Aktív témák
-
bul07
nagyúr
Na megint nyertem is meg nem is
Nyertem mert nyertem egy Videótár valamit, de ez számomra olyan mintha nem nyertem volna mert nem tudok vele mit kezdeni, nem használomKöszönjük, hogy részt vett Ünnepi Játékunkban!
Gratulálunk, Ön nyert, nyereménye egy Videótár!
A mindigtvgo.hu oldalon történő regisztráció után a jobb felső sarokban található profil ikonra kattintva az „Előfizetési adatok” menüpontban a „További csomagok” opció alatt tudja megadni, ezáltal beváltani az egyszeri alkalommal felhasználható kuponját.
További részletek a Részvételi feltételekben.
Az Ön kuponkódja: *********
A kupon érvényességének lejáratát követően az előfizetés nem újul meg automatikusan.
Aktiválási időszak: 2022. december 1. – 2023. március 31.
Köszönjük, hogy velünk játszott, és még egyszer gratulálunk a nyereményéhez!Így hogy ez így alakult, akinek kell a kód és rendesen használni is fogja, az írjon nekem privátot és szívesen odaadom, első viszi
(De tényleg olyan kérje el aki rendesen használni is akarja)[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz
zsoca67 #21596 üzenetére
5 éve még nem kártya nélküli szolgáltató modul volt, hanem benne van egy kártya a modulban. Az ászf tartalmazhat arról infókat, hogy az újraaktiválás lehetséges -e, de inkább az ügyfélszolgálattal egyeztess, hogy engedik -e. Ha másnak adod át, akkor át is kellene iratni az előfizetést az ő nevére.
[ Szerkesztve ]
-
zsoca67
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy 5 éve meglévő conax modult, kártyával összeépítve lehet-e még aktiválni?
12 hónapos előre fizetett alapcsomag kártyával 25 ezer Ft. Volt már akkor conax modul kártyával összeépítve? Van ezeknek felhasználási határideje? Ajándéknak szánnám, nincs ezekben a dolgokban tapasztalatom.
Köszönöm a segítő válaszokat! -
tibibi
őstag
Annyira szánalmas ez az egész
elindítom az automatát erre kiírja sajnos ma nem nyert se egy grafika vagy valami. [kép] ez meg végképp
-
bul07
nagyúr
válasz
cs-robert #21591 üzenetére
Majd lehet jövőre, mert volt olyan hogy a nyereményt csak januárba kaptam meg
De gratula, én is nyomkodom de én már szinte biztos nem fogok még 1x nyerni
(Ja de nyertem, méghozzá munkanélküliséget jan 1-től, ha úgy marad minden ahogy ma áll a helyzet)[ Szerkesztve ]
-
cs-robert
csendes tag
Nekem most sikerült nyernem egy Nivea férfi ajándékcsomagot. Annak legalább van értelme. Vagy elhasználom, vagy majd jó lesz valakinek ajándékba.
-
prsq
aktív tag
-
bul07
nagyúr
-
bul07
nagyúr
válasz
kovyhun #21579 üzenetére
Nyertem én is így egy vagy két év kihagyás után
Hát így 42évesen talán ezt nekem már nem való
Amúgy ezt írja az email
Köszönjük, hogy részt vett Ünnepi Játékunkban!
Gratulálunk, Ön nyert, nyereménye egy Gyerek csomag!
A mindigtvgo.hu oldalon történő regisztráció után a jobb felső sarokban található profil ikonra kattintva az „Előfizetési adatok” menüpontban a „További csomagok” opció alatt tudja megadni, ezáltal beváltani az egyszeri alkalommal felhasználható kuponját.
További részletek a Részvételi feltételekben.
Az Ön kuponkódja: **-******
A kupon érvényességének lejáratát követően az előfizetés nem újul meg automatikusan.
Aktiválási időszak: 2022. december 1. – 2023. március 31.
Köszönjük, hogy velünk játszott, és még egyszer gratulálunk a nyereményéhez!
Üdvözlettel,
A mindigNYER ügyfélszolgálataSzerintetek ez átruházható, tehát ha valakinek oda adom a kuponkódot akkor minden gond nélkül tudja aktiválni a saját előfizetéséhez?
Mert akkor lehet jobb lenne olyannak elajándékozni akinél gyerek is van és ott jobb helyen lenneAmúgy bármi fizikai dolognak jobban örültem volna mint ilyennek, akár lett volna az Karácsonyi nagy manó is
[ Szerkesztve ]
-
prsq
aktív tag
válasz
kovyhun #21577 üzenetére
Nekem is sikerült egy Gyerek csomag-ot nyernem. (Pontosabban apósomnak, náluk van az előfizu.)
De ha jól értem (telefonon is ezt mondták), ezzel kitörölhetem, mert csak a mindigtvgo-n lehet beváltani, "hagyományos" tévén nézni nem lehet (nem okostévéjük van).
Csak appon/PC-n keresztül él a dolog, a meglévő előfizetéshez nem lehet hozzákapcsolni. (Csak fordítva, a VSC-t megadva a meglévő előfizu csatornái lesznek nézhetőek az appban is.)Sajnos apósoméknál a net is csak kb. 30/10 Mbit, jobb napokon, meg egyébként sincs meg az infrastruktúra ehhez.
Szóval ez olyan nesze semmi, fogd meg jól....
-
bul07
nagyúr
Elindult az ünnepi játék
Az Ünnepi játék időtartama:
2022. december 1. – 2022. december 31. -
Emuriko
csendes újonc
válasz
cs-robert #21574 üzenetére
A Filmbox Premium nincs benne a MAX csomagban. Ez a szabadidő csomagban szerepel, ami további 6 csatornát tartalmaz 899 forintért (és csak a MAX csomag mellé rendelhető, önállóan nem). Az a baj, hogy ennyit már nem érne meg nekem ez a szolgáltatás (még Filmbox+ kóddal sem), mivel így is két TV előfizetésünk van. Ebben is bizonytalan vagyok, meddig tartom meg, mivel drágának találom (az előző szolgáltatásom kedvezőbb árban volt, itt viszont vissza lehet nézni az adásokat, ezért váltottam). Ha árat emelnek, az már probléma nekem (ezért jó, hogy nincs "szerződés" meg hűségidő, csak prepaid szolgáltatást vagyok hajlandó rendelni).
Azt olvastam, hogy automatikusan levonják, ez még elfogadható a számomra, mivel ettől függetlenül bármikor lemondhatom, és ha úgy döntök, újra megrendelhetem. -
cs-robert
csendes tag
válasz
Emuriko #21573 üzenetére
"A hét napos visszanézés úgy látom, hogy az összes "fizetős" csatornára vonatkozik, csak a közszolgálati TV-k adásait nem lehet visszanézni."
Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy a fizetős adók közül még a Filmbox Premiumot nem lehet visszanézni a MinDig TV Go-ban. De akinek olyan csomagja van, amiben benne van ez az adó, az mellé kap kódo a Filmbox+ online szolgáltatásra, amiben ki tudja választani a listából azt a filmet, amit nézni akar és ott bármikor megnézheti. Így annyira nem gond, hogy a GO-ban nem lehet visszanézni a Filmbox Preiumot. Egyébként én is úgy vettem észre, hogy a műsorvisszanézés a fizetős adók mindegyikénél működik, ahogy te is írod, kivéve ezt az egy adót.
-
Emuriko
csendes újonc
Kipróbáltam a Mindig TV GO szolgáltatást, mármint megrendeltem a MAX csomagot, mert vannak ingyenes csatornák is benne. Van otthon "fő" TV előfizetésünk, csak nagy a család, és nem nézhető egyszerre annyi készüléken, ahányan vagyunk, sajnos kettő szolgáltatást kell venni, ha azt szeretnénk, hogy mindenki azt nézhessen, amit szeretne. A MindigTV GO párhuzamosan két készüléken nézhető, így ezzel a TV probléma meg van oldva.
Előtte egy másik - szintén online - szolgáltatást használtunk "második előfizetésként". Ami miatt ennek a kipróbálása, illetve váltás mellett döntöttem, az a hét napig visszanézhető adások (a döntéshozó én voltam, mivel én fizetem, de ketten használjuk). Így 100%, hogy találok rajta valami nézni valót. A másik feltételem az volt, hogy prepaid - előre fizetős - szolgáltatás legyen. Elkötelezni nem szeretném magam, hűségidős vagy utólagos elszámolású szolgáltatást sem szeretnék rendelni (még kedvezőbb díjért sem kötelezném el magam). A leírás szerint a szolgáltatás díját minden hónapban automatikusan fogják levonni a csatolt bankkártyáról, de a lejárat előtt bármikor lemondható.
A tapasztalatom a visszanézhető adásokkal kapcsolatban, hogy egyes csatornáknál bele lehet tekerni a visszanézhető műsoroknál, van ahol viszont nem (gondolom azért, mert itt a reklámot "kötelező" megnézni, biztos ez volt a feltétele a tartalom szolgáltatónak). Ahol nem lehet beletekerni, ott vigyázni kell, hogy ne szakadjon meg a lejátszás, mert akkor elölről fogja kezdni (ami egy filmnél nem túl előnyös a vége előtt). Tegnap táblagépen bele is futottam ebbe, módosítottam a fényerőt, és nem folytatta onnan, ahol abba hagytam. A lejátszás folytatás hiánya egy elég nagy hiányosság szerintem. A hét napos visszanézés úgy látom, hogy az összes "fizetős" csatornára vonatkozik, csak a közszolgálati TV-k adásait nem lehet visszanézni.
A másik hiányosság, hogy nincs gyors csatorna váltás. Ehhez ki kell lépni az élő adásból vissza a műsorújságba, majd be a következő csatornába, végül a tartalom ismertetőben lejátszás gombra. Androidon ha a függőleges műsorújság elrendezést válasszuk, akkor az utoljára nézett csatornához lép vissza, de számítógépen sajnos az első csatornára. Ezen nincs mit ragozni, a csatornaváltás kényelmetlen, ez is nagy hiányosság. Remélhetőleg később egy frissítéssel ezt is, és a lejátszás folytatást is megoldják.
A szolgáltatás sebessége viszont gyors, kb. egy másodperc alatt elindul a lejátszás. A képminőség a HD csatornáknál kiváló, az SD-nél érezhető a tömörítés, de ez is elfogadható. Eddig hibát nem tapasztaltam. Ami jó, hogy a felbontást manuálisan is módosíthatom, ha adatforgalmi korlátos mobilinternetről nézem, akkor lejjebb vehetem, ha otthon, akkor pedig mehet HD-ben is.
Ami külön meglepetés volt a számomra, hogy kaptam hozzá RTL+ kódot. Ezt nem olvastam a leírásban, vagy csak elkerülte a figyelmemet, de fontosnak tartom itt kiemelni, hogy ez is benne van a szolgáltatásban. Az RTL+ Active csomagot adják hozzá, előtte RTL Most+ volt a neve.
-
sopruk
senior tag
válasz
regvoltrossz #21571 üzenetére
Feltalálták az időutazást.
A jó hír az, hogy 2050-ig nem lesz áremelés
Ja, de mégis. Nemsokára... -
regvoltrossz
aktív tag
Tegnapelőtt reggel ébredés után bekapcsoltam a gépet és befizettem a havidíjat.
A visszajelzés alapján jó sokat aludtam
[kép] -
azbest
félisten
ha jól tudom már most 20% feletti az infláció hivatalosan [link]
hogy itt most 12 hónap átlagára gondolnak, vagy a kategóriák átlagára... talán minden hónap átalaga [link] Majd lehazudják 15%-ra az átlagot
Bár annyiból fura, hogy minden hónap az egy évvel azelőtti ugyanolyan hónaphoz képesti csökkenés, az meg lesz vagy 30+% májusra.[ Szerkesztve ]
-
-
kovyhun
tag
Ha jól értelmezem, így ha az "árindex"-re fogják az emelést, akkor a hűséget nem mondhatod fel következmények nélkül
Már gondoltam rá hogy előre ki kellene fizetnem még egy évet.
Csak utána kell járnom, hogy elég-e ha most megveszem az egy éves feltöltőt vagy már most fel is kell tölteni... -
Jocek1979
csendes tag
Sziasztok masfel eve vagyok mindig tv elofizetones sajnos azt kell mondjam romlott a szolgaltatas minosege kulonosen a koz szolgalati csatornakon eszreveheto minha szemcses lenne a kep jel erosseg jelminoseg ugyanolyan mint eddig masnal is gyengebbek ezek a csatornak?
-
kovyhun
tag
Sziasztok!
Létezik olyan beltéri ami használható mindigtv go-ra, ugyanúgy mintha antenna lenne rákötve?
Vagyis: nem kell alkalmazásba lépkedni, csak van egy hagyományos csatornalista amivel váltani lehet. -
-
válasz
Adama123 #21555 üzenetére
Nálam pesten az info csatornán az info csatorna van, a hevc csatornán a hevc csatorna van a NatGeo csatorna pedig kódolt (610MHz). Valóban az oldalukon meg van hirdetve hogy elsejétől már nem kódolják a hó végéig), de láthatóan elfelejtették kikapcsolni a kódolást (igaz én elő vagyok családi csomagra fizetve és tudom nézni).
-
gregory91
senior tag
Nem tudom volt-e már,de azért illik tudni. [link]
-
-
Adama123
aktív tag
NatGeo októberben kódolatlanul érhető el a volt Pesti TV helyén.
-
Peltár
aktív tag
Sziasztok!
Erre valami esetleg #21536
99% sejtem a választ, de mivel megígértem hogy itt megkérdezem.... -
kovyhun
tag
válasz
regvoltrossz #21548 üzenetére
Kellemes meglepetés volt nekem is hogy elég gyors és segítőkész az ügyfélszolgálat.
Ügyintézésben másnapra válaszoltak, rtlmost+ kódokat mindkétszer 2 órán belül küldték. -
regvoltrossz
aktív tag
válasz
regvoltrossz #21548 üzenetére
úgy=új
-
regvoltrossz
aktív tag
válasz
regvoltrossz #21470 üzenetére
Írtam az ügyfélszolgálatnak és másnapra kaptam is egy úgy Filmbox live kódot.
-
-
andatti
senior tag
válasz
andatti #21545 üzenetére
Sajnos kicsúsztam a szerkesztésből..
Az itt ott tv, ami benne van samsung tv-nkben, full csomag 3760 fél év "hűséggel" (előre fizetve) ... De ők is emelhetnek árat, legfeljebb 180 napot nyerhetünk és csak internettel működik...
Mindigtvgo-n volt valami 5000 Ft-os netes csomag, amiben jóval több csatorna van, ha az nem változna, még az is olcsóbb lenne, mint a sugárzott családi csomag 6500-ért... -
andatti
senior tag
Ma megjött a havi számla...
Itt azt írták november 1-től 6500 Ft lesz a családi csomag. Pedig nyáron emeltek 4000-re, ha jól emlékszem.
Az is ott van, hogy 45 napon belül elállhatunk a szerződéstől...
Azért ez több, mint 50%-os emelés...
Majd felhívom az ügyfélszolgálatot a héten, hogy ez mit is jelent pontosan. Mert, ha tényleg ennyi lesz, akkor olcsóbbat kell(ene) keresni... Bár az sem garancia, más is emel(het) árat... -
kovyhun
tag
Október 1-től változik
-
kovyhun
tag
Jött az sms hogy módosították az ÁSZF-et, szeptember 30-tól elérhető a honlapjukon.
Érdekes, csak életbelépéskor ismerhetjük meg? -
garga01
őstag
válasz
Good2881 #14019 üzenetére
Szia, "attól függ". Mi a box pontos típusa? Ha A Digitől vetted, akkor 99% nem lesz jó. Ha saját vásárlás (pl. Euronics, Media, antenna bolt), akkor akár jó lehet. De pontos típusból könnyen kiderül.
Egyébként lehet a TV-d is tudja fogni az ingyenes mindigtv adásokat, érdemes annak a típusát is megnézned/megírnod és akkor box sem kell. -
kovyhun
tag
válasz
azbest #21535 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a részletes választ.
Szüleimnél szerettem volna olcsóbb megoldást, mert emelt a digi, annyi csatorna meg úgysem kell neki, ezért került képbe a mindigtv, hátha olcsóbban kijövünk vele.
(Így is rosszabb időben mikor a digi akadozik az ingyenes földi csatornákat nézi)
De ezeket a számokat elnézve felejtős
Feltöltős jó lenne, de az csak egy tévéig nyerő.
App:
Nekem feltöltős van, ahhoz is jár a mingtvgo-s hozzáférés amit még én sem használok, mert nem túl praktikus, nyugdíjasoknak meg főleg nem -
C$igu$sz
csendes tag
Sziasztok, egy olyan kérdésem van, hogy csak az A csatornák jönnek be ( 86% jelerősség és 100 % jelminőség) B csatornákat elvileg a 31 es csatorna "módban" kellene keresni, de ott semmi nem jön be. 5 km re vagyok az Újszegedi átjátszó toronytól. Egy emos kör antennával ami kültéri.
-
Peltár
aktív tag
Sziasztok!
