Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
"Az AMD készen áll, hogy elindítsa a chipgyártást a TSMC arizonai gyárában"
Elindíttassa, nem pedig elindítsa. Tudomásom szerint a TSMC se nem az AMD, se nem Lisa Su tulajdona.
-
Busterftw
nagyúr
Teljesen mindegy mit írtak más magyar oldalakon, a forrás szempontjából teljesen mindegy, hogy külföldi vagy magyar.
Itt arról van szó, hogy az Nvidia bejelentette 14-én őkmmar gyártanak az arizonai TSMC gyárban, erről nincs hír.Aztán másnapra nyilatkozott az AMD, hogy őkid majd fognak ott gyártani , most épp a validálás folyik.
Szerintem sokkal fontosabb és tényszerűen relevánsabb arról írni, hogy az új gyárban az XY már gyártat, mint XY majd gyártani fog.
Ezt a jogos kritikát egy 5 éves megérti, nyugodtan csináld tovább a cirkuszt és magyarázgass félre.
-
Húha, akkor kezdjük újra. Magyaróra.
Mit írtam #2-ben? Hogy a magyar oldalakon főként csak az AMD-ről írnak (mert ez volt egy olyan rendezvényen, amiről többen írnak), és arról, hogy most kezdődnek a gyártások, de a másik oldalon meg van említve az Apple, és az NVIDIA is. Erre te jöttél azzal, hogy a másik forrás is azt írja, hogy az NVIDIA már termel ott; amire én azt mondtam, hogy nem igaz, mert nem azt írták (legalábbis nyelvtanilag nem azt írták, amit te beleláttál).Most már meg mindenáron be akarod bizonyítani, hogy az NVIDIA előbb kezdte el a termelést, és ehhez a hírek időrendiségét próbálod alapul venni (holott k@-ra nincs semmi 'versenyértéke', csak maximum az olyan 'zöld'-fanoknak, mint te). Halkan megsúgom: ugyanazon a napon volt mindkét bejelentés (példa link). De ezt egyszerű logikával is ki lehetett volna találni, hiszen ha itt 15-én reggel van belőle hír (meg más magyar oldalon is), akkor az eredeti hír legalább előző napos (hiszen 15-én még az amcsik alszanak, és nem generálnak híreket). Ráadásul a most linkelt híremen is azt olvasni, hogy 14-én hétfőn mindkettő cég elkezdte a gyártást abban a gyárban - mivel 14-e hétfőre esik, így ez hihető is. De nyugodtan csináld tovább a cirkuszt, és húzd még jobban fel az orrod a semmiért, hiszen 'már megint nem NVIDIA'...
-
Busterftw
nagyúr
Két forrás van, a cikk a 3 gyártóról beszél, viszont arra a bejelentésen alapul, amit az AMD hozott ki, 1 nappal azután, hogy az Nvidia megerősítette ők már gyártanak ott.
14-e: Nvidia már gyárt.
15-e: AMD hamarosan, már validálás folyik stb stb, de konkrét gyártás még nincs.Előzőről nem jött hír, utóbbiról igen.
-
"Még a te forrásod is azt írja, hogy hamarosan gyártat az AMD ott, míg az Nvidia már gyártat."
Idézet:
"Kezdődhet a termelés a TSMC arizonai fab-jában, ahol az Nvidia Blackwell sorozatú chipjei mellett az AMD és az Apple számára végezne gyártótevékenységet" - számomra ez azt jelenti, hogy még nem kezdődött el a termelés. Nem csak az egyik gyártónak, de a többinek sem. De lehet, bennem van a hiba, és én értem félre... -
Busterftw
nagyúr
Előtte egy nappal az Nvidia nyilatkozta, hogy ők már gyártanak ott. Utána egy nappal, hogy az AMD-nél folyik a validálás és ők is gyártani fognak.
Utóbbiról lett hír elsőként, előbbiről nem.
Még a te forrásod is azt írja, hogy hamarosan gyártat az AMD ott, míg az Nvidia már gyártat. -
A hwsw.hu is AMD-t említi főképp, az NVIDIA csak mint mellékes szereplő van ott is megemlítve. Gondolom, azért van ez így, mert az AMD csinált neki egy bejelentést az itteni hírbeli egyetemen (amit átvett mindkét oldal), míg a többiek nem reklámozták magukat - még az Apple van említve a zöldek és a pirosak mellett, mint innen terméket kapó cég.
És gondolom, egyszerre indult meg a három cégnek a termelés, nem külön-külön... -
Busterftw
nagyúr
Ezt hozzatok le, hogy keszen allnak, mert valamit reagalni kellett arra a korabbi hirre, hogy az Nvidia mar gyart a TSMC arizonai gyaraban..
NVIDIA Blackwell chips have started production at TSMC’s chip plants in Phoenix, Arizona.
Új hozzászólás Aktív témák
it A vezérigazgató azt is elmondta, hogy több AI-szervert gyártanak majd az USA-ban.
- E-roller topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Trollok komolyan
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- AliExpress tapasztalatok
- Autós topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest