-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
Valószínűsíthetően igen, nem találtam erre vonatkozó beszámolót/mérést, de ez nem is fontos, mert egyrészt nem erről volt szó, másrészt a 4080 ugyanaz az arch, mint a 4090, így nem sok értelme lenne.
Ha esetleg meg is lehet csinálni a 4080-al, nem valószínű, hogy megenne 700 Wattot, ugyanis az Ada arch sokkal hatékonyabb az energiával, mint az RDNA3.#43948 Raymond: Szerintem Anax arra gondolt, hogy Power Limit nélkül (extreme OC) meddig tudna elmenni a 4080 (Super). Ilyen információt nem találtam.
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Anax
tag
válasz huskydog17 #43946 üzenetére
"Igen, ez valóban érdekes, pedig erre már megvan a válasz, RDNA3 kb. 700 Wattot zabál, ha meg akarod közelíteni a 4090 tempóját. "
Ez nem lenne igaz egy 4080 -ra is, hogy többet fogyasztana a 4090 nél, ha meg akarod vele közelíteni?
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz Busterftw #43913 üzenetére
Igen, ez valóban érdekes, pedig erre már megvan a válasz, RDNA3 kb. 700 Wattot zabál, ha meg akarod közelíteni a 4090 tempóját.
#43927 hahakocka:
"Amúgy ha belegondoltok , RT ben 1080p ben lehet persze játszani még egész jól olykor, de ma már 1440p-4K korszak van. Teszteken is látszik."
Hogy látszik a teszteken, hogy ilyen vagy olyan korszak van?
"Most a csillanó, fény és tükröződés és árnyék + effektek miatt érdemes hátralépni egy felbontást sokaknak akár?"
Szavaidból egyértelműen arra lehet következtetni, hogy nincs tapasztalatod RT-vel, mármint számottevő tapasztalatod, különben nem kérdeznél ilyet. A válasz pedig igen. Ha valakinek lehetősége van a szebb látványra, akkor miért ne éljen vele? Attól, hogy neked jelenleg az RDNA1-el nincs lehetőséged megtapasztalni az RT-t, attól még nem lesz az automatikusan rossz és ördögtől való.
DLSS el meg még többet valójában.
???"Tudom DLSS el elérhető de na mégis vannak artifaktok, ghosting, stb zizi effektek és emellett mégis csak 720p be megy 2024 -ben."
Itt is milliószor leírtuk már korábban többen, hogy ez hülyeség, nem értem miért hajtogatod még mindig ezt a marhaságot.
Nem, a ghosting és különböző artifactok nem általános jelenség, néhány játékban előfordulnak, de a legtöbb játékban a DLSS kiváló képminőséget ad, sőt rengeteg játékban szebbet, mint a natív felbontás, főleg akkor, ha a játék saját AA algoritmusa fos minőségű. Rengeteg tesztet találsz akár a TPU oldalán akár a DF csatornáján ehhez kapcsolódóan, mindnél ugyanaz a konklúzió: DLSS/DLAA adja a legjobb képminőséget, FSR a legrosszabbat.
Artifact terén pont az FSR áll nagyon rosszul főleg a disocclusion artifact jelenség miatt, ami viszont általános jellemzője az FSR-nek. DLSS-nél ez nem jellemző, ahogy XeSS-nél sem. Kukkantsd meg az említett információforrásokat, nem harapnak, sokat közülük az vs topicba is linkeltünk többen.
Ha belefutsz egy olyan játékba, ahol DLSS/XeSS alatt ghosting van, akkor bármikor könnyen kicserélheted az upscaler verzióját, ami lehet megoldja a gondot, ilyen is sokszor előfordult már, DF is mutatott több ilyen játékot ahol a DLL frissítés megoldotta a gondot. FSR-nél erre nincs lehetőséged, ott megszívtad."720p be megy 2024 -ben"
Ez a rész pedig szimplán egy hatalmas marhaság. Ezek szerint te még mindig abban a hatalmas tévhitben élsz, hogy DLSS és egyéb felskálázók csak 720p-ben képesek működni? Erre lehet következtetni a szavaidból és tudjuk, hogy ez soha nem volt így. Megnyugtatlak, én minden játékban, amely támogatja a DLSS-t, bekapcsolom azt 1620p kimeneti felbontáson és így 1080p rendering felbontást kapok, ami fényévekkel szebb, mint a natív 1080p. Van viszont olyan játék, amit 4K-ban tolok DLSS Quality mellett, ami ugye 1440p rendering felbontás.Nekem ugyanaz a gyanúm, mint RT-nél, hogy életedben egyszer sem láttad még működés közben a DLSS-t veszteségmentes képen, tehát saját gépeden/monitoron, mondjuk RDNA1-el nem is lehet és emiatt abba a hamis hitbe rángatod magad, hogy az rossz.
-
Devid_81
félisten
Ha mar fogyasztas, ez volt mar?
NVIDIA GeForce RTX 5090 Founders Edition rumored to feature dual-slot and dual-fan cooler
...
-
M@trixfan
addikt
Volt már extra “import tariff” korábban is, az a kérdés mit tett az EU árakkal akkor? Elvileg minket nem kéne érintsen, csak sajnos sok esetben az USD árból számolják át az EUR árazást. Óriási ön-tökönlövésnek tűnik az USA részéről, hasonló az EU szankicióihoz. Pluszban a konténer hajóztatási díj kiugró emelkedése is aggasztó, az biztosan globális áremelkedést okoz. Akkor vegyük hozzá a mostani állást miszerint nem lesz felső kategóriában ellenfele az Nvidiának, egyre xarabbul áll a helyzet…
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
hahakocka
őstag
Amúgy ha belegondoltok , RT ben 1080p ben lehet persze játszani még egész jól olykor, de ma már 1440p-4K korszak van. Teszteken is látszik. Most a csillanó, fény és tükröződés és árnyék + effektek miatt érdemes hátralépni egy felbontást sokaknak akár? DLSS el meg még többet valójában.
No mindegy reméljük minél hamarabb lesz elérhető minden célközönségnek és akár az alsó-középkategben is látványos és gyakorlatban jó sebességgel megoldható RT lesz 1440p-ben. Ez lenne sokaknak a cél. Tudom DLSS el elérhető de na mégis vannak artifaktok, ghosting, stb zizi effektek és emellett mégis csak 720p be megy 2024 -ben. Talán hatványozottan igaz az FSR-re ugyanez.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz huskydog17 #43912 üzenetére
"úgy tűnik az alaptalan félelem nagy úr." - nagy. A mindenféle hiedelmek hihetetlen módon képesek manipulálni a komplett piacot. Használtpiacon obszcén árakon megy a 3080/Ti/3090/Ti széria, annyiért veszik ezeket, amennyiért majdnemhogy garis új 4070xx megfelelőt találsz a boltban.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Busterftw
nagyúr
válasz huskydog17 #43912 üzenetére
De latod azon sem elmelkedik, hogy egy 4090 teljesitmenyu RDNA3 vajon mennyit fogyasztana es mekkora hutes kellene ala.
Vagy ha mar kovetkezo generacio, egy 5090 teljesitmenyu RDNA4 mennyit fogyasztana.Valamiert ezek nincsenek bebofogve minden heten.
-
huskydog17
addikt
válasz hahakocka #43901 üzenetére
Én továbbra se értem, hogy teljesen alaptalan pletykákat miért kezelsz továbbra is tényként. Szerintem ez az oka, amiért itt rendszeresen töménytelen mennyiségű marhaságot hordasz össze.
Jelenleg semmi bizonyíték arra, hogy 600 Wattot fog enni az 5090, de ezt te már tényként kezeled.
Ha így is lesz, az RTX 4090-es hűtések, akár FE, akár custom design, mind 600 Wattra lettek tervezve, és egyik sem közelíti meg a 40-50 cm-t, így nagy valószínűséggel az 5090 sem fogja.Ha ennyire félsz a fogyasztástól, akkor a lakásban ne használj se mikrohullámú sütőt, se porszívót, se mosógépet, se vízforralót stb. mert ezek 1 kW-ot is megesznek, akkor a te logikád szerint azok már fel is fogják robbantani a lakást és egész Paksot egyszerre gondolom. Ugye mekkora hülyeség?
"Én tuti nem vennék még milliomosként se ilyen kártyát."
Akkor miért hozod fel mindig pont ezt a témát és miért zavarnak téged ennyire a csúcstermék (feltételeztt) tulajdonságai? Itt most magadnak mondasz ellent.
#43903:
"Pedig folyton-folyvást vannak erről hírek és szakértőknél is nemrég pl akik mindent rendben tettek."Én napi rendszerességgel olvasom a hardver híreket, de egyet sem láttam már jó ideje, kizárólag itt a fórumon tőled látom ezeket a dolgokat.
"Egyik Nvidia rajongó ismerősöm is inkább 12gb os 3080Ti-t vett mert sokat olvasott erről s inkább megijedt a biztosra ment és nem akart 12 PIN-est. Kérdeztem tőle miért nem akart 4070-et, hát csak a 12 PIN miatt."
Akkor az az ember nagyon erősen félre lett vezetve vagy szimplán nagyon benézett valamit, ugyanis a legtöbb 4070-es custom design 8 pinest csatit használ, így az az emberke úgy tűnik nagyon nincs képben a dolgokkal. Na persze nem rossz a 3080Ti, de egy 4070 Super-rel sokkal jobban járt volna, de úgy tűnik az alaptalan félelem nagy úr.
"Sokan tartanak ettől."
Mi az a sok? Pontosan kik? Én valahogy ennek az ellenkezőjét látom.Azt sem értem hogyan kapcsolódik a témához a használt piac, illetve miért hoztad fel. A csalóknak pedig aztán végképp semmi köze a témához.
-
t72killer
titán
válasz hahakocka #43903 üzenetére
Nekem minden okés vele (4070TiS). A hőkamerám elnyelte a főd de a multiméter infrás hőmérőjével rámérek majd furmark alatt. Kézzel fogva nem forrósodik a csati környéke, pedig én is izgultam mennyire hevül fel a hangulat a tucatnyi hangyap.cs bedugása után
Tény, én egyéb okok miatt IS maradnék a max 300-350W körüli fogyinál, ami ugye az új szabvány fele. Ha más nem is, feleannyi hőt kell elvezetni a házból (nem founders karit dobott a kocka így az igencsak éhenkórász skylake-X procim egy levegőt szív a VGA-val.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Busterftw
nagyúr
Most is van 600W bios a egyes 4090-kon, nem jelent semmit.
450W felett mar konkretan nem szarmazik semmilyen teljesitmenybeli elony, sot, 80% powerlimittel hasznalva nyersz 100W fogyasztast 3-5FPS karara."szakértőknél is nemrég"
Na kik ezek a szakertok? A Facebook haverok?"Sokan tartanak ettől."
Mennyien? Mert a szamok azt mutatjak, hogy sokkal-sokkal tobben nagyivben tesznek ra es nem tartanak tole.Jolvan felmondtad a szokasos heti "kivenne szar Nvidia-t" propagandat, szerintem ugorjunk a marhasagaidrol tovabb.
-
-=RelakS=-
veterán
Már csak két foglalatnyi hűtőt pletyiznek az 5090 fe-re
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
TESCO-Zsömle
félisten
Itt jegyezném meg, hogy ez kb a felét fogyasztja egy hasonló kategóriájú 4-way SLI/CF rendszernek, illetve még mindig nem sikerült megugrani egy valamire való lakossági (nyilván atommeghajtású) porszívó 1600-2200W-os fogyasztását...
Nekem csak az árával és magával a hűtéssel/kialakítással vannak gondjaim. Az első egyértelmű, a második ugye nagyon fasza, de a 600W-ot telibe a CPU felé fújja, ami annyira nem nyerő, illetve a sok-nyákos kialakítás miatt erős kérdőjel, hogy lehet-e (és ha igen, milyen/hogy fog kinézni?) majd rá vizesblokkot kapni.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
hahakocka
őstag
Pedig folyton-folyvást vannak erről hírek és szakértőknél is nemrég pl akik mindent rendben tettek. Egyik Nvidia rajongó ismerősöm is inkább 12gb os 3080Ti-t vett mert sokat olvasott erről s inkább megijedt a biztosra ment és nem akart 12 PIN-est. Kérdeztem tőle miért nem akart 4070-et, hát csak a 12 PIN miatt. Sokan tartanak ettől. Ez kicsit olyan lutri lassan minta használtnál, az adott embernek éppen még nem volt gondja, de másnak meg igen jól meg szívta. Én nem is veszek használtat. Most volt egy eset volt osztálytársamnál, 170re ft-ja bánta, a másiknál pedig egy rendőrségi nyomozás folyik már egy csaló ellen aki 2000 embert szívatott meg pedig jó értékelései voltak. Egyébként hova lett Gianni a Hardveraprón? Az is érdekes vagy 10-12 éve ad el ott és egyszerűen eltűnt.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Erdekes hogy megragadt ez a le eges.
Nekem 5db 4090-em volt kb 66x ki be szerelve, megsem tudtam egyetlen egyszer sem szarul belendugni a csatit...Ui: megint ugyan azok a hirek, AMD rejtett titkos wunderweapon, hogy atver mindenkit. Nvidia kazan, blokktegla stb... aztan jon a valosag
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
https://pcforum.hu/hirek/27762/nvidia-geforce-rtx-5090-videokartya-4-foglalat-fogyasztas-tobb-nyak
Ez alapján lehet 500-600W ot fog enni a kicsike, persze ne így legyen. Gondolom lesz vagy 40-50 cm is. Ezt majd lehet már pajzsként használni éjjel a betörők ellen! Remélhetőleg ez nem fog sokszor leégni mint a 4090 nél volt . Én tuti nem vennék még milliomosként se ilyen kártyát. Ha AMD ha, NVIDIA? ha Intel adja ki tök mindegy. Régen viccelődtek a PAKS 2-3 al hát ez a kártya lehet azt is leállítja De ne így legyen. Kérdés mennyivel lesz jobb mint a 4090 s az ára is mennyivel lesz még nagyobb? Sok boltban még most is 850e-900e FT a 4090.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Tomb Raider IV-VI Remastered - Fókuszban a bossok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Asszociációs játék. :)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Horgász topik
- További aktív témák...