-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jacek
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #49176 üzenetére
3.5?
-
válasz
TESCO-Zsömle #49176 üzenetére
Azt kétlem
sőt a 6 is( RTx 2060 )
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
BerserkGuts
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #48184 üzenetére
nem tudom miért nem érti 4090 5090 nem 1080p-re van ezek 4k kártyák
de egymás közt van amikor nincs nagy különbség 10fps az igaz
12600KF/RTX 4090 Cybertank/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/Hisense 65" 144Hz 65E7KQPro/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000 2x1TB
-
gejala
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #48085 üzenetére
Átlagember kb semmit nem ért a linkelt postból, csak bemegy a boltba és kér egy Geforce gépet 1 terás SSD-vel.
-
válasz
TESCO-Zsömle #48042 üzenetére
Azok mind 240Hz at 4k és 480Hz at 1080P, nem? (Dual mode darabok)
Én nem láttam még 360Hz-s 4K monitort nem, nemhogy 480 Hz-st.
[ Szerkesztve ]
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
Jacek
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #47945 üzenetére
Itt hagyok a fagyasztott 4090-em 630w fogyival HOF bios.
TS:42000
Speedway 11500Ehez lehet majd hasonlitani.
-
gV
őstag
válasz
amit eddig tudunk az alapján ez nem igaz.
-
válasz
450W -> 575W 28%
16384 -> 21769 33%majdhogynem lineáris növekedés, ez egy Ada refresh raszter szempontból. Hasonló az Intel 12900->13900 ugráshoz (ismétlem, raszterben)
Úgy látom a TSMC 4nm -> 4NP 10% alatt hoz minden szempontból.
AI belsőben van jelentősebb változás, de ez szerintem gaming szempontból kevésbé jelentős. Ahol a sima 2X FG nem elég, oda a 3-4X FG sem fog túl sokat segíteni, szerintem.
De ha az 5070 olcsón képes akár 4K gamingra FGvel, hajrá[ Szerkesztve ]
-
Jacek
veterán
-
Jacek
veterán
-
Jacek
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #47929 üzenetére
Nem 2 slotos kell? 5080?
-
Jacek
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #47924 üzenetére
Asus Prime OC?
-
S_x96x_S
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #47921 üzenetére
Valószínüleg a nyitó készlet 85% -a az USA-ba megy. ( ~ Trump Tax )
Mottó: "A verseny jó!"
-
torma1981
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #47488 üzenetére
21-én úgy tudom. Akkor jönnek a tesztek.
-
fatal`
titán
válasz
TESCO-Zsömle #47086 üzenetére
Nem-nem. 4-ből 3 képkockát frame gennel generálva.
Kiváncsi leszek natívban (frame gen bohóckodás nélkül) mennyi előrelépés lesz a 4090 és az 5090 között.
[ Szerkesztve ]
-
yagami01
aktív tag
-
yagami01
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #47091 üzenetére
Persze a jelenség amit mondasz megint jelen lehet és a gyártók is biztos ráraknak ezt-azt, csak az MSRP-re gondoltam.
-
yagami01
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #47086 üzenetére
Ja lehet van benne valami ilyesmi csavar.
Az árak viszont nem annyira vészesek egyes találgatásokhoz képest.
-
X2N
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #45185 üzenetére
Azt lehetett hallani hírekben hogy annyira nem jó a kihozatal az új TSMC nodon, így sanszos hogy az 5080-as is kicsit magasabb áron fog indítani mint a 4080-as, a 4080-as is drágább volt megjelenéskor mint 1000USD, 1200USD+ volt az inkább(Azért vettem inkább XTX-et 2 éve), de azt be lehetett tudni annak hogy vissza kellett táncolnia az nvidiának a TSMC-hez. Majd dobnak rá még egy kicsit és beárazzák 1300USD MRSP-re. Szerintem az 512bit-es busz nem lesz meg a 4090-nél, az a kártya 1600-1700USD körül fog nyitni, most nem fognak árat emelni ennél jelentősebben. Amúgy is túl nagy lenne a kettő közti ugrás ha megnézzük a múltat, ~25-30%-al lehet drágább lehet a 90-es kártya a 80-hoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #45030 üzenetére
Ha bejön az 512bit-es leak a 5090-ről én 2000USD alatt nem is várnám az új kártyát. De akkor az olyan is lesz....
[ Szerkesztve ]
-
válasz
TESCO-Zsömle #45030 üzenetére
Én meg se lepődnék a 2000 dollár feletti MSRP árazáson, Nvidia ennyire taksálja, és aki teheti sorban áll érte kb.
Melóra, top end gamingre még a visszapillantóban sincs alternatíva.
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #45016 üzenetére
> órajelek nélkül?
ezzel a régi hírrel [1] tudunk saccolni,
talán +25% órajel növekedés lehet az RTX40 -> RTX50
( +30% ha optimistán nézem + extrém OC-vel )[1] 2024-július:
"According to the leaker, the RTX 5090 will feature an “almost 2.9 GHz” base clock, significantly higher than the RTX 4090's 2.23 GHz. This base clock even surpasses the current flagship's boost clock of 2.52 GHz."
( via videocardz+chiphell )[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
KRoy19
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #44981 üzenetére
Ja tényleg, azt nem is figyeltem. Biztos odaadta neki, mert fázott.
-
válasz
TESCO-Zsömle #44516 üzenetére
most az indokoktól és tényektől függetlenül sajnálom ezta motort mert szerintem többet ad mint most bármelyik eddig látott és megjelent UE5 játék- Én a 4 től se voltam elhasalva, szép volt, jó volt , tucat volt.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
X2N
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #44516 üzenetére
Meg folyamatosan fejlesztened kell, már ha nem akarsz lemaradni, az is rengeteg pénz. A másik gond hogy ilyen kaliberű játékoknál mint a Witcher,Cyberpunk, ha felvesznek egy programozót, az hónapokig hozzá se fog tudni szólni érdemben a fejlesztéshez mert nem ismeri a cég engine-jét. Az artistokat is könnyebb betanítani, mert az UE-t szabadon lehet használni...
Én egyébként nem értem ezt a "rohanást", nem lenne gond ha a CDPR készítene még 1-2 kieget a CP2077-hez a már a meglévő engine-el ha már kifejlesztették, még egy Witcher játék is beleférne probléma nélkül. Addig se kellene engine licensz díjat fizetni, aztán elég lenne váltani az UE5-re amikor már kiforrott a Lumen+Nanite, ha tényleg beválik a többi fejlesztőnek is...
Bethesda évtizedek óta el van a már előszeretettel fikázott Creation engine-el ami már a skyrim idejében is elavult volt...[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #44307 üzenetére
Ja és az sem lényeg, hogy instabil szemetet okádnak ezzel a piacra, lásd 13900k/14900k történet. Az a lényeg, hogy minél magasabb legyen az oszlop a teljesítmény chartokon.
-
KAMELOT
titán
válasz
TESCO-Zsömle #44136 üzenetére
Van rendelés gomb. Majd kiveszem az ufó boxból. Ott van a másik utcában mögöttem.
Ribi: Lehet lesz 5080Ti
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
X2N
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #43738 üzenetére
5090-es chipletes lesz már? 600W? 1.5 millió Ft?
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #43725 üzenetére
Mert mi a baj az FSR-el ilyen magas felbontáson? Úgysem veszed észre már bocs. Én láttam Alan Wake II-t DLSS 4K qualityben és itthon FSR 4K qualityben (mediumon ment mind a két esetben) és semmilyen differencia nem volt. 1080p DLSS nyílván jobb sokkal, illetve 1440p is valamelyest (?) de 4K FSR teljesen jó és lényegében "ingyen" fps boost. Aki azt mondja, hogy van szemmel jól látható és zavaró differencia 4K DLSS Quality és FSR 4K Quality között az YT alapján leállított videó mellett nézte meg, képkockákat kiragadva és/vagy csak benyalja marketinget.
Persze az RT + DLSS kombó még mindig sokkal jobb teljesítményt és minőséget nyújt. -
válasz
TESCO-Zsömle #43704 üzenetére
Nem, volt ennél olcsób is. Már jó ideje MSRP--n elérhetőek voltak, kivéve a kínai letiltós botrány idején, akkor kb 20 % kal magasabb volt az ára.
-
hahakocka
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #43717 üzenetére
XTX el is megy az 4K 60-80 felett ultra-n a teszteken főleg FSR el 4K n azt mondom valamit még ér meg a DLSS is. Amúgy én már sokszor írtam nem sokat ér a ghostinggal és egyebekkel számomra, de 4K-ra kell már. Akkor ha annál erősebb lesz a 8800xt netán, akkor a 4090 hez képest 15% elmaradás ha lesz. De 230e-250e ért 200W ból már persze ha igazak a pletykák, már nem is lenne rossz. Intelnél vajon meddig mehetnek erőben idén? NV-nél akkor tuti már csak jövőre lesz RTX 5060-5070?
-
hahakocka
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #43710 üzenetére
A pletyik szerint a 8800xt kicsit a 7900xtx felett lesz raszterben és az xtx-nél sokkal- sokkal jobb RT vel. Gondolom az RT allatti gameléssel van a baj. Bár én nem cserélném le ha most lenne egy xtx em
. Vagy 4080.
Ja én azt hittem már a 5090 re írtátok először az 1600 áras pletykát. Máshol már pedzegették hogy mennyi lesz .[ Szerkesztve ]
-
válasz
TESCO-Zsömle #43702 üzenetére
hát azért most előfodul 1750-1800 euroért 4090 , ami nagyjából MSRP és nem FE. Szerintem, az FE hűtése az elég jó azért, mint látjuk szándékosan van 80 C fölé engedve, úgy látszik azt tartják optimálisnak a hangerő / hőfok szempontjából.
-
válasz
TESCO-Zsömle #43664 üzenetére
Azért tegyük hozzá hogy gyárilag szét voltak feszelve a 3080-3090-es kártyák. 1v felett mentek miközben ugyan azt a teljesítményt -200-250mv-al is tudták. Meg ugye ekkor voltak botrányosan szarok a hűtők is. FE kártyák gyárilag throtlingoltak.
Na meg botrányosan összerakott kártyák is, azaz hiányos padozás, félrecsúszott padok, hibás összeszerelés, GDDR6X egy zabagép kályha móndján működött. [link] (hozzáteszem előforult 4000 szériánál is hibásan összerakott, meg most a pcb repedés a menő)
Eléggé rossz korszak volt. Persze lehetett mindent javítani. Gondolom bányászok miatt toltak ki mindent gyorsabban, mert úgy is fogyott.
Nálam 3080 FE beéri játékok alatt 150-200w körül is (850mv 1860mhz), gyárilag meg 300w felett szaladgál és lassabb is volt. Szóval nvida tudott volna javítani a 3000-seken is ha akart volna.[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #43664 üzenetére
3090-nek csak 350W-os TDP-je van. A 3090 Ti 450W-os.
-
Jacek
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #43522 üzenetére
En a hulyeket sertegetem
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #43522 üzenetére
így hajnalban nekem úgytűnik, hogy Álmos vérvonalát viszem ; remélem ebből nemlesz bajom
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Jacek
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #43517 üzenetére
Vannak a legkomolyabbak is -HUN name tag-el. Ott mestersegea unintelligencia van, eszememt szamitasi kapacitassal
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #43346 üzenetére
Mert azt gondolnám, hogy elég egy "hát ez nem így van, ezért meg ezért" komplett esszé nélkül, ugyanis nem látom előre, hogy egy másik laikus ahelyett, hogy utánaolvasna, elkezd szájkaratézni saját kútfőből, némi felületes google-özéssel megtámogatva, mert azt hiszi magáról, hogy a születésével járó kiváltsága, hogy mindent természetszerűen tud. De PH-n egyre valószínűbbnek látom, hogy érdemes ezt feltételezni mindenkiről.
És jobb hagyni, hadd folyjon a baromság, az ember saját érdekében is. Egyre többször jutok erre az utóbbi megállapításra, lassan ideje lesz végérvényesen így kezelni a dolgokat.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #43343 üzenetére
Igen, es az neki nem bevetel?
1. Megszerzett jövedelem, megkapott pénz
Callisto
Ugyanolyan profilkep, ugyanolyan az "ervek". -
Quadgame94
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #42138 üzenetére
Természetesen a 6900 XT akartam írni. Elnézést. Annyira az RDNA3 volt a fejemben hogy 7900 XTX írtam. Szóval semmilyen quiet quitting nem volt ez a lényeg.
-
Alogonomus
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #41941 üzenetére
Nyilván sok a 7-8 ms egy asztali gépen elérhető válaszidőhöz képest, pont ezért nem megfelelő még a műszaki feltétel a játékok felhőben futtatásához.
A gépen belül az adatfolyam kitömörítése már semmiség. A digitális 4k tévéadásokat is gond nélkül kitömöríti egy sima szolgáltatói beltéri egység. Egy átlagos több éves számítógép teljesítménye is nagyságrendekkel felülmúlja azt a dobozt. De még a számításigényesebb betömörítést is megoldja egy 10 wattot fogyasztó Snapdragon lapka 4k 60 fps esetén egy mobiltelefonban.
-
Alogonomus
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #41939 üzenetére
Hát ha letesztelted, akkor a ping parancs a g-portal.com esetében 7-8 ms közötti értéket ad. Az még mindig nagyon nem 20-50 ms.
-
Alogonomus
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #41936 üzenetére
Ha "megpingeled" például a prohardver.hu-t, akkor 2-3 ms jön ki válaszidőként, szóval maga a kapcsolat bőven nem akadálya egy 10 ms (100 fps) szintnél jobb szolgáltatási minőségnek, amivel már szinte minden játék simán játszható lenne.
Persze minél kevesebb "ugráson" belül kell lennie a szervernek, de a jelenlegi 20-50 ms domináns része az adott szerveren belüli adatfeldolgozás sebességén múlik. -
pandras83
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #41599 üzenetére
*apám is volt katona, mégsincs neki fingja sem a háborúról, de sokat olvasott róla, sőt szörnyű háborús filmeket is látott már.
Cyberfuck Patchrunner
-
Z10N
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #34914 üzenetére
Nem azti rtad, hogy a hutes olcso. Mindegy.
Playstation 5 Digital Edition es $400 a 3060Ti velheto msrp ara. Osszehasonlitasnak.
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
MZsoltee
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #34910 üzenetére
2080 szint lehet kb 150k-ért boltból ujonnan kisebb fogyasztással. Ez már az 5700XT-nek is keresztbe tenne.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Z10N
veterán
-
Busterftw
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #34893 üzenetére
Tevedes. Mar a neveben ott a cafolat:
manufacturer's suggested retail price"is the price at which the manufacturer recommends that the retailer sell the product."
Tehat a termek ara az, amit a boltban latsz. Joskat a Teszkoban nem hatja meg, hogy de az Nvidia 700 dollart irt a 3080-ra.
Pont ezert nincs sehol a "beigert" ar, mert az csak ajanlott ar, nem valos. A kereslet, hiany es egyeb tenyezok miatt az elado boltok annyiert adjak el amennyiert a piacon el lehet. Ez minden bolt celja, ebbol elnek.Senki nem lett atverve.
Az Nvidia sem kap tobb lovet az eladott gpu-k utan csak azert, mert a bolt 700 dollar helyett 1000 dollarer arulja a kartyat.Itt inkabb az figyelheto meg, hogy epp azok vannak leszolva akik "hulye modon" atveretik magukat es ennyiert vesznek kartyat. Mindenki azt vesz a penzen amit akar.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #34880 üzenetére
A gond az, hogy mindenki az MSRP-bol indul ki, amikor a 2080ti-k 450-500 ezerert voltak kaphatok, most meg dehulyevagy, hogy ugyanaz a teljesitmeny 3070 300ezerert kapodmeg, a sokkal gyorsabb 3080 meg ugyanannyi.
Es ezek az arak eleve a limitelt keszlet miatt vannak, az elejen sokan vettek MSRP vagy ahhoz kozeli arban kartyat.De AMD 6000 azt vegyel am, ne legyel hulye, vard ki, hiszen az MSRP a 50 dollarral olcsobb, mekkora hulye vagy, hogy ennyiert megveszed a 3080-at. Valos arak es tesztek nelkul.
Majd nezzuk meg mennyi lesz a 6800XT, amikor felszippantjak az elso keszletet.[ Szerkesztve ]
-
válasz
TESCO-Zsömle #34818 üzenetére
Nekem soha nem fog amiatt fájni a fejem, h meglegyen a 120fps.
Simán ellenék fix 60-on is, csak az alá ne essen. Na ez az új WD-ra sajnos nem igaz. Mondjuk ultra beállítások mellett, RT nélkül sem.
Egyébként ebben a játékban olyan aprólékosan ki van dolgozva a város, h simán elvesznek az ilyen "apró" részletek. Szval bőven szoktam nézelődni is.. Egyre jobban tetszik egyébként.CME: Persze, kipróbáltam! Sőt, azóta is úgy használom! Nem lett sokkal csúnyább, és végre teljesen fluid a kép. Köszi még egyszer!
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
nubreed
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #34816 üzenetére
Én már akkor is készpénznek vettem.
#34815 CME: RTX OFF -al sem csúnya amúgy. Valahogy feleslegesnek érzem itt az RTX bekapcsolását, de ez csak én vagyok. Vajon milyen hosszú lehet ez a játék? A WD2 -t 56 óra alatt sikerült kitolnom.
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #34813 üzenetére
Legalább 1 héttel ezelőtt, akkor még csak pletyka szintjén, itt is volt róla szó, és talán a videocardz volt akkor a forrás.
-
nubreed
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #34811 üzenetére
Vótmá.
-
Peace
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #34613 üzenetére
Megfogadom.
-
válasz
TESCO-Zsömle #34492 üzenetére
Nem vagyok szakértője a témának, [itt] írtak róla, hogy a valóst is tudja mérni
-
KRoy19
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #34489 üzenetére
De, de ez kb. olyan, mint ha a laposföld hívőket akarnád meggyőzni arról, hogy a föld gömbölyű. Nem fog menni.
-
válasz
TESCO-Zsömle #34489 üzenetére
Afterburner legújabb bétája állítólag tudja mutatni a valóst is.
-
Laraxior
titán
válasz
TESCO-Zsömle #33447 üzenetére
A Földön sem sokkal több fizetőeszköz van, amiért a forintodért többet adnak.
Mennyi fajta fizetőeszköz létezik? ~190 ország, kb 120-150 fizetőeszköz van?
Hányadik lehet a listán a forint? Mert hogy az utolsó 10-ben van az kb biztos*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
nubreed
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #33417 üzenetére
Elvileg 400$ lesz. Dehát majd kiderül.
-
Devid_81
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #33253 üzenetére
Nagyon egyszeru, kombinacioja a Samu 8nm-nek+a gyari OC-nak+felesleges GDDR6X.
Nem kell gyari OC-nek nevezzuk, nevezhetjuk masnak is, kinek mi szimpatikus.
Annyit lehet latni kulso szemlelokent, hogy a vas magasabb orajelen van hatjva, mint amennyi az aranykozep lenne.
Ennek gondolom tobb oka van, a userek mar "megszoktak" a 2GHz koruli "latvanyt" de ami ettol is fontosabb, hogy kellett a teljesitmeny is, hiszen valamit fel kell mutatni a Turinghoz kepest.
Gondolhatod ha a chip max boostja 1800MHz lenne mi lenne?
Rogton ugrana a teljesitmeny, menne a panaszkodas azonnal.
Pedig azon az orajelen a 3090 megelegedne 250Wattal, a 3080 meg 220W, erre fogadni mernek de lehet kevesebb is lenne ettol.A nagy kerdes igazabol az, hogy miert nem volt eleg csak egy kisebbet lepni teljesitmenyben ujra?
Mindenesetre erdekes lesz latni, hogy mi sul ki belole, mar most mennek a crash-ek a jatekokban 2GHz felett.
GDDR6X 100 fok felett a legtobb AIB kartyan uzem kozben.
Jonni fognak majd a kotelezo bios frissitesek egy kis performance penalty-val valoszinuleg.Es meg csak ott tartunk, hogy a userek 1%-a rendelkezik az altala istenitett VGA-val.
Probald meg megmagyarazni a legtobb usernak, hogy heee picit varj, ne kapkodd el a vasarlast, had menjen le az elso 2-3 honap lassuk mi merre megy, lehetetlen elore mondom.
Legtobben ugy viselkednek mintha valaki fegyvert fogna rajuk, es kesz rendelni kelllllll mostttt.
Peace...
-
válasz
TESCO-Zsömle #33253 üzenetére
Két dolog látszik:
- Egyrészt az azonos chipek közötti generációs upgrade messze a leggyengébb az elmúlt 15 évben. Sztem kezdik is kiütni az alaparchitektúra határait, meg jobban is fókuszálnak a raytracingre, arra megy a tranzisztor.
- Nem tudom, mit tudnak az AMD-ről, de láthatóan semmi nem volt drága azért, hogy 6-8%-kal gyorsabb legyen a 3080. GDDR6-tal és 5-10%-kal lassabb core órajellel kaptunk volna egy 10%-kal lassabb kártyát, vszleg 250W-on belül.Konklúzió: grab the popcorn and wait for end of Oct
"Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
DeathAdder
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #33126 üzenetére
Akkor lemaradtam valamiről, 17-én volt néhány percig Rog Strix az aquanál 360 ezerért
cehaeries - ma elszabadultak a 3080-ak aprón, jól be is vannak árazva, mindenki meggazdagodni akar, de a turing árak is szépen emelkednek
-
Dyingsoul
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #33126 üzenetére
Na ezt honnan vetted? Azokban a review-kban amiket én láttam pont, hogy az Asus TUF az eddigi talán legjobb hűtés, az FE-re legalább is köröket ver.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
atok666
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #32944 üzenetére
Nem erdekelnek a szamok, csak zavar, mikor tenykent kozol valaki vmi el nem hangzott, kitalalt bullshitet (plane egy felisten).
Atok
-
atok666
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #32893 üzenetére
Gondolom nem erre a slidera gondolsz, ahol up to 2x 2080 szerepel. Linkeld kerlek ahol 2x2080Ti teljesitmenyt igernek. Nem talalom.
Atok
[ Szerkesztve ]
-
válasz
TESCO-Zsömle #32878 üzenetére
Nem volt arról szó, hogy 2 x 2080 Ti.
2x 2080. [link]
az is ár / teljesítmény.[ Szerkesztve ]
-
atok666
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #32878 üzenetére
Ez a 2x2080Ti honnan van?
Atok
-
hoolla
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #32882 üzenetére
Felelosseg vallalas az nem megy olyan egyszeruen mar, bizony. De ez mar a BNPL totyikba valo.
"It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
hoolla
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #32880 üzenetére
Johh hat ez megy nagyban is, igy mit varsz mit csinaljon a szerencsetlen? Amig megy a penznyomtatas, es a giga cegek kisegitese, mikozben rugdosnak ki 10000 munkasokat ugyan ott... Nincs egy normalis modell amit kovetni lehetne vagy megbizhato lenne, hova mashova forduljanak, hogy legalabb az a pillanatnyi orom meg legyen nekik, hogy van uj TV, PS5 vagy epp RTXwhatever. Az elet lesz egy kicsit elviselhetobb nekik amig nem kopog a behajto az ajton...
"It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
pohár
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #32829 üzenetére
ó, akkor nem szóltam... hát, gyanúsan kevés lesz ehhez a Micron szerintem (3080 és 3090 párosokra kell bőőőőven)
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Dyingsoul
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #32744 üzenetére
Szerintem a 3090 nem a Titan-t cseréli, sem a 3080 Ti-t. Ez egy új kategória (Vagy ha úgy tetszik, akkor a 3090 lenne a 3080 Ti, a mostani 3080 az igazából a 3070 lenne és most a 3080 -at később adják ki).
Akár így-akár úgy, mivel nincs verseny úgy alakítja a palettát ahogy neki tetszik. De szerintem lesz még kártya a 3090 fölött (a Titan) és a 3080 és 3090 között is lesz.[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #32746 üzenetére
"NVIDIA® TITAN RTX™ is designed for researchers, developers and creators."
Hát az nvidia is ezt írja, nem a gamereket. Arra ott az rtx 2080 ti (márha az előző gent nézzük ugye).
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #32744 üzenetére
Hát azért a Titan rtx már nem a gamer közösséget szólítja meg, hanem a tartalomkészítőket inkább. Legalábbis csak játékra venni azt szerintem "érdekes" opció
[ Szerkesztve ]
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #32742 üzenetére
Persze, csak ez most az új széria :XD
De ha már a professzionális grafikus kártyák is játszanak....[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #32654 üzenetére
Ezek az emberek pont olyan idiotak mint azok akik sorbaallnak egy napot az uj Iphone-ert
-
torma1981
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #32645 üzenetére
Azért mert elvitték a 3080 első adagját ezért nőtt a 2080Ti ára?? Hogy jött ez ki? Várható volt, hogy viszik.
-
voodoo98
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #32627 üzenetére
Koszi!
Gangsters on the Boardwalk http://play.google.com/store/apps/details?id=com.hattedskull.gangsters
-
DonDennis
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #32584 üzenetére
Hát mért a FE nem teljesített jól?! És azt mondta Jay halkabb és hűvösebb is annál, na most konkrétan az EVGA féle 2.2 slotos kártya a legkisebb fizikai méretű 3080, szerintem ez elég "jó teljesítmény"-nek számít a méret szempontjából pedig kiemelkedő, hiszen itt a képek alapján mindenki temette.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #32570 üzenetére
Bár most egy ideig senki se fog, mert ahogy látom, minden nemzetközi webshop összerottyantotta magát a terheléstől...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Mumee
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #32557 üzenetére
Én is úgy gondolom, hogy mezei usernek még elég a 750W amúgy.
-
Mumee
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #32538 üzenetére
Tény, ahogy az is hogy 750W alapórejelen elég max.
850W minimal tuning és nem árt, ha csak 80-90% körül jár a táp.
A peakek miatt nem érdemes teljesen kicentizni. -
Mumee
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #32521 üzenetére
Peak miatt legalább 100W-al fölé kell lőni a VGA-t.
Ha Intel procit raksz mellé a toposabb kategóriából, akkor az is cirka 200W.
Ez így már VGA + CPU 700W. -
válasz
TESCO-Zsömle #30953 üzenetére
A konyhából kiabálnak, ha kész a kaja?
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
carl18
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #30953 üzenetére
Hát a kinézet is sokat számit, de ha igy megértem a videókártyát
Nem akarok felszines lenni, de fujjjjj
RTX vásárló ?Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
keIdor
titán
válasz
TESCO-Zsömle #30459 üzenetére
Az újabb játékokban egyáltalán nem megy az SLI, van erről több videó.
Semmit nem csinál ha erőlteted.
Ahol meg elindul, van hogy artifactol a kép meg tele lesz frametime spikeokkal.
Az SLi halott a jelenlegi formájában, engedjétek el...¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
válasz
TESCO-Zsömle #30449 üzenetére
Igen, ez most ugyanúgy lutri a tesztekig, mint ahogy az is az volt, hogy mennyiért jelentik be. Ott is hazardírozás volt, ott egyelőre az jár rosszabbul az eddigiek alapján aki megtartotta a kártyákat.
Én 2560x1080-ba tolom 34" UW-on, így nekem a 2080S is tökéletesen megfelel 144Hz-re, így engem annyira nem érint, hogy mi lesz, én mindenképp megvárom a Navit, és utána vagy 3080 vagy Navi-ra lehet váltok és monitort is cserélek, de ha Nv lesz akkor csak akkor ha már lesz több rammal szerelt változat.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Devid_81
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #30449 üzenetére
Csak az a kerdes mennyire mukodokepes az SLI mar?
Lassan semennyire nem megy, vagy van meg remeny?...
-
Motyi
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #30425 üzenetére
Ha valaki egy ilyen árú termék vásárlásakor nem veszi azt a minimális fáradságot, hogy utána járjon a piacnak vagy egy hozzáértőtől segítséget kérjen vásárlás előtt, akkor az meg is érdemli a használt 800-1000 EUR-s vagy az új 1200-1400 EUR-s 2080Ti-t. Szándékos átverés lol... Ismered a mondást, aki hülye..
-
Crytek
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #17014 üzenetére
Bármit mert ezek a fake gyanús vergődések már rendesen idegesítenek. Nincs konkurencia a rákért kell titkolózni.. Hova akarnak meglepetést mi ellen,nem is értem... Még ha az lenne ,hogy a NAVI is bármelyik perces lenne még érteném ,de semmi ellenfél nincs..mindegy.. Engem amúgy is csak az 1180Ti ára érdekel az meg nem most lesz
Next PC Upgrade: 2022
-
-Solt-
veterán
-
westlake
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #16107 üzenetére
Azért ott még nem tartunk. Tudomásom szerint nem exponenciális a növekedés. Szerintem jövő év végéig kihúzzuk 4 GB-tal.
Play nice!
-
Jack@l
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #15956 üzenetére
Szakadjatok már le erről a csóró inteposerről, egy rém buta lap. Csak az a szívás vele ha egyszer ráforrasztassz valamit és az nem működik jól, akkor kuka az egész. Talán a gpu-t még leszedik róla ha nagyon sokba kerül. Memóriavezérlő szintén majdnem ugyanaz, más feszekkel.
Harmadrészt meg lehet hogy sokkal olcsóbb a gddr6. Amd szereti szivatni magát, ha nem létezne gyorsabb ram, gpu téren le lenne maradva mint a borravaló.[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
keIdor
titán
-
Interceptor
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #15624 üzenetére
Gondolom a TESLA se két milla lenne akkor
Amúgy gondolom nem véletlen kerül az jelenleg 2 millába, arra amire készítették valószínűleg az a legjobb. Bár javíts ki a ha tévedek, kérdés megéri e felárat.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
stratova
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #15586 üzenetére
Akkor már tudjuk mennyire hiteles a forrás.
-
core i7
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #15586 üzenetére
Na
akkor mind2 igaz
-
core i7
addikt
-
core i7
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #15579 üzenetére
igen? én erről nem is halottam
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest