Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Iron Funeral #3096 üzenetére

    Csak vittek pár Fermis gépet demózni.
    A megjelenésről nincs pontos infó, de az A3 rev-es lapkákat elvileg január elején meg kellett kapnia az NV-nek. Ha minden rendben megy, akkor februárban közepén elkezdődhet a tényleges gyártás, ami egy CeBIT-es startot valószínűsít.
    Az A3-ra egyelőre mindenhol 20-30%-os kihozatalt mondanak, így nem lesz sok Fermi a piacon az első hónapban, Valszeg áprilisra növelhető plusz gyártósorokkal a kapacitás. A kihozatal növelését majd az A4-es verziótól lehet várni, illetve a TSMC is dolgozik a problémán. Reálisan kivitelezhetőnek tűnik a kihozatal nyárra való megduplázása, ha minden rendben megy a fejlesztésekkel. Az A4-es verziók esetében a fogyasztás csökkentése is szempont lehet, szóval nyárra új verziók is megjelenhetnek a márciusban kiadott GeForce-okat kiegészítve, vagy leváltva.
    Ennyit lehet tudni. Illetve pletyiznek még egy dupla GPU-s Fermiről, ami egyelőre a 300W-os PCI-SIG specifikációkat figyelembe véve kivitelezhetetlennek tűnik. Maximum limitált mennyiségben lehet megcsinálni, minősítés nélkül. Á'la Asus MARS.
    A legrosszabb esetben kell egy respin, ami egy B1-es revíziót jelent. Ez kb. +6 hónap. Ez majd attól függ, hogy az A4 mennyire sikerül jól. Szerintem az NV terveiben ez szerepel legutolsó opcióként.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák