Hirdetés
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
nagyúr
válasz aradebil2 #36000 üzenetére
Turing passz, de Pascalrol nem sokan tertek at, mert a Turing nem adott sokat a papiron jol mutato DLSS es Ray Tracing-en kivul.
Banyaszok+steam megint passz, nem banyaszok nem is fogok.
De biztos vannak a koca banyaszok akik nehany VGA mellett banyasznak es jatszanak is foleg, hogy sokan otthon ucsorognek a s.ggukon.[ Szerkesztve ]
...
-
BiP
nagyúr
válasz gejala #36004 üzenetére
Ha időben csúsztatgatunk, akkor persze, ki lehet jönni. De nem hiszem, hogy volt olyan időpont, hogy 150k volt a 1070, és ugyanakkor 190k a 2070S. (aztán lehet, hogy létezett ilyen, csak én maradtam le róla, tévedés jogát fenntartom).
Én 1070-ről váltottam, (a 20xx széria bejelentésekor) de akkor még nem volt 2070S, csak sima 2070 és 2080, és akkor kb. egyértelmű volt a döntés. 2070 árához képest nem volt elég gyors, 2080 nagyon drága volt, maradt a 1080Ti, ami a 2080-nal kb. azonos szintet tudott (akkor, és persze az új feature-ök nélkül, de az akkor nem volt szempont, hiszen nem hogy elterjedve nem volt, hanem alig volt valami, ami használta volna)
Azóta eltelt pár év, most már persze, hogy lemarad a 1080Ti a MAI játékokban, (bár a 2060S szint szerintem túlzás) és a DLSS, RTX is erősebb szempont lehet. -
gejala
őstag
RDR 2-ben vagy Horizonban majdnem 1080Ti szint a 2060S. Cyberpunkban meg konkrétan gyorsabb a 2060S.
Nem is egy időben vett senki 1070-t meg 2070S-t. Megvette 2016-ban 150-ért 1070-t, aztán tavaly kellett valami gyorsabb és vehetett 190-ért 2070S-t. Nem csak megjelenéskor lehet nézni értéket, 2 évig aktuális volt a Turing.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz gejala #36007 üzenetére
Úgy értettem, hogy ha megveszem 190-ért a 2070Supert, akkor biztosan nem tudta akkor eladni 150-ért a 1070-esét. (értsd: ez a váltás költsége).
Tehát nem volt egyidőben 150e és 190e, tehát nem tudott 40e-ből váltani.
Senkit nem érdekel, hogy évekkel azelőtt mennyiért vette a 1070-est.2060S: Valóban. Ezek szerint jobban elszállt felette az idő, mint gondoltam. (igaz, nekem tuningos 1080Ti-m volt, Aourus Extreme, így kevésbé éreztem.)
#36006 Televan: Nem tagadom, hogy volt 190e a 2070S. Nem ezt mondtam. Azt, hogy nem egyidőben voltak árban ilyen közel, tehát annyira nem volt olcsó a váltás.
[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
Én nem váltás költségében gondolkodom, hanem hogy az emberek árkategória alapján vásárolnak. Aki régebben 150k-ért vett kártyát, az most is valószínűleg hasonló összegben gondolkodik, esetleg felfelé ugrik.
Tehát megvette 150-ért 1070-t, már lassúnak érzi, vesz egy 2070S-t kicsit drágábban, nyer 70% sebességet.
Én is azért vettem 2080S-t, mert ennél gyengébb kártya nekem kevés lett volna, úgyhogy lőttem egyet 220-ért. Nem számolgattam mennyi a váltás költsége előzőről, az csak bónusz, hogy kapok valamennyit a régiért.[ Szerkesztve ]
-
félisten
188 ezért vettem a 2070 kártyámat, (ROG Strix) szerintem jó vétel volt. Ma már lényegesen jobb, mint a Pascal. Sokan váltottak Pascalból szerintem a kezdeti megtorpanas után.A 2060-2070 és utána a Superek szerintem jó vetelek voltak, a 2080 ból inkább csak a Super.
Persze nem hozta a Pascal váltás szintjét ez miatt sokan csalódottak voltak vagy azok most is.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
gV
őstag
nem értem. a 2080 sima és super között van teljesítményben ~5% különbség, megjelenésben meg több mint fél év. ami alatt nekem pl. megvolt a BF V. jó vétel volt a sima is, ha az embert érdekelték az újítások. azt elismerem, ha valakit csak a raszter érdekli ott nem néz ki jól a 1080Ti-hoz viszonyítva, de az igaz a superre is.
-
warcat
veterán
EA: It's in the crate!
-
félisten
lehetéséges, ez csak az én megítélésem. Nekem a sima 2080 és 1080 Ti viszonya nem volt elég meggyőző, amikor kijött sok játékban , az előző generáció csúcskárgyájának az árán adtak egy 2080 kártyát - 3 GB rammal .
A sima 2060 és 2070 legalábba Vram terén nem lépett hátra és az mellett abszolválták viszonylag simán az előző gen egyel feljebb lévő kártyáját, egyedül a 2080 nem bírt mindenhol az 1080 Ti vel talán 5-8 % általános előnyt tudott felmutatni.. Míg a sima 2060 hozta lazán az 1070( inkább az 1080 ) szintjét [link] és a 2070 hozta az 1080 kártyákat 10+ % előnnyel szerintem minden felbontásban szinte minden tesztjátékban.
számomra a mérleg nyelvét a 2080 kategóriában a Super széria tette úgy ahogy helyrea 2080 Ti a mai napig túlárazott szerintem.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Devid_81
nagyúr
válasz warcat #36013 üzenetére
Szamomra "teljesen jo", csak ne dogoljon ram semmi hw iden.
Ugyis kiakarok maradni egy fejlesztesi korbol.
Csak ugye rajtam kivul meg van egy par user aki epp szeretne ezt azt, nah azoknak ez eleg nagy szivas.
Foleg ha Taiwan es Kina kozott a helyzet tovabb elesedik akkor lesz itt baj...[ Szerkesztve ]
...
-
Andor22
aktív tag
erről valaki ?
[link]
-
félisten
válasz Andor22 #36016 üzenetére
már eleve hardveresen kellett volna korlátozni, de szerintem ez sem fog működni. ha annyit hoz , mint az RX széria akkor az lesz az elfogadott standard aztán ugyan úgy veszik majd mindkettőt .
-
nagyúr
válasz Andor22 #36016 üzenetére
PR-baiting. Egyrészt nem tudni, hogy a workload-azonosító heurisztika mennyire kifinomult, de valószínűleg a faékkel versenyez, úgyhogy nem lesz nehéz átverni. Másrészt ha továbbra is az ethereumon van a hangsúly, akkor már csak 50 további coin miatt lesz érdemes bányászatra venni a cuccot.
Szerintem ha ezt komolyan vennék, akkor az ütemezőbe kellene beépíteni ilyen analízist (sőt, akár dedikált cél-áramkört), white-list alapon - de azzal nagyon sok a meló, és annak is vannak veszélyei."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Devid_81
nagyúr
MSI GeForce RTX 3080 Ti Ventus 3X 12GB spotted during transit
Mennek a banyasz farmokra az uj Ti kartyak
...
-
Jack@l
veterán
https://www.neowin.net/news/nvidias-geforce-rtx-3080-ti-12gb-reportedly-priced-at-999-launch-in-may/
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
félisten
nem közvetlenül a topik témája, de hosszú távon talán igen. [UK invokes national security to probe Nvidia's ARM deal]
-
Dyingsoul
veterán
válasz Devid_81 #36019 üzenetére
Ezt én most nem értem.... Még be sincs jelentve a 3080 Ti de már a disztribútoroknak szállítják őket? Vagy én maradtam le a hivatalos bejelentésről vagy nem is lesz neki?
