Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Ricco_hun #3197 üzenetére
Ricco_hun és ALONSO11: Szerintem ezt nem kellene itt folytatni. Értelmetlen ez a vita. Az most mindegy, hogy mi volt az ok.
Világbéke
Mostantól személyi jellegű sérelmeket privátban! Innentől minden ilyen hozzászólás törölve lesz.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Ricco_hun
senior tag
válasz ALONSO11 #3190 üzenetére
Aha ez a gyerek. Vegyél be egy nyugtatót, ha valami nem okés.
1. Jó öreg nv fan. Ez most nem jött be.
2. Ez nem belekötés volt. Egyszerűen nem a megfelelő topikban tetted fel a kérdésedet. Azt írtad, hogy nem találtál rá jobb helyet, én meg leírtam, hogy igenis lett volna jobb hely.
Egy ati találgatós topikba való hsz-nek keresve se találhattál volna rosszabb helyet, mint az nv találgatós topik.
3 És mégegyszer: még csak nv kártyám sincs. Csak olvasom ezt a topikot is és nagyon magas labda volt, amikor azt írtad, hogy nem találtál megfelelőbb topikot a kérdésednek, holott bármely ATi kezdetű topikban megfelelőbb helye lett volna. Na csá.A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
moha21
veterán
-
nagyúr
össze lehet rakni:
- nálam a legnagyobb terhelésen, amit rá bírtam szabadítani, 330W-ot mutatott W-mérő
- a VGA nélkül a gép ilyenkor kb. 120W-ot eszik (prime95-tel szimuláltam a game terhelést, és levontam a VGA idle fogyasztását)
- tehát a VGA-ra marad 210W. a tápom hatásfoka mondjuk 85%, akkor a VGA kb. 180W-ot fogyaszt.nem pontos, de viszonyításnak jó. ugyanilyen módon az 5870 115W körül eszik, az 5850 pedig 95W-ot. sehol nem vagyunk a 190W és a 160W TDP-ktől.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Crytek
nagyúr
Off:
Ha ezek a tesztből vannak akkor nagyon ocsmány lesz dx11 nélkül.Jó kis ösztönzés dx11-es vga vételre.
Next PC Upgrade: 2022
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz janos666 #3186 üzenetére
Igen a VRM a HD 5000-nél nem engedi egy bizonyos terhelés fölé menni a terméket. De ez átlagos használat esetén lényegtelen, maximum a Furmark-ra van hatással.
A Fermi is alkalmaz egyfajta hardveres feszültségvezérlést. Ez gondolom a tuningra lesz hatással. Gyanítható, hogy a lapkák órajeleben többet tudnának, de a 300W-os limit miatt ez nem lehetséges.Amúgy pletyiztek árakat: GTX 360: 549, GTX 380: 649 dodó ... lövésem sincs mi igaz belőle, de első hallásra reálisnak tűnik. Aztán majd kiderül.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
janos666
nagyúr
És ezért kell visszafogni hardware-esen a VRM-et.
Na jó, ez igazából azért ugrott be, mert épp ilyesmi "javaslattal" akartam előállni a Fermi kapcsán, amit aztán akár driverből ki is lehet kapcsolni.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
moha21
veterán
kíváncsi lennék tényleg mennyit fogyaszthat egyébként kár hogy nincs pénzem tesztelni egy ilyet Fermi meg még többet fog fogyasztani jóval...ez már szerintem egy elég nagy buktató hiszen lehet tápot is vásárolni...meg aztán ott vannak az olyan emberek akiknek nem mindegy a villanyszámla is
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
[link] - ez nagyon kész...
-
Cyberpunk
félisten
válasz Iron Funeral #3172 üzenetére
Hát igen azért jó lenne ha a fogyasztást is figyelembe vennék. De a csúcs hardverek mindig is kajáltak rendesen az adott kórhoz mérten.
És azért azt is figyelembe kell venni hogy még nem igazán tudni hogy ennyi lesz e a fogyasztása ennek a kártyának. Ha meg ennyi akkor ez amúgy is csak az elméleti max fogyasztás amit legfeljebb csak furmark-ban lehet elérni. Játékokban sosem megy egy VGA 100%-on. Ezért jó pár W-al kevesebb lesz a load fogyi is.
A low end kategóriában meg simán talál az ember alacsony fogyasztású kártyákat is amik szintén támogatják a legújabb technológiákat. Az persze más kérdés hogy játékra nem igazán jókHope was the right choice, and it always will be.
-
moha21
veterán
meg el kell adni az agyon marketingelt kilowatt-os tápokat is....holott nemrég volt cikk 400w-ból ügyesen, okosan mennyire ki lehet jönni. CPU-knál azért már próbáltak odafigyelni( lásd TDP reklám) nem ártana VGA-nál is tesztben kapjon 1 fekete pontot a nagyobb fogyasztó (mindkét gyártó). Azért aki beleöl 150-200 vagy még több pénzt a gépbe az általában elég HC gamer és ő nem fél órára kapcsolja be a gépet. Sőt még emel feszt is meg húz is és máris ott van mitha vasalna egész nap
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Bluegene
addikt
kiváncsi leszek a Fermire, de attól tartok nem lesz néptermék, még a középkategóriás fajtája se
kb 2010 közepétől lesz nagy mennyiségben, normálisabb áron elérhető(úgy értem h többé kevésbé versenyképes áron), vagyios majd megnézhetjük hány embernek lesz ilyen fermije és hánynak 5000-es DX11 Atija, 10 az 1-hez vagy inkább 20 az egyhez
szal igazi kuriózum lesz , olyasmi mint egy 8800Ultra vagy egy 7950GX2, használtan is elkérik az árát
viszont az AMD-Ati tuti árat fog csökkenteni a 5850-5830 és ennek ahtására az 5700-as termékeire, ill kihozza az 5890-est, szal türelem rózsát terem, addig meg bőven jó a bevált G92 ill RV770, sztem nem égető ezek cseréje a 2010-es évre, majd 2011-ben lecsapok egy használtra bagóért (főleg ha addigra lesz munkám )
szal Ati DX11 invázió vs csúcskategóriás Nvidia Fermi kisszériában, nyögve nyelősen gyártva
úgy gondolom az nvidiások ezt a rundot elvesztették, jobban mint a GT200 vs RV770-et, hiába lesz gyorsabb, ha nincs belőle profit és csökken a piaci részesedés
mondjuk a Ferminek a 28nm-es változata talán versenyképes lesz, bár akkor már a 6000-es radeonokkal kell felvennie a vesenyt
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Iron Funeral
őstag
válasz Cyberpunk #3169 üzenetére
Kizárt dolog, hogy kiadjak 100+ ezer forint egy gépalkatrészre, akkor már ha ennyit költök, akkor tényleg veszek valami konzolt, bár nem vagyok tőlük teljesen elájulva
Figyelembe van véve, viszont ezzel azt mondod hogy pl. az R420/NV40/G70/G71 nem volt komplexebb mint az R350 és ezért lett kisebb a fogyasztás Most gyak. arról szólt a topic, hogy megmagyarázzátok, miért is normális a közel 300watt fogyasztása a kártyának, ahelyett, hogy belátnátok, hogy ez bezony sok, ugyanis ha a csúcs ennyit eszik, kétlem, hogy a középkategóriás kártyájuk aláígérne fogyasztásban mondjuk egy 6600GT-nek. Szerintem beletartozna a fejlesztésbe a fogyasztás leszorítása is, de minimum a szinten tartása, de persze ha az emberek nagy részének le lehet nyomni a torkán a sokszáz wattos cuccokat addig ebben nem lesz változás.[ Szerkesztve ]
Which Twilight do you like the most? Twilight of The Thunder God! /,,/
-
moha21
veterán
válasz Bluegene #3162 üzenetére
"ez egy végtelen vita, én csak annyit akartam mondani, hogy nem ettől lesz valaki Captain Planet, hanem attól h pl nem dobja el a csikket és bringával jár, na attól igen, vagy ültet egy fát, esetleg megment egy csigát ami a forró aszfalton van "
az hogy az atomenergia tiszta és jó tisztelettel vitatnám, de mondjuk jobb, mint a többi(hiszen a szénerőműben is keletkezik radioaktív sugárzás), de a hulladék tárolása igen is nagy probléma, arról nem beszélve, hogy kevés az úgynevezett tenyésztőreaktor még ma is.
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
válasz Zeratul #3143 üzenetére
attól függ mihez képest működik rossz hatásfokkal......az indukciós hevítőt meg vagy meg kell venni( van ára) vagy lehet csinálni, de kíváncsi lennék egy tesztre a PH-n ahol ilyeneket tesztelnek
Cyberpunk: Igazad van nekem nem lesz ilyen VGA-m sőt inkább HTPC szegmensbe próbálkozom majd.
Úgy látom ezzel az energia mizériával lavinát indítottam el
pedig az ember csak jót akar[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
válasz Iron Funeral #3136 üzenetére
Aki ilyen kártyákat vesz azt hidegen hagyja a fogyasztás Ha téged zavar akkor nem ez lesz a te kártyád
Azt is vedd számításba hogy a 9800-ban mennyi tranyó volt meg egy GF100-ban mennyi lesz. Ezek a GPU-k sokkal komplexebbek, bonyolultabb felépítés + funkciók. Hiába lett az óta kisebb a gyártás technológiaHope was the right choice, and it always will be.
-
VinoRosso
veterán
azért van különbség a mostani gépem meg a kb 1,5 évvel ezelőttihez képest. Akkor 9800GX2 + q6600 kombóval toltam és éjjel nappal becnheltem, quadok közül nem ment 3,6 alatt egyik se, aztán kijött a 9k-s villanyszámla, és gyorsan eladogadtam a cuccokat
-
tlac
nagyúr
válasz Bluegene #3166 üzenetére
igazad van, de ne felejtsd ami takarékosabb az drágább is
nem feltétlenül
pl. a 4870 és 5770, amikor még/már mindkettő kapható volt újként
(én a 4870-et választottam, osx-hez ez kellett, fogyasztást meg megoldottam)
és sok példát lehetne még hozniabban egyetértünk, hogy a cél pedig az, hogy minél kevesebb legyen a költség, amiben benne van az is amiért megvetted és az egyéb használatból eredő költségek is
[ Szerkesztve ]
-
Bluegene
addikt
igen, a példa nem volt a legjobb, de vannak olyan esetek, amikor tényleg szinte csak fogyasztásban van különbség és akkor miért ne választanám a takarékosabbat? igazad van, de ne felejtsd ami takarékosabb az drágább is, hisz újabb, behozza az árát ami mondjuk +20K? nem biztos
példák: 4850 17K aprókban = 5750 34K
Q6600 24K aprókban = Q9450 42K
vagy az energiatakarékos procik az ugyanolyan órajelű hagyományostól kb mondjuk 50%-kal drágábbak, és (talán)mínusz 20-30W
ugyanolyan teljesítményűek(a DX11-et most hagyjuk ki a képletből), ha mondjuk pár hónapra veszed, akkor jó is lehet a régebbi, ha évekre veszed akkor pedig inkább az újat, mégha sose hozza be az árát, akkor is cooler and quieter
de mind1 ez már szőrszálhasogatás helyzettől függ
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Iron Funeral
őstag
válasz Bluegene #3151 üzenetére
Na hát ha ekkora arccal vagy, akkor felvilágosítalak, hogy 50ft egy kilowatt áram és emellé felszámláznak minden sz@rt, mint például hálózati használati díj, no komment, legyél szíves nézd meg a számláidat kedves "anyuapufizetiavillanyt". Ezen felül még maradjunk annyiban, hogy a 30k-t nem hasraütésből szedtem elő, hanem tényleg annyit kellett ráfizetni, de te jobban tudod tuti...
ÉS még mielőtt kitalálnád, NEM írtam, hogy a gépem evett meg annyit...Azt felettébb nem mondta senki, hogy a fogyasztáscsökkentés miatt venne az ember másik hardvert, arról volt szó, hogy a fejlődéssel a wattok lefele menjenek és ne felfele, szövegértésből 1es...
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz Bluegene #3162 üzenetére
nem ettől lesz valaki Captain Planet
A félreértés ott gyökerezik, hogy nem a 300W-os csúcsfogyasztás miatti extra költség fájna a leendő felhasználóknak, hanem az, hogy ekkora hőmennyiséget azért már nehéz elszállítani (halkan, léghűtéssel). Tehát nem az lenne vele a gond, hogy emiatt sokba kerül a fenntartása (mert ahogy arra számtalan példát hoztál, egy csomó minden sokkal többe kerül, meg sokkal környezetszennyezőbb, stb.), hanem az, hogy pl. hajszárítóra emlékeztetne a hangja, ha jól meghajtod (pl. játszol vele). Az meg senkinek sem jó, és nem mindenki szeretne vízhűtést, hogy ne süketüljön meg a VGA-jától. Persze ez az egész csak találgatás, mert sem a 300W nem biztos, sem a hűtő teljesítményéről nem tudni... (Elvégre egy GTX285 is zabál rendesen, aztán mégsem hangos a hűtése. Mondjuk én speciel nem hajtom ki a lelkét, így meglehet, hogy nálam azért is extra halk...)[ Szerkesztve ]
-
Bluegene
addikt
hát aki játszik, annál ritka h 1-2 évnél tovább megmaradjon egy GPU vagy CPU, és ezek a fő fogyasztók a sz.gépben
aki nem játszik az úgyse vesz 4870est
és ilyenkor már nem mindegy, hogy q6660-at veszel 4870-nel vagy core i5-öt 5770-nelsztem így se hozza vissza az árkülönbséget az i5, max ha tényleg hosszú évekig, intenzíven van használva, esetleg visszahozza az árkülönbséget(lehet számolgatni most nem teszem, de a g0-ás Q6600-nak, ha alapfeszen van nincs olyan borzasztó fogyija a közhiedelemmel ellentétben, persze több, végülis intel szerint 95W mind2 proci, de lemérve se sokkal vészesebb)
ez egy végtelen vita, én csak annyit akartam mondani, hogy nem ettől lesz valaki Captain Planet, hanem attól h pl nem dobja el a csikket és bringával jár, na attól igen, vagy ültet egy fát, esetleg megment egy csigát ami a forró aszfalton van
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
válasz Bluegene #3159 üzenetére
ameddig csak 1 gépről van szó és csak napi pár órát megy, tényleg jelentéktelen a fogyasztása, ellenkező esetben már érzékelhető
ezek fontosabbak mint pl a Q6600 Q9550-re történő cseréje, vagy 65nm-es 8800GT, 55nm-es 9800GT
fogyasztás szempontjából tényleg nincs értelmük ezeknek a cseréknek, de nem csak ezt kell nézni, hanem azt is, ha vki csak több évente cserél gépet vagy épít még egyet
és ilyenkor már nem mindegy, hogy q6660-at veszel 4870-nel vagy core i5-öt 5770-nel[ Szerkesztve ]
-
Bluegene
addikt
jó nem kell belém kötni, lényeg hogy nem a nanoméretű tranzisztorok a legfőbb gond
ha háztartásban akar vki csökkenteni áramfogyasztást, legokosabb talán az energiatakarékos izzók megvétele, esetleg gáztűzhely a villanyos helyett, ezek fontosabbak mint pl a Q6600 Q9550-re történő cseréje, vagy 65nm-es 8800GT, 55nm-es 9800GT
ezt drasztikusan nem fogod megérezni, sőt egy új VGA-val esetleg többet játszol, tehát át is estél a ló túloldalára
-
Bluegene
addikt
ezeket jó mélyen elássák a föld alá, beton szarkofágba(régebben Sibéria közepébe vitték egy elhagyott szénbányába a tajgára 2000méter mélyre, kb 2000km-es körzetbe ember alig lakott, csak már az oroszoknak se kell)
inkább ez mint tüdőrákot okozó, üvegházhatást ezerrel fokozó szénerőmű
az Atomenergia tiszta és jó, csak be kell tartani a technológiai utasításokat(állítólag Paks városába se mérnek nagyobb sugárzást mint máshol), mondjuk az érem másik oldala az ha gond lenne, kábé fél Magyarország sugározna, no nem a boldogságtól
[ Szerkesztve ]
-
Bluegene
addikt
Engem mentsenek meg attól hogy megint 30k-t kelljen ráfizetni a villanyszámlára, nemén erre válaszoltam, 30K különbséget pedig a 48 Ft/KWh alatt se fogsz összehozni sztem
még akkor se ha 24/7 Fermi SLI 3Dmarkozol, még akkor se és mindig a különbséggel kell számolni isz egy 5770 is megeszik 80W-ot full terhelésen monjuk egy fermi kb 230W-ot, akkor 230W-80=150W a különbség óránként ami durván 7Ft/óra full terhelésen, idle alatt kevesebb a különbség is, tehát átlagba 3-4 Ft-tal számolhatunk óránként(ugye azért netezni, filmezni is szoktunk, kötve hiszem h egy fermi ne csökkentené le a fogyasztását 60-80W-ra alapállapotban)
sztem ha kocsival jársz munkahelyre, de nyáron és tavasszal bringával vagy tömegközlekedéssel mész(mikor szebb az idő), ezerszer több pénzt spórolhatsz és a környezetedért is ezzerszer többet tettél, pláne úgy h tudomásom szerint pl BP-et Paks látja el árammal,, ami nem is bosájt ki káros anyagot
szép és jó dolog h csökkennek a hardverelemek fogyasztása, de ezen nem múlik se sok pénz, se károsanyagkibocsájtás
ezért is tartom hülyeségnek akik másfélszeres árat kiadnak egy energiatakarékos prociért vagy videokártyáért, azt hiszik megéri nekik, közbe nem, abszolút nem
[ Szerkesztve ]
-
Bluegene
addikt
válasz Iron Funeral #3136 üzenetére
neked is anyu apu fizetheti a villanyt
ellenkező esetben tisztában lennél mennyi is 1 kilowattóra ma Magyarországon
kb. 30-40 Ft(lakhelytől függ) / ezer Watt
most számold ki, ha te lecserélsz egy 9800GTX-et egy 5770-re mert az nem 65nm hanem 40nm, és óránként átlagban nyersz 30 Wattot ezzel, akkor kábé 1000/30=33 órányi gépezeés alatt nyersz 30-40Ft-ot a villanyon, vagyis kb hetente-2hetente ennyit(persze nem megy egyfolytában a gép, hobbi gépező vagy, átlaguser)
ha a videókártya cseréje 14K-dba került, azt a pénzt bebuktad, nem fogja az életbe visszahozni azért mert 40nm és nem 65nm
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz Iron Funeral #3146 üzenetére
Régi szépidők.
Mondjuk a mikroelektronikáról nekem sem a Fermi ugrik be elsőre a maga 300 W -val... De még a fele sem pici... Inkább az Atom vagy Ion platform közelebb van és a mobil megoldások.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Iron Funeral #3146 üzenetére
Erre ment a válasz főként:
(#3119) moha21
én sem látom az akkora teljesítménynövekedést, mint anno 9800-nál kicsit minen szebb meg jobb lett, de ennyi idő alatt ha csak ugyanazt a karit adják ki kisebb gyártástechnológiával meg ddr5-el dx9-el lehet játszogatni jó mondjuk 1024-be de akkor is...
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
janos666
nagyúr
Fú bazmed, azt a MIR-ről selejtezték le a ruszkik, vagy mi? Nem elég egy szolíd 800W-os? Én 800W-osban is 1:30 alatt forralok fel ~1 dl vizet az instanc cappuchino porhoz.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Iron Funeral
őstag
Igen, csak éppenséggel a 9800egy csúcskártya volt, egy 9600XT-nek meg nem kellett tápcsati, 25W...
Nem kereste itt senki sem a 9800 teljesítményét, de ha az kell akkor kártya helyett inkább valami IGP...Which Twilight do you like the most? Twilight of The Thunder God! /,,/
-
titán
válasz Zeratul #3143 üzenetére
A mikrosütőm 1,4kW felvett teljesítmény mellett lead 1kW-t és 1:30 alatt melegít fel fogyaszthatatlanul forróra (kb. 80 fok) 1 csésze (2,5-3dl) vizet. Az 1400W-ból kb. 25W-ot egy izzó vesz fel, ami csak egy kényelmi funkció, tehát melegítésre 1375W-t fordít.
A mikrosütő hatásfokát (ebben az esetben 73%) jónak tekintik a többi hőforráshoz viszonyítva, csak az indukciós lap jobb a maga 80-85%-val.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Ha 9800Pro teljesítményét keresed kisebb fogyasztással, akkor nézz körül a 43xx és az új 54xx sorozatban. Most is léteznek kis fogyasztású kártyák, amik 30-40W-tal beérik.
-
moha21
veterán
válasz Bluegene #3130 üzenetére
sok kicsi sokramegy, jobb helyeken a tea vizet is mikrohullámmal melegítik nem a régi módszerrel... Ha hiszed ha nem a legtöbb energiát a háztartások fogyasztják ezután jön csak az ipar. Az elektromos áram nagy részét is még kőolajból, szénből, gázból, illetve nukleáris engergiából állítják ellő szóval nem tudom, hogy az honnan jön. 8 kWh 1 kg szénből kb. Nálunk lakásba csak eneriatakarékos izzó( nem is gondolnád milyen sokat fogyaszt). Az meg hoy egy hűtő megeszik xy Kw-ot az egy dolog, de az nem élvezeti cikk talán a 21. században. Míg az hogy a Crysis 3 futna gyengébb vga-n is ha nem tolnák a marketingesek állandóan és a programozóknak sikerülne utolérni a hardvert(utópia).
érdekes hogy úgy írod microchipek és közben egy p2-es is 50w-ot disszipált el. most meg egy combossabb VGA a 4-szeresét....az 2 100w-os égő ami helyett már kapni 14w-osat a 100-asnak megfelelő értékben.[ Szerkesztve ]
-
Iron Funeral
őstag
Ki mondta, hogy meg fogják menteni a bolygót? Engem mentsenek meg attól hogy megint 30k-t kelljen ráfizetni a villanyszámlára, nem azt mondom hogy a számítógép ette meg ezt a pénzt de ott kell csökkenteni a fogyasztást ahol lehet, a PC az egyik. DTR Notebookot nem akarok venni, az drága ahhoz képest amit tud a kisebbek meg nem elég combosak.
Egyébként ne haragudj de az de az AGP emlékeim szerint 25W leadására képes, a 9800-ra kellett egy csati, a PCI-e 2.0 meg 75W és ezt fejelik meg 2(!!) csatival. Most akkor kérlek hasonlítsd össze a radeon ~65W fogyasztását meg a fermi ~300W zabálását, de még a 200W is rengeteg EGY hardverkomponensnek...
A teafőzőt gondolom nem órákon keresztül üzemelteted...(#3128) VinoRosso: A miértjei nem érdekes, csak csinálják úgy, hogy az jó legyen, nekem nem okoz örömet hogy minden évben van új VGA generáció
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz DeckardCain #3131 üzenetére
Valszeg azért, mert akkor mikor ment a hype GeForce PhysX-es játéknak volt igérve, míg a megjelenésre már nem maradt az, és szimplán a CPU-n számolja a fizikát.
-
Bluegene
addikt
A háztartások 1999 és 2004 között 10,8 %-kal növelték átlagban áramfelhasználásukat jah most látom ez biztos a Prescott korszak miatt alakult így, azóta szerencsére megjelentek az energiatakarékos 45nm-es wolfdale procik és a powerplay, tehát ez visszacsökkent legalább 15%-ot
-
Bluegene
addikt
válasz Iron Funeral #3118 üzenetére
és akkor mi van? miért mennyit csökkent? 30-40w wattot terhelés alatt? na bumm! nálunk a teafőző 800Wattos, de a tűzhely megvan 5-6000 is(egy platni kábé 2000W)
nem ezek a mikrochipek fogyasztása fogja megmenteni a bolygót, ez olyan naiv, egyébként is sokkal környezetrombolóbb az elektromos áramnál(amit jó esetben "tiszta" atomerőművekben állítanak elő) a kőolaj, a szén, és a víz is apad
az hogy pár microchip pár wattot ide vagy oda fogyaszt elhanyagolható
[link]évi 4098 KW vagyis 4 millió Wattot fogyaszt egy háztartás, nyílván nem azon múlik hogy a Fermi 200mhz-re vagy 500mhz-re veszi vissza az órajelét idle-ben
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz DeckardCain #3127 üzenetére
Hát ha úgy érted a szponzorált szót, hogy szemétkednek a konkurenciával, akkor azt nem tudom megmondani.
Hivatalos NV TWIMTBP játék: Dark Void (3D+GeForce PhysX), Bioshock 2 (3D), Metro 2033 (3D+GeForce PhysX+DX11), Nurien (GeForce PhysX), Shadow Harvest (GeForce PhysX), U-WARS (GeForce PhysX)
-
VinoRosso
veterán
válasz Iron Funeral #3126 üzenetére
Akkor félreértettem, mert én azt hittem a fogyasztásra írtad. Ez csak akkor lehet kisebb, ha gyártástechnolóiából adódó fogyasztáscsökkenés meghaladja a teljesítménynövekedés által megkívánt órajel és tranyó növekedést.
-
DeckardCain
senior tag
Ez nem túl jó hír A kisebb Fermi pedig valószínűleg év végénél(Q4) előbb nem lesz, ha jól olvastam. Nagyon kíváncsi leszek, hogy alakul az év. Az NV mire lesz képes a Fermi-vel, valamint a HD 5000 széria sikere miként fog megnyilvánulni a piaci részesedésekben.
Milyen játékok fognak idén megjelenni ami inkább az NV által "szponzorált"?
-
Iron Funeral
őstag
válasz VinoRosso #3121 üzenetére
Én arra utaltam, hogy jobb lenne ha folytatnák azt a tendenciát amit az R420/NV40/G70/G71 hozott, azaz (jóval) nagyobb teljesítmény és kisebb fogyasztás. Az általad írt hasonlat a 9800 és 5870ről nem állja meg a helyét, mivel a 9800at nem lehet kapni tehát nem alternatíva egyik a másikra, még akkor sem ha megfelelő lenne a 9800 teljesítménye xy embernek.
-
rocket
nagyúr
válasz rumkola #3117 üzenetére
B1 nem volt retail kartyakon, B2 a Tesla kartyakra kerult, a legyartott de Tesla vonalon nem ertekesitheto, nem teljes erteku GPU-kat meg felhasznaltak GTX260 216SP 55nm-es verziojan, GTX285/GTX295 kartyak mar a B3 revizioval jelentek meg, es jo ideje mar a GTX260-re is az kerul.
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
Azt a reszt arra ertettem, hogy mindenkivel elhitettek nem lesz US architektura a G80, erre kezd most a GF100 kapcsan a helyzet hasonlitani, a tesszellacio es a DX11 lejaratasa utan, a jelek arra iranyulnak, hogy jol megetettek mindenkit, aztan persze lehet rosszak a jelek
Emlekszem meg honnan indult a GF100 tortenete, nem volt se ROP, se TMU, se fix funkcios tesszellator egyseg, ehez kepest most van mar minden, vagyis inkabb ugy fogalmazok ugytunik minden a helyen van, aztan majd kiderul
-
VinoRosso
veterán
na jó de mennyivel gyorsabb egy 5870 mint egy 9800 pro ?
-
moha21
veterán
én sem látom az akkora teljesítménynövekedést, mint anno 9800-nál kicsit minen szebb meg jobb lett, de ennyi idő alatt ha csak ugyanazt a karit adják ki kisebb gyártástechnológiával meg ddr5-el dx9-el lehet játszogatni jó mondjuk 1024-be de akkor is...
-
Iron Funeral
őstag
De ebben én azt tartom a legszomorúbbnak, hogy 6-8x annyit eszik egy csúcskártya mint egy 9800pro kajált annó, a már akkor sem csúcsnak számító 150nm gyártástechnológiájával NV30 meg R300 után volt 2 gen. ami kevesebbet kajált (kivéve R580) de G80 meg R600 után megint elszabadultak a fogyasztások
-
moha21
veterán
válasz Iron Funeral #3107 üzenetére
úgyis ömlenek a kilowattos tápok legalább lesz értelmük...lehet egyedül vagyok, de nekem nem tetszik ez a nagy fogyasztásemelkedés akármelyik gyártó is legyen. igenis észre kéne már venni fogy az energia. tanuljanak meg optimalizálni és nem 3 billió tranyót ráintegrálni 1 karira amiből sok majd megy NOP-al ( no operation) ami csak időt meg helyet foglal....
-
rocket
nagyúr
"Amúgy nem hiszem, hogy rosszabbul sikerülne az A4, szvsz azért tapasztalt mérnökök ezek."
Tapasztalat, es a gyakorlati megvalositas azert elofordul, hogy nincs osszhangban.
"Maximum nem teljesítik az elvárásokat, de rosszabb semmiképp sem lesz."
Lehet rosszabb, az RV630-nal az A13-A14 rosszabb volt (magasabb szivargo aram, alacsonyabb orajelek hasonlo fogyasztas mellett) mint az A12, vegul osszejott, es az A15 lett a vegleges revizio, ami az ATi-nal az elso szilokon, es otodik metal reviziot jeloli.
Mostanaban mar jobban megy a szeker, RV770 ota elsore osszejott minden amit szerettek volna (vagyis inkabb ugy mondanam, hogy az elkepzelesekbe belefert) , persze jobbat kesziteni mindig lehetne, csak nem biztos megeri a befektetett penz, nem 3ft azert egy metal spin se, a szilikonrol nem is beszelve, es ugye nem garantalt a siker.
Ha elertek a cel orajelet ami a tervezetekhez kepest magasabb fogyasztasnal sikerult, de nem kellett jelentos valtozasokat eszkozolni a nyakon, es ezaltal nem lett a gyartasi koltseg jelentosen magasabb, akkor nem fognak ezzel vacakolni, mert egyertelmuen nem erne meg a befektetett penz/ido, raadasul a mernokoknek akik ezzel kene foglalkozanak, biztos lenne jobb dolguk.
Biztos nem ez volt Jen-Hsun Huang eddigi legszebb idoszaka az NV elnokekentNV a GT200 55nm-es verziojaval se remekelt pedig ott jo keson tertek at volna mar normal esetben is (igy mar kiforrot volt), 65nm-hez kepest csak half-node, es mivel a GPU mar letezett 65nm, igy csak optikai kicsinyites kellett volna, vegul a B3 lett a retail, ami ugye a masodik szilikon, es a harmadik metal reviziot jeloli.
Ez eleg nagy buktanak tekintheto az esetukben, foleg hogy kozben szorongatta oket az AMD az RV770-nel ami mar alapbol 55nm-es volt.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz DeckardCain #3109 üzenetére
Nem hiszem, hogy jönnek 40 nm-es GT200-ak. Egy megtervezett lapka nem vihető csak úgy át új node-okra. Teljesen újra kell tervezni az egészet. Volt két be nem teljesült 40 nm-es fejlesztés GT214 és GT212 kódnéven. Ezek váltották volna a G92 és a GT200 lapkákat, de a projektek leálltak, mert mostanra lett volna belőlük kártya. Nyilván az NV még a múlt év elején állította le a fejlesztést, amikor úgy tűnt, hogy a GF100 év végi megjelenése tartható, és akkor jöhetett volna a kis Fermi tavaszra.
A HD 5700 sorozat ellen egy dupla-GT215 GPU-s kártya vethető be. Ebből a lapkából már van B1 revízió, ami a noti piacra készült, de nyilván hamarosan lesz asztali is. A két GPU-s verzió olcsóbb megoldás az egy GT200 lapkásnál. Persze az is lehet, hogy az NV inkább újraindítja az 55 nm-es GT200 lapka gyártását, erre manapság egyre nagyobb az esély. Ez lehet a HD 5770 ellenfele. A HD 5830-ra valszeg nem lesz válasz.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz VinoRosso #3106 üzenetére
Biztos túlélik, anyagilag fel vannak készülve ilyenre, csak hát a részesedés és a partnerek szemszögéből van itt probléma.
r1E3S3E7T: Ki nem örülne egy HD 5770 ellenfélnek a GeForce oldalról.
[ Szerkesztve ]
-
Iron Funeral
őstag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Meglepődnék, de van egy csomó - grafikai számítások szempontjából - kihasználatlan Int ALU a Fermiben. Nem elképzelhetetlen.
VinoRosso: Persze a kis kártyák azok jöhetnek, de amíg csak nagy GPU van, addig anyagilag ez eléggé vesztes helyzet az NVIDIA-ra nézve. Na most ugye a kérdés, hogy mikor jönnek a kis Fermik. Ősznél hamarabb senki sem várja őket. Én nyár közepét tartom reálisnak, de őszre tuti kellenek, mert már most késésben vannak.
rocket: Csak az első lehetőség kivitelezhető normális mennyiségben gyártandó kártya esetén. PCI-SIG pecsét nélkül nincs OEM piac, mert a gyártók nagy többsége követeli a szabványos fejlesztéseket.
Uhh ... tényleg rosszul emlékeztem. Most megnéztem, hogy 12-14 hét a sil-spin. Thx. a korrigálást. Akkor a 6 hónapot helyettesítsük 3-3,5-tel. Persze ha minden a terveknek megfelelően halad.
Az biztos márciusra nincs más csak az A3. Amúgy nem hiszem, hogy rosszabbul sikerülne az A4, szvsz azért tapasztalt mérnökök ezek. Maximum nem teljesítik az elvárásokat, de rosszabb semmiképp sem lesz.[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
"Illetve pletyiznek még egy dupla GPU-s Fermiről, ami egyelőre a 300W-os PCI-SIG specifikációkat figyelembe véve kivitelezhetetlennek tűnik. Maximum limitált mennyiségben lehet megcsinálni, minősítés nélkül. Á'la Asus MARS."
Jol emlekszem akkor Q2-re igerik a PCI-E 3.0 szabvany elfogadast, lehet azt akarjak kivarni.
Uj alaplap nem fog kelleni a szabvany adta nagyobb aramfelvetelhez (ez ugye 2x8pin/2x150watt + PCI-E slot 75watt (a 2.0 is 75watt, anno a 150watt felreerteseken alapult.), igy konnyeden elindithato lenne egy dual GPU-s max. 375watt TDP-vel rendelkezo termek.A masik lehetoseg, hogy nem fogja erdekelni oket a PCI-SIG szabvany, a lenyeg hogy mukodjon, akik meg megveszik majd ezeket a teglakat biztos nem fognak konnyeket hullatni a PCI-SIG "pecset" hianya miatt.
"A legrosszabb esetben kell egy respin, ami egy B1-es revíziót jelent. Ez kb. +6 hónap. Ez majd attól függ, hogy az A4 mennyire sikerül jól. Szerintem az NV terveiben ez szerepel legutolsó opcióként."
Uj szilikon reviziohoz nem kell 6 honap, ~12 het kell a szilikon spin, es ~6-8 het a metal spin eseteben.
Idejuk mar nem nagyon maradt, szerintem a marciusi rajthoz mar marad az A3, es majd csinalnak egy A4 reviziot amivel probaljak majd a fogyasztast csokkenteni, ha nem sikerul, vagy rosszabb lesz mint az A3, akkor meg marad az."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
VinoRosso
veterán
Alapvetően én is ezt az álláspontot osztom, mint ahogyan már korábban is leírtam a sejtésem. De mi lesz akkor, ha kihoznak egy "kis" lapkával szerelt, olcsó kártyát is, aminek éppen úgy megvan a teljesítmény beli előnye és ugyanannyiba kerül? A korábban linkelt roadmapon volt egy 320 SP-os mag is, ez szerintem versenyezhet árban is a 5850-el. Akkor meg már az lesz a mérleg nyelve, hogy melyik karesz nyújt több szolgáltatást, és itt jönne a CUDA a képbe a GPU piacon. Legalábbis szerintem ezt szeretné elérni a Nvidia.
(#3099) gbors: A számtani közép +77,5%. Szerintem ez reális lehet. Amúgy meg ez egy prototípus béta driverekkel, anomáliák simán elépzelhetőek. Bár ettől szerintem mindegyik hír fake.
mod2: nem hülyeség...a raytraces demoban is raszter-sugárkövetés hibridről beszéltek. Elképzelehető, hogy vegyítik a koncepciókat a költséghatékonyság érdekében.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- SSD kibeszélő
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Mini PC
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PowerColor Radeon Hellhound RX 6600 XT 8GB - GARIS
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest