-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
válasz KRoy19 #43746 üzenetére
Én ráérek addig kártyát venni amíg elég a 24GB vram. Csak már tényleg úgy voltam vele (másfél évig gpu nélkül csak igp-vel) bányász szezon alatt h ez tarthatatlan, a 2060 már elöregedett, valamit venni kell, 4K-ra meg nem lehet akármit, a leégős csatlakozóból meg kösz, de nem kérek.
-
KRoy19
őstag
Én most úgy vagyok vele, hogy a 4090-el "bevásároltam" magam a csúcs kategóriába, ami nagyon fájt a pénztárcámnak, viszont így 2 évente meg tudom venni a csúcskártyát 300-400k ráfordítással. (legalábbis ez a terv, aztán meglátjuk, hogy hogy alakul az árazás)
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
1440p-ig szvsz simán megtartható kari. Akkoriban ki sajnálta le ? Nekem volt pár hónapig, egyetlen ok az eladásra, hogy nem volt időm használni és a bányászőrület miatt jó pénzt tudtam csinálni belőle.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
X2N
őstag
válasz TESCO-Zsömle #43738 üzenetére
5090-es chipletes lesz már? 600W? 1.5 millió Ft?
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Quadgame94 #43727 üzenetére
Mert mi a baj az FSR-el
Ugyanaz, ami a DLSS-sel is: Hogy létezik.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
S_x96x_S
addikt
válasz Devid_81 #43732 üzenetére
valamit majd kitalál erre az nVidia ..
> Akkor egyetlen xx80-as sem lesz erosebb hosszu tavon
> a kovetkezo generaciokban, hogy Kinaban is vehessek?én ezen most még nem aggódnék.
A következő nVidia generációt (Rubin)
2025Q4-ben kezdik gyártani .. az meg ~ 1.5 év.
és az nagyon sok idő.
Akár új kormány is lehet az USA-ban ..
és az USA - Kína kapcsolat is sokat változik ..
vagy lesz egy kis enyhülés .. vagy még jobban elmérgesedik a helyzet.Mottó: "A verseny jó!"
-
Devid_81
félisten
válasz S_x96x_S #43730 üzenetére
Most ha ez igaz akkor ez szivas hosszu tavon...
Akkor egyetlen xx80-as sem lesz erosebb hosszu tavon a kovetkezo generaciokban, hogy Kinaban is vehessek?
Tehat csak a xx90-es lesz ezenktul ahol fejlodesrol beszelhetunk, minden mas mehet a levesbe...Igazabol ez eleg sz@r ugy mert nyilvan Nvidianak is hatalmas piac Kina, okosan kell cselekedniuk, mert ott is sokat eladnak a VGA-kbol, masik oldalrol meg jo nagy szivas az egesz a vilag tobbi reszenek egyszeru user/gamer szempontbol.
[ Szerkesztve ]
...
-
S_x96x_S
addikt
Ha jól értem MLID legújabb videóját ..
Akkor az "Nvidia RTX 5080" nem lehet erősebb mint az RTX 4090,
mivel a kínai piac teljesítmény szankcionálva van,
és nem akar az nVidia külön terméket erre ..
(úgyhogy jogilag max az RTX 4090D -vel lehet egy szinten teljesítményben.)// A fentiekben van logika - de mérget nem vennék rá ..
Mottó: "A verseny jó!"
-
t72killer
titán
válasz MasterDeeJay #43726 üzenetére
egyre nagyobb dögök férnek adott "köbcentibe" ahogy fejlődik a gyártástech
-
Raymond
félisten
válasz Quadgame94 #43727 üzenetére
A kijelzo meretetol is sokat fugg. A CP2077-ben peldaul siman hasznalhato az FSR Quality 1080p-ben is egy 15" noti kijelzon. Ami ott van az a disocclusion artifacts de az felbontastol fuggetlenul lathato.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Quadgame94
őstag
válasz TESCO-Zsömle #43725 üzenetére
Mert mi a baj az FSR-el ilyen magas felbontáson? Úgysem veszed észre már bocs. Én láttam Alan Wake II-t DLSS 4K qualityben és itthon FSR 4K qualityben (mediumon ment mind a két esetben) és semmilyen differencia nem volt. 1080p DLSS nyílván jobb sokkal, illetve 1440p is valamelyest (?) de 4K FSR teljesen jó és lényegében "ingyen" fps boost. Aki azt mondja, hogy van szemmel jól látható és zavaró differencia 4K DLSS Quality és FSR 4K Quality között az YT alapján leállított videó mellett nézte meg, képkockákat kiragadva és/vagy csak benyalja marketinget.
Persze az RT + DLSS kombó még mindig sokkal jobb teljesítményt és minőséget nyújt. -
Na most már tudom mi az a blackwell. 2 éve volt egy nvidia leak, abban volt egy rakás file blackwellről, azt gondoltam az szerveres lesz amekkora nagy dög, lehet előkeresem.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz hahakocka #43718 üzenetére
A főleg FSR részt szeretném elhagyni, ha lehet, az minimumot meg feltolni 120 környékére. Mint írtam, nekem a 8900 XTX lett volna egy lehetőség, ha lett volna... De nem lesz...
#43720 b.: Tisztában vagyok vele, hogy volt már. Én nyilván a magam részéről fogom meg az argumentumot, úgyhogy engem a megjelenéskori árak érdekelnek.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
félisten
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz t72killer #43721 üzenetére
Hát nem tudom, addigra tele lesz a piac használt 4090 kártyákkal az Nvidia oldaláról, míg az AMD oldaláról ez nem lesz, mivel nincs ilyen kártyájuk.Nekik az új generációban kellene/ illene ezt hozni amit az Nvidia két évvel ezelött már hozott. ( RT ben is illene hozniuk ráadásul, Vram sem lesz ott probléma egy 4090 esetén) és még mindíg ott az a "Ha", mert 30 %-ot kellene előrelépniük a 7900XTX hez képest kb ahhoz, monolitikus dizájnnal, és olcsóbban legyártani mint amennyiből az Nvidia az 5080 kártyát hozza ki...
Szóval nem tudom, 2025 derekán már kérdőjeles lesz ez a dolog, főleg ha a 5080 esetleg hozza a 4090 sebességét.( amúgy őszintén megvallva nem tudok olyan debütálásról ahol legaláb egy SKU szintlépés ne történt volna mega felső házban szóval én azt gondolom az 5080 hozza a 4090 kártyát. )és ott lesz a DLSS 4.0 és az új RT core, ami állítólag kizárólag az 5000 széria hozadéka lesz.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Meglepne, ha a profi klubból (Radeon pro?) legalább a másfeledik körben, vmikor 2025 derekán ne csorogna ki egy potens 8900 xtx a játékosoknak, valahol picivel a 4090 feletti teljesítmény felett.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz TESCO-Zsömle #43704 üzenetére
Nem, volt ennél olcsób is. Már jó ideje MSRP--n elérhetőek voltak, kivéve a kínai letiltós botrány idején, akkor kb 20 % kal magasabb volt az ára.
-
félisten
Ha a fenti pletyka igaz, hogy tulajdonképpen kizárólag a 2. lépcsős XX203 GPU-kal oldják meg a csúcs szegmenst, az azt jelenti,hogy a teljes értékú 202-es GPU-k mennek AI ra és professzionális felhazsnálásra. Érdekes de,akár hasznos megoldás is egyben. A hibás 203 GPU-k akár negyede is letiltható és mehetnek párosával az 5090 re.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
válasz TESCO-Zsömle #43717 üzenetére
XTX el is megy az 4K 60-80 felett ultra-n a teszteken főleg FSR el 4K n azt mondom valamit még ér meg a DLSS is. Amúgy én már sokszor írtam nem sokat ér a ghostinggal és egyebekkel számomra, de 4K-ra kell már. Akkor ha annál erősebb lesz a 8800xt netán, akkor a 4090 hez képest 15% elmaradás ha lesz. De 230e-250e ért 200W ból már persze ha igazak a pletykák, már nem is lenne rossz. Intelnél vajon meddig mehetnek erőben idén? NV-nél akkor tuti már csak jövőre lesz RTX 5060-5070?
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz hahakocka #43715 üzenetére
A pletyik szerint a 8800xt kicsit a 7900xtx felett lesz raszterben és az xtx-nél sokkal- sokkal jobb RT vel. Gondolom az RT allatti gameléssel van a baj.
Nem, a 4K gémeléssel van baj. A kicsi sajnos nem segít, hogy a 60FP@medium-ból 120FPS@ultra legyen...
8900 XTX kellett volna lehetőleg 4090 fölötti raszter teljesítménnyel. Az RT-t el tudom engedni, mert még ma is túl drágának találom.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
hahakocka
őstag
válasz TESCO-Zsömle #43710 üzenetére
A pletyik szerint a 8800xt kicsit a 7900xtx felett lesz raszterben és az xtx-nél sokkal- sokkal jobb RT vel. Gondolom az RT allatti gameléssel van a baj. Bár én nem cserélném le ha most lenne egy xtx em . Vagy 4080.
Ja én azt hittem már a 5090 re írtátok először az 1600 áras pletykát. Máshol már pedzegették hogy mennyi lesz .[ Szerkesztve ]
-
-
t72killer
titán
válasz Busterftw #43709 üzenetére
wow, most ez 2000 felett van "akciózva".
#43710: Detto hasonló feeling. Én azt látom, hogy vannak dolgok, amik jól mennek AMD-n, ott le is körözi a hasonló árazású zöld karit. De ha peched van, akkor szívsz mint torkosborz. Szerteágazó tevékenységhez (amibe akár egy AI-bohóckodás is belefér!) stabilabb-jobb alapot adnak a ződek.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
válasz Busterftw #43707 üzenetére
ÁFA nélküli ár az nem? MSRP ár. Emellett tudod hogy a kezdéskor mindig ellódulnak az árak. Persze most nem lesz majd bányász meg COVID hatás.
A hűtők tesztelésénél az a 600W remélhetőleg nem a 5090 -é lesz. Azért az már fél PAKS . De erős is lesz az tuti persze. Lehet a 5090Ti lesz az majd.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
válasz huskydog17 #43692 üzenetére
Starfieldben és Alan Wake 2 ben erősen kötelező volt a DLSS-FSR használata eleinte, nem tudom azóta patchekben javult e az optimalizáció.
Most már van Super TI és 50-es végű AMD is XT mellé. Emellett sokan azt mondtam hogy megveszik pl az alap 4070 et aztán váltanak Superre amikor kiderül hogy jön, (Tehát kétszer kell vásároljanak de ha tudnák előre vajon akkor is 2 szer tennék?) az nem azonnal jött ugyanúgy mint az RX 5700 asoknál a Superek, azok is válaszok voltak főleg, mert kellett hogy jobb értéke legyen. Itt is 4070 super jobb választás most már mint egy sima 4070. De ha ezt előre tudják a 4070 vásárlók lehet kivárják.
Ahogy eddig is az sajna több lesz az MSPR ár, ÁFA nélküli és emellett mindig nagyobb a kezdőár. Mindegyik oldalon.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz TESCO-Zsömle #43702 üzenetére
hát azért most előfodul 1750-1800 euroért 4090 , ami nagyjából MSRP és nem FE. Szerintem, az FE hűtése az elég jó azért, mint látjuk szándékosan van 80 C fölé engedve, úgy látszik azt tartják optimálisnak a hangerő / hőfok szempontjából.
-
t72killer
titán
válasz gainwardgs #43699 üzenetére
Ez egyelőre full lutri. Viszont a 3xxx->4xxx váltásnál azt láttuk, hogy a 4070 Ti Super kb azonos teljesítményű a 3090 Ti-vel.
#43700: noigen, fognak itt bőven sakkozni a "középkarikkal" úgy, hogy még jövő tavasszal is legyen ára minimum a 4070 szériának. Versenytárs híján leverni/kifuttatni csak akkor fogják a régit, ha az újabbakon több a profit, amit kétlek.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Call of Duty: Black Ops 6
- Digitális Állampolgárság Program
- Linux Mint
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...