Édesanyám kérdezi, hogy a szolgáltatói eszközzel lehet e már felvenni, a FW száma 0594
mert azt mondja ígérgették hogy ha már elterjedt, akkor ugyan úgy lehet majd vele felvenni, mint a régi eszközökkel. -
azbest
félisten
válasz
kovyhun #21533 üzenetére
a weblapon rendelésnél van link a részletekre [link]
De vacak, már nincs webshop, hanem helyette telefonon felhívnak...1 év hűséggel eszközönként 2.199 az aktiválásuk.
Első évre 0ft a bérleti díja egy eszköznek, amúgy a boxoknak 1000ft/hó, ci modul 700 ft/hó. Helyette meg is lehet venni az eszközt 20eft a ci, 25eft a box. De egy év garis, ha utána elromlik, akkor vehetsz másikat.A második hozzáférés plusz havidíja 330ft, harmadik plusz havidíja 450ft.
Az árak részen írja a kezdőt is [link]Azt hiszem már nincs az alap csomagokból kezdvezményes hónap. Szóval 2600 a havidíj a hűség alatt és utána határozatlan időnél is, ha nem emelkedik addig
Szóval, elvileg így jön ki csak alapcsomaggal:
Két darab eszköz bérléssel:
Első hónap a havidíj + aktiválás + eszközbéréls + másod hozzáéférés:
2599 + 2*2199 + 1000 + 330 = 8327
utána minden hónapban az első évben:
havidíj + eszközbérlés + másod hozzáférés:
2599 + 1000 + 330 = 3929
Ha lejárt a hűség, akkor mindkét eszköz bérlése:
2599 + 2*1000 + 330 = 4929Három eszköz hasonlóképpen:
Első hónap a havidíj + aktiválás + eszközbéréls + másod + harmad hozzáéférés:
2599 + 3*2199 + 2*1000 + 330 + 450= 11976
utána minden hónapban az első évben:
havidíj + eszközbérlés + másod + harmad hozzáférés:
2599 + 2*1000 + 330 + 450= 5379
Ha lejárt a hűség, akkor mindkét eszköz bérlése:
2599 + 3*1000 + 330 + 450= 6379Ha elektronikusan kéred aszámlát és úgy fizetsz (havonta bankkártyával vagy banknál beállított beszedpéssel), akkor 300 ft kedvezményt adnak erre havonta.
Ha nem havonta, hanem fél évente vagy évente előre kifizetést vállalsz egyben, akkor 4 vagy 8 % kedvezményt adnak a havidíjból (vagy az egész díjból?) .Nem garantálom, hogy jól számoltam, az ügyintézőtől tudod biztosra megtudni. Az ászf tartalmazza a legrészletesebben. Ha jól látom, hogy első két hónap alapdíja 2599 helyett 2099 ft hűséggel az ászf szerint.
Ha olyan tévéd lenne, amire van mindigtv app, akkor az antennás előfizetéssel is a csatornák egy része az appból is nézhető interneten át.
Sőt, lehet csak internetes előfizetés is kötni okostévére, antennás nélkül. 5000 a tvmax csomag, a többi az kiegészítő antennás vagy max mellé. [link][ Szerkesztve ]
-
kovyhun
tag
Nem teljesen áttekinthető az árazás nekem
Érdekelne hogy mennyi az alap csomagra az egyszeri összeg az elején, aztán az egy éves határozott idejű szerződés alatt a havidíj, majd egy év után a havidíj:
- 2db beltérire
- 3db beltérire
(Új előfizetőként) -
hege21
aktív tag
Ha megint emeltek volna már mondtam is volna vissza....
-
-
..
[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
Nem tudom, ez jó e neked...antennaerosito-fej-panel-swa9001-t446882
Bár ez lehet, hogy csak a JET lepe antennához való, igazt, azt is olcsón adják ott.[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
Nem rossz antenna ez, csak nagyban függ a vételi képessége a kis paneltől a közepén. Azt nem drága cserélni, esetleg akár erősítősre még sokat javulhat.
(Amikor az analóg-digitális átállás volt, sok ilyen antennában a szimmetrizáló/erősítő panel csere megoldotta a vételi gondokat.) -
#21521pjen, #21522Jester01, #21524garga01
Köszönöm az ötleteket!
Fent voltam a padláson, picit lepucoltam az antennát és feljebb csúsztattam kb 10 centit a rúdon, ahogy mozgattam felfelé nagy léptékben emelkedett a jelerősség. Ezután mozgattam annyit egyik, majd másik irányba, hogy a legjobb vételt elérjem (nagyjából egyébként az adó felé nézett). A korábbi 7% jelerősség/0% jelminőséget az rtl/tv2 esetén sikerült feltornázni 34% jelerősség/100% jelminőségre.
Még 7% jelerősséggel is tudtuk nézni (kivéve mikor bezöldült
). M1 esetén a korábbi 3X % (rosszul emlékeztem az 50%-ra) felment 46%-ra. M1/duna stb adókkal sosem volt gond ilyen jelerősség mellett sem, emiatt szerintem semmi gond nem lesz a későbbiekben az rtl/tv2 kombóval sem. Örülök, hogy kvázi egy beállítással sikerült orvosolni a dolgot.
Ez a fajta lepkeantenna van fent a padláson, erősítő nélkül:
Köszönöm szépen a segítséget, tanácsokat mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
Még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy az egyik frekvencia egy másik adóról jön, nem a közelebbiről azért ilyen rossz a jel rajta. Meg sok más tényező is befolyásolhatja. A hibák (pl kábel törés/kontakt hiba/oxidálódott csatlakozó stb. nem feltélen jelentkezik a teljes spektrumon. Szebben kifejezve, a hibák frekvenciafüggők is. Nézd át a kábelezést, összes csatlakozót. Elosztókat ellenőrizni, fölös elosztásokat kivenni, stb. És persze az antennát jó irányba állítani illetve az se mindegy milyen típusú.
-
Jester01
veterán
Eleve a különböző frekvenciákon különböző teljesítménnyel adhatnak, ezt meg lehet nézni a táblázatban. Aztán az antenna is egy bizonyos frekvenciára van igazából méretezve amire optimális, az attól eltérőeket valamivel kisebb hatékonysággal veszi. Az irányítás is fekvenciafüggő, ha nincs pontosan beállítva az érzékenység a frekvenca függvényében más mértékben romlik. A terjedés útjába eső akadályok is különbözően csillapítják a frekvenciákat tehát az is számít és az aktív zavaró tényezők is máshogy jelentkeznek.
-
A padláson még nem voltam fent belőni az antennát, a jelerősségeket megnéztem. Az m1/duna esetében 50 % körüli jelerősséget látni és 100% jelminőség. Rtl/tv2 7 % jelerősség, 0% jelminőség. Ekkor is zöldült/elment, csodálom, hogy egyáltalán lehet néha nézni az adókat.
Az a kérdés merült fel bennem, hogy ha egyazon adóról érkezik az összes csatorna jele, akkor hogy létezik az, hogy egyik adónál 50% a jelerősség, másiknál csak 7%?
Remélem az antenna beállításával tudunk rajta valami segíteni (csak itt is kérdés, hogy ha az antenna rosszul áll, hogy lehet jó a jel bizonyos csatornáknál és fordítva, ha jól áll, miért rossz az rtl/tv2?) A kábelezésnél is ugyanez a helyzet. Számomra ez x akta a javából.
#21503CoF Az RTL és M1 külön frekvencián van, azért jó az egyik míg a másik nem.
Ennyit számít az antenna beállítása, hogy bizonyos frekvenciák jók, míg másikak nem?Érdekes egy szerkezetek ezek.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
garga01 #21515 üzenetére
Ha jól emlékszem az nem sárga, akkor azt kicserélem.
"Ugyanazt a fali kiállást használja a TV előtt mint a Vidanetnél is, legalábbis én így szűrtem le, ezért is érdekes ez az egész."
Igen, ugyanez, a fali csatlakozóból ki se lett húzva, csak a boxot cseréltem ki a Mindigtv-s dobozraA direktben kijövő fehér koax az a modembe megy.
Többi megnézem még, köszi hogy ennyit segítetek.
-
garga01
őstag
Igen, arra gondoltam én is.
Habár az osztók-erősítőknél csak 1 db fehér kábel volt, az meg tippre modembe mehet.
De majd megnézi a kérdező.
Amúgy elég régi ez a fali aljzat, biztosan elég sokat csillapít, egy újabbra lenne érdemes cserélni. Nálam Triax EDA van, az Midnigtv-hez és Digi kábelhez is tökéletes. -
cof
veterán
válasz
garga01 #21515 üzenetére
Most már kezdem érteni, jól sejtem, hogy a kábeltv jele is le van vezetve és a tv antenna jele is a fali aljazba/hoz?
Ugyanazt a fali kiállást használja a TV előtt mint a Vidanetnél is, legalábbis én így szűrtem le, ezért is érdekes ez az egész.
Bár ezen a képen valóban 2 kimenet is be van kötve, egy szál koax ami direktben jön ki a falból és egy koax apa csatlakozó is be van dugva. [kép]
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz
SyMbioTe #21514 üzenetére
Kövesd le, hogy az antennáról mibe megy a koax.
Ha a Prime BOX-on fogod a csatornákat akkor az csak MindigTV lehet, mert nem tud DVB-C-t.
Kérdés már csak az, hogy honnan kapja a jelet, a csatlakozó nélküli össze-vissza szabadon álló koaxokból, vagy az antennáról.
De ha az antennáról akkor közösítve van a rendszer a Vidanettel.
Hamar rájönne az ember ha ott lenne, hogy mi merre, csak így képekből nem egyszerű kihámozni a dolgokat.
-
garga01
őstag
válasz
SyMbioTe #21514 üzenetére
Na, ezt jó hogy fotóztad, jó messzire dobd el
Ezek a sárga címkés osztók nagyon silány minőségűek.
Láttam valamelyik másik képen az erősítő tetején egy másik osztót feküdni, az milyen címkés? Ha az nem ilyen sárga, azt rakd be.Most már kezdem érteni, jól sejtem, hogy a kábeltv jele is le van vezetve és a tv antenna jele is a fali aljazba/hoz?
-
válasz
garga01 #21512 üzenetére
Délután lövök egy képet az antennáról is. (Még a parabola is fent maradt mellette, elmaradt annak a leszedetése...)
Igen, az a válasz másra vonatkozott, abból a fali csatlakozóból használtuk a vidanetet is.
Amúgy néztem a kábeleket elég jól feliratoztad őket, stimmel mindegyik. Ami az erősítőből megy a 3-as elosztóba, abból megy az egyik kábel egy 3-as splitterbe (kép) és onnan le az adott szobába, ahol a Mindigtv box van.
-
garga01
őstag
válasz
SyMbioTe #21511 üzenetére
Na, kapásból ellent mond ez a 2 mondat:
"A tetőn csak egy nagy, régi antenna van.
Vidanet eddig is ebből jött, igen. "A Vidanet kábelen jött egy villanyoszlopról/föld alól valahonnan.
A Mindigtv nem fog jönni onnan, vagy ha mégis, akkor nem jól, ahogy helyzet is mutatja.
Meg kellene keresned a tetőről lejövő antenna kábelét és kihagyva minden erősítőt, splittert akármit, direktben bekötni, hogy az menjen le a fali aljzatba.
Esetleg egy képet tegyél még fel az antennáról.Viszont ha 1 db antenna van, honnan jön az sok kábel a 8-as erősítőbe??? Valami itt nagyon nem kerek.
-
A tetőn csak egy nagy, régi antenna van.
Vidanet eddig is ebből jött, igen. Csatornakeresésnél nem volt ilyen kérdés, csak automata hangolás van.#21509 Doky586
Csak valami régi.#21510 garga01
Prime DTT-0901, sima, nem okosbox
Megnézem ezeket amiket írtál, helyileg Győr Ménfőcsanakon vagyunkSorry mindenkitől, ha hülye kérdéseket teszek fel, ugye Vidanetes le lett mondva, mert nem volt kihasználva, egyedül nagynéném néz pár csatornát, arra meg ez az alap mindigtv pont jó lenne.
-
garga01
őstag
válasz
SyMbioTe #21507 üzenetére
Van itt aztán minden a képen, letöltöttem és feliratoztam, próbáltam kihámozni mi merre-hova mehet, de ezt neked kellene pontosan végig nézni.
Tippre én úgy látom, hogy a fali aljzatba a kábeltv megy, ebből próbál a mindigtv box jelet összeszedni. Milyen boxal veszed a mindigtv-t? A Prime-al, vagy valami sajáttal?
Ha jól értelmeztem a képet, akkor a bejövő ktv jele egy 2-es osztóba megy, ahonnan utána a fehér kábel egy modembe mehet, a másik fekete a mellette lévő erősítőbe onnan egy 3-as osztóba és onnan tovább a fali aljazok/tv/box-ok felé.
A másik képen lévő 8 csatornás erősítőbe elméletben különböző antennák kábelének kellene mennie, azt ellenőrizd le. De a kimente üres neki, sehova nem megy kábel, ez baj. Ha Mindigtv-t akarsz venni egy/több antenna kell, erősítő nem is feltétlen.
A legjobb lenne, ha megírnád hol (település) van a vételi hely, így lehet tanácsod adni, melyik adótornyot lenne célszerű fogni és melyik antenna kell (az biztos, nem kell mind a 8, ami be van kötve..)
[kép]
[kép] -
-
cof
veterán
válasz
SyMbioTe #21507 üzenetére
Pedig ez a Vidanet rendszere lesz, gondolom az erősítő is az övéké. Vagy ilyen sok MindigTV-s van a házban és az erősítő után van egy DVB-T antenna a tetőn?
De úgy gondolom, hogy ha eddig is ebből a koax aljzatból használtátok a Vidanetet akkor most is azt nézitek, egyszerű tesztelni mert kiveszed a CI kártyát és marad pár kódolatlan csatorna. De amit beállítottál a TV-n csatornakeresésnél forrásnak, légi vagy kábel az is sokat elárul.
Lényeg az, hogy a MindigTV egy szigetüzem, neked kell kialakítani a hálózatot (kábelezés, antenna), nem a Vidanetesen fog jönni, hiába fizettél most elő a MindigTV-re.
Ami a Bemenetre van írva az a koax kábel honnan jön az erősítőbe, az a lényeg. Ha nem egy kültéri antenna van a másik végén akkor ez a Vidanet rendszere.
[ Szerkesztve ]
-
Ahh, vagy úgy, értem.
Nem hiszem, mert igazából csak az M5 ami nem jön be, belépő csomag van, a többi csatornával nincs gond, esetleg néha megakadnak kicsit. Vidanetnél szerintem nincsenek is nagyon kódolatlan csatik.
Jelenleg úgy néz ki, hogy a falból jön ki az antenna kábel, az megy a dekóderbe (egy hosszabbítóval, de azt szerintem kiiktatom), onnan meg jack-scart-al az öreg tv-be (ez hamarosan cserélve lesz valami fapados lcd-re, ott már hdmi-vel lesz rákötve.)
Fali csatiA padláson meg van két darab házerősítő: [kép1] [kép2]
Lefedettségi térkép szerint narancssárgában vagyunk.
-
válasz
Doky586 #21504 üzenetére
Éppen ezt csinája az említett két adó.
Az időjárás is belejátszik szerintem. Múltkor napokig semmi baja nem volt, aztán jött a front és megint zöldült, elment. Valószínű gyenge neki az antenna, vagy nincs jól beállítva.
Nézegettem közben az antennákat és pont ezt találtam meg, nem is drága cucc. Viszont a tetőn kívülre nem nagyon fogom tudni kitenni. Van antennarúd, csak nincs aki feltegye oda az antennát.
Nem tudom egy ilyen antenna mennyit fogna padláson belül.
Egyelőre szerintem átnézem a vezetékezést, belövöm pontosan az adóra a meglévő antennát és lehet meg is oldódik a kérdés. Ha mégsem, akkor megyünk tovább, új antenna. Ha úgy sem jó, akkor megoldjuk a tetőn kívüli felszerelést, végülis egyszer kell jó megcsinálni.
Köszönöm szépen a sok ötletet és tanácsot!
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Nálam is ilyen antenna van a padláson már vagy 10 éve és tökéletes. Igaz én az egyik gerincadótól légvonalban nem vagyok olyan messze.
Valakinek fel kell mennie a padlásra és állítani rajta, itt akár centimétereket is elég forgatni és már jó is lesz. Egy ember meg lent nézi a jelerősség/jelminőség értékeket a TV-n. Az RTL és M1 külön frekvencián van, azért jó az egyik míg a másik nem.
Kábelezést is érdemes átnézni, ha nagyon régi akkor újra cserélni. Háromszoros árnyékolású koax, és szakszerűen felrakott csatlakozók.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Doky586 #21499 üzenetére
Köszönöm szépen az ötleteket!
Narancssárga területen vagyunk. Antennát egyébként milyet ajánlanátok, ami bevált termék?
Nagy valószínűséggel egyébként most is a mindigtv üzemel rokonnál, azonban az rtl klub/tv2 gyakran csinálja, hogy bezöldül/elmosódik a kép, majd visszajön, elég idegesítő. Van mikor egy idő után el is megy az adás és azt írja a tv, hogy csak adat. A duna, m1 jön mindig és szép a kép.
Hasonló antenna van fent a padláson:
Gondoltam vásárolok egy másik, jobb antennát és kipróbálom, hátha jobb lesz. Nem értem miért megy egy az említett két adó. Mikor nincs vele gond, teljesen jó a kép.
[ Szerkesztve ]
-