- Windows 10
- Mikrotik routerek
- TP-LINK routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Mesterséges intelligencia topik
- Mobilinternet
Aktív témák
-
Nektek is eltűnt a magyar hangsáv a Filmbox Family-n? Csak eredeti van. Mondjuk nem nagy gáz, de azért visszatehetnék.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
Jamby18
senior tag
válasz
Jamby18 #12096 üzenetére
Nah itt a válaszuk
"Az előre fizetett Alapcsomag szolgáltatást át lehet váltani Családi csomagra, ebben az esetben a 12 hónap jogosultság hozzávetőleg 6,5 hónapra rövidül.
Ha kéri, Alapcsomagját szívesen átváltjuk, kérjük szíves visszajelzését.
A Családi csomagot azért látta, mert újonnan vásárolt kártyáinkon van egy ún. preview időszak (7 nap), amikor az HBO kivételével az összes csatornánk elérhető."Az első mondatot nem értem, kérhetnék magyarázatot valakitől?
-
darvinya
titán
válasz
macgywer #12083 üzenetére
Alcor távirányítója jó WayteQ-hez, ami tényleg 100x jobb.
Telefunken-ek között is van különböző, újabbak már tudnak médiát lejátszani.
A régi is tud, csak korlátozottan. pl: mp4(h.264-es, AC3/ACC)(#12096) Jamby18
1211-et felhívni v. Üsz-ba menni és kérni az átállítást.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
-
törölt tag
válasz
Jamby18 #12093 üzenetére
A dekóder mindig csak az adott hónapra érvényes előfizetési állapotot mutatja. Majd elsejétől kijelzi a következő hónapot.
24000 forintért az alapcsomag 1 éves dekóderes előfizetése kapható. Így neked valószínűleg az van. Az első napokban a családi csatornái is nézhetők, de aktiválás után már csak az előfizetett csatornák.
A 6 havi családi csomag, amit szerettél volna venni, az 25000 forintba kerül.[ Szerkesztve ]
-
Jamby18
senior tag
Sziasztok!
Igazából nem módosítgatom, bemásolom ide a problémám amit elküldtem az ügyfélszolgálatra is.
Remélem tudtok segíteni
Tisztelt Mindigtv!A dipol Debreceni üzletbe vásároltam 02.20-án egy 1éves előfizetést egy CX-97 dekóderrel.
Nem igazán volt egyértelmű a szolgáltatás. Én egy családi csomagot szerettem volna 1 évre előre kifizetve, dekóderrel. Ezt az eladó szerint nem lehetett csak 6 hónapra, és így akkor ott kifizettem 24eft-ot.
Itthon aktiváltam interneten keresztül a szolgáltatást, ami működött is, tehát a családi csomagot nézhettem. De csak a mai napig, mert ma valamiért csak az "Extra Alap" csomagot tudom fogni.
Mi lehet a probléma?
A dekóder előfizetési állapota Start date február 1 End date február 28 közötti időpontot mutat , ennek ellenére itt az ügyfélkapun a számlázott szolgáltatásban Felnőtt alap 2015.02.20 - 2016.02.19
Alatta pedig MINDIG TV EXTRA ALAPCSOMAG 2015.02.20-2016.02.19 et mutat.
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
-
macgywer
tag
válasz
szabogabor10 #12090 üzenetére
Ja...
hogy a hét ingyenesbe?!
-
-
-
darvinya
titán
AXN csatorna kódolatlanul február 27-től március 13-ig.
-
darvinya
titán
válasz
gabor20 #12085 üzenetére
A honlapon lévő infó csak közelítő, ezért a biztos vételhez egy kültéri antenna(lepke is lehet min. 2 tagos, és legközelebbi torony felé irányítva, vagy ahol jobb a vétel) és 3 réteges szigetelésű coax.
Tv hátuljába dugva antennát digitális kereséssel bejönnek az adók.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
gabor20
tag
Sziasztok!
Most tervezem egy Samsung H5500-ás vagy H6200-s tv vételét. Lakóhelymen csak a magentás szolgáltató érhető el, ezért szemezgetek a MingigTV-vel. A honlapon azt írják, "beltéri antennás vétel". Kérdésem, hogy az alap ingyenes csatornák vételéhez miket kell vennem a fenti tv-hez? (bocsi, de nem nagyon vágom ezt a kártyás, antennás stb témát) -
interstate76
addikt
válasz
prtvlogan #12082 üzenetére
Én 20e Ft-ért vettem azt a BD Playert, amiről a 12079-ben írtam (amúgy 25 e Ft-tól felfelé kezdődik az ára használtan), és ami simán veri tudásban a hasonló áron kapható médialejátszókat, a Wayteq-nél meg kb. kétezerszer jobb. Ennél olcsóbban biztosan nem veszel használható médialejátszót és set top boxot, ill. kombó eszközt sem. Az idei (továbbfejlesztett) utóda újonnan 86e Ft-tól kapható.
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő...
-
macgywer
tag
válasz
prtvlogan #12082 üzenetére
Itt Strongot,meg Amiko-t ajánlottak,az Amiko az nagyon drága,Strongot meg nem találtam előfizetéssel,ugyhogy maradt az Alcor 2800.Egyenlőre meg vagyok vele elégedve.(Wayteq-ban csalodtam,azt hittem egy megbizható márka) Egyik haveromnak Telefunken van,neki Usb-n semmit nem játszik le.
[ Szerkesztve ]
-
prtvlogan
aktív tag
válasz
macgywer #12081 üzenetére
Köszi a tippet! Már épp kérdezni akartam, hogy ki mit ajánlana helyette. Egyenlőre Telefunken van, amit előfizetés mellé kaptunk ingyen valamikor. Szívesen adnék pénzt egy minőségi darabért, (akár többet is 10.000-től) de jól utána kell keresnem, mert áruházakban szinte csak ehhez hasonlókat látni...
-
macgywer
tag
válasz
prtvlogan #12080 üzenetére
Szia!Én is sokat szivtam a Wayteq-val (sztem egy köpedelem!
) Akadások,pixelesedés,gombnyomásra 1-2másodperc mulva reagált stb...Most váltottam Alcor2800-ra,és azt kell hogy mondjam,sokkal kezelhetőbb,menüje fényévekkel jobb,gyorsabb...végre ezen van közvetlen usb elérés is!
Ez se egy nagy vásziszdász,de a Wayteq a szekrénybe került!
Ráadásul ami a legjobb,hogy egy év előfizuval ingyenbe jött ki.
[ Szerkesztve ]
-
prtvlogan
aktív tag
válasz
darvinya #12078 üzenetére
Köszönöm, de szervizből ezzel a hibával visszajött készülékről van szó. Javításnak annyit írtak, hogy "szoftverfrissítés" illetve, " ha a hiba továbbra is fennáll, akkor antennabeállítás, vagy rossz konfigurálás."
Tegnap visszavittem megint az Auchan áruházba, visszaküldik megint a szervizbe, de mellékelt egy levelet a készülék mellé, hogy a pénzt szeretném vissza.
A probléma csak a kódolt csatornáknál jelentkezik , az ingyenesek foghatók tökéletesen.Most várom a szerviz visszajelzését, a Wateq-t mint "márkát" a továbbiakban el fogom kerülni messzire!
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #12047 üzenetére
Az előzményben leírthoz hasonló (CI-foglalattal nem rendelkező TV-hez STB vs. egyéb CI-foglalatos eszköz) dilemmában szenvedőknek: pár napja vettem egy használt BD-E8500-as, CI-foglalatos blu-ray playert, aminek szép a képe, pontos és normálisan olvasható az epg-je, emellett pedig elfogadható minőségben lejátssza az audio CD-ket, szépen felskálázva jeleníti meg a DVD-ket és persze gyönyörűen viszi a blu-ray lemezeket, ill. Plex Media Serverrel első osztályú hálózati médialejátszó. A smart része természetesen egy rakat kaki, de nem is amiatt választottam, hanem mert blakey fórumtárs ajánlásának köszönhetően már tisztában voltam az újabb, de merevlemez és CI-foglalat nélküli BD-H5500-as képességeivel. És mindezt mindenféle szenvedés nélkül, out of the box tudja. Drágább, mert ugye csak a CA modul majdnem annyi volt, mint egy Wayteq, és erre jött még rá az E8500-as ára, de vastagon megérte a váltás.
-
prtvlogan
aktív tag
válasz
pavicevic #12076 üzenetére
Személy szerint én eztajánlom: : [Tecatel Mandarine]
[ Szerkesztve ]
-
pavicevic
tag
sziasztok!
milyen kültéri antennát ajánlotok, hogy ne legyen gond a vétellel, ha légvonalban a széchenyi adótorony kb. 30-35 km-re van? (nem teljesen tiszta a rálátás a toronyra)
-
prtvlogan
aktív tag
Sziasztok! Talán valakinek volt már tapasztalata ilyesmiben:
Adott egy Wayteq HD 95 CX beltéri, ami eldobálja a jelet. Értsd: jelerősség, és minőség 87- 89 % körüli (pl RTL klub, M1) 82-85 % körüli ( pl Fox, RTL 2) Na most egyszer csak elmegy az adás, holott a jelerősség, jelminőség nem változik, és ezt a készülék mutatja is, az info gomb 3x megnyomásakor, de a kijelzőn csak ez olvasható: " Nincs jel"
Már régóta így működik, ilyenkor vagy ki kell húzni, és újraindítani, néha elég csak az EPG-t elindítani, és visszajön az adás... Legrosszabb eset: újra kell hangolni..
Először antennára gyanakodtam, ezért lecseréltem egy ilyenre: Iskra. Mivel ez sem segített, kicseréltem egy ilyenre: Tecatel Mivel továbbra is ilyen maradt, és a jelerősség/minőséget sem tudtam feljebb tornászni, ezért új kábelt húztam az antennától a beltériig. Természetesen ugyanolyan szar maradt...
Hozzáteszem, a beltéri vadonatúj volt, Mindigtv ügyfélszolgálat tanácsára vettem, állítólag ezekkel kevés a probléma..A lényeg: Elküldtem a beltérit szervizbe, mivel van otthon egy Telefunken TTR-200-as beltéri, így két hétig azzal használtam ugyanazt a rendszert. Természetesen a két hét alatt egyetlenegyszer sem volt problémám!
Szervíz visszaküldte a Wayteq-t, mondván, tökéletes, frissítettek rajta szoftvert, és a jelerőssége, és minősége megfelelő, ha a probléma továbbra is fennáll, akkor antennabeállítás lesz a hibás, nem a készülék.
Két napot bírt nálam a beltéri, tegnap már megint szar volt az adás, átdugva a Telefunken.be az antennát tökéletes.Most megint megy szervizbe a készülék, de valószínűleg ugyanúgy visszakapom, és hülyének néznek, mert az Ő méréseik szerint jó, számomra viszont használhatatlan. Kb 1 évet szívtam vele, mire a fenti dolgokat végigjártam, és ugyan nem sokat nézek tv-t, de amikor bekapcsolom, és elmegy az adás, a másik szobában pedig tökéletes, az több mint bosszantó!
Úgyhogy ha esetleg járt valaki ezzel a készülékkel közületek ugyanígy, vagy van valamilyen ötlet a problémára, szívesen várom!Bocs, hogy hosszú lett!
-
Gercsi
tag
válasz
Gasparius #12071 üzenetére
Szia! Nem csak úgy látod, hanem sok adás valóban csak SD. "2014-ben az M1-en HD műsor összesen 3076 óra volt, ami az adásidő körülbelül 45 %-a; az M2-n HD műsor tavaly összesen 2386 óra volt, ami az adásidő körülbelül 27 %-át tette ki." Ha esetleg érdekel az egész cikk: MTVA HD és 4K tervei.
Egy jó sakkozó mindig tudja, melyik bábut áldozza fel, és mikor.
-
Gasparius
aktív tag
Ahhha...köszi, de én azóta egyes műsorokat valóban gyengébb minőségűnek látok...
-
Watt25
veterán
válasz
Gasparius #12071 üzenetére
Nem attól HD egy csatorna, hogy ott a HD felirat a logóban! A közszolgálati adók úgy döntöttek, ezentúl a logóban nem jelzik, hogy HD csatornák. Már csak azért sem, mert tavasszal (nyáron?) megszűnik az SD feed, tehát mindenki csak HD-ban kapja. (Akinek nincsenek HD csatornái vagy analóg analóg kábeltévét néz, azok számára a szolgáltató feladata lesz az SD kép előállítása a HD-ból.)
Szóval nyugi, továbbra is HD-ban kapod ezeket. (Az más kérdés, hogy alig van valós HD tartalom rajtuk.)[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Gasparius
aktív tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy hetek óta nem HD-ban jönnek a földfelszíni, elméletileg HD csatornák?
A TV a listában M1HD, M2HD stb.-ként jelzi, hogy HD lenne az a csatorna, de az adás nem az, a logo mellett sincs ott a HD jel.. -
00Bandi00
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Strong SRT8903 beltéri egységem. Sajnos a távirányitó eltört. Az a kérdésem lenne, hogy valaki nem tudja, hol találhatom meg a hozzá való kódokat, hogy felprogramozzak egy univerzális távirányitót? Valaki próbálkozott már ilyennel esetleg? -
-
-
n-tek
aktív tag
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani egy jó hdmi-cec képes stb-t? Köszönöm.Escape is Just the Begining
-
Voice24
őstag
Kérdésem lenne:
adott egy Panasonic tévé, benne a Mindigtv-től vásárolt modul a kártyával. Többször is előfordul, hogy bekapcsolás után a fizetős csatornák nem jönnek (kódolt csatorna üzenet), és csak egy ki-be kapcsolás után működik rendesen. Illetve olyan meg még gyakrabban van, hogy csatornaváltásoknál több csatornára is lassan áll rá, és a várakozás közben felvillan egy pillanatra a "kódolt csatorna" üzenet.
Ez a tévé nyűgje lehet, esetleg a modul és a kártya közül valamelyik (tehát a szolgáltató oldaláról) lehet a hibás? Másnál nem szokott ilyesmi történni? -
válasz
Diamond500 #12059 üzenetére
Már meg is javult. Most végigmentem a listán, az összes elérhető csati rendben van.
-
Diamond500
senior tag
válasz
szabogabor10 #12058 üzenetére
Igen, nekem most visszajött pár csatorna, akkor náluk lehet valami probléma!
Kösz az infót
-
válasz
Diamond500 #12057 üzenetére
Nálam is gond van pár csatival. "Nincs videojel". (Széchenyi-hegy)
-
Diamond500
senior tag
Helló!
Segítségetek kellene! Egyik pillanatról a másikra pár adón (Discovery,Viasat6) "Érvénytelen szolgáltatás" hibát dob a tv. MindigTv extrám van 6hónapos előre fizetett családi csomag (még 1hónapja sincs hogy megvan) CI modul+kártya kombóval. Mi lehet a gond? Találkozott már valaki ilyennel?[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Előfizettem az HBO-ra (tudom, egy szál SD csatiként drága, pont ezért csak kb. 1 hétre). Benéztem ügyfélkapura, a szolgáltatások közt megjelent egy "E-SZÁMLA KEDVEZMÉNY CSAK HBO" tétel az eddigi "E-SZÁMLA KEDVEZMÉNY CSALÁDI" helyett. Ez mit takarhat pontosan? E-számlám van.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #11973 üzenetére
Ez lett a megoldás és bevált, csodálatos a kép minősége. Nagyon ritkán előfordul átmeneti bekockásodás, de később majd GSM szűrővel igyekszem kiiktatni.
Az egyik antennaboltban lebeszéltek a sűrűn beépített földrajzi terület miatt, mert mindenütt tűzfalak és régi, magas épületek veszik körbe a jóval alacsony házat. Szerencsére nem hallgattam a szakemberekre
(pedig alapvetően mindig szoktam), hanem ezúttal a kockázatvállalás mellett döntöttem.
Megvett árut cserélgetni én nem szoktam, úgy voltam vele, hogy legfeljebb megmarad az antenna és később majd egy másik albérletben beizzítom, ahol esetleg jobb vételi körülmények adódnak.
A jó választásban sz-paul alábbi tapasztalatmegosztása segített. Internetes keresgélésem közben ezt a megoldást láttam a legjobbnak.
Nagyon jó érzés, hogy itthon kapom a "zseni vagyok" dicséreteket (de ezt megelőzően azért összeszerelés közben kicsit izgultam).
-
interstate76
addikt
válasz
darvinya #12046 üzenetére
2 opciót láttam magam előtt a vásárláskor:
1. Vagy egy olcsó STB (csak a TV-nézéshez) plusz egy Samsung H-5500-as BD Player, ami gyönyörűen felskálázza a DVD-imet, lejátssza a néhány blu-ray lemezemet és hálózati médiaplayerként is nagyon szépen megállja a helyét, mégpedig kadenciahelyesen megjelenítve szinte az összes létező formátumot, sok drágább asztali médiaplayert kenterbe vágva. Ez kb. 28e Ft összesen, és a TV-hez plusz a lemezeimhez is célhardverem van, továbbá mindkettő új és garanciális, és egyben vettem egy kiváló asztali médiaplayert is. Magyarán a STB-tól én nem vártam semmit, "csak" szép képet és használható EPG-t, de az sem működik rendesen. Az, hogy a feliratmegjelenítésével bajlódtam, az nem igazán volt fontos, csak ki szerettem volna próbálni, hogy tudja-e. Még majd fw-frissítéssel próbálkozom, hátha megoldja.
2. Veszek használtan egy CI foglalattal felszerelt BD Playert 30e Ft-ért (BD-E8300-as van ennyiért a vaterán, 6 hónap garival), ami mindazt tudja, mint a fent említett H-5500-as, plusz tud merevlemezre rögzíteni és nem kell mellé STB, csak egy CA Modul (és persze a Conax kártya). Ez a verzió 37e Ft-ba került volna és állandóan mennie kellett volna a BD Playernek, amit nem akartam, hanem arra gondoltam, hogy azt csak filmnézéskor izzítom majd be. Ezzel lett volna 2 helyett 1 eszközöm, de egyrészt féltem az öszvérmegoldástól, másrészt a használt cucc vásárlásától, harmadrészt még az energiafelhasználás is magasabb lett volna egy picit.
Viszont most azt látom, hogy a Samsung Monitor/TV-nken sokkal jobban kézreáll minden, pontos az EPG, és egyszerűen szebb és használhatóbb az egész menürendszer. És nem azért, mert azt már megszoktam, mert nemrég cseréltem monitort (többek között a CI foglalat kedvéért), tehát a monitoron és a stb-on egyszerre kezdtem el "mindigtévézni".
Bocs, ha hosszú lett, és persze kösz a használható STB-típusokra vonatkozó tippeket.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz
interstate76 #12045 üzenetére
Rossz box-ot vettél.
WayteQ MédiaBox, android alapú amiben van WiFi, LAN.
De ott az Amiko amiben van LAN, Alien 2-ben WiFi, LAN.
Ezek mind tudnak hálózati lejátszást, internetezni, stb.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
interstate76
addikt
válasz
szabogabor10 #12042 üzenetére
Én személy szerint semmilyen előnyét nem látom, de nincs CI foglalat a TV-nken (egy régebbi Toshiba LCD), ezért az egyik végpontra STB-ot rendeltem. Médiaplayerként sem szeretek olyat használni, amit nem lehet rákötni a belső hálózatra, szóval nekem ez a funkciója sem jött be.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz
szabogabor10 #12042 üzenetére
Felvétel miatt, média lejátszó, mivel a tv nem tudja.
-
Annyit szenvedtek ezekkel a mindenféle beltérikkel. Nekem még soha nem volt bajom a CI modul+kártya kombóval.
Azért használtok beltérit (az olcsókra gondolok), mert a TV-tek nem DVB-T-s, vagy vannak valamilyen előnyei? No offense, csak kíváncsi vagyok.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz
interstate76 #12038 üzenetére
Én 1x érdeklődtem egy W95CX iránt(ami 5eFt volt/van 3betűs oldalon), már a végén 500Ft-ért is odaadta volna, hogy vigyem már el.
De tényleg annyiért hirdetsd amennyire gondolod, és érdeklődés után úgy is tárgyalással kialakul.
Amúgy W97CX jön, kb. 1.5 hónap múlva 10eFt-ért.
-
darvinya
titán
válasz
interstate76 #12035 üzenetére
Azért, mert már 1.5 éve kifutott modell, nincs rá egységes jó fw, és rengeteg van belőle.
A garancia, khmm…nem mondok véleményt, mert pár napig pihennék.(#12036) repvez
Erre miért tőlem kérdezed?
Nem tudom milyen készülék, stb.[ Szerkesztve ]
-
-
darvinya
titán
-
tudja valaki hogyan lehet behozni az uj csatornákat ? mert most 27.-ig a paramount cstornát lehetne szabadon fogni,de nem tudom hol lehetne befogni, amit eddig megtudtam, hogy a D multiplexen van az az én esetemben a kabhelyi adóról a 46 os csatorna és 674 mhz frekvencián jönne.De a 46 os csatornán most nekem az ORF 1 jön és frekvenciát nem tudom hogyan tudok megadni .A csatornákon nem változtattam eddig ahogy beadta az első inditáskor ugy van most is.
Egy evolve dualblade HD medialejátszóval fognám az adásokat.
-
Tigi
őstag
válasz
Watt25 #12018 üzenetére
Hali
Én nem tudtam, hogy a hét ingyenes digitális csatorna a Mindig TV-jé.
Nem követem ezt a dolgot mindennap, nem ebben élek ezért nem vagyok képben.
A frekiket nem tudom így utólag megnézni, majd ha még egyszer beállítom a csatornákat akkor csinálok egy képet.
A csatornák:
RTLKlub
TV2
M1HD
M2HD
DunaHD
DunaWorldPlusz a többi is bent van csak azok kódolva.
A TV tipusa: FINLUX 65FLHKR242BHCDN[ Szerkesztve ]
Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
-
-
macgywer
tag
válasz
azbest #12023 üzenetére
Nem akarok 2 kártyát használni 1szerre,csak költséghatékonyabb venni 1 set top boxot 1 éves csomaggal (16900ft),mint 1 pucér feltöltőkártyát 17500ft-ért(ingyenbe van 1 beltéri).Nekem amugyis szükségem van 1 set top-ra,mert nekem ez a Wayteq-95cx nem jött be,amit darvinya-val is tárgyaltunk 1 párszor 1 másik fórumon.Ezért kérdeztem a második kérdést,mert igy lesz 2 kártyám,hogy be lehet e aktiválni 1 lakcimre.
[ Szerkesztve ]
-
macgywer
tag
Sziasztok!Azt szeretném kérdezni,ha lejár az egyéves előfizetésem nem szeretnék átállni havidijas előfizetésre,hanem feltöltősre,utána bármennyi idő mulva feltölthetem az egyenlegem,mintha csak telefont töltenék?Pl. ha egy hónap mulva töltöm fel a lejárat után,olyat lehet ?A másik kérdésem pedig hogy 1 lakcimre hány darab kártyát lehet aktiválni?Köszönöm!
-
Bozek
nagyúr
válasz
LógaGéza #12017 üzenetére
Igen, telepítéskor kiadja a CI modulos opciókat, de az Omnikey nincs köztük. Ha azok közül rendelkeznél valamelyikkel, akkor lehet, hogy működne Oscam nélkül is. Ezt nem próbáltam, mivel nekem sincs egyik se, így én is csak találgatni tudok.
Én is Oscam + ACamd pluginnal használom még idén, aztán végeztem a MindigTV-vel egy ideig. Nem azért, mert nem tetszik, hanem mert van itthon Tarr-os előfizetés is és januártól jön a sima kábelen a DVB-C adás. Analóggal nem akartam foglalkozni a gépen, de így már mindjárt más a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
Én nem írtam, hogy Mindig TV-t fogtam be.
alapból hét ingyenes csatornán
Ez ellentmondás. A T hálózatán nincsen ingyenesen fogható digitális csatorna tudtommal. Sokat segítene, ha konkrétumokat is írnál. Pl. Milyen digitális csatornák milyen frekin jönnek be?
[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
LógaGéza
veterán
Telepítéskor kiad egy csomó CI modulos opciót, azokat jelöltem be. Viszont azt nem tudtam, hogy Windows alatt is kell Oscam, de akkor mindjárt rápróbálok, köszönöm
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Bozek
nagyúr
válasz
LógaGéza #12010 üzenetére
Milyen CI modulos cuccot raktál fel? Egyébként Oscam + ACamd kell a DVBViewer-hez, hogy kezelje a kártyát, keress rá itt a topic-ban, többször is volt róla már szól. Egyetlen olyan programot tudok, ami alapból kezeli a kártyaolvasót, az pedig a HomeSys. Csak azzal az a bajom, hogy megy folyamatosan a Timeshift, amire nincs szükségem.
-
Kernel
nagyúr
-
LógaGéza
veterán
válasz
LógaGéza #12007 üzenetére
Na újraraktam a progit, telepítéskor felraktam az összes CI modulos cuccot. Most megtalálja a csatornákat, ott a kis kulcs a csatornanév mellett. Ha rányomok, akkor zöld nyíl lesz, de nincs se kép, se hang... Mintha nem szeretné a kártyám...
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Kernel
nagyúr
Digitális antenna --> ez a földi digitális adás, vagyis itt jön be a MinDigTV.
Az utolsó két sorban mintha (nem jól) keverednének a dolgok.
Inkább így szokott lenni, illetve van értelme, példa:
- Digitális antenna és kábel
- Analóg antenna és kábelAhol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Tigi
őstag
válasz
Kernel #12006 üzenetére
A lefedettségi térkép szerint piros területen vagyok.
A TV-t két napja vettem a MM-ba (akciós FINLUX 65FLHKR242BHCDN).
Automata keresésnél a választási lehetőségek a TV-n:
Digitális antenna,
Digitális kábel,
Analóg,
Digitális antenna és analóg,
Digitális kábel és analóg.[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
DVBViewer Pro + Omnikey 3521 + MindigTV kártya - hogyan tudom életre kelteni ezt a kombót?
Csatornakeresőben beírom az E mux frekvenciáját, be van pipálva, hogy van CI kártya, mégse talál csak 1 csatornát...
Előtte ment az ingyenes csatornákkal frankón, és Homesys alatt is megvannak a csatornák, csak ott néha elmegy a hang..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Kernel
nagyúr
A kódolt és nem kódolt műsorok, frekvenciák, és a helyszín alapján be lehet azonosítani, ha a MinDigTV beszűrődő jelét fogtad (a leírtak alapján úgy tűnik):
http://mindigtv.hu/lefedettseg
http://mindigtv.hu/mindig-tv-szolgaltatasrol
Ha minden stimmel, a kódolt multiplexek jelszintje is megfelelő, akkor lehetne MinDigTV-kártyával próbálkozni.
Egyébként milyen TV, a digitális keresésnél, vagy előtte nem volt olyan választási lehetőség, hogy földi (légi) vagy kábel?
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Tigi
őstag
válasz
Watt25 #12004 üzenetére
Én nem írtam, hogy Mindig TV-t fogtam be.
Azt a koax kábelt dugtam vissza a TV-be amin jön a T analóg kábel tv-je persze nem a legjobb minőségben.
A TV-n elindítottam a Digitális csatorna keresést és elég hamar dobálta be keresés közben a csatornákat és az alapból hét ingyenes csatornán kívül mindegyik mellé kiírta, hogy kódolt.
A kábel egyik vége a TV-be a másik vége egy elosztóba vagy szűrőbe vagy mit tudom én micsodába van bedugva a padláson amibe a fő kábel csatlakozik.
Ennél jobban már nem tudom leírni.Egyébként emeletes családi ház emeletén Pestszentimre (18. ker.) központban vagyok.
-
szacsee
nagyúr
válasz
interstate76 #11998 üzenetére
Bocs, de publikus, hogy hol rendeltél tőlük?
Webshopot nem érem el, mert nem üzemel felirat fogad, gondolom telefon, vagy helyi bolt.
Melyik megoldás a jobb?
Helyben van egy Euronics és egy eletronikai szaküzlet, akik szerződve vannak velük... -
Tigi
őstag
válasz
Watt25 #12000 üzenetére
Bocsi, ha nem volt érthető.
Na tehát, a T-nél vagyok IPTV előfizető, de mikor kötötték (4-5 éve) az IPTV-t akkor azt mondták, hogy a régi analóg koax kábelen ugyanúgy megmarad az adás arra az esetre, ha hiba miatt nem menne az IPTV szolgáltatás.
Ez az analóg szolgáltatás a mai napig megvan.
A házba mikor anno behúzták a kábelt én egy König elosztóval (padláson) szétdobtam 4 TV-re a jelet.
Na ezt a kábelt dugtam vissza az TV-be amit a héten vettem a régi helyett.
A Mindig TV lefedettsége szerint jó környéken lakom.Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
Aktív témák
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- Black Myth: Wukong
- Ukrajnai háború
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autószerelők, autószerelés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...