-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
válasz janos666 #27998 üzenetére
Akinek nincs G-Sync/Freesync monitorja/TV-je?
G-Sync és Freesync mellett ugyanolyan "folyékony" lesz egy 24 fps film, mintha 60 fps-t csinálna belőle? Én úgy tudtam, hogy a G-Sync/Freesync nem tudnak lemenni 24 Hz-ig.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Busterftw
veterán
válasz huskydog17 #28001 üzenetére
Ha jol tudom Freesync nem, de G-Sync teljes tartomanyban mukodik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz huskydog17 #28001 üzenetére
Ha fix frissítésről van szó, akkor a variálható frissítési frekvencia sem igazán variálható. Ilyen formában bleeding sincs. Tehát bőven jó nekik az a fix frissítés, amit a videó megkövetel. Maga az alapszabvány, vagyis a HDMI VRR és a VESA Adatpive-Sync támogatja az 1 Hz-es frissítést is. De ha a frissítési frekvencia variálható, akkor vannak működési tartományok. A videók tehát egy másik működési módba esnek.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Dragbajnok
tag
-
korcsi
veterán
Interpolációról volt szó, a VRR-el nincs judder, ellenben mint a mellékelt példa mutatja, (144Hz-es Freesync-es kijelzőn is) szörnyű eredményt ad, önmagában kevés a bokdogsághoz, és minnél nagyobb a kijelző annál jobban rosszabb :).
Egy jól beállított interpolációval még nem lesz szappanopera, de simít a képen.referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!
-
Dyingsoul
veterán
válasz Dragbajnok #28004 üzenetére
Egész biztos, hogy velem van a baj, de engem ez valahogy nem nyűgözött le... 2080 Ti-hez képest 47% ebben a tesztben szerintem "meh" kategória. A 3080 Ti ettől biztosan gyengébb lesz. A 2080 Ti-ben van 4352 Cuda mag, az A100-ban 6912, a 3080 Ti-ben valahol a kettő között lehet, tippre szerintem olyan 5000-5500 körül (Nagyon max 6000-et nyaldossa alulról). A 3080 Ti saccra ~30%-ot verhet a 2080 Ti-re ebben a tesztben. Megint valami félgenerációs lépésnek lehetünk tanúi vagy én tippelek rosszul?
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Segal
veterán
válasz Dyingsoul #28006 üzenetére
Hova rohanjanak amikor ez is kényelmesen elég lesz az AMD "Nvidia killer" ellen
Pontosan tudni fogják mit fog tudni a konkurencia és miliméter pontosággal be lesz lőve a paramétere hogy annál többet tudjon az Nvidia megoldása, de még véletlenül se többet mint ami szükséges."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
félisten
ha jól tudom nagyon eltérő lesz az Ampere gaming szegmensbe érkező verziója mint ez. Ez tele van tolva tensor magokkal arra helyezték a hangsúlyt a gépi tanulás miatt.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Jack@l
veterán
RTX magok nélkül volt ennyi...
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Dyingsoul
veterán
válasz Callisto #28008 üzenetére
Nem. Én Pascal-szerű generációra várok, olyasmire amiben a XX70 az előző széria xx80 Ti-je ellen versenyezne a teljesítményben... Egyszer már megtörtént, az sem álom volt. Bár lehet, hogy te akkor még aludtál... (uupsz bocs)
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Dyingsoul
veterán
válasz Jack@l #28010 üzenetére
Ezt hogy érted?
Arra akarsz utalni, hogy ha erre jönnek az RTX magok, akkor még kevesebb CUDA-val kell számolni?
Vagy arra, hogy az RTX magok besegítenének a sima raszter teljesítménybe is? (DSR?)[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz Dyingsoul #28012 üzenetére
Az a program nem rasztert tesztel. Arra akarok utalni, hogy erre jön még rá a több és talán hatékonyabb rtx mag, ami az uj gen-ben lesz. (rendereléshez, dxr-hez)
Mezei játékokban borítékolható közel ugyanez a teljesítmény növekedés.[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
KillerKollar
őstag
A magyarországi árszabást mi befolyásolja inkább, az euro vagy a dollár árfolyama? Mert a dollár elég sokat gyengült az utóbbi időben, az euróval szemben viszont még mindig nagyon gyatrán teljesít a forint (igaz az utóbbi héten tudott picit erősödni megint).
-
cyberkind
félisten
válasz KillerKollar #28015 üzenetére
Szerintem mindkettő, dollár egy az egyben megy eurora, majd egy kis árfolyamkockázattal meg forintra, erre jön az áfa meg haszon.
-
-Solt-
veterán
válasz KillerKollar #28015 üzenetére
Forrásfüggő... ha az EU-ból jön, akkor az euró a meghatározó, ha az EU-n kívülről jön akkor a dollár a meghatározó. Nálunk van mindkettőre példa, mert sokszor a német Amazon-n drágábbak a cuccok mint itthon, pedig ott csak 19% az ÁFA. Ezekben benne van az árfolyam és a szürke kereskedelem is.
Az alaptétel az, hogy MSRP ár * USD árfolyam + 27% ÁFA... pár hónap után meg mínusz 10-15%.
www.smart-bus.hu
-
Dyingsoul
veterán
"Az alaptétel az, hogy MSRP ár * USD árfolyam + 27% ÁFA... pár hónap után meg mínusz 10-15%."
Ezzel egyetértek én is azt kivéve, hogy "pár hónap után meg mínusz 10-15%."
Én valahogy soha nem láttam ezt a pár hónap utáni áresést, sőt, mindig csak drágább volt, mint launch után... Persze ezért okolható a folyamatos Forint gyengülés de ez nem kifogás.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
torma1981
veterán
válasz Dyingsoul #28019 üzenetére
Azzal nem számol senki, hogy jönnek az új konzolok? Mindenki számolgat, de tavaly, 2 éve stb nem volt generáció váltás konzolok terén. Ha igaz, hogy 500-600 dollár lesz az áruk, nem fogják 1500 dollárért adni az új VGA-kat. Senki nem venné vagy nagyon kevesen. A fanatikusok is lehet inkább konzolt vennének. Már most is sokan ezt gondolják.
[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
Igen, de hiába gyengül a dollár a forinthoz képest, ha az euró meg erősödik... ebben az esetben az itthoni árat a dollár árfolyam fogja meghatározni, mert nem EU-s forrásból fognak bekerülni a cuccok, tehát kimarad a képletből a forinthoz képest erősödő euró. Pont ilyen esetekben olcsóbbak nálunk a cuccok mint a német Amazon-n.
@Dyingsoul Pedig vannak erre bőven példák. Ennek [link] például 240000.-Ft körül kéne lennie, ehhez képest 215000.-Forintért elérhető. [link]
(Newegg-n nettó USD árak vannak)
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
-
wjbhbdux
veterán
hírhedt leaker infója, RTX3090 50%-al gyorsabb timespyban mint a 2080Ti
/s
-
Dyingsoul
veterán
válasz wjbhbdux #28024 üzenetére
Nem kijelentette, kérdezte. Egyébként tuti a fentebb lévő Ampere mérés miatt gondolja ezt.
-
Drizzt
nagyúr
-
-Solt-
veterán
Ha durván gyengül... de ha egyformán gyengül a dollár miközben a forint meg az euróhoz képest gyengül akkor máris más a helyzet, és akkor az még szóba sem jött, hogy adott beszerzési forrás mikor milyen árfolyamon jutott a készletéhez és mekkora eltérés van egy friss dolláros forrás és mondjuk egy pár hónapos eurós beszerzési forrás között.
Szóval én továbbra is tartom, hogy forrásfüggő, hogy mikor melyik valuta van hatással az itthoni árakra, de ezen nem fogunk összeveszni.
www.smart-bus.hu
-
nagyúr
válasz -Solt- #28029 üzenetére
Onnan jön az egyet-nem-értés, hogy szerintem az általad felvázolt árfolyam-eset nem fordul elő a gyakorlatban Bár a deviza-árfolyamok nem tranzitívak, jellemzően ha a HUF mozog az EUR-hoz képest, akkor mozog az USD-hez képest is, ha az USD és az EUR egymáshoz képest fix.
A beszerzési idők közötti gap természetesen okozhat ilyen helyzetet, ez nem annyira gyakori, de amikor valaki benézi a stock-igényt, akkor valóban kijön belöle ilyen.Asszem kitárgyaltuk
"... and with your wicked wishes we will rise again"
-
Drizzt
nagyúr
válasz torma1981 #28030 üzenetére
Mivel a dollár veszít az értékéből, ezért aminek dollárban adják meg az árát, annak nagyobb árat fognak megszabni, hacsak nem akarnak veszteséget elkönyvelni(, a korábban megszokott dollár árakhoz képest). És nem hinném, hogy akarnak. Ez a forintos árakra jót jelenthet. Pl. a benzin ár is a dollár árfolyam miatt csökken holnap.
I am having fun staying poor.
-
Simid
senior tag
válasz Drizzt #28033 üzenetére
Ez azért nem így működik ám! Az, hogy a dollár árfolyama csökken az azt jelenti, hogy külföldi pénzértékben számolva olcsóbban megkapod (vagy kevesebbért tudod eladni). Viszont az amerikai cégek (tehát pl Nv) ebből nem fogja azt érezni, hogy mondjuk 1m$ most nekik kevesebbet ér mint eddig. Ahogy egy magyar pék sem kezdi elmelni a kenyér árát csak azért mert gyengül a forint. Persze az import/exportra erősen támaszkodó cégek esetében ez komoly hatást eredményezhet, de ez akár lehet pozitív is. Az Nv esetén ez inkább pozitív lesz, főleg a ha bérgyártónak dollárban fizetnek. Gyanítom egyébként, hogy az egyéb tényezők jobban fogják befolyásolni az árazást, mint a dollárárfolyam.
-
félisten
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Dyingsoul : köszi figyelmetlen voltam törölve .
nem közvetlenül ide tartozik de azét omg : [Nvidia is reportedly in ‘advanced talks’ to buy ARM for more than $32 billion]
[ Szerkesztve ]
-
félisten
azért kérdezi mert nem jelentheti ki
Elég komoly leaker a tag, bejönnek az infói gondolom az elnevezés is direkt 3090 , nem hiszem hogy ez leszMás, igaz Wccf,de szintén erre a leakerre épít :
[NVIDIA GeForce RTX 3080 Ampere Gaming Graphics Card Allegedly Up To 35% Faster Than Reference RTX 2080 Ti in 3DMark TimeSpy Benchmark][ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
Én meg azt gondolom hogy ezt az egész pletykát az OctaneBench-ből deriválják.
-
félisten
válasz Dyingsoul #28041 üzenetére
kopite7kimi nem hiszem hogy onnan szivárogtat / számoltat, belsős embere van. Régebben is tőle jöttek az RTX infók,de ki tudja.
Jacek : sok függ azért a konkurenciától is az árazásnál, más lesz most a szitu mint volt az RTx2000 idején én is kíváncsian várom. ( de hogy őszinte legyek én azt gondolom, hogy 1200 lesz az 1000 )
[ Szerkesztve ]
-
Jacek
veterán
Szerintem a bőrjakos nem fog szégyenlösködni Nem is lehet véletlen hogy kitolják agusztusban , szept kapható van 2-3 hónapjuk letarolni a piacot. A türelmetlenek bevásárolnak bignavi , new gen konzol ide vagy oda . Karira meg megvágják az árakat és sanyi.
Azt nagyon erősnek gondolnám a 3080-ra hogy 1200...
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
A bergyartoknak dollarban fognak fizetni, akik tobbet fognak kerni, mert latjak a dollar ertekromlasat es realerteken ugyanazt akarnak majd kapni, mint eddig- > az Nvidianak is tobb bevetelre kell szert tennie, ha hasonlo profitokat akar latni mint eddig. Meg aztan a mernokok is egyre tobbet fognak kerni, ha azt latjak, hogy ertektelenedik a fizetesuk. Ez Nv-t nem erinti, de kivancsi leszek mi lesz a mindenfele elszaporodott ssc-kel. Nemi dollargyengules igencsak meg tudja dobni a koltsegeket. En nagyon magas kartyaarakra szamitok usd-ben. Amd-nel is.
I am having fun staying poor.
-
Segal
veterán
Én lassan arra lennék már inkább kiváncsi hogy mikor jelentik be Mármint nem tippre, hanem valami hivatalosra
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- bambano: Bambanő háza tája
- Magisk
- Úgy önti a pénzt Kína a félvezetőgyártásba, mintha nem lenne holnap
- Kezdetét vette a szeptemberi hardvervágta
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mobilinternet
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Asus RTX 3070 Dual V2
- GARANCIÁS MSI Geforce RTX 3090 Ti Gaming X Trio 24GB
- Eladó SAPPHIRE Radeon PULSE RX 6600 8GB GDDR6 128bit Használt!
- ASUS RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X DUAL EVO OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Eladó ASUS TUF Gaming Radeon RX 6800 16GB OC GDDR6 256bit Használt/Garanciális!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen