- AliExpress tapasztalatok
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Videó stream letöltése
- Microsoft Edge (a Windows Internet Explorer utódja)
- OpenWRT topic
- Linux Mint
- Windows 11
- Itt az AI-képes hallókészülék
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Trump miatt fejezhette be sokszínűségi programjait a Meta és az Amazon
-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gépötty
senior tag
Egy gondolatban összefoglalva az elfogadják/nem fogadják el bizonyítékként dolgot: Magyarországon élünk. Előfordulhat minden, és annak az ellenkezője is. És az sem kizárt, hogy ezek egy időben. Ennyi.
Ha nincs felvételed, akkor nincs mit elutasítani sem adott esetben. Mindenki nézze meg, mennyibe kerül egy sárvédő, lámpatest, lökhárító, vagy motorháztető a kocsijára. Ehhez adja még hozzá a fényezés, számolja hozzá az utánaszaladgálás, autónélküliség - kölcsönautó, taxi - költségeit, és ne feledkezzen meg arról sem, hogy nem kell az sem, hogy ok nélkül hozzák ki bűnösnek, bőven elég ha megosztott felelősséget állapítanak meg. Onnantól mindenki viseli a saját töréskárát, mindenki megkapja a jó kis csekkjét a rendőrségtől az elkövetett szabálytalanságokért. Vagy az is elég, ha nem kell akár éveken keresztül újra meg újra fellebbezni.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Möhe
addikt
válasz huncutka1029 #2846 üzenetére
Köszönöm,az infót. Körülnézek ezek között is.
(nem láttam hogy válaszoltak volna a 2kamerás kérdésemre, 6x meg pláne,leszámítva ezt a hsz-t)Amúgy baleseti,biztosítós,igazamat bizonyítom a felvétellel eljárásban érdekelt a "jogi" háttér. Amúgy nincs időm sem energiám feljelentgetni senkit akit felvenne a kamera.
-
huncutka1029
addikt
6szor válaszoltak már rá, igen van olyan ami dual kamera, és a belteret is veszi, ezeknek jóval gyengébb a felbontása, általában ,ahogy előttem is írták, VGA
válogass kedvedre, a két kamerás dvr-ek közöttA kérdésed másik részére a válasz:
ha felteszed a "tecső"re pl, akkor személyiségi jogokat sértesz, ha nincs írásos beleegyező nyilatkozatod mindenkitől, aki felismerhető a képeken.
Amennyiben balesetet látsz, vagy szenvedsz, jelezheted a zsekáknak, illetve a bíróságnak, hogy van bizonyítékod, ami perdöntő lehet, a javadra esetleg.
A szakértő, vagy a bíró dönthet ennek ellenére úgy, hogy nem fogadja el bizonyítékként.
Erre semmi nem kötelezi őket.
olyan mint a szemtanú, aki megtagadja a tanuvallomást, mert pl családtagra nem köteles terhelő vallomást tenni. nem tudnak vele mit kezdeni.
De vha van egy jó minőségű felvételed, esetleg GPS koordinátákkal, és sebességgel, időbélyeggel, akkor szinte biztos, hogy