-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peace
nagyúr
válasz Yodamest #31001 üzenetére
Kicsit félek tőle, mert szeretem, ha csendes a gép. 3 venti van a Cooler Master CM 690 II Advanced házban, de mind leszabályozva 5V-ra, hogy alig legyen hangja. Ráadásul a 1060-as is le van korlátozva 60%-os venti fordulatszámra. Elég kellemesen meleg szokott lenni a gépház teteje játék alatt. Azért lenne sokkal szimpatikusabb a 3070, mert tuti halkabb és hűvösebb...
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz #98320896 #30937 üzenetére
ez vilagos, csak nem annyira rugalmas, mert elterhetsz tole x szazalekot... de pl ha van egy 3080am, ami mittomen 320w, nem tudok neki beallitani 200 wattot.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Peace
nagyúr
Ez a középső venti forgási irányának megfordítása a turbulencia csökkentése végett ez most valami forradalmi, hogy mindenki ezt reklámozza? 2020-ra jöttek rá erre?
-
Motyi
senior tag
válasz Kicsimix #31008 üzenetére
Szerintem a 270-290k közötti ársávban csak a "fapados" modelleket lehet majd kapni, egyszerűbb/gyengébb hűtéssel. A komolyabb hűtéssel, jobb PCB-vel és extrákkal szerelt verziók (pl. Asus ROG, MSI TRIO X, EVGA FTW3) inkább a 300-360k közötti ársávban fognak mozogni. A gyárilag vizes példányok meg 400k vagy több.
-
warcat
veterán
Ezen a ponton érdemes figyelmen kívül hagyni a strixek árazását, spanyoloknál a 3080 Strix 899.90€-ért lett listázva, miközben az MSI Gaming X Trio 799.89 (Ventus 719.9) és van egy rakás alapmodell a 719-759 sávban.
Vagy az Asusnál gurult el teljesen a gyógyszer (bocs, de hülye vagy ha 200 eurót kiadsz érte pluszban FE-hez képest) vagy eleve a kereskedők ugrottak rá mint elsődleges lehúzós jelöltre.[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
Motyi
senior tag
válasz warcat #31010 üzenetére
Bár a 1080Ti és a 2080 Ti kártyám is ROG, nem érzem hülyének magam. A 3090 is az lesz a tervek szerint, hacsak nem szúr el valamit rajta az Asus. Nekem 100-200 EUR felárat megér a preferált gyártó és típus ha a termék jó, egy ekkora tételnél ez nem igazán számít. Az FE árát meg hagyjuk, a magyar vásárlók 99% nem külföldi rokonokon/ismerősökön kersztül rendel kártyát, tekintve, hogy az nVidia nem szállít hazánkba. Mindenki vegye azt a kártyát ami számára szimpatikus és elérhető.
-
warcat
veterán
-
yagami01
aktív tag
válasz warcat #31013 üzenetére
Szerintem azért, mert ha a 3080-nál meglépik ezt, könnyen lehet, hogy a 3090-nél is lesz hasonló jelenség. Így pedig majdnem ugyan arról van szó, csak egyel feljebb.
Amúgy ezek még nem is voltak linkelve? Nem láttam így átpörgetve a mai hozzászólásokat.
Bykski has the first water block for GeForce RTX 3080 and RTX 3090 Founders Edition
NVIDIA GeForce RTX 3060 SUPER/Ti could feature 4864 CUDA cores[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz Yodamest #31014 üzenetére
bár lehet én számolok rosszl valamit, a 700$ msrp-t nálunk hogyan kell érteni? gondolom 1:1-ben euróban szóval benyaltuk, mert úgy + 27% akkor az alap ref ár is 310K körülre jön ki, akkor így nézve reális az asus 350K-s ára sajnos.... így nagyon magas most, hogy 360 felett van a juró.... örülök, ha 3 kiló alatt kapok majd 3070-et még a végén...
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
Kíváncsi leszek nagyon a hőmérséklet és decibel tesztekre!!! Az a baj, hogy a nappaliban van a gép és szeretem a csendet. Lehet nem lenne ideális megoldás a 3080-at választani és a játék helyett a 3 ventit hallgatni...
-
Dyingsoul
veterán
Magára vette.
Nekem is Strix kártyám van, de 1080 Ti és Pascalnál még nem volt ekkora árdifi, mint amit te itt említettél és a mondandód lényege az említett kártyák közötti árkülönbségekről szólt, semmi másról (mégcsak gyártó fikázásnak sem minősül szerintem).De a hűtésre visszatérve teszem fel a kédést: Mik lehetnek az opciók, ha az embernek nincs komplett vízhűtése de szeretné vizezni a 3080-at? Néztem egy videót JayZ-től, de nekem abból az jött le, hogy totál bizonytalan egyelőre.
Azt sem tudni egyáltalán mely gyártók mely modelljei lesznek víz kompatibilisek és azt sem, hogy ki milyen vízhűtést ad ki rájuk. Ez ügyben van már valami pletyi vagy hír?Lehet, hogy itt lenne az ideje építeni egy normális EKWB vízhűtést procira is meg VGA-ra is?
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
warcat
veterán
válasz Yodamest #31016 üzenetére
Nvidia esetében:
700 az amcsi nettó ár, jellemezően ilyen 8 % körüli adókat fizetnek, a számlájuk ~756 usd környékén végződik.Ebből a nettó árból csinálnak nálunk már ÁFÁval (VAT) terheltet, úgy, hogy az Nvidia zsebében az utolsó fillér is bennemaradjon(dollárban számolva). Az 1.2-es árfolyamkülönbség szerencsére lenyeli ennek a nagyját.
Az utolsó fillér jól látszik azon,hogy a német aloldalon 699€ a 3080 FE, míg EU többi részében,ahol magasabb a VAT kapásból drágább (osztrákoknál 719€ ahogy láttuk korábban,szerintem spanyoloknál is annyi).
Ha hozzánk szállítanának, akkor véleményem szerint még ránkterhelnék a kb +5-7% adókülönbséget.
A legalapabb modellek 270e forintos ára megalapozott normális árukészlet esetén .EA: It's in the crate!
-
Dyingsoul
veterán
válasz yagami01 #31020 üzenetére
Most találtam pedig biztos volt erről komment csak elmehettem mellette. A vízhűtést valahogy mindig is problémásnak gondoltam, de nem szeretnék szélcsatornát csinálni a nappaliból szóval azért én is gondolkodóba estem.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Motyi
senior tag
Talán azért mert mindegyik az általad említett árkülönbséggel volt/lesz kapható.És a tényszerűség kedvéért tegyük hozzá, hogy a Trio nem teljesen egyenrangú kártya, mivel mind funkcionalitásban, mind PCB-ben gyengébb mint az Asus ROG (a 2080 Ti-nál így volt, az új szériánál majd kiderül).
-
MPowerPH
félisten
válasz Yodamest #31023 üzenetére
Mar miert tennek? NV gyari hutessel sincs valszeg problema, mert ha lenne, ki sem adtak volna. Annyi van, hogy lehetseges, aki leghutessel szenved, az az OC -t hanyagolni fogja.
Ez egy netto butasag, amit irtal.Egyedul akkor lesz gond, ha lesz olyan gyarto, aki kiadja blower hutessel a kartyat.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Jacek
veterán
válasz Yodamest #31016 üzenetére
Mivel ismertek arak pl nalam svedben, Zotac Trinity 7825 korona ez napi arfolyamon 271900 forint, az afa itt is magas 25% tehat elvben erre 2% jon ra, es otthon alacsonyabb arak szoktak lenni, na nem nyito arnal mert ott el szokott gurulni a gyogyszer, itt meg nem.
Tehat ez az ar 271900+2% egyebkent ennyibe kerul svedben az FE fillerre. -
Yodamest
veterán
válasz MPowerPH #31026 üzenetére
Nem a ref NV hűtésre gondoltam elsősorban, az mindig hozza a minimum kötelező szintet. Inkább amit említettél is, ha valamelyik budget gyártó úgy gondolja, hogy ő most rámegy az olcsó faktorra és 330-350 helyett 270 körül kidob egy blower gagyit, most őszintén milyen kártya lesz az annyiért? egészen biztos, hogy csak 80% -át fogja tudni annak a teljesítménynek.
De mindegy ez csak reflektálás volt a 270K vs 350K- árra, mivel nyilván senki nem venné meg a drágábbat, ha a sokkal olcsóbb is tökéletesen lehűti a kártyát....
-
Rison77
senior tag
Nem is értem nálunk miért ez a nagy titkolózás. Nyilván nem a megjelenés napján fognak hasra csapni a boltok, hogy nah akkor ennyi lesz az ára, már ha egyáltalán kapnak készletet a hazai boltok az első szállítmányokból. Nem nagyon reklámozza senki még a kártyákat. Vagy kivárnak a tesztekre, hogy a teljesítmény függvényében mennyi árrést tudnak még rápakolni?
-
yagami01
aktív tag
válasz Dyingsoul #31021 üzenetére
Ja ezt biztos láttam, ismerős, csak mivel Colorful, nem maradt meg.
NVIDIA To Tackle Big Navi ‘AMD RDNA 2’ GPUs With AMP’d Up GeForce RTX 3060, GeForce RTX 3070 & GeForce RTX 3080 Graphics Cards[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
válasz yagami01 #31035 üzenetére
Lesz majd sírás a 8/10 GB-os kártyatulajoknak, ha jövő év elején tényleg piacra kerülnek a 16/20 gigásak. De sajna ez van, most van szükség a kártyára, nem jövőre. Persze lesz olyan ember, akit nem hat meg a meglévő kártya veszteséges eladása és az új megvásárlása. De gondolom sokan lesznek úgy vele, mint én. Hogy ilyet nem lépünk meg.
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
válasz KRoy19 #31041 üzenetére
Én meg azon gondolkozom, hogy igazából meg lehet venni ezt a 3080-at és el lehet adni ha jön mondjuk egy 3080 Ti... Mennyit lehet a 3080 árán bukni ha maradnak ezek az árak egy esetleges 3080 Ti eljövetelével? 30-40k-t? Az semmi, ha az ember nagyon váltani akar.
-
yagami01
aktív tag
Én perpill váltok 280X-ről 1070-re. Egyrészt munkánál érzem már, hogy kell, másrészt most egyébként is "csak" ekkora ugrást szerettem volna (persze más komponensben is nagy ugrások lesznek/vannak tervben FX6100 - 3800X stb.). Így is elég nagy lesz a különbség szerintem. Aztán majd nyáron ha lejjebb mentek valamivel az árak és addigra összetudok kaparni valamit egy azt megillető konfigra jöhetne egy 3090. Ha a csillagok állása kedvező lesz...
[ Szerkesztve ]
-
DonDennis
senior tag
válasz Dyingsoul #31043 üzenetére
Mi? Hogy buknál csak 30-40-et? Egy év múlva egy új 0km-eres 3080 pl. LeC, Shkiz0, redgoat kollégánál biztosan olcsóbb lesz mint a megjelenéskor, de még egy ipon szintű boltban is, akkor mért venné meg valaki a aprón a -1év garis és már egy éve valaki gépében üzemelő kártyát? Szerintem lesz az a bukó 60k is minimum, ami ha egy 360.000Ft-os kártyát nézünk még mindig nem olyan nagy érték de azért a 30-40 szerintem tévedés.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Motorolaj és szűrő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- OLED TV topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Automata kávégépek
- A kriptobányászok energiáját akarja az AI-szektor
- További aktív témák...
Állásajánlatok