-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
TESCO-Zsömle
félisten
Arról van hivatalos infó, hogy a review embargó mikor ér véget?
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
RTX5090 FE hihetetlen...
~600W TDP 2-slotos hűtéssel WTF?!?
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz yagami01 #47088 üzenetére
A látott árak semmit sem jelentenek, ahogy eddig se. A 4090-es a dia szerint 1599$ voolt, ha felmész a weboldalra és ráböksz, hogy "BUY" (németeknél még lehet), akkor 1700-2000€ közé dob AIB lehetőségeket.
Azt a kevés kártyát, ami elérhető lesz ezen az áron felvásárolják a script-ekkel operáló indiánok.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz paprobert #44956 üzenetére
Nem akarlak kiábrándítani, de még a TITAN RTX idejében is a 2070-es volt az, ami GPU-ban a felét tartalmazta a csúcs csipnek. RTX40 vonalon a 4060-as konkrétan negyede a 4090-nek. De tény, a leírtak alapján ez egy 5070-es, viszont abból inkább a Ti Super.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Tudtommal a játékipar legnehezebb és legdrágább része a motor fejlesztése. Nem ördögtől való, ha a CDPR úgy döntött, ezentúl nem kérnek belőle, pláne mikor olyan jó licenszelhetó motorok vannak, mint most az UE5.
Nem látunk bele, hogy mibe került ide eljutniuk és mennyi idő kellett, milyen shortcut-ok voltak szükségesek, de a jelek szerint nem érte meg...Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz S_x96x_S #44243 üzenetére
Lehet úgy gondolják, hogy míg egyiken megy a development workflow, addig a másikon tudsz játszani.
sz: Anno azt hiszem itt is volt valaki elvetemült, aki egy 2-procis "gamer" alaplapra 4 videókártyás rendszert épített és szétcsapta valami low level virtuál gépen 4-fele a 4 gyereknek játszani. Nem tudom mennyire volt működőképes, de magam érdekesnek találtam az ötletet. Állítólag helyet és energiát is spórolt vele, meg elég volt egy vízhűtés.[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz hahakocka #43901 üzenetére
Itt jegyezném meg, hogy ez kb a felét fogyasztja egy hasonló kategóriájú 4-way SLI/CF rendszernek, illetve még mindig nem sikerült megugrani egy valamire való lakossági (nyilván atommeghajtású) porszívó 1600-2200W-os fogyasztását...
Nekem csak az árával és magával a hűtéssel/kialakítással vannak gondjaim. Az első egyértelmű, a második ugye nagyon fasza, de a 600W-ot telibe a CPU felé fújja, ami annyira nem nyerő, illetve a sok-nyákos kialakítás miatt erős kérdőjel, hogy lehet-e (és ha igen, milyen/hogy fog kinézni?) majd rá vizesblokkot kapni.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Quadgame94 #43727 üzenetére
Mert mi a baj az FSR-el
Ugyanaz, ami a DLSS-sel is: Hogy létezik.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz hahakocka #43718 üzenetére
A főleg FSR részt szeretném elhagyni, ha lehet, az minimumot meg feltolni 120 környékére. Mint írtam, nekem a 8900 XTX lett volna egy lehetőség, ha lett volna... De nem lesz...
#43720 b.: Tisztában vagyok vele, hogy volt már. Én nyilván a magam részéről fogom meg az argumentumot, úgyhogy engem a megjelenéskori árak érdekelnek.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz hahakocka #43715 üzenetére
A pletyik szerint a 8800xt kicsit a 7900xtx felett lesz raszterben és az xtx-nél sokkal- sokkal jobb RT vel. Gondolom az RT allatti gameléssel van a baj.
Nem, a 4K gémeléssel van baj. A kicsi sajnos nem segít, hogy a 60FP@medium-ból 120FPS@ultra legyen...
8900 XTX kellett volna lehetőleg 4090 fölötti raszter teljesítménnyel. Az RT-t el tudom engedni, mert még ma is túl drágának találom.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz hahakocka #43663 üzenetére
Emlékeim szerint a 3000-es szériának (leginkább a felső háznak) a tranziens tüskékkel voltak gondjai, amit a 4000-es széria már -relatíve- orvosolt, de akkor nagyon ment az egymásra mutogatás nV és a táp-gyártók közt.
A 3090 TDP-je 450W volt, amihez hivatalosan 850W-os tápot ajánlottak, de a kártya 10-20ms erejéig be tudott rántani 900W-ot is, ami egy közepes minőségű* tápcsaládot 1000W-ig simán megfektetett a vérbe.
* - Jobbfajta gyártók 1000W-os tápjai 30-50ms-ig leadnak 1200-1300W-ot is.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Quadgame94 #43130 üzenetére
A miniled előtt is VA vagy IPS panel van. A micro/nanoled meg sajna a kanyarba nincs.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Quadgame94 #42328 üzenetére
Amúgy azt nézted, hogy a képen 4K Ultra 1% low eredmények vannak?
Így néz ki az 1080p Ultra avg:
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Quadgame94 #42136 üzenetére
Hűha két és három hónap difi.
Őőőő...
3080/3090 - Sep/Oct 2020
7900XTX - Dec 2022Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Alogonomus #41940 üzenetére
7-8ms csak az út oda és vissza. Közben semmit nem csináltál semmit. A maradék 2-3ms-ban kéne megcsinálni mindent, ami tényleges teljesítményt igényel: futtatni a játékot a kapott input alapján, abból egy tömörített video-stream-et csinálni, majd azt még nálad ki is tömöríteni.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Alogonomus #41937 üzenetére
Ami releváns is lenne, ha Budapesten lenne a képzeletbeli cloud szerver és csak magyarokkal akarnál játszani.
Vegyünk egy példát: Frankfurtban elég sok játékos szerver (pl: G-portal) van, hazánk lakosságának negyede Budapesten él, a kettő közti távolság legyen ~900km. Ez (maga a távolság) 3ms ping. Retúrba 6ms és akkor nem internetről beszélünk, hanem közvetlen fiber kapcsolatról. Nincsenek osztók, alállomások, modemek, semmi, ez csak az az idő, ami a jelnek kell ,hogy fénysebességgel eljusson oda és vissza. Maradt 4ms a játékot futtatni a szerveren, az úgy 250fps.
A gond az, hogy nincs közvetlen kapcsolatod. Budapesttől Frankfurtig legalább 3 ország hálózatait kell használnod, amik olyanok, amilyenek.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Alogonomus #41935 üzenetére
* És nem is lesz, mert a fizikát nem lehet megkettyinteni. Pusztán a távolságból adódóan kapsz 300km-enként 1ms-et. Az egy számjegyű értékhez (legyen nagyvonalúan 9) 1000km-en belül kellene lennie a szervernek, közvetlen fiber kapcsolattal és a szerveren kéne futnia ~500FPS-sel a játéknak.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Anno Abu azt írta, hogy a konzolgyártók azért az AMD mellett tették le a voksukat, mert egyedül ők terveznek teljesen egyedi igényekre, míg nVidiától vagy valamelyik csomagjukat veszed, vagy licenszeled a cuccot és nekiállsz magad megtervezni a saját chip-edet.
Nem tudom ez mennyire volt igaz, vagy most mennyire igaz, de anno ez volt az indok. Nyilván Intel akkor szóba se kerülhetett, mert nem volt semmijük, most azért ha kitartanak, egy évtizeden belül lehet nekik is versenyképes SOC a kezükben.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Laja333 #34991 üzenetére
Roppant velős, megalapozott érv. Külön tetszik a belinkelt teszt, amivel elátámasztottad.
Ellenben én hoznék egy ilyet, ami alátámasztja, hogy a 4.0x16-ról 3.0x8-ra váltva átlagosan 4% teljesítmény-romlást szenvedsz el. Ennyit számít a PCIe sávszélessége... Mivel -amióta létezik- a valódi bottleneck a késleltetés, így minden játék úgy van megírva, hogy a lehető legkevesset használja a PCIe csatlakozót. Ezért van értelme a SAM-nek, mert évek óta kihasználatlan részt hasznosít.[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Busterftw #34885 üzenetére
Persze, hogy az MSRP-ből indul ki, mert az a termék ára. Nem számít, hogy az előző generáció mennyibe került, az meg főleg, hog ya bizonyítottan irreálisan túlárazott 2080Ti mennyibe került. Az nVidia maga ismerte el a túlárazást, mikor nyilatkozott arról, hogy a jövőben nem lesz prémium felára az RTX-nek és mikor Jensen konkrétan megszólította a GTX10 tulajokat, hogy most már lehet váltani. Csak hogy őket átverték, mert sehoil a beígért 700$-os 3080-ak, a nem túl acélos 1080Ti-2080Ti váltást is csak 300-350k-ért tudod abszolválni az elméleti 200k helyett, amibe a 3070-esnek kerülnie kéne...
Nem kell AMD-t venni, senki se mondta ezt. Megvárni kéne, ha másért nem is, hogy normalizálják kicsit az árakat.
Aki meg még ehhez tapsolni is képes meg másokat leszólni, hogy milyen jó biznisz volt, az megérdemli a bohócruhát, egy percig se tudok szimpatizálni se vele, se a nézeteivel.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Busterftw #34878 üzenetére
Senki nem mondja meg a másiknak, hogy mit vehet a pénzéből, azt viszont szakadatlan lehet mondani, hogy rossz üzletet csinál/csinált, akkor is, ha nem ért egyet a dologgal. És akik így vélekednek, azoknak se kell hallgatni csak azért, mert ez annak a pár embernek szarul esik, akik ugyan várhattak volna, de inkább nem.
Két ember van, akit ez nem érint, de ők meg jó esetben hozzá se szólnak a dologhoz:
1 - Akik leszarják mennyibe kerül és kész. (ők leszarják a vitát is és játszanak)
2 - Akiknek munkára kellett, azonnal, és nem tehetik meg, hogy várjanak. (ők leszarják a vitát, esetleg egyetértenek/megindokolják miért és dolgoznak tovább, visszahozza az árát, legfeljebb kicsit később)Aki pedig meég azt is hangoztatja ,hogy az évszázad üzlete volt tényleges ár másfél-kétszereséért megvenni valamit, azon meg még röhögni is szabad, lelkifurdalás nélkül, mert megtéveszti az esetleg idetévedő laikusokat.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz bulikavagyok #34817 üzenetére
Amelyik játék meg nem pörög, van időd nézelődni, ott nem az lesz a legnagyobb gond, hogy meglegyen a 120FPS, mert elég a 60 is...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz nubreed #34778 üzenetére
Nekem inkább az a gondom, hogy sok esetben nem lesz választásod, mert ha beleteszik az RT-t, akkor nem fognak bajlódni, hogy az RT nélküli effektet megcsinálják olyan szépre, mint ahog yaz Origins-ben láttad. Az RT ON/OFF egyben a tükröződés ON/OFF is lesz.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz KillerKollar #34587 üzenetére
Mert toltak rajta 20 napot? Ennyire piskóta mindenki?
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz DeathAdder #33120 üzenetére
Ezek nem a jobb hűtésűek.. Ezek az olcsóbb hűtésűek... A gyári FE a legjobb hűtési megoldás a piacon, csak nagyon drága gyártani.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz hoolla #32881 üzenetére
Az odáig rendben is van, hogy "dolce vita", de akkor utána ne törjék el a behajtó lábát meg mittudom én, amiért végzi a munkáját...
Ismertem embert, aki annyi hitelt vett fel, hogy élete végéig vonni fogják. Fél évig kiskirály volt. Legújabb telefon, arany nyaklánc, drága óra, új motor... Aztán a bank vitt mindent, csak az emlék maradt.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz hoolla #32879 üzenetére
Aztán megy a sírás meg a mocskolódás a féláron betrollkodott "Banki lefoglalású ingatlanok" hirdetések alatt, hogy "ilyen lakásban nincs boldogság" meg a "k*va anyjukat azoknak is, akik megveszik", de költeni a pénzt, amit még meg se mkeresünk, azt megy...
Zéró kockázatelemzés és felelősségvállalás, az apróbetűs részek elolvasása vagy azok értelmezéséhez szükséges tanult szakember bérlése meg főleg smafu, csak meghallgatják az "eladót", aztán aláírnak bármit, amit eléjük teszel... Erre van az a nem túl szívélyes kifejezés, hogy "nyitott szájjal szalad a f*szerdőbe" és még nevet is hozzá...
Caveat Emptor!
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz MPowerPH #32876 üzenetére
"Olyan 100%+ -os ugrasrol beszelunk 4k -ban."
Tudtommal a fáma ott kezdődik, hogy 2x5700XT. Az élből +100% 5700XT. Erre jönnének még az egyéb fejlesztések...
Ne érts félre, én se tartottam valószínűnek, amig meg nem érkeztek a 3080 tesztek és ki nem derült, hogy nem eszik olyan forrón a 2x2080Ti kását.
Elég jó esély van rá, hogy meglesz a 3080-as, a kérdés az, hogy lesz-e hozzá használfató driver, illetve mennyibe fog kerülni.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz szmörlock007 #32745 üzenetére
Cseszheted, ha nem eszi a Quadro driver-t, egy csomó funkciótól elesel...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz szmörlock007 #32743 üzenetére
Azt hittem, játékos kártyákról van szó.
Csak rá akartam mutatni, hogy a 2080 Ti 1200$-os kezdőjétől az 1500$ már nem akkor nyújtózás, mint anno a 2500$ volt. És azt is vették.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Malibutomi #32664 üzenetére
Jó, hát én is szabadságot vettem ki, hogy az első batch-ben meg tudjam rendelni alacsonyabb áron a Vega64LE-t. Második batch lett belőle, de mivel a kifizetés akkor végbement, az ár maradt a kedvezményes. Akkor megérte, mert a bányászok mindent felporszívóztak magas áron, ezeket meg az AMD által szabotton kellett adni...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz h1ght3chzor #32655 üzenetére
A PC Partner egykori ernyőcége, ha az mond valamit. Egyébként megbízhatóak.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz ScomComputer #32649 üzenetére
Bazd, és licit... LICIT!!!
Nem az eladó greedy, a vevőkön uralkodott el az agyf*sz...Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz TESCO-Zsömle #32570 üzenetére
Bár most egy ideig senki se fog, mert ahogy látom, minden nemzetközi webshop összerottyantotta magát a terheléstől...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz DonDennis #32573 üzenetére
Jól teljesített? Tesztekben koppra ugyanaz, mint a FE, vagy rosszabb. FE-ből meg nagyon rövid kártyát lehet csinálni, ha találsz hozzá bevállalós vizesblokk-gyártót. Még most is álleejtős, milyen kompakt az a NYÁK. Alig várom jövőhéten a 3090-est, hogy Steve azt is szétbombázza.
Sub-Dungeoneer lvl -57
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Fair Áron / AMD Radeon RX5xx Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- KERESEM / GIGABYTE AORUS RTX 3080 XTREME 10GB / GIGABYTE AORUS RTX 3090 XTREME / ORSZÁGOSAN
- ASUS GeForce RTX 4080 TUF GAMING (TUF-RTX4080-16G-GAMING) videokártya 16GB
- MSI GTX 1660 SUPER GAMING X 6GB GDDR6 Videokártya
- Fair Áron / NVIDIA GeForce GTX10xx Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN