Hirdetés

Többet költenek a PS5 felhasználói

Csökkennek a PlayStation 5 konzol eladásai, de a Sony szerint nincs miért aggódni, mert a felhasználók többet költenek.

A Sony azt hangsúlyozza, hogy bár a PlayStation 5 konzol eladásai csökkennek, a felhasználóik igen aktívak, ami ezt ellensúlyozza. A cégek a szektorban pedig megújuló bevételi forrásokra vágynak.

A Sony szerint a PS5 felhasználói úgy 25 százalékkal többet költenek, mint a PS4 konzol életciklusa alatt annak felhasználói. Vagyis a plusz tartalmakért és szolgáltatásokért többet fizetnek, beleértve a PlayStation Plus előfizetés lehetőségét is.

Hideaki Nishino gaming igazgató szerint ez erőssé és kiszámíthatóvá teszi a bevételeiket. Jövő hónaptól egyébként ő a platform üzleti csoport vezérigazgatója, mivel a Sony átszervezte a gaming üzletág vezetését a befektetők alacsony haszonkulcsok miatti aggodalma közepette.

A cég egyébként 18 millió eladott PS5-re számít idén, miután tavaly a felülvizsgált, 21 milliós célt nem sikerült elérni. A szektor most a nagy címek magas fejlesztési költségeivel küzd, gyengébb növekedés mellett – ez rendszeres leépítésekhez és projektek leállításához vezet.

Túl nagy kínálattal nem készül idén a Sony sem, a Helldivers 2 meglepetésnek bizonyult, február óta több mint 12 millió fogyott belőle.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények