Aktív témák
-
macgywer
tag
válasz
UberMutant #20298 üzenetére
Szia!Nincs gond vele,csak régebben szinte olcsóbban tudtam venni komplett csomagot online áruházakból,mint külön csak feltöltőt.Szóval aki új belépő,akkor mostmár csak tőlük (mindigtv) rendelhet csomagot a Prime beltérivel.
-
UberMutant
őstag
válasz
macgywer #20297 üzenetére
nincs már kártya
de mi a gondod, az általuk ajánlott csomaggal?"CI+ MODUL
Amennyiben CI+ foglalatos televízió készülékében van beépített DVB-T2 tuner, illetve kezeli a HEVC (H.265) videótömörítési szabványt, abban az esetben CI+ modulra van szüksége. A készülékben integrált Conax chip található, külön smart kártya nem szükséges." -
macgywer
tag
Sziasztok!Komplett mindigtv csomagot (dekóder+kártya) lehet még kapni valahol,vagy ezt megszüntették,és csak náluk lehet ezután megrendelni?
-
azbest
félisten
válasz
Jester01 #20291 üzenetére
Ha a weblapon adod meg, akkor kiírja, hogy miért nem szereti. Ha nincs vagy nem pont ugyanúgy adod meg, mint ahogy az ügyfélkapun szerepel. Ha még bugzik, akkor a már megadottat sem engedi egy lépésben cserélni másik ugyanahoz az előfizetéshez tartozóra, hanem előbb ki kell törölni és menteni, majd beírni az újat és menteni. (és kilép-belép). Ha még nem igazították meg azóta. Pár kommenttel ezelőtt meséltem.
-
Jester01
veterán
A mindigtv extra VSC ID-t azt meg lehet adni a mindigo.hu-n utólag? Nem találom.
Ja megvan. Akkor miért is nem jó[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz
Bence008 #20286 üzenetére
Igazából azt sem tudjuk, hogy az újabban osztott kártyák már contegó rendszerűek-e vagy csak simán újabb fajta modullal együtt adják. Még arról sem olvastam, hogy integrált modult kapott volna valaki.
Ja a webshopban látom már az integrált kártya van.
Az ügyfélkapus oldalon nem tudod esetleg újra aktiválni a régi kártyaszámot?
[ Szerkesztve ]
-
Bence008
tag
Sziasztok!
Maradt még valamilyen lehetőség párosítatlan conax kártya beszerzésére (akár csomagban is)? Például valamelyik áruház polcain még fellelhető? Pont kicsúsztam a maximum inaktivitási időből, így már nem tudom feltölteni a meglévőt. Az új modult kerülném, mert a Vu+ Uno 4K nem minden esetben szereti a CI+-t, az Amiko-m meg nem is fogadja. -
-
brazos
senior tag
válasz
azbest #20279 üzenetére
A vebes, webböngészős használathoz pár sort írok, nálam a 64 bites Waterfox Classic és a 64 bites Chrome böngészőkkel volt sikeres a belépés és a használat, lévén ezekben már beépített a Widevine, valamint a 64 bites portable Vivaldi és a 64 bites protable Brave böngésző volt még, amivel sikerült karikázás nélkül belépni és használni az oldalt. Némi kis karikázás középen ezeknél is volt, de minimális ideig, talán az oldal teljes betöltődéséig, azután már rendben tudtam használni a vebes mindiGo-t. Igaz, nekem még a mindiGo indulásakori ingyenes regisztrációm van mindössze, de azt gond nélkül tudom használni,
viszont ezt a belengetett Max csomagot nem igazán értem,
ez esetleg csak azoknak érheti meg, akiknek eleve nincsen mindigtv extra előfizetésük, de abból pár csatornát azért megnéznének a weben keresztül is, noha a csomag árát kissé soknak találom.
Viszont a webes felületen, az eddig nem működő ugrás a webáruházba link már él, azonnal a mindigtv websop weboldalára ugrik el, próbáld ki.[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
Linkelek egy MindigTV táblázatot, hátha valakinek hasznos lesz.
-
azbest
félisten
válasz
andatti #20278 üzenetére
Közben játszottam kicsit.
A webes felületen úgy tudom változtatni az adataimat, ha kitörlöm a kártyaszámot és úgy írom át a többi adatomat jóra. (A vezeték és keresztnék körül volt kavar, meg mintha a születési dátum napja csökkent volna egyel... nem tudják hogy kell programozni)
Kilépés - belépés. Kártyaszám nélkül nekem is csak az ingyenest mutatja aktívnak.Aztán megadtam újra a jó kártyaszámot. Mentettem. Kilépés-belépés. Újra minden csomagomat aktívnak jelzi.
Szóval töröld, mentsd, kilép-belép. Add meg az ügyfélkapun lévő aktív eszköz számát a szolgáltatások listából másolva, hogy biztosan pontosan egyezzen. Mentés. Kilépés-belépés és akkor mennie kell.
Úgy tűnik most már bármelyik kártyámat / box számomat adom meg, azzal az összes kártya és box számom is bekerül a mindigo rendszerébe, mert amikor másik eszközömét akartam beírni úgy, hogy benne volt még a régi, akkor azt mondta, hogy tartozik már hozzá előfizetés. Ezt azt is jelentheti, hogy talán most már minden boxon tud menni az online rész is, nem csak azon az egyen, aminek a kódja meg van adva.
[ Szerkesztve ]
-
andatti
senior tag
válasz
azbest #20276 üzenetére
Havidíjas vagyok...
A személyes adatoknál ott van a nevem, születési dátumom és a kódsor is...
Érdekesség, hogy nekem a legördülőben az összes alatt "kedvenc csatornák" és "feliratkozott csatornák" szerepel.
Előfizetési adatoknál pedig az "ingyenes" van aktívnak jelölve... Miután javították???...Azt pedig tudomásul vettem, hogy nincs epic csomag, így a 300 Ft-ot sem fogom ezentúl fizetni, mert fölösleges. 5000 Ft-ot pedig nem fogok fizetni érte, hogy nézhessem...
update:
Frissítettem az appot... Semmi nem változott. A személyes adatoknál az ingyenes csomag alatt rákattintottam a részletekre, és nekem kiírta az ingyenest, azon kívül pedig a nagy semmit. Semmi más nem volt ott...[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz
andatti #20275 üzenetére
ja és még annyi, hogy ha a telefonos appban nézed, akkor alapból az ingyens csomagot mutatja a csomag előfizetésnél, és az alatta lévő részletek gombra jön elő a teljes lista a többivel együtt. Az a gomb is rossz helyen van, teljesen félrevezető. Ott nekem szépen felsorolja, hogy ingyens, belépő, alap, családi és szabadidő is aktív nekem. A weboldalas listán is mindegyik aktív nekem.
Az appban a személyes adatok részen, az email cím alatt van a rublika a kártya vagy box sorozatszámának.
Lol, amúgy tényleg balfaszok. Ha most a nevemet ki akarom javítani, mert hülyén jelzi ki, akkor nem engedi menteni, mondván "A megadott kártyaszámhoz már tartozik érvényes regisztráció."
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz
andatti #20275 üzenetére
No, tehát akkor neked most családi csomagod van. Az nem derült ki, hogy havidíjas vagy prepaid-es. Utóbbiakkal kapcsolatban írták mások is, hogy probléma van a mindigo-val.
Kiegészítő csomagod a mindig tv extrában nincsen, igaz? Nekem van szabadidő csomag. A kiírásokkal a felületen valóban lehetnek gondok, ahogy írtam a gombok sem mind működnek. A piros csíkos részen a mindigtv extra által előfizethető szolgáltatások vannak. Ott legfeljebb tájékoztató jelleggel lehet kinn összeg.
Alul a zöld csíkosak pedig a mindigo -n külön előfizethető tartalmakat sorolják. Azokat földi tévé előfizetés nélkül, külön elő lehet fizetni és csak online mennek (vagy esetleg később a box-szon is netkapcsolattal).
Az felhasználási feltételek oldalon van felsorolva, hogy melyik csomagban mi van [link]
Az oldal legalján van a link rá. Ők is azt mondják, hogy abban nézd meg. Nem ott nézted.A csak neten nézhető kifejezetten mindigo csomagokra nem vonatkoznak azok a szábályok, amelyek az antennás és kábeles szolgáltatásokra. Gondolom ezért változtathatnak bejelentés nélkül és ezért nincs ászf archivum sem.
Hogy mi lett az epic csomaggal és a legutóbbi fizetés az meddig volt érvényes azt nem tudom. Most már nincsen ilyen, ezért nem tudod nézni.
Mivel van epic dráma csatorna és volt mindigos epic kiegészítő csomag is, lehet az ügyfélszoglálat is félreértette, hogy miről beszélsz. Az viszont igaz, hogy jelenleg csak a max-ban érhető el mindigo-n. A tv2 is csak a maxban érhető el.
A webes felületen van egy legördülő menü jobbra, amiben a megvásároltat kiválasztva csak azt mutatja a műsorújság, amire van a rendszer szerint előfizetésed
Ahhoz, hogy működjönek a mindigo-n a mindigtv extrás előfizetés kapcsán itt is elérhető csatornák, a webes felüelten a jobb felső sarokban a kis emberkére kattintva, előfizetői adatokat választva, az adatok rész alatt van a felhasználói adatok második sorában a hely, ahol ugyannannak az azonosító számnak kell lennie, mint amelyik kártyára vagy boxra van élő előfizetés. A mindigtv extra ügyfélkapus oldalán a szolgáltatásoknál legegyszerűbb megnézni az azonosítót a kártyához vagy boxhoz. Egyébként a telefonos appban is van ilyen rublika, ott is lehet módosítani.
Ha nem egyeznek a számok, akkor nem fogja aktiválni az antennás családi csomag kapcsán elérhető csatornákat. A már linkelt felhasználási feltételek oldalon van, hogy mi az ami mindigo-n is elérhető. És mi az, ami csak külön 5ezerért előfizethető max csomagban van.
Tényleg van több hiba is a weblapon még. Chrome alatt egy frissítést kell nyomni először, hogy betöltődjön rendesen az oldal és újra be kell lépni.
[ Szerkesztve ]
-
andatti
senior tag
válasz
azbest #20268 üzenetére
Így nem lehet kihámozni, hogy egy-egy félmondatot bekombinálsz a válaszukból. Se füle se farka.
Ok, nekifutok még egyszer...Tehát, mivel nem tudtam mindigo-n csak az ingyeneseket elérni felhívtam az üfsz.-t, és akkor mondták, hogy ezt nekem kell jeleznem e-mailben, mert mindenkinél egyénileg kell beállítaniuk. (OMG)
Írtam nekik, amit x nap, (hét) után szerintük javítottak:Fizetős csomag elérésére vonatkozó hiba bejelentését kollégáink javították. Kérjük ellenőrizze a csatornák elérhetőségét.
Megértését és türelmét köszönjük!A javítás úgy sikerült, hogy azóta is ingyenes csomagot ír ki, nem úgy mint nálad... az Epic-re pedig tényleg előfizető voltam és a múlt hónapban is fizettem...
A tv2 és rtl klub nem volt nézhető előfizetés mellett sem a mindigo-n korábban. Nem a mindigtv extra része, nem azért fizetsz.
Tudom, hogy nem lehetett nézni... mindig is előfizetők voltunk... Nekem a Telenornál is volt max csomagom, (havi 4500-ért) abban benne volt, csak tavasszal lemondtam.
Én megörültem neki, hogy a fejlesztéssel itt is bekerült a csomagba, az az én balgaságom, hogy amire van előfizetésem a tv-n, azt - úgy gondotlam és gondolom - a mindigóban is elérhetővé tették a számomra. De nem. Holott ez sehol nincs így, hogy amit a tv-n nézhetsz, azért fizess külön, ha online is akarod...Az csak hab a tortán hogy chrom-ban nem is mutat semmit, ahhoz, hogy lássam, firefoxban kell belépnem...
Belépve azt írja ingyenes a szabadidő csomag, átirányít a webshopba, ott pedig írja, hogy X Ft/hó. A te képernyőképeden is ingyenesként szerepel...
Az említett max csomag nincs a webshopban, fizetésre kattintva kéri a számlázási adatokat...A reklamációmra ezt írták a második e-mailjukban:
Az EPIC dráma csatorna a TV MAX csomagban található, melyre Önnek nincs előfizetése. Az új fejlesztéssel nagyon sok újdonság került be, illetve változott a csatornák összetétele. Önnek rendszerünk szerint családi csomagja van. Kérjük hogy a weboldalon található felhasználási feltételekben ellenőrizze a csomagjának megfelelő csatornák elérhetőségét. Ami nem szerepel a csomagjában azt nem éri el.
Ezzel csak az a gond, hogy, ha a max csatornalistájára vagyok kiváncsi betölt 20 adót, amiben nincs benne se az epic, se a sony csatornák, stb. stb. lapozni, léptetni firefoxban sem lehet...
Szóval ez így egy összekutyult valami, valós információk nélkül...persze online nem fizetnék plusz 5 ezret azért, hogy egy-két csatornával több stream menjen mint egyébként).
Nekem sincs szándékomban kiadni egy halom pénzt azért a 30 csatornáért, ami a mindigo appban még elérhető lenne a számomra. (tv2 és onnan lefelé)
az csak érdekesség, hogy az ittott tv-n alapcsomag mellé te választhatod meg, hogy milyen csatornát kérsz, havi 100, vagy 150 Ft-ért...
De, az akkor is vicces, hogy reklamáció utáni javítás után is azt írja ki belépés után, hogy ingyenes csomagom van... -
DarkByte
addikt
A Mindigo player-t amúgy valahogy rá lehet venni hogy a háttérben, urambocsá' PiP szerűen kis ablakban fusson hogy mellette tudjak mást is csinálni a gépen?
Sejtem azért csinálják így, hogy ne hagyd úgy véletlen a háttérben és használd felesen a szerver erőforrásokat.. de akkor is elég vacak így. -
fezsoo
aktív tag
Sziasztok
[Most ez az üzenet van szinte minden csatornánál]
Teljes előfizu van minden csatornára! -
azbest
félisten
válasz
andatti #20266 üzenetére
Lehet a mindigo-n is variáltak a csomagokkal és megszűntek a régebbiek. Az antennás adásnál is összevontak két kiegészítő csomagot, igaz ott legalább egy áráért lett a kettő tartalma.
A táblázat felett a weblapon van jobbra fenn egy szűrő, hogy csak az előfizetetteket mutassa.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz
andatti #20266 üzenetére
Így nem lehet kihámozni, hogy egy-egy félmondatot bekombinálsz a válaszukból. Se füle se farka.
A tv2 és rtl klub nem volt nézhető előfizetés mellett sem a mindigo-n korábban. Nem a mindigtv extra része, nem azért fizetsz.
Úgy láttam a mindigo weblapon, hogy talán lesz egy külön előfizethető max csomag, amiben benne lesz a tv2 is. De biztos van kavarás, mert nálam családi + szabadidő havidíjasnál az rtl klub hd megy, a tv2 meg előfizetést kérne (gondolom a max-ot, amit még nem is lehet, meg persze online nem fizetnék plusz 5 ezret azért, hogy egy-két csatornával több stream menjen mint egyébként). Ja az rtl klub hd lehet azért megy mert nemrég valami külön megállapodást köthettek, azért lehet majd rtl most belépést is kapni az extra mellé.
Ha prepaides vagy, akkor lehet azért nem működik, mert a prepaideseknél valamit elcsesztek és azoknak nem megy a mindigo-n a streaming az előfizetésre. Ha a kártyáról boxra váltottál, akkor lehet át kell írni a box azonosítószámára a minidgo felületén az adataidnál.
Amúgy még nincsenek bekötve sem a gombok a felületen, hogy tényleg odaugorjon az előfizetés oldalra.
a felhasználási feltételek oldalon van csatornalista is, hogy milyen előfizetés mit tartalmaz [link]
[ Szerkesztve ]
-
andatti
senior tag
Hali újra!
Nekem még nem ért véget a mindigo-s kálváriám...
Az előfizető adatainál továbbra is ingyenest mutat, mutatja a kártyaszámot a családi csomaghoz, de akkor se tudok jópár csatit nézni... Tv2 és lefelé az összes. (30 csatorna!) Régen legalább szürke volt, amire nem fizettem... Nade a tv2-re VAN... (szerintem a 30-ból 10-15 simán nézhető lenne a családival...)Azt se értem, hogy fizettem külön epic csomagot, most szeptemberben is de a válasz emailben valami max csomagról írtak, és kerek perec, hogy az epicre nincs előfizetésem...
Kérdés mikor szűnt meg? A max csomagot pedig sehol nem találom a mindigo felületen, igaz, az epic, világjáró-t se.
Az külön vicc, hogy amit csak online adtak eddig azt lehetett nézni családival, (pl. Sony csatik, atv spirit) sőt a filmbox prémium is nézhető volt online, attól, hogy tv-n kódoltan jött.
Az epichez járt 100h videótár... az sincs meg.Valaki érti, hogy mi van most?
Más
A nincs információ a csatiknál azt ajánlották az üfsz. hogy vegyem ki a feliratozást a menüben és jó lesz. De így csak akkor volt jó.
Azóta, ha bekapcsolom a tv-t és ez van, akkor guide, exit, és onnantól váltásnál mindig írja, hogy mi van a csatornán, vagy direkt csatornaszám után is jó az info gomb. -
tibibi
őstag
sziasztok ez a modul jó mindig tv-hez ? Samsung 7 sorozat
[ Szerkesztve ]
-
Joker88
őstag
nálatok is előfordult a frissítés után, hogy egyszerűen lefagy a dekóder ? Értsd,hogy megáll a kép,de a hang megy tovább. egy feszített kép van hanggal. Ha átkapcsolom a távirányítóval egy másik csatornára ,majd visza,semmi gond kb fél óráig.. utána megint beáll a kép..
Videó : [link][ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz
anglergab #20257 üzenetére
Ahogy írtam, váltakozó pillanatnyi tartalomtól függően, most éppen ennyi. Jobb hijján a vlc playerben állítottam be a tunert, amivel az egészet fájlba írattam és azt tsreader lite-tal olvastattam be. Egy percnyi adás kb 150MB teljes muxnyi adat.
Az m5, amelyiknek épp kiugróan magas.[ Szerkesztve ]
-
laci1117
tag
válasz
laci1117 #20244 üzenetére
Sziasztok!
A kálváriám tegnap véget ért és sikerrel zárult.
Én voltam az idióta, hogy nem egyből ezzel kezdtem.
Vettem egy 2-es elosztót, egy ablakátvezetőt F csatikat és átvittem a nappaliból a hálóba a digit. Hibátlanul működik minden!Köszönöm szépen mindenkinek a lelkes segítség nyújtást és a hasznos tanácsokat!
További szép napot! -
-
anglergab
addikt
Sziasztok!
Valaki meg tudná osztani egy DVB-T HD és SD csatorna MediaInfo-ját?
A videó és audió streamek jelenlegi sebessége érdekelne.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz
Doky586 #20251 üzenetére
VIII.ker bérház, nem biztos, hogy engedik a tetőtérbe telepítést, és az antennakábel levezetését, rögzítését. Mivel ez egyedi kezdeményezés lenne, ehhez a ház üzemeltetését végző szervezettől, vagy ha már társasház, akkor a lakóközösség többségi hozzájárulása is kellhet.
Ráadásul még ott van az említett magasabb ház árnyékoló hatása is.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Tamagocsi123 #20250 üzenetére
Az antennát a padlásra rakd.
Hosszabb kábel kell, naés? -
brazos
senior tag
válasz
Tamagocsi123 #20248 üzenetére
Igazából ha a lakásod összes ablaka a belső udvarra néz, akkor gyakorlatilag semmilyen antennával nem fogsz tudni, stabil, megfelelő jelerősséget, jelminőséget produkálni. Némi gyenge visszavert jelet esetleg talán be lehet a belső udvarban is fogni, de ehhez nem árt, ha magasan laksz. Földszinten, félemeleten gyakorlatilag ne is próbálkozz...
Ha az lakásod legalább egy ablaka az utcai frontra néz ki, akkor a meglévő antennával is elvileg lehetne jóval több hasznos visszavert jelet befogni, de ehhez el kell járni az indiántáncot.(vagy az antennát kitenni az ablakba lévén az egy kültéri antenna.)
Lépésről lépésre illetve az ablakban centiméterről centiméterre haladva kell azt a pontot megkeresned, ahol a legerősebb jelet tudod befogni.[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
Én inkább F csatlakozós elosztót ajánlanék.
-
laci1117
tag
Ma egy órát elszórakoztam ezzel a módszerrel, pillanatokra beugrott a kép, amint megmozdultam vagy levegőt vettem el is ment úgyhogy elengedtem ezt a projektet a mindig tv-vel...
Továbbiakban viszont kérném szépen a segítségeteket hogy ne lőjek mellé.
Ha már ebben a csoportban kezdődött a kálváriám és lelkesen segítettetek a hasznos tanácsaitokkal, nem fáradnék át a Digis csoportba "idegenek" közé
Nem szeretném tovább offolni a topicot, úgyhogy privátban is nagyon hálás lennék ha felkeres valaki egy kis szakmai tanáccsal.Az új projekt, a nappaliban levő Digi TV megosztása a hálóba.
Annyit kell tudni, hogy nincs set top box se semmilyen kütyü, egyetlen koax jön le a tetőről, bedugom a TV-be és boldogság van jön egy raklap digitális csatorna HD-ben.
Ennek a koaxnak a végét szeretném megosztani úgy, hogy egy kiállás marad az eredeti helyén (nappali TV) a másik pedig átmegy a hálóba, az ajtón ezzel [link] egészen a szekrény tetejére a TV-be.
Szóval, miket kell vennem pontosan hogy ez az elmélet gyakorlatban is működjön?
Elkezdtem bogarászni ezt a weblapot (innen szeretnék egyben megrendelni mindent), de látom hogy itt is vannak különböző méretek, csatlakozók, ellenállások, árnyékolások stb..A nappali tv-től az ajtóig szükségem van kb 3 méter kábelre, majd az ajtótól kb 5 méterre a szekrényig.
Csatolok pár képet hogy átláthatóbb legyen a helyzet.
Ez a kiinduló pont. [kép] [kép]
És itt szeretnék tovább haladni fel a szekrényre [kép]Hálás köszönet annak aki rám szán egy kis időt hétvégén és segít. - és az eddigieket is nagyon köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz
laci1117 #20241 üzenetére
Kicsit elrontottam pár helyen, néhol az ezres frekvencia értékek mögé odakerült még + a MHz is, természetesen ez úgy nem jó.
Az első sorokban közölt értékmegadás a jó megnevezés, mielőtt még ezért reklamálna valaki.(bocsi)
498000 (498 MHz)
634000 (634 MHz)
Ami inkább aggaszt, hogy Pid számokat hogyan fogod kézzel beadni a tv-d menüjében, ha az automata keresés azt nem jól fogja berögzíteni? - mert szerintem most is az ennek a baja.
Nem tudom, hogy azon a régi tv-n van e olyan lehetőség, mint az egyes boxokon, pontosabban van e rajta gyári visszaállítási menüpont, és a kézi földfelszíni=légi digitális beállításnál milyen konkrét értékeket vár el a tv-d? - erről az egy menüpontról még lőhetnél egy képet.
Azután még van a közölt képeiden egy érdekesség, ha jól láttam az egyik-másik képen szerepel egy parabóla antenna stilizált képe is, és ha jól tudom, ezt a típust forgalmazták S/S2 műholdas tunerrel is, a menü kép legalább is erre utal. Viszont annak külön bemeneti csatija van, ha van. A földfelszini és kábeltévé tunernek meg egy közös normál antenna bemenete van. -
brazos
senior tag
válasz
laci1117 #20227 üzenetére
A három Budapesti torony azonos csatornákon adja a szabadon fogható adásokat.
Ez a 24-es csatorna=frekvencia=498000 (498 MHz)
és a 41-es csatorna=frekvencia=634000 (634 MHz)
Én a Száva utcai toronytól jövő jelet veszem, elvileg.
Nálam a szabadon fogható csatornák így alakulnak, box menüjét nézve:
(a csatornák sorrendje nem pontos, azt kb.fejből írtam le, az adatok viszont jók)
M1 HD
UHF/8MHz
TP: 498000/8k/64QAM
PID: V 1001 A 1004 Dolby D P10
M2 HD
UHF/8MHz
TP: 634000 MHz/8k/64QAM
PID: V 2001 A 2004 Dolby D P20
M4 Sport
UHF/8MHz
PID: V 1011 A 1014 Dolby D P10
M5 HD
UHF/8MHz
PID: V 2011 A 2014 Dolby D P20
IZAURA TV
UHF/8MHz
PID: V 2041 A 2042AAC P2041
DUNA HD
UHF/8MHz
PID: V 1021 A 1024 Dolby D P10
DUNA WORLD
UHF/8MHz
PID: V 1031 A 1034 Dolby D P10
TV2
UHF/8MHz
PID: V 2021 A 2022AAC P2021
RTL KLUB
UHF/8MHz
PID: V 2031 A 2032AAC P2031
DIKH TV
UHF/8MHz
PID: V 2051 A 2052AAC P2051
PESTI TV
UHF/8MHz
PID: V 2061 A 2062AAC P2061
SPECTRUM Home
UHF/8MHz
PID: V 2071 A 2072AAC P2071
Mindig TV Plusz
UHF/8MHz
PID: V 2081 A 2082AAC P2081[ Szerkesztve ]
-
laci1117
tag
Igen ez lesz a következő lépés, oda rakom a tv-t az ablak alá és elkezdek szórakozni az antennával, hátha valahol sikerül befogni a jelet.
Csak nyilván nem olyan hosszú sem a táp sem az antenna kábel hogy szabadon próbálkozzak...úgyhogy amíg én tartom a tv-t, asszony bohóckodik az antennával
legalább szerzünk pár vidám percet a szembe szomszédnak
-
cof
veterán
válasz
laci1117 #20232 üzenetére
Akkor az már biztos, hogy a TV képes rá. Most már csak egy antenna hosszabbítást kell csinálnod, és ha szerencséd van akkor menni fog.
Bár ha odaviszed az ablakhoz a TV-t, és az antennát akkor kiderül, hogy jó lesz-e ha meghosszabbítod az antennát.
Addig nem fektetnék bele több energiát amíg abban a szobában nem lesz megfelelő jel, mert az kideríthető most is kábel vásárlása nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
laci1117
tag
Az elméleti része működik, a nappali ablakában talált 10 csatornát a régi tv.
Átvittem a hálóba fel a szekrény tetejére, a csatornák megmaradtak a memóriájában viszont jel az nulla. Még egy pillanatra sem jön be a kép.
Lehet adok neki még egy esélyt, hogy meghosszabbítom az antenna koax kábelét és kirakom a háló ablakába, hátha ott sikerülne fognom valamit. -
cof
veterán
válasz
laci1117 #20229 üzenetére
Amit írtam úgy kellene. Az új TV-n beállítod, és kicseréled a TV-ket, akkor a régin is behangolod, eltárolod, és utána vissza lehet vinni az eredeti helyére a TV-t aztán csak az antennával kell játszani és közben nézni a jelszinteket.
Távirányítón hosszan az i gombot kell nyomvatartani, akkor kiírja a jelerősséget és jelminőséget. Persze ha már behangoltad egyszer akkor mehet ez a móka.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
laci1117
tag
Teréz körút 39. alatt vagyok, így elvileg a Hármashatár-hegy van a legközelebb. (legalábbis a mindig tv "merre forgassam" térképe szerint)
Végül a kézi tárolásnak ez az eredménye: [kép] [kép] [kép] [kép]
Az automatikus tárolásnak szintén, 0 csatornát talál.Budapesti tornyok frekvenciája megegyezik ha jól látom, mind 498 és 610 MHz
-
lócitrom
őstag
válasz
laci1117 #20224 üzenetére
hülyén van fordítva az egész menürendszer, de neked itt elég beállítanod, hogy:
- légi
- digitális/csak digitálisezután automatikus tárolás. és kész. persze csak ha tényleg van elég jel.
kézi tárolás esetén te magad végzed el adott frekvenciákon a keresést. ennek csak akkor van értelme, ha tényleg kb. érted, hogy mi ez az egész. az országban adótornyok (minden torony egy-egy régiót fed le) vannak elhelyezve, azok sugározzák ilyen-olyan frekvenciákon a műsort. minden frekvencián van valamennyi, az összes frekvencia együttesen adja ki a teljes kínálatot. jelenleg öt frekvencia (A-B-C-D-E) van, amit a szolgáltatás használ. neked az első kettő kell ilyenkor, tehát ingyenesek esetén A és B. rákeresel a címedre, majd táblázaton megnézed, hogy melyik adótorony lehet neked közel és annak a frekvenciáit érdemes pásztázni a tévével. tehát a kézi tárolásban a csatorna (ez jelen esetben a sáv/frekvencia) számát beállítod az egyik sávra és elindítod a keresést. aztán indítod a másikra és szintén keresés. általában ennyi. ha nincs csatorna, akkor feltételezhető, hogy az antenna kevés ehhez.
budapest esetében ez egyébként úgy nézne ki, hogy a 24-es és a 41-es sávon keresel.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz
laci1117 #20224 üzenetére
A csatorna ami most az 5-ös, az csak a TV csatorna száma, lényegtelen most. A sávszélesség 8 MHz legyen, frekvencia táblázat meg itt találod. [link]
3 budapesti tornyot látok, nem tudom, hogy melyik van hozzád legközelebb. Csatorna forrása legyen csak digitális.
Mondjuk mind a háromnál ugyanaz a frekvencia, szóval úgy írd be, hogy 498000 a másik MUX meg 634000.
[ Szerkesztve ]
-
laci1117
tag
Áhááááá kezdem kapisgálni a dolgot
A digire kötve hibátlanul fogja a HD csatornákat a régi tv is.Kézi digitális tárolásnál kér a tv: csatornát, frekvenciát, sávszélességet
Kézi analógnál: program, hangrendszer, színrendszer, csatorna, frekvencia
Ezeket az adatokat tudjátok esetleg? Mert én csak a csatornát és a frekvenciát találtam meg a mindig tv oldalánMellékelek pár képet erről a csodáról
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz
laci1117 #20221 üzenetére
Olvasom ezt a szálat lelkesen egy ideje.
Én azt csinálnám, hogy az új TV-n beállítom, és az antenna áthelyezése nélkül, lekerestetném a régebbi TV-n is (szóval odaviszem a TV-t, és csak egyik TV-ből a másikba dugom az antenna kábelt), vagy egyszerűbb ha manuálisan beírod az A MUX frekvenciát.
Esetleg nem MPEG4-es hanem csak 2-es vagy ha országot is lehet választani keresésnél akkor nem magyarországot kellene választani, mert azóta már eltelt pár év, és a frekvenciáktól kezdve minden módosult már. Ezért is inkább javasolt a manuális keresés.
De Digivel is megnézném, hogy fogja-e a HD csatornákat, akkor tudja az MPEG4-et valóban.
Az antenna, az nem digitális kábel?
Az antenna az antenna, a kábel meg kábel.
[ Szerkesztve ]
-
-
laci1117
tag
-
laci1117
tag
válasz
brazos #20214 üzenetére
Nagyon köszönöm a hasznos tanácsokat!
Mindenképp teszek egy próbát elosztóval és átvezetem az ajtón ezzel a lapos toldóval ahogy írtad.
Tegnap azért még próbálkoztam késő estig, a modernebb TV-re (ami a nappaliban van) rákötöttem az antennát, kiraktam a nappali ablakba és azonnal megtalálta a csatornákat.
Ezen felbuzdulva levettem a hálóban levő tv-t a szekrény tetejéről, oda raktam a háló ablaka alá, antennát ki az ablakba (kb 3 méter van a nappali és háló ablaki között, ugyan arra néz mind a kettő) és se kép se hang..
Szóval ezt egyszerűen nem értem.. egyik helyiségben modernebb TV fog mindent, másikban a régi tv semmit.. -
brazos
senior tag
válasz
laci1117 #20213 üzenetére
Pedig ez a lapos koax átvezető kábel már régóta létezik klf. kivitelben, annó azoknak lett ajánlva, akik panellakásban kicserélték a fa ablakokat műa. ablakokra, és azt nem lehetett megfúrni a kábel átvezetéséhez. Így ezzel a toldóval már simán megoldhatták pl. a panellakásoknál is jelentkező, bár fel tudom szerelni az ablak alá a parabola antennát, vagy egy kisméretű yagi antennát, -utóbbit a földfelszíni vételhez- de az új műa. ablakok miatt a kábel bevezetése a lakásba eddig problémát jelentett. Arra azért ügyelj, bármelyik kialakítást is veszed meg, hogy az ajtónál kissé magasabbra tedd (a magasság mértékét ki kell tapasztalni, mérni) az átvezetőt, és rögzítsd is oda a kerethez valahogy, pl. pillanatragasztóval, és akkor nem fog mozogni az átvezető kábel. Magasabbra tenni a padlótól meg azért célszerűbb, mert így nem fog beleütközni a porszívó feje a takarításkor. A szobában az átvezetett koax kábel elvezetése, elrejtése már egyéni ügyesség kérdése, de továbbra is ajánlom a tapadó-tépőzáras felülettel ellátott műa. vezetékcsatorna használatát, szépen meg lehet vele valósítani a koax kábel elvezetését az ajtótól a tv-ig, és takarításkor sem akad bele a takarító személy, sem a porszívó feje, illetve a kisgyerekek sem tudnak túl sok kárt tenni benne.
És ha költözni kell majd, akkor pillanatok alatt nyom nélkül lebontható.[ Szerkesztve ]
-
laci1117
tag
válasz
brazos #20208 üzenetére
Pontosan ilyen házról van szó amit leírtál.
És sajnos az állításod is beigazolódott, semmilyen jelet nem találok az újjal sem, se erősítő nélkül se maxra tekert potival.
A probléma annyi, hogy ha elvezetem a koaxot akkor nem lehet becsukni az ajtót.
A lakás fel van újítva, kiszedték a küszöböket, a háló laminált padlója folytatódik a nappaliban, így az ajtó és a padló között kb 2mm van.
Bohóckodom még vele egy sort, megpróbálom ide-oda rakosgatni aztán ha így sem talál semmit akkor elengedem a projektet. -
brazos
senior tag
válasz
laci1117 #20207 üzenetére
Ezzel a régebbi antenna verzióval sem lesz jó vételed, ez a körülményeket figyelembe véve előre borítékolható. Sajnos a régi pesti bérházakban, a belső folyosós rendszerűekben, ahol a lakások ablakai a ház belső udvarára néznek, esetlegesen csak valamiféle gyenge visszavert jelet fogsz tudni befogni, de csak akkor ha az antennát az ablakba teszed, vagy kiviszed a folyosóra, és ott a korlát felső összekötő vasára erősíted fel, de ekkor is kell majd egy hosszabb kábel, amivel bejutsz a hálószobába, de azzal számolj, hogy a hosszabb kábel jelveszteséget is okozhat. A próbát mindenképp kikapcsolt erősítővel kezd el, ha van valamilyen gyenge, de nézhető jeled, képed, akkor kapcsold csak be az erősítőt. Bekapcsolt erősítővel néha csalóka az eredmény, és még azzal is számolj, hogy mivel csak visszavert jelet fogsz tudni az antennával venni, így az időjárás változásaival el is mehet a képed.
Sajnos ilyen régi bérházban sima antennás vételt kellően jól megoldani csak tetőantennával lehet, de onnan is le kell hozni a kábelt. Nem véletlen az ilyen lakótömbökben a kábeltv választása, és mivel nálad eleve ott van digi, azt simán osztani lehetne, a kábelt meg a padlószegélyre (annak felső része felett elhelyezkedő) erősíthető műa. vezetékcsatornában (van tapadó szövetes - tépőzáras kivitelű is )tudod átvinni a másik szobába fúrás nélkül. A régi bérházak fa szoba ajtajai alatt van annyi hely, hogy egy koax kábelt át tudj vezetni alatta, és utána az említett műa.vezeték csatornába probléma nélkül elvezetni. Nem egyszerű, de szerintem inkább ezt kéne megpróbálnod előbb, mielőtt pénz kidobsz feleslegesen.[ Szerkesztve ]
-
laci1117
tag
válasz
azbest #20206 üzenetére
Pontosan ettől félek én is, 5-6 emeletes bérházak vesznek körbe úgyhogy olyan mint ha egy bunkerben lennék
Kábel TV van a nappaliban (Digi), a legegyszerűbb megoldás egy splitter lenne. Egy gond van vele, nem tudom a vastag koax kábelt elvezetni a nappaliból a hálóba (célterület). Mivel albérlet, nem fúrhatok falat vagy ajtótokot...
Épp ezért szeretnék valami olcsó megoldást, hogy költözés esetén egy elegáns mozdulattal a kukába helyezhessem az antennát
A fentebb linkelt csodámat visszavittem tegnap, rendeltem helyette egy ilyet [link]
Remélem ez már hatásosabb lesz.
Ma délután tudom átvenni, aztán jöhet a próbálkozás. -
azbest
félisten
válasz
laci1117 #20205 üzenetére
Hát innen szép nyerni:
"Budapest belváros, régi társasház 1. emelet..."Mivel gondolom magasabb házak vesznek körül, így gyakorlatilag leárnyékolják az adást és nincs rálátásod egy toronyra sem. Legfeljebb a házakról szóródó jelből juthat. Lehet a legfelső szintről elegendő egy kis antenna, de lenn lehet még nagyobbakkal sem lesz jó.
Kábeltévé van? Ha nincs is bekötve, nem a padlástérben van a szolgáltató doboza? Ha egyenként fel vannak kábelezve a lakások és esetleg ott megvan a lakás kábelének másik vége, akkor talán köthetnél a kábelre rendes antennát a tetőtérben elhelyezve akár.
[ Szerkesztve ]
-
laci1117
tag
válasz
ferenck #20200 üzenetére
Hirtelen felindulásból vettem egy ilyet csodát [link] (csak ez volt készleten a közelben).
Felraktam a szekrény tetejére, majd utána még 3 doboz tetejére is de sehogy nem talál csatornát.
Próbáltam már kábeles/légi és digitális/analóg keresést is de semmi eredmény...
Megnéztem a weboldalon merre keressem a tornyokat, beállítottam arra az antennát de így sem talál csatornát.Kézi hangolásnál meg tudom adni a frekvenciát, de ezek mellé kér még modulációt (QAM érték) és jelátviteli sebességet (KS/S érték)... ezek mik????
Van bármi ötletetek mihez kezdjek így?