Új hozzászólás Aktív témák

  • rocket

    nagyúr

    válasz Abu85 #3103 üzenetére

    "Amúgy nem hiszem, hogy rosszabbul sikerülne az A4, szvsz azért tapasztalt mérnökök ezek."

    Tapasztalat, es a gyakorlati megvalositas azert elofordul, hogy nincs osszhangban.

    "Maximum nem teljesítik az elvárásokat, de rosszabb semmiképp sem lesz."

    Lehet rosszabb, az RV630-nal az A13-A14 rosszabb volt (magasabb szivargo aram, alacsonyabb orajelek hasonlo fogyasztas mellett) mint az A12, vegul osszejott, es az A15 lett a vegleges revizio, ami az ATi-nal az elso szilokon, es otodik metal reviziot jeloli.
    Mostanaban mar jobban megy a szeker, RV770 ota elsore osszejott minden amit szerettek volna (vagyis inkabb ugy mondanam, hogy az elkepzelesekbe belefert) , persze jobbat kesziteni mindig lehetne, csak nem biztos megeri a befektetett penz, nem 3ft azert egy metal spin se, a szilikonrol nem is beszelve, es ugye nem garantalt a siker.
    Ha elertek a cel orajelet ami a tervezetekhez kepest magasabb fogyasztasnal sikerult, de nem kellett jelentos valtozasokat eszkozolni a nyakon, es ezaltal nem lett a gyartasi koltseg jelentosen magasabb, akkor nem fognak ezzel vacakolni, mert egyertelmuen nem erne meg a befektetett penz/ido, raadasul a mernokoknek akik ezzel kene foglalkozanak, biztos lenne jobb dolguk.
    Biztos nem ez volt Jen-Hsun Huang eddigi legszebb idoszaka az NV elnokekent :)

    NV a GT200 55nm-es verziojaval se remekelt pedig ott jo keson tertek at volna mar normal esetben is (igy mar kiforrot volt), 65nm-hez kepest csak half-node, es mivel a GPU mar letezett 65nm, igy csak optikai kicsinyites kellett volna, vegul a B3 lett a retail, ami ugye a masodik szilikon, es a harmadik metal reviziot jeloli.
    Ez eleg nagy buktanak tekintheto az esetukben, foleg hogy kozben szorongatta oket az AMD az RV770-nel ami mar alapbol 55nm-es volt.

    [ Szerkesztve ]

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

Új hozzászólás Aktív témák