, amiben nincs kártya, hanem egy chip tartalmazza a kártyakódot.
Esetleg még árusító helyeken (mediamarkt, euronics, stb) lehet venni beragadt készletből kártyás csomagokat, vagy akinél kinnmaradt kártya van, újra lehet aktiváltatni az ügyfélszolgálati pontokon.Azt viszont nem tudom, hogy ha pl. a Vaterán vennék egy kártyát, hajlandóak lennének-e az előfizetésemhez kapcsolni. Minden bizonnyal nem.
-
azbest
félisten
Na jött szoftverfrissítés is. Átcserélték a dizájnt a zöld prémiumra és mindgitv go-ra.
0476 -os kódú lett a szoftver. -
andrás47
senior tag
Üdv ! Jelenleg mennek az ingyenes csatornák de ezt írja ki mindegyiken a képernyőre: "NINCS HOZZÁFÉRÉSI AZONOSÍTÓ 100" ezidáig 6 hónapos előre fizetett kártyás csomagom volt, most ez valószínű lejárt. Ezt a szöveget el lehet valahogyan tüntetni új előre fizetés nélkül ? Ha igen hogyan. Mindig TV dekorderem van hozzá, ha nem fizetek előre akkor azután lesz fizetni valóm? Illetve anélkül tudom fogni az adást CONOX kártya van hozzá, de tudomásom szerint most nem arról működik . Köszönöm
-
válasz
Adam115 #20866 üzenetére
Egyenlőre senki nem járt itt aki az aszf váltás óta vásárolt ilyet. Te leszel az első. Még nem tudni hogy csak árukapcsolás miatt az előfizetői kártya mellé kötelező megvenni a conax modult is vagy tényleg egy szétszedhetetlen CAM modult (pcmcia) árulnak csak. Majd jelezz vissza..!
-
brazos
senior tag
válasz
Adam115 #20866 üzenetére
... Most kerestem a kártyát honlapon, nem lehet. Ez valami új dolog? ...
Ha már fenn voltál a Mindigtv weboldalán, talán olvastad a megváltozott ASZF-et is, abban ott a pontos dátum, mióta nem lehet a régi típusú kártyás előfizetést megvenni, illetve ott a pontos leírás is, hogy most mi van helyette.
-
Adam115
csendes tag
Sziasztok!
Gondoltam rendelek egy kártyát a meglévő amiko dobozomhoz (Alien2+ T2 képes) Korábban is volt már kártyám, szépen működtött is. Most kerestem a kártyát honlapon, nem lehet. Ez valami új dolog? Mióta nincs egyáltalán "kártya" lehetőség? Ha használtan veszek kártyát, feltöltöm az szabályos? Egyáltalán lehet venni még valahol olyan modult amiben kártya van?
-
brazos
senior tag
A nyaralódba -hacsak nem hozod-viszed az új lapos tv-t is mindig magaddal- jó a régi tv is a boxal, az új box tartozéka egy jack-scart kábel is, mert az új box hátulján a scart csatlakozás ilyen jack-scart kábelel van megoldva, ez utóbbi kábel a box dobozban tartozéként mellékelve van.
Ha a box vagy az új kártyanélküli CI+adapteres verziót veszed is meg, talán olcsóbban hozzájutsz ahhoz a mindigtv online üzletében, legalább is a weboldalon lévő táblázat szerint olcsóbb lehet, mint a médiamark üzlet előbb belinkelt árai.
Új olcsó tv vétele meg elsősorban pénz kérdés, illetve, hogy kapsz e még így most a covid miatt online webshopban is olcsó tv-t, ami neked megfelelhet.
Az új tévéhez meg egy megjegyzés:
Ha nem kell nagy méretű tv, akkor egy ilyen is jó lehet a nyaralóba:
SmartTech SMT24Z30HC1L1B1 LED televízió, 24 / 59.9 cm, HD
a rajta lévő csatlakozók:
1 x USB
1 x HDMI
1 x VGA
CI+ slot
1 x RF
és viszonylag olcsó még az emag.hu-ban is.
https://www.emag.hu/smarttech-led-televizio-24-59-9-cm-hd-smt24z30hc1l1b1/pd/DKFD27MBM/ -
hkari
őstag
válasz
brazos #20861 üzenetére
Köszi szépen!
A TV régi, szóval scart csatival kell csatlakoztatnom. Akkor erre a célre teljesen jó a DTT-0901.
Mondjuk most hogy mondod, kicsit megnéztem a TV árakat, lehet inkább veszek valami olcsóbbat ami tudja a DVB-T2-t, és CI+ irányba megyek. Talán elegánsabb megoldás
-
brazos
senior tag
válasz
brazos #20861 üzenetére
Itt legaláb is teljesen azonos árban van a két megoldás.
MINDIGTV PRÉMIUM Alap csomag CI+ Modullal 6 hó Előre fizetett szolgáltatás
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_mindigtv-pr%C3%A9mium-alap-csomag-ci-modullal-6-h%C3%B3-el%C5%91re-fizetett-szolg%C3%A1ltat%C3%A1s-1334890.html
MINDIGTV PRÉMIUM Alap csomag Dekóderrel 6 hó Előre fizetett szolgáltatás
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_mindigtv-pr%C3%A9mium-alap-csomag-dek%C3%B3derrel-6-h%C3%B3-el%C5%91re-fizetett-szolg%C3%A1ltat%C3%A1s-1309326.html -
brazos
senior tag
Attól is függ elsősorban, hogy milyen tv van a nyaralódban, ha öreg a TV cucc, és nincs rajta CI vagy CI+ interfész, de van rajta legalább egy audio/videó bemenet(AVimput), esetleg egy scart bemeneti csatlakozó, akkor az új PRIME DTT-0901 box használat lehet a jó megoldás neked.
Új hathónapos előfizetést már jellemzően úgyis csak ezzel az új boxal fogsz tudni venni, bár elvétve még lehet egy -egy olyan üzletet is kifogni, ahol a régebbi megoldást árulják, a régebbi kártyás +amikos box combót, de ezt már csak nagyítóval keresve lehet esetleg még találni, és erre építeni már nem érdemes. Persze, ha van régebbi, még érvényes kártyád, -bár ezt ugye Te szemérmesen nem említetted meg- akkor még szóba jöhet a második lehetőség, a másik box használata, ez meg úgyis csak pénz kérdése, hogy melyik másik boxot választod.
Amennyiben a tv-d már modernebb kiadású, és van már rajta CI+ interfész, akkor inkább az új CI+kártyanálküli adapteres + hathónapos csomagmegoldást válaszd, mert ehhez nem kell még a plusz boxnak való hálózati 220-as csatlakozást sem biztosítanod, továbbá, ha később akármelyik otthoni tv elromlok, és veszel egy újat, azon már úgyis lesz alapból CI+ interfész. És ahhoz is tudod majd használni az új CI+ adapteres megoldást.
A két új hathónapos előfizetés +box/kártyanélüli adapter új csomag ára nagyjából azonos, így tehát az alkalmazott tv-től függ melyiket kell választani.[ Szerkesztve ]
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Egy nyaralóba szeretnék ilyen 6 hónapra előre fizetett szolgáltatást. Szerintetek érdemes ezzel a PRIME DTT-0901-el együtt csomagba venni? Vagy érdemes nézni másik boxot?
Köszi a segítséget!
-
tomi5244
őstag
Alapvetően igen! Egy sima regisztrációt követően és 3900.- havidíjért közel 100 csatornám van, (számomnra) elfogadhatzó minőségben. Nincs plusz box a TV alatt és antenna a tetőn, vagy kábelezgetés egy elosztótól stb. A TV app viszont eléggé fapados, nem lehet csatornákat variálni, vagy kedvenc listákat létre hozni, nincs epg vagy adott műsorújság és minden egyes indításnál be kell jelentkezni (bár az adatokat legalább megjegyzi)
Szóval nem rossz, 1-2 filmes adó HD ben jön.
-
azbest
félisten
válasz
tomi5244 #20855 üzenetére
Szerintem senki sem tudja megmondani, hogy a csatorna kínálat hogyan fog változni. Valószínűleg nem nagyon. Csak megszűnések, átnevezések kapcsán szoktak moozgolódások lenni. Az antennás vétel kapcsán korlátozott a kapacitás, szóval mennyiségi bővülésre antennával nincs mód. Az online változatnál lehetséges plusz kínálat.
https://mindigtvgo.hu/Viszont webos-re nem tudok róla, hogy lenne támogatás, hogy közvetlen az online előfizetést nézd. Meg lehet ez sem teljesen kiforrott még. Viszont az online változatban lehet jobb minőségű a kép. Legalábbis az antennás adás 540p, míg az online változatban több csatorna hd logós változata jön 720p-ben.
Van táblázat arról, hogy milyen frekvenciákon és milyen teljesítménnyel sugároznak. Ha be tudod azonosítani hogy az ingyenes nálad honna jön, akkor az előfizetős hasonló teljesítménnyel, ugyanarról a toronyról valószínűleg hasonlóan vehető [link] A magasabb frekvencia kicsit rosszabbul terjed.
Az antennakábel hosszabbítható, eleve sok esetben külön, méretre vágott kábellel kötik antennára. Ha rossz minőségű a toldás, akkor ront rajta. Ha hosszú a kábel, azon is esik a jel valamennyit, de nem 1-2 méteren fog múlni.
[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
Sziasztok!
Nem követem nyomon a mindigTV csatorna bővítéseit. Érdeklődnék, hogy újabb csatornák bekerülése az egyes csomagokban várható még?
Jelenleg Online TV-re fizettem elő amit a TV appján (LG WebOS) keresztül használok (ITT/OTT TV) Müködik, elég korrekt a minőség is, de vannak néha megakadások.
Tető antennát nem tudok eszközölni, szóval beltéren gondoltam. Először csak az ingyeneseket. Lakóhelyem szerint rákerestem a lefedettsége. Bodajk
Régebben az oldal megjelenítette, hogy beltéren is fogható e az adás, de most már nem látok ilyet.
Továbbá érdeklődnék, ha sikerül befogni beltéren az ingyenes csatornákat, akkor ez igaz a fizetősökre is?
Bocsánat, de kezdő vagyok.
Még annyi, hogy a beltéri antenna kábelét meg lehet toldani egy arra alkalmas kábellel, ha nem érne el az ablakig?
Köszönöm!
T -
garga01
őstag
válasz
farkas-j #20851 üzenetére
Köszi a szoftvert. Amit linkeltem lent az eredetileg Pantesat HD-99-hez való. A tiéd is megy vele szépen, ez egy számmal újabb mint amit linkeltem. Sajna az LCN szerinti sorrend ebben sem működik jól (kábeltv-n próbáltam).
Az IPTV lista innen származik. Az m3u linket raktam bele a szoftverben egy iptv_list.xml fájlba, ebből olvassa be a box. De ez csak a Gx3235-re igaz, a másiknak (ami neked is van) nem találtam ilyen megoldást (nincs hozzá program ami az sw-t ki/be tudná csomagolni).
Meg a wifi adapterem sincs most itthon, hogy azzal próbálkozzak, de ha pendriveról be tudsz olvasni iptv listát a fentivel próbálkozhatsz.A távirányítóban itt az a poén, hogy sw szinten lehet szerkeszteni és új kódokat hozzáadni. Persze egy univerzális is jó megoldás.
-
farkas-j
őstag
válasz
garga01 #20850 üzenetére
A boxok a Ralink RT5370-es chipszettel szerelt WiFi adaptereket támogatják. Nekem a 3 digites 1 USB portos verzió van. A gyári magyar nyelvű firmware verziója: MT2203_HD120_V10019 Én bugot eddig nem találtam benne, vagy nem voltam elég figyelmes. Az is igaz, hogy én a "saját" fejállomás által kikódolt és újraosztott DVB-T adáscsomagokat nézem vele. Viszont engem az IP TV listád érdekelne, ha külön elérhető.
Engem egy dolog zavar igazán, hogy nem tudom a többi program EPG műsorát megnézni, csak annak amelyiket nézem.
Egyébként én egy ilyen távszabályzót használok hozzá.[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
Sziasztok!
Itt és a Digi kábeltv topikban is közzéteszek 2 szoftvert, Aliexpresses T2/C tuneres boxokhoz. Többen is vannak itt is, akik ilyet használnak kábeltvre/mindigtv-re. Volt kicsit időm utána olvasni, nézelődni. Remélem segíteni fog sokaknak, nálam eddig 2 fajta típusú box volt, az egyikhez találtam magyar nyelvű szoftvert, a másikhoz pedig csináltam (ha érdekel vkit, leírom a menetét is valamikor, orosz oldalakon alaposan ki vannak vesézve). Mellékelek képet róluk.
A GX3235 CPU-s boxhoz (4 számú kijelző,2 USB, képen az U2C felirítú) én csináltam a magyarosítást. A szoftverben hozzáadtam egy nyilvános iptv listát (Githubról), én magyarosítottam (néhol lehetnek furcsaságok, nyugodtan jelezzétek), illetve a gyári távirányító kódtáblája mellett bekerült az Orton/Globo/Opticum márkanév alatt futott műholdvevők távja is (aki 5-10 éve műholdazott, azoknak ismerős lehet). Ez a távirányító jóval kényelmesebb, mint a gyári. Röviden ennyit módosítottam benne. Ez a box támogat bizonyos Wifi (Ralink) és LAN adaptereket is! A pontos típusokról már volt szó, majd megnézem, nálam milyen van (USB-LAN-al próbáltam)
A másik MT2203-as CPU-s box (3 számú kijelző, 1 USB, képen a piros, hátul nincs USB), ehhez a gyártó (vagyis az eredeti amiről készült a másolat) adott ki új sw-t amiben van magyar nyelv is. Sajnos bug-os, az LCN szerinti csatornasorrend nem működik (nem rakja úgy sorba, ahogy a szolgáltató sugározza)
A legfontosabb! A szoftvereket mindenki csak saját felelősségre rakja fel, és feltöltés előtt mentést (dump-ot) erősen ajánlott csinálni (az USB frissítés menüben a módnál dump-ra kell állítani, már ha engedi a box). Nem vállalok felelőséget, ha nem jó boxra töltöd fel a szoftvert! A feltöltés után új csatornakeresést érdemes indítani. Ha a box nem talál jelet, akkor a tuner és demodulátor típust is állítani kell a szoftverben, ha átküldöd ez eredeti dump-ot bele tudom rakni a magyar nyelvet.
Letöltés:
GX3235-höz
MT2203-hoz
-
kali8n
aktív tag
Sziasztok!
Ha egy csatornánál 100% a jelminőség, akkor van jelentősége a jelerősség értékének?
Tehát van bármilyen képi különbség egy 60%-os jelerősségű 100%-os jelminőségű csatorna és egy 90%-os jelerősségű 100%-os jelminőségű csatorna között? -
M.Ildiko
tag
Nekem nagyon gyorsan megvolt a csere. Megint gond volt a Nagy-hideghegyi toronynál, és sajnos nem először. Bejelentettem, nem tudtak róla, mégis megszűnt a hiba a bejelentés után. Már másnap felhívott a partnerszervíz, jött a szerelő és cserélte a boxot. Ja azt nem mondtam, az a hibajelenseg, hogy egps csatornavaltaskor átvált, aztán kb 10mp múlva adás-szakadás, ami max. 5-10mpig tart. Sajnos nem szünt meg. Most próbálom kitapasztalni, csomaghoz, csatornához kötődik-e?
-
bul07
nagyúr
Köszönöm mindenkinek sikerült a regisztráció és elméletileg a eszámla is folyamatban van
Hát meglátom remélem minden gond nélkül menni fog
Amúgy nálam halál lassú az oldal, van hogy fél perc mire átugrik egy másik lapra
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
a prime box alján van matrica, azon is rajta van. Meg a csomagoló pipardobozon is van matricán. És a papírodobozban is volt további két martica az azonosítókkal
A box menüjében is meg lehet találni.Jester01
ugyanz a felület töltődik be mindkét címen, csak valamiért a weblapon lévő link nem töltött be az előző kommentemkor, akkor nem irányított át a https://ugyfelkapu.mindigtv.hu/ oldalra, mint most.[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Regisztráció
„mindigTV PRÉMIUM” kártyaazonosító szám vagy VSC ID számsor:Ezt csak a szolga eszközből tudom kibányászni?
Vagy máshol is meg lehet találni, mondjuk a eszköz dobozán?[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
válasz
azbest #20839 üzenetére
Elvileg a "mindigtv extra" megszűnt, helyette van a prémium. A https://mindigtv.hu/premium oldalról az Online ügyfélkapu linket adtam meg. Neked amúgy ez nem működik? Ránézésre mind a kettő link ugyanoda visz.
[ Szerkesztve ]
-
szuleg
csendes tag
Igen, ez igy van! Tehát egy év alatt 3600 ft tudsz spórolni.
-
azbest
félisten
válasz
Jester01 #20838 üzenetére
őő lehet a te lined régi / rossz .. vagy túl új
A régi címe működik:
https://ugyfelkapu.mindigtvextra.hu/[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
Ügyfélkapu ... lehet, hogy az ide való regisztrálásról beszélt neked az ügyintéző.
-
azbest
félisten
az ügyfeles lehet valami külsős, marketinges izé lehetett...
Amúgy csoportos beszedési megbízással fizetem régóta. Tehát nem átutalás, hanem beszedés.
De ettől függetlenül az ügyélkapujukon az éppen aktuális összeget a hó vége előtt kártyával is be lehet fizetni (simple pay).És azt hiszem pont csak simán utalni nem lehet
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Nemrég hívtak egy két hete hogy ilyen olyan ajánlatuk van a kiegészítő csomagokra, nem kell
Akkor belekezdet hogy elektronikus számla 300Ft kedvezményVisszakérdeztem hogy kártyás fizetéssel lehet e rendezni, elkezdett félrebeszélni hogy ide oda kell regisztrálni
Még 1x rákérdeztem hogy kártyával lehet e fizetni
Válasza az volt hogy nem csak átutalássalKérdezném hogy tényleg csak átutalással lehet fizetni elektronikus formában?
Az nekem nem buli bankon kívülre majd 150Ft egy utalás el is menne a kedvezmény fele akkor marad a csekk
-
andatti
senior tag
válasz
azbest #20831 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Az ügyfélszolgálat nem csillagos 5-ös náluk... A mobilapp is erős hiányosságokkal bír, amin a legutóbbi frissítés sem változtatott...Egyébként igen, ezt ők adták. Majd megreklamálom, csak első körben nem szoktam őket hívni...
Az elemcsere a csúcs. Azt elfelejtettem írni, hogy az elején a led villogni szokott, ha megnyomom a távirányítót... Kikapcsolásnál viszont piros maradt, akár mennyire szerettem volna bekapcsolni... Tehát nem a távirányítóval volt gond... -
azbest
félisten
válasz
SztiviVander #20829 üzenetére
Attól függ. Ha volt már előfizetése és ingyen bérletbe kapta, akkor az AH problémája, valóban nekik kellene jeleznie. Ilyenkor a szolgáltatásoknál ügyfélkapun szerepel is a 100 forintos dekóder bérleti díj és 100 forintos jóváírás. Sőt, ha hozzányúl vagy később nem adja vissza, amikor kellene, még rá is verhetik a listaárát, ami 13-15 ezer forint körül van.
Ha viszont új ügyfélként vette, akkor megvetették vele a dekódert. Ilyenkor a garanciát lehet próbálni érvényesítetni. Nem emlékszem mikortól forgalmazzák őket, talán egy éve kezdték... de azért esélyes, hogy a saját vásárlású is garis még.
andatti
távirányítóban elemcsere?[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
válasz
andatti #20828 üzenetére
Ha szolgáltatói box, jelezd a szolgáltatónak. Ha nem szolgáltatói box hanem a sajátod (nem írtad a típusát), akkor először a tápegységet ellenőrizném. Ha az tutira rendben van, akkor egy firmware frissítést csinálnék. Nekem egy Amiko HD8240 Twin dobta el az agyát, de annyira, hogy csak soros kábelen feltöltött firmware-el lehetett feléleszteni. Nem tudom a mai napig sem, hogy mitől akadt ki. Köszöni szépen, azóta is jól működik.
-
andatti
senior tag
Dekoder javítására nincs valami jó tippje valakinek.
Megint gondom van vele. Eddig, heti 2heti szinten fagyott le, amit áramtalanítás általában javított... De most szintet lépett. Bekapcsolom, elkezdem egyesével léptetni, majd 17-nél lefagy. Sötét képernyő, alul mutatja az info csíkot (melyik csatorna és mi megy) és kész. Nem reagál semmire. Tegnap kikapcsoltam a dekódert, azt még vette, de bekapcsolni már nem tudtam, csak áramtalanítás után. Ma megint így jártam. Áramtalanítás, csatornakeresés/hangolás... Most jó, de szerintem megint csak rövid ideig. 1 hónapot sose bír ki.
Az bosszant a legjobban, hogy nem lépkedhetek a csatornák között, mert belefagy.
Az Antenna Hungária adta a dekódert, most a 0244-es verzió van rajta... -
-
Vettem egy AB CryptoBox 752 -t
Feltűnt hogy a EPG ben némely csatornánál kis lakat jelenik meg. (ott ahol a HD és a $ jel). Sőt nem is mindig ugyanazon csatornákon. Mi ez? Mit jelez? -
azbest
félisten
válasz
tibibi #20819 üzenetére
Technikai korlát. Én azt nem értem, hogy akkor már miért nem rakják rendbe a mindigo-t, amit a boxon keresztül is el lehet érni (legalábbis van akinek már aktív), mert azon 720p az adás. Csak lehet nem bírja a rendszerük a terhelést, ha használják és meg-megszakad. Ha normálisan működne és lehetne váltani az "élő" adásnál is onlinra, akkor valamivel jobb lenne a minőség.
De lehet csak a régi telekomos neten érezhető dögledezés jelentkezik néha, mert régen rossz volt a telekom és ah közti közvetlen kapcsolat. Más netszolgáltatókon ment simán akkor is, csak az ügyfélszolgálat elintézte annyival, hogy a szakijuknak otthon megy
Pedig részletes logot, tracetoure-ot, csoamgmeglassulás logokat mutattam nekik.
[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
válasz
fezsoo #20812 üzenetére
Nem nagyon volt más lehetőségem ,műholdas nem járható max.ha kivágom az erdőt
,de egyszerűen nem tudom felfogni,miért van ennyi semmire való csatorna. Nem olcsó a családi csomag ,de hogy ennyire nincs Hd adás az egy vicc
Szóval ha lejár az egy év lemondom a francba...
[ Szerkesztve ]
-
tmarkee
tag
válasz
fezsoo #20812 üzenetére
Nálunk ilyen a versenyszféra és a piacgazdaság. Egy kicsit sárgább, egy kicsit savanyúbb, de a mienk.
Minden, amiben az állam benne van, az többé kevésbé ilyen. Melyik különb? A MÁV? A Posta? A Volánok? A kórházak? ... és a többi unalomig ismételt dolog, amin jó lenne változtatni. -
M.Ildiko
tag
Nem technikai jellegű kérdésem van. Néhány napja azt vettem észre, hogy pl a natgeo-n a reklámoknál, amik valamilyen lánc reklámai (lidl, aldi, euronics) némán kerulnek adásba. Először azt hittem hiba, de most úgy látom szisztema van benne. Tudtok erről valamit?
-
azbest
félisten
válasz
Doky586 #20808 üzenetére
A vízszintes meg nött. 25%-kal több pixel van. Streamingnél is 540 az elterjedt sd felbontás, ahogy láttam.
Valsz a codec különbség miatt a 16:9 támogatáshoz a régebbi codeccel, régebbi készülékekkel kompatibilisebb lehetett, hogy 4:3 arányú képet lapítottak be, ahogy anno az analógnál is. Az újabb codec és készülék kombóknál meg négyzet alakú pixelek lehetnek. Amcsiknál ntsc miatt meg 480 pixel volt régen.[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz
fezsoo #20809 üzenetére
Ezen még meglepődsz? Ez mindenhol így van. Én múltkor a Vodafone-nál kérdeztem meg, hogy mi hasznom van abból, ha hosszabbítok (1 éve lejárt a szerződésem). Emlegetett kedvezményeket, de persze a végén oda jutottunk, hogy flottásként ezekre nekem nincs lehetőségem. Úgyhogy nem hosszabbítottam, igaz, nem is akartam, mert felesleges.
-
fezsoo
aktív tag
Új előfizetők most 1 éves hűségidővel 50%-os kedvezménnyel vásárolhatnak eszközöket.
Meglévő ügyfeleknek e-számla illetve határozott idejü szerződésre 3 hónap havidíj kedvezményt adnak!Kérdeztem hogy meglévő ügyfeleknek nem e akarnak kedveskedni
Miért csak az új ügyfél a jóA válasz:
Kedves X.Y!
Mi jelenleg ilyen kedvezményekkel kedveskedünk az ügyfeleinknek. Javasoljuk, hogy tájékozódjon a szolgáltatók weboldalain és mindenképpen olyan szolgáltatást vegyen igénybe, ahol az Ön elvárásainak megfelelő kedvezményeket nyújtanak. -
Egy megfigyelés (nem szükséges kommentálni):
Minden ingyenes (T) SD csatorna 720 x 576 felbontású
Minden fizetős (T2) SD csatorna 960 x 540 felbontású (a 88 HEVC teszt csatorna is)
Minden fizetős (T2) HD csatorna 1920 x 1080 felbontású
Minden ingyenes (T) HD csatorna 1440 x 1080 felbontású
Minden csatorna 16:9 képarányú.Magyarán 6%-al csökkent az SD sorfelbontás T2-n.
[ Szerkesztve ]
-
macgywer
tag
válasz
azbest #20803 üzenetére
Köszönöm!
Akkor beszerzek egyet,bár nem akartam ilyenekért plusz pénzt kiadni,mert vártam volna a Prime boxon az adás visszanézhetőségét,de ugylátom nem kapkodják el azt a frissitést.A mindigtv ügyf.szolgálaton azt mondta a csaj hogy felvenni is lehet majd a Prime-al januártól,de sehol semmi!