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Dyingsoul
veterán
válasz warcat #36025 üzenetére
Persze, nyilván... Paper launch fogalma ismerős?
Nem azon csodálkozom, hogy az NV már legyártatta a GPU-kat, hanem azon, hogy már a gyártói modelleket szállítják a viszonteladóknak...- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
warcat
veterán
válasz Dyingsoul #36026 üzenetére
Jelenlegi szállítási idők mellett zéró csodálkoznivalót látok benne, de oké.Mellesleg a 3060 is vagy 3 héttel hamarabb ott volt már eladóknál, ahonnan ki is került persze pár darab.Május közepi megjelenésnél stimmel is a dolog.
Ha meg a chipeken csodálkozol, hogy léteznek:szarul sikerült 3090-ből már válogathatják egy ideje akár.
Ha meg GDDRX6 a korlátozó tényező, kétszer annyit tudnak legyártani ebből mint a 3090-ből, miközben 1200-1500 dolláros AIB kártyákra számítok.Bőven megérte helyet szorítani neki.EA: It's in the crate!
-
Segal
veterán
válasz Dyingsoul #36026 üzenetére
Kb 1 hete az volt a téma a lego témában hogy 1 vásárló (külföldön) még tudott is venni egy olyan szettet ami még bejelentve sem volt...
Tehát simán elképzelhető hogy szállítják az első csomagot mert ugye főleg most akár hetekbe is kerülhet mire az adott raktárba kerül.
Az én Shanghaiból érkező cuccom pl több mint egy hetet állt Dongguan-ban...
Meg ne kérdezzétek miért, mert én sem tudom."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Dyingsoul
veterán
Egy hétig volt beszorulva szerencsétlen konténerhajó. Március 29-én már kiszabadították. Fennakadásokat persze, hogy okozott, olvastam én is hogy dollármilliárdos károk keletkeztek a szállítmányok késése miatt. De ez már a múlt, a majd egy hónappal ezelőtti történetek mára már megoldódtak.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Senki9876
tag
válasz Dyingsoul #36034 üzenetére
Ez nem teljesen igaz. Jövő héten fog egy konténerem indulni Shanghai - ból. KB 2 hétig tartott mire sikerült bebookolni (normális esetben 1-3 nap), 22% áremelkedés a Suez előtti időszakhoz képest.
"Nem törődöm azzal, hogy az emberek nem ismernek, azzal törődöm, hogy nem ismerem az embereket." Kung Fu-Ce
-
BiP
nagyúr
válasz Dyingsoul #36034 üzenetére
Eredetileg poénnak írtam, de simán lehet a mai napig hatása.
Mert minden érintett szállítmány torlódik. A hajó, ami épp akkoriban kelt volna át, nem ér oda időben, ezért nem ér vissza Kínába, nem tudja felvenni a következő rakományt időben, stb.stb.Közben azokat a cuccokat is tárolni kell, logisztikailag meg kell oldani az el nem szállított rakomány tárolását, (és nem a pénz miatt), de óriási időveszteséget tud okozni, hogy felborul az előre tervezett rend. (pl. külső raktárakból kell összevadászni, vagy ha csak pakolgatni kell ide-oda.)[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
Na de az én csomagom a reptéren állt 1 hetet...
Ott is beszorult egy repcsi menet közben?
Aztán huszadikán végre sikerült is elindulnia
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Jack@l
veterán
https://www.techspot.com/news/89412-dlss-finally-arrives-cod-warzone-nvidia-claims-up.html
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
beci43
senior tag
Abunak üzenem, hogy a 3080Ti május 18-án bemutatkozik.
-
killbull
aktív tag
-
beci43
senior tag
válasz gainwardgs #36042 üzenetére
Hjajaja...
-
beci43
senior tag
[link] Itt olvasható.
-
warcat
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen