- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gmail
- Milyen routert?
- Windows 11
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- C++ programozás
- Padavan firmware
- Biztonsági okokból fogná vissza a befektetéseket az EU
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
makoss
veterán
Na most átdugtam a VGA HDMI-t a tévébe, átállítottam a beállításokban pár dolgot, hogy jó legyen, most ez van [kép] de a winben eléggé aprók a kezelő felületek: [kép] [kép]
Vannak olyan alkalmazások ikonjai, még a winben is amiket úgy kell sasolni mert nagyon aprók Ezeket hol lehet beállítani?
Addig míg ezek a hibák vannak, kár tovább lépni...
Lényegében ez még csak egy variáció, lehet jobb alternatíva lenne egy PremiumCord HDMI 2.1 splitter de az még messze vanKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Vhiktor
veterán
válasz Ronyi. #85553 üzenetére
Összefoglalóban külön rész van dedikálva a kábeleknek.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
a347
aktív tag
válasz I'am Dony #85551 üzenetére
Ezt értem. Viszont az Oppo alulról rácsozott, onnan húzza be a levegőt. Nem tudom mennyire tud melegedni a Zidoo egy zárt polcban. Bár az is tény, hogy a két eszköz nemigen fog egyszerre menni. A kérdés inkább amiatt volt fontos számomra, hogy a súly, ami nyomja a Zidoot, tud e valami galaibát csinálni. Fordítva valószínűleg necces lenne, ha a zidoot tenném az Oppóra. A lemezkiadó mechanika nem biztos hogy díjazná.
-
Ronyi.
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék segítséget kérni a front és center hamgfalakhoz szükséges kábelek kiválasztásában. Jelenleg kb. "mezei" 2x4mm-es réz kabelekkel és olcsó banán dugókkal van összekötve az erősítő és a hangfalak, hogy egyáltalán működjön. Most Szeretnék valami olyan kabelt találni ami javít a hangzáson. Hangfalak: frontok: Magnat Monitor Supreme 2002, center: Magnat Monitor Supreme 252, a hátsó hangfalak még nincsenek meg, majd egyszer talan a SUB meg aktív ahhoz megvan minden... Erősítő NAD T 758 V3i. Sokszor halgatom sztereóban is a rendszert, de filmezésnél jól jön a center és a SUB . Ha valakinek van hasonló rendszere, vagy tapasztalata ilyen cuccokkal, akkor kérem ossza meg velem, hogy milyen kábel lenne megfelelő ezekhez. Köszönöm. -
a347
aktív tag
Erre valakinek épkézláb hozzászólása?
“Lehet abból problémám, ha egy zidoo UHd tetejére közvetlenül rárakom az Oppo lejátszómat?
Vagy mindenképpen javasolt a külön polcon elhelyezés?” -
Gergely2319
újonc
Sziasztok!
Köszönöm mindenki véleményét! Abszolút úgy kérdeztem, hogy hagyatkozom a válaszokra. Viszont úgy alakult a helyzet, hogy a választás marad az elsőszámú kiszemeltre, az Oehlbachra! Régen találtam róla tesztet több neves márkával együtt véve, de ezt már valahogy nem találom már. Így viszont meg lettem teljesen győzve
Hétvégén megyek és veszek is egyet
Üdv.
#85487I'am Dony
#85488VoidXs
#85515boroskarcsi -
BBéci
legenda
"van-e olyan rca kimenet hátul, ami semmit nem csinál a hanggal, csak a nyers bejövő sztereo jelet (nálam ez alap esetben tv-ből hdmi arc) továbbítja rca kimeneten?"
A kimenet nem csinál semmit, viszont az AVR DAC-ja igen, a (nem nyers) digitális jelet analóggá alakítja. Az még kérdéses, hogy azt milyen minőségben végzi?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
Topikgazda
Attól még, hogy új a PC, nem tudjuk kizárni. Nem úgy rossz, hogy hibás, hanem gyenge a képessége, az alaplapik 95%-a durván zajos. Fülesen hallani? Ha ott nem, akkor lesz földhurok.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
zeee
senior tag
válasz VoidXs #85543 üzenetére
Szerintem akkor a rossz hangkártyát kizárhatjuk, mert új pc-m van, a régi pc-n is szar, de ha tv-be dugom a jack-et, akkor is szar. Akkor földhurok lesz. Azzal mit lehet kezdeni?
Mivel Pc-n szerzek zenéket, akkor mardadok a pc optika átalakítónál. Csak hát azért érdekes, se házimozi erősítő, se sztereo erősítő soha nem produkált alapzajt, sőt még a fülhallgatóm sem, csak ez az Adam audio monitor hangfalpár.
-
VoidXs
Topikgazda
Nem a kábellel lesz baj, ez vagy egy rossz alaplapi hangkártya (azok nagyon zajosak), vagy földhurok. Sztereóra tökéletes megoldás mindkettő esetben az optikai.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
zeee
senior tag
Sziasztok!
Denon x1400h-n, de szerintem mindegyik típusra érvényes a kérdésem, szóval van-e olyan rca kimenet hátul, ami semmit nem csinál a hanggal, csak a nyers bejövő sztereo jelet (nálam ez alap esetben tv-ből hdmi arc) továbbítja rca kimeneten?
Tegnap vettem egy Adam Audio T7V hangfal párt, kellet egy normális monitor hangfalpár zeneszerzéshez. A probléma, az hogy ha a PC-be 3.5 jack Y jobb-bal rca a hangfalpárba használom, akkor rohadt hangos alapzaja van a hangfalpárnak. Nem tudom eldönteni, hogy mivel van a probléma.
Ha telefonba dugom a jack-et, semmi alapzaj. Ha tv-be, vagy másik PC-be, szintén alapzaj van. Végül úgy lett jó, hogy van egy audio optika to rca átalakítóm, azaz optikát dugtam a pc-be, és a két hangfalba az rca-k-at és tökéletes, semmi de semmi alapzaj nincs. Ez utóbbinál is gagyi olcsó rca kábelt használtam.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Gulyopapa #85539 üzenetére
Fel a falra oda ahol találkozik a mennyezettel, szóval a mennyezet alá, vagy esetleg ugyanígy oldal falra.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
cynric
tag
Sziasztok! Ismerősöm szeretne egy házimozi fejegységet, annyit tett hozzá, hogy:
- 7.2
- minimum 200mV bemenet
- 100-130W (csatornánkénti?) teljesítmény
- bluetooth?
- Denon AVR-X2800H -t nézett, szóval ilyen 280k körül van a keret
- új, nem használt
Tudnátok ajánlani 1-2 konkrét példányt? Denon mennyire megbízható amúgy? Állítólag sok hibás van. Mik az ajánlott márkák még? Sajnos én egyáltalán nem értek ehhez.
Előre is köszönöm a segítséget.7lövetű konyhakés
-
Vhiktor
veterán
válasz Gulyopapa #85537 üzenetére
Akkor jó
-
VoidXs
Topikgazda
válasz funkmester #85527 üzenetére
Lutri, hogy melyik engedi, de nem éri meg. Akkor már soundbar, az egy fokkal sztereóbb.
-
Vhiktor
veterán
válasz Gulyopapa #85534 üzenetére
Atmos hangsávval rendelkező filmet játszol le rajta. Van olyan avr amihez ha nincs csatlakoztatva height/overhead hangszóró akkor nem is engedélyezi az atmost és csak a base Dolby True HD-t játsza le. Ekkor meg kell próbálkozni manuálisan kiválasztani valahogy az avr-en az atmost, pl denon-on is ez a helyzet.
-
Gulyopapa
addikt
Sziasztok!
Adott egy 5.1-es házimozi rendszer és egy új atmos-képes erősítő. Hogy tudnék olcsón, gyorsan atmos “hangképet” kapni. Később még fejleszteném a rendszert. -
félisten
Sajnos már az OLED topikban is ez megy tőle ott is rászóltunk.
Nem mellesleg én is rengeteget melózok, csak azért van időm, mert a gép elött ülök sokat és néha hogy pihenjek , meg ne zavarodjon össze az agyam olvasom a topikokat itt a fórumon. Most is még táblázatokat állítok össze úgy, hogy 5.20 kor keltem, hogy végezzek ma.
Nem kevés privátüzenetet váltottunk ,fényképeket küldtem tanácsot adtam neki meló, gyerek család mellett.
Ilyenkor akadok ki hogy van e értelme ennek mikor az ember értékes időt és energiát fecsérel másokra ismeretlenül és ezt kapja vissza.
Tudom hogy nem kötelező, csak hát miért ne segítsen az ember ha tud.Mediamarktban valószínűleg új erősítőt vetettek volna vele.
Szerencsére a legtöbbször nem ilyenek az emberek azért.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Q
senior tag
-
Joshi
titán
válasz makoss #85528 üzenetére
"#85511 b. Szia! Háát, bocsi, rémlik, hogy beszéltem valakivel erről, valamikor, valahol De nálam a meló 240 óra ami az alap, fél életem azzal töltöm, hogy kedvem, időm legyen a hobbimra, kütyüjeimre de nem mindig jön össze
90%-ban mindig mást csinálok. Kedves, tőled, hogy felhívtad rá a figyelmem Utánanézek.... "
Ha ilyenre nem emlékszel, akkor kár itt rád fecsérelni a szót.[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz Vhiktor #85509 üzenetére
Majd megnézem úgy is, szerintem biztos az lesz, hogy "kanyarban" kapja a jelet a tv, ezért olyan amilyen
A kábel amúgy jó? Ismerős?#85510 Joshi Nem tudja az eARC-ot, az erősítő megjelenésekor még a világban sem volt de igazából nem tudom miért nem maradt sima ARC
Ez? [link] És ezt bedugom és működik?#85511 b. Szia! Háát, bocsi, rémlik, hogy beszéltem valakivel erről, valamikor, valahol De nálam a meló 240 óra ami az alap, fél életem azzal töltöm, hogy kedvem, időm legyen a hobbimra, kütyüjeimre de nem mindig jön össze
90%-ban mindig mást csinálok. Kedves, tőled, hogy felhívtad rá a figyelmem Utánanézek....#85512 Joshi Azt hiszem azt linkeltem be Kéne erről valaki aki használ is már ilyet és tud valamit mondani róla vagy tutorial youtube videó...
#85513 b. Olyan volna jó ami kicsit vagy sehogy nem ront/butít a jel minőségén
#85519 BIGi75 Erre már én is gondoltam, de hol kapok olyan kábelt ami Displayport-HDMI kábel, 3 méter, tud minden szabványt ami kell ehhez, és ajánlott?
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
funkmester
aktív tag
Üdv. Kiváncsiságból: centersugárzót lehet használni önmagában házimozi erősìtővel, úgymond soundbar helyett?
-
BIGi75
senior tag
-
a347
aktív tag
Lehet abból problémám, ha egy zidoo UHd tetejére közvetlenül rárakom az Oppo lejátszómat?
Vagy mindenképpen javasolt a külön polcon elhelyezés? -
-
VoidXs
Topikgazda
válasz boroskarcsi #85520 üzenetére
Túl olcsó volt a rozé, ilyen magas kategóriás erősítő mellé jobbat kell venned.
-
Mauzes
addikt
válasz boroskarcsi #85515 üzenetére
Nem javult a térérzet és a színpadkép? /troll off
-
boroskarcsi
tag
válasz Gergely2319 #85486 üzenetére
A Jura-t nem ismerem, de nekem is ez az oehlbach van.
egy inakustikot cseréltem le pár éve, és igen, megéri sub-kábelnél kicsit többet rákölteni, mert nem digit kábel így van közöttük különbség- szerintem...
nálam egyszerűen hangosabb lett ugyanazokkal a beállításokkal. (nem a minősége javult a hangnak ) -
félisten
Ez- ha jól tudom- elosztja a beérkező 4 K vagy 8 K jelet megfelelő arányban. Audio extractornál az az ideális ha a beérkező videó jelet változatlan formában továbbítja és az audiót egy black screen / low resolution HDMI out segítségével küldi az erősítőben. Ez amit linkeltem olyan egy nem splitter hanem extractor.
Joshi : Igen de ha erre amit linkeltél rákötsz 2 darab kimenetre eszközt ( tv és erősítő) akkor nem 4 K 120 Hz lesz azokon szerintem. DE ha igen akkor szuper, ugyan az a végeredmény.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz makoss #85507 üzenetére
szia!
Nem akarlak megbántani, de szeptemberben beszéltünk egy csomót itt is és privátban is( akkor is ugyan ezekről beszéltünk ,fényképekket is küldtem. Nem gond csak feleslegesen szántam rád akkor órákat a fényképekre meg egy halom privát üzenetre és hogy segítséget adjak.
Ugyan az a megoldás mint akkor volt, vagy eARC képes erősítő kell vagy HDMI eARC audio splitter.például, [link] de van olcsóbban is....ha esetleg te is vennél annyi erőt magadon hogy vissza keresnél, ha valaki már tényleg rád szán ennyi erőt és időt ismeretlenül,akkor megkímélnél másokat is itt attól, hogy újra ugyan azokat elküdje neked.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz makoss #85507 üzenetére
Az erősítőd nem tudja az eARC-ot, tehát nem lenne HD hangod (Dolby True HD, DTS HD MA, Atmos stb). Ahogy írtam a legolcsóbb működő megoldás egy HDMI splitter. Valami ilyesmi.
-
Vhiktor
veterán
válasz makoss #85496 üzenetére
Csak úgy fog menni ha a pct közvetlenül a tvre kotod. A tv earc bemenetet meg hdmivel összekötő sz erősítő arc kimenettel ha egyáltalán van ilyen az avren, így visszamegy s tvbol a hang az erositobe. Ha ez nem megy akkor optikai kábellel is összeköttetés az erősítőt és a tvt, csak bukod a hd hangokat.
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Valami biztos megoldás kellene úgy, hogy ne kelljen erősítőt vegyek
Utóbbi időkben elég sokat költöttem már házimozira...
Nem tudom a HDMI 2.1-et kezeli-e, de ha nem, jó volna valami átalakító, vagy dekóder ami nem egy erősítő ára és kezelne mindent amit kell
Amilyen szerencsém van mire lenne 1 új erősítőm, megint változna valami...Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makkmarce
őstag
válasz VoidXs #85488 üzenetére
hát, azoknak azért elég hiányos az árnyékolásuk (mármint amit én hama néven fekete borzalmat vettem a médiaban).
Szerintem érdemes +1-2 ezer forintot rádobni még, hogy normális kábel legyen. Nem kell semmi extra, csak legalább annyira érezhetően vastag legyen, hogy az árnyékolás az ne egy rézszál legyen, hanem rendes köpenyokoskodom, tehát vagyok
-
Vhiktor
veterán
válasz VoidXs #85501 üzenetére
Mármint? Maradjon így ahogy most van 5.1 vagy legyen 7.1 de monopole hangszórókkal a sideon dipole helyett?
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Házimozi belépő szinten
- Filmgyűjtés
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Bestbuy játékok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása