Aktív témák
-
bul07
nagyúr
Na ide is elért a jó kis áremelkedés(agusztustól)
Előre megyünk az árakbanNekem 481Ft-al kerül majd többe
családi+3dekóderrel -
vpanangin
senior tag
válasz
Joker88 #21390 üzenetére
Az első 7 nap során minden csatorna kódolatlanul nézhető.
Minden!
Utána fel kell hívni az Ügyfélszolgálatot és névre kell regisztrálni a készüléket. Utána jön a "6 hónapi gond nélküli tévézés".
Fél év után fel kell tölteni pl. egy feltöltőkártyával. Nem kell azonnal, tarthatsz akár néhány hónap szünetet is. Én az Euronicsban vagy a MediaMarktban szoktam venni.
[ Szerkesztve ]
-
Joker88
őstag
az egyik főképp nyáron használt nyaralóba gondoltuk egy ilyen MindigTV-s dolgot szerezni.
Az egyik hipermarketben, láttam is ilyen 6 hónapra előrefizetett dobozt dekóderrel.
A kérdés az az hogy ennek hogyan megy a regisztrációja? vagy megveszem a dobozt és akkor 6 hónapi gond nélkül tévézhetek , a fél év után meg új kártyát kell vennem a dekóderbe ?
-
Apa+Fia
aktív tag
Milyen androidos boxon fut a mindigtv go?
-
fkenny
senior tag
Sziasztok!
Milyen kültéri antennát és koax kábelt javasolnátok Túrkeve városában történő DVB-t adások vételéhez? Az antenna és a végfelhasználói eszköz közt 15m koax kábel lesz (a veszteségek miatt írom). Jól értesültem, hogy Karcagon is van bázis állomás? Mert az lenne akkor elvileg a legközelebb hozzám. -
gregory91
senior tag
-
Kornl23
tag
Sziasztok!
Szüleim vásároltak egy Toshiba 32wl1c63dg tv-t a régi Samsung helyett és az eddig használt szobaantennával csak a fizetős csatornákat találja meg. Samsungon nézhető volt az ingyenes csatorna kínálat. Erre valakinek van valami ötlete? -
sopruk
senior tag
Napok óta azt írja nem biztonságos az ügyfélkapujuk, ahol a számla befizetést szoktam intézni kártyával, lejárt a szerverük tanúsítványa, nem tudok így belépni
-
-
cs-robert
csendes tag
válasz
regvoltrossz #21365 üzenetére
Szerintem inkább a Fem3 az esélyes. Két éve annak a helyére került be a Pesti TV. Én arra tippelek, hogy a Fem3 fog visszakerülni.
-
regvoltrossz
aktív tag
Most, hogy megszűnik az egyik tévécsatorna visszakerül a helyére az Euronews?
-
bul07
nagyúr
Nincs senkinek ez a Wifis Dekóder?
Miben más mint a sima, milyen pluszt ad? -
farkas-j
őstag
válasz
regvoltrossz #21362 üzenetére
Nekem talán van, bár azt az Amiko Impulse-hoz adták, de tudtommal ugyanolyan kell mindegyikhez. Este megnézem. (Remélem nem felejtem el).
-
regvoltrossz
aktív tag
A párom most telefonált, hogy a kutya szétrágta a beltérijük távirányítóját. Ha jól emlékszem a típusára akkor Amiko Impulse T2/C H265 HEVC. Valakinek esetleg nem hánykolódik otthon egy ilyenhez való távirányító? Vevő lennék rá!
-
brazos
senior tag
Két és fél év múlva? - jó kérdés, lehet, addigra ezek a mostani boxok már ki fognak pusztulni, vagy esetleg a raktár félreeső szegletében még találhatnak egy félig lepusztult darabot, amit leporolva esetleg cserére megkaphatsz, de inkább az lesz, hogy addigra ismét egy újabb boxot fognak bevezetni.(remélhetőleg, mert a mostaniak kurvaszarok!) Az, hogy ezeket ingyen cseréli e majd, az a jövő zenéje, amennyire pénzéhes a cég, ez nem túl valószínű, de lehet addigra már új csomagot is kell kötnöd az új boxhoz. Természetesen az új csomag ára sem a mostani lesz...ne reménykedj, és akkor nem fogsz nagyot csalódni.
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Wifis Dekóder miben több?
Megéri a felárat egy idős személynek?Amúgy mit tudtok a Dekóder garanciájáról vagy hogy is fogalmazzak
Tehát ha most rendel az ember egy családi csomagot Dekóderrel együtt kifizeti amit ki kel( Aktiválás 2899 Ft Eszköz ára 14999 Ft Összesen fizetendő 18198 Ft)
Akkor ha mondjuk két és fél évesen tönkre megy az eszköz akkor cserélik ingyen?[ Szerkesztve ]
-
Joker88
őstag
ha szeretnék egy másik TV-re venni boxot, hogy ne csak az ingyenes pár adót lehessen fogni, annak mi lenne a menete?
Jelenleg van egy élő szerződésem, havidíjas, a Mindigtv-nél, azt nem lehetne kibővíteni? -
DarkByte
addikt
[Egyesült a 4iG és az Antenna Hungária]
Akkor most már ez is MindiG4 TV -
farkas-j
őstag
válasz
Gabesz-79 #21355 üzenetére
Ha szeles időben jelentkezik a hiba, akkor én ellenőrizném az antennát, különös figyelemmel a balun csatlakozásra. Ezenkívül a koax kábelt is ellenőrizném vagy inkább cserélném háromszoros árnyékolásúra, mert lehet, hogy a köpenye alatt meg van pattanva az árnyékolás ami szeles időben hol érintkezik rendesen, hol nem. Ja, és mindenképpen fekete kábelt kell használni kültéren!
-
Gabesz-79
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit hosszú leszek. Valmivel több mint egy hónapja szerettem volna itt egy problémára megoldást találni, sajnos nem igazán kaptam választ. Talán egy erősítő használatára vonatkozó javaslat volt, de mivel az már van így ez a tanács nem segített. Most próbálom kicsit részletesebben kifejteni a gondot, hátha jön valami ötlet. Tehát...
Adott egy ingatlan, Balaton déli part, fás terület. A mindig TV oldala szerint két adótoronyra lehet rálátás. 1. lehetőség Kab-hegy, 2. lehetőség Nagykanizsa. Az adótornyok távolsága, teljesítménye, valamint az antenna egyszerűbb elhelyezése miatt (északi oldali tűzfal legmagasabb pontja kb. 7,00 m) a választás Kab-hegyre esett. A másik irányban jóval alacsonyabbra (4,50 m) tudnám az antennát helyezni bonyolultabb beavatkozás nélkül. Az épületben jelenleg három vételi helyen van készülék, ennyi felé is van az antennajel elosztva. Vadi új kábelezés. Mindhárom helyen hasonló jelerősség és jelminőség értékek adódnak, a legrövidebb és a leghosszabb kábel esetén is. Az antennától kb. 10 m-re, egy erősítős elosztón keresztül van háromfelé dobva a jel, majd innen a padlástérből futnak a vételi helyekre külön-külön a kábelek. A padlástérben is volt lehetőségem kipróbálni a vételt szétosztás nélkül. Jó időben teljesen jó a vétel, viszont szeles időben egyes MUX-ok meghalnak. Múlt hétvégi szeles, viharos időben kijegyzeteltem a jelerősségeket és jelminőségeket, illetve most is szép időben. Mint írtam, mindegyik vételi helyen hasonló értékek vannak. Ezek az alábbiak: (E=jelerősség, M=jelminőség)Jó időben:
A 586 E:90% M:100%
B 674 E:50% M:100%
C 562 E:90% M:100% (Aréna 4 fura mód csak 90/40)
D 538 E:86% M:100%
E 554 E:70% M:88%Szeles időben:
A 586 E:90% M:100%
B 674 E:0-60% M:0-95%
C 562 E:85% M:85%
D 538 E:70-100% M:0-90%
E 554 E:55-70% M:0-80%Fentiekből látszik, hogy szeles időben a B,D,E MUX-ok padlót fognak, jelminőségük liftezik fel-le, a 0-át gyakran elérve. Az "A" MUX-on semmi minőségváltozás, "C" egy picit gyengébb. Illetve szemfülesek észrevehetik, hogy az "E" MUX esetében nem a Kab-hegyre vonatkozó (482) frekit írtam. Ennek az az oka, hogy az még többször rosszabb is, pedig helyes irányban van az antenna. Inkább az a fura, hogy az 554 hogyan jön így be, teljesen más antenna pozícióban. A két irány között kb. 120 fok van. Csak érdekességként, jó időben alacsony jelminőség és jelerősség mellett a Keszthelyi TV is fogható 650 MHz-n, pedig itt is nagyjából Kanizsa irányából érkezik a jel, csak közelebbről.
Már próbáltam mindent. Az antennához legközelebbi szobába (ahol alapesetben nincs készülék) közvetlenül is összekötöttem egy készüléket az antennával, hogy minimál legyen a kábelhossz. De a helyzet változatlan. Antennairányt is próbálgattam, az sem segített. A készülékek egyébként két középkategóriás Samsung TV 2020-as és 21-es modellek, valamint egy Amiko box.
Valakinek ötlet esetleg? Akár a meglévő antenna cseréje (most ez van de még csak "sima" LTE szűrővel: [link]), vagy esetleg megpróbálni Kanizsa felé egy másik antennát is? Ez utóbbin már agyaltam: két antenna + egy antennaközösítő. Ehhez persze ki kellene próbálnom előbb a Kanizsa irányt, de a mostani antennát nem szerelném le elég macerás. Inkább vásárolok egy másikat, csak valaki mondana már valami bíztató megoldást. Lassan kezdem feladni...
-
Joker88
őstag
válasz
pocokxx #21350 üzenetére
Anno, én ilyent vettem fel a padlástérbe : [AMIKO AHD-344 LTE szűrős kültéri antenna] Nem kell megilyedni, hogy kültéri, padláson,lemeztető alatt kiváló. Csatlakozókat is vegyél, sokfélét, nehogy amiatt álljon a projekt. És megfelelő hosszúságú kábelt.
/ Én egy összekötő gerendára,a nyereg alatt, 4 csavarral fogattam fel . /
Szobaantennával az a tapasztalatom,hogy ha elmegy egy kamion a ház előtt,eltűnik a kép, ha van eső/szél szintén off a tévé.. -
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok! Antennát keresek. Kb 20 km-re vagyunk a toronytól, de egy picit völgyben. Emeletes családi ház, felső szint. Érdemes próbálkozni szobaantennával? Ha nem, akkor mit ajánlanátok? Igazából le van csövezve a padlásról a hely, csak falon kívülre rakni nehéz.
-
bul07
nagyúr
Ma frissítette magát a szolgáltató cucc, menüt nem néztem de semmi változást nem tapasztalok
-
-
Croft-21
őstag
Sziasztok
Ha megrendelem a családi csomagot CI+ modullal, akkor ehhez mindenképp szükséges egy kültéri UHF szélessávú antenna? Vagy jó lenne hozzá a mostani szoba antenna is?
Jelenleg a 12 ingyenes csatornát tudom fogni vele. -
gabo89
senior tag
válasz
Hoffer #21312 üzenetére
Nincs vele tapasztalatom, de ez passzív szoba antenna:
OPTICUM SMART HD 550Én egy barkácsolt biquad antennát használok, ráadásul 8-cas splitterrel. Igaz, Budán.
Biquad TV antenna DIY (Az enyém igénytelenebb, kb. csak összehajtogattam)
WIWA AN 220 , Signal HDA-5000 gyári kivitelekben -
garga01
őstag
válasz
bakonyip95 #21335 üzenetére
A drótot amit antennának használsz próbáld minden más kábeltől vidd arrébb, főleg a dugasz tápokból, azokból is jó sok zavarás jön.
-
Jester01
veterán
válasz
Ha esetleg amiatt aggódsz, az 554000 ami egyébként kHz és az 5GHz között azért van egy tízszeres szorzó, nagyon nem ugyanaz a sáv.
[ Szerkesztve ]
-
gregory91
senior tag
válasz
Telepíts egy antennát a routertől (vagy legalábbis a tápjától) messze.
-
bakonyip95
tag
Sziasztok,
Ingyenes mindig tv-t használok szeged belvárosában. Antenna gyanánt egy 10cm-es drót van bedugva, jelminőség 100%.
Vásároltam egy új routert (Xiaomi r3p, openwrt), ez után a jelminőség teljesen lesett, nézhetetlenek az adók.
MindigTv szerint 554000MHz és 514000MHz-en fogom az csatornákat. Próbáltam átállítani az 5ghz-es wifi frekvenciáját. Próbáltam teljesen kikapcsolni a wifiket, viszont csak a tápkábel kihúzása után áll vissza a jelminőség.
Áthelyezni sajnos nincs lehetőség a routert, muszáj a tv közelében maradnia.
Van bármilyen router/wifi beállítás amivel javítható, megszüntethető az interferencia?
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
Addel
senior tag
Sziasztok, december 28.-án nyertem egy TVMAX csomagot, azt írták e-mailben, hogy 5 napon belül automatikusan aktiválódik, de sehol semmi.
Nyert itt esetleg más is tv csomagot ? Nektek aktiválták a csatornákat ? -
sopruk
senior tag
válasz
gregory91 #21330 üzenetére
Az első ötleted alapján sikerült!
Nincs lan csatlakoztatva, de áramtalanítottam, majd kihúzott coax-al, lefuttattam egy hangolást.
Aztán újabb áramtalanítás után kábellel is hangolás, és visszajöttek a csatornák!Nagyon köszönöm a gyors segítséget!
A PIN-t is köszönöm, később még jól jöhet...
Boldog Új Évet! -
sopruk
senior tag
Sziasztok!
A szolgáltató által adott box-on tegnap óta 2-szer is kérte a csatornák újra hangolását és azóta több csatorna eltűnt. Pld: 13, 14, 18, 19, 21, 22, 23, 24
A másik ugyanilyen box nem frissült, annál nem hiányoznak a csatornák...
Ti tapasztaltatok ilyet?A rendszer verziószáma az előbbinél 0591, utóbbinál 0542
Mi történhetett, mit tudok tenni?Vajon segítene a Gyári értékek visszaállítása?
Ehhez PIN-t kér. Mi lehet az alap pin?Köszi előre is, ha tudtok segíteni!
-
azbest
félisten
válasz
garga01 #21326 üzenetére
Amiket az átálláskor osztogattak meglévő előfizetőknek "ingyen", azok a szolgáltató tulajdona. Azokkal lehet esetleg később probléma.
Amelyiket megvették az előfizetők, azokkal gondolom azt csinálnak, amit akarnak, akár el is adhatják. Ha nem aktív az előfizetés, akkor ez is csak kiírja a kódolt csatornánál, hogy nem nyitható.
-
garga01
őstag
Sziasztok, a szolga box (Prime), ha lejár az előfizetés használható utána az ingyenes adókra?
Láttam több oldalon is árulnak ilyen beltériket, nem tiltanak le? -
azbest
félisten
válasz
regvoltrossz #21322 üzenetére
a részvételi feltételek 28as oldalán írják, hogy 1 havi [pdf]
Nekem is lett egy ilyen tegnap előtt, még nem aktív. (5 napon belült ír a levél)[ Szerkesztve ]
-
csernak75
senior tag
válasz
regvoltrossz #21322 üzenetére
Ez így estére eltett engem...
-
garga01
őstag
válasz
Hoffer #21320 üzenetére
Router, dect telefon, mikró és nagyobb fémtárgyak mellé ne tedd.
Esetleg szedd le telefonra ezt a programot, segít megtalálni a legközelebbi adót, tájolni. De ha tudod melyiket akarod befogni, nézed a tv-n a jelszintet és minőséget, megkeresed amikor a legjobb. Arra figyelj, hogy ha most beállítod, amikor ködös-párás idő van, lehet utána kell korrigálnod-állítanod. (Habár felénk már most is ilyen idő volt este..) -
garga01
őstag
válasz
Hoffer #21317 üzenetére
Igen, ez ugyanaz. Onnan ismered fel a logper antennát, hogy nem egyforma távolságra vannak a direktorok (pálcák) rajta (hanem logaritmikusan változik a távolságuk).
Hosszú távon biztos nem hagynám így, egyrészt nem stabil megoldás, másrészt a radiátorcsőre nem illik elektromos berendezést kötni. (Persze a tv nem ad ki feszültséged a koaxon, ha jól működik. De nem szabályos az biztos, főleg ha a tápegysége a tv-nek öregszik, esetleg másik szobában más elektromos berendezést megfogfva, meg mondjuk a fűtés csövet, majd egyszercsak rázni fog esetleg... -
cof
veterán
válasz
Hoffer #21317 üzenetére
Bármilyen jó rálátásod van a toronyra csak visszavert jeleket kapsz beltéren, most a radiátor talán felerősíti de az nem arra való. Csak gondod lesz vele a későbbiekben, inkább külső antenna ha megoldható.
Nálam egy ősrégi lepke van a padláson 15 éve mióta megszünt az analóg, és hibátlan erősítő nélkül, toronyra rálátásom van, légvonalban 10 km.
Erősítős szobaantennával még az is a baj, hogy a zavart is felerősíti.
[ Szerkesztve ]
-
Hoffer
őstag
válasz
garga01 #21315 üzenetére
Egy sima koax kábellel megoldottam a dolgot, amint a kábel hozzáér a radiátor csövéhez, hibátlan képet kapok.
Maradhat ez így hosszú távon vagy vegyek egy ilyen logper antennát?
Ez vajon ugyan az lehet? -
garga01
őstag
válasz
Hoffer #21314 üzenetére
Ott van a leírásban: "...antennája aktív antenna kimenettel"
A weblapján is írja, hogy erősítős. Próbára vehetsz kb. bármilyen erősítős antennát, de tényleg olyan helyről, hogy visszaveszik, ha nem jön be. Senki nem fog tudni mondani 100% működő megoldást szobaantennára. Ráadásul majdnem ennyi pénzért lehet venni egy rendes logper antennát is. -
Hoffer
őstag
Sziasztok,
MIlyen beltéri antennát ajánlotok amit szabad is megvenni?
A TV tudja a DVB-T-t. -
Nem tudom miként működik a dolog, de én minden nap alul középen a hóembert nyomom meg és eddig még egyik nem sem nyertem.
-
gregory91
senior tag
válasz
Gabesz-79 #21297 üzenetére
Lehet hogy erősítés/erősítő szükséges hozzá(előfordulhat hogy esetenként némi zavart is felerősíthet).Kb 4-5 éve (kábeles korszak előtt) erősítős lepkét is használtam,sosem felejtem el milyen teljesítményt produkált(pl.: tőlem vagy ~140 km-re vevő helyi mux-ot is tudtam nézni, legfeljebb 2-3 esténként)
-
azbest
félisten
válasz
SztiviVander #21300 üzenetére
nekem kereken 5000 pontom van 2015-től
nem igazán szoktam piszkálni ezeket a játékokat.
bizmark6 belépéskor ír szinkronizációt, a pontgyűjtés oldalon látni, hogy miket számolt bele. A profil adatmódosítás részen van kártyaadatok újraszinkronizálása gomb. Afelett szerepelnie kell Adatcsere azonosító részen valamelyik aktív kártya/eszköz azonosítónak, amit a mindigtv online ügyfélkapun is megtalálsz.
[ Szerkesztve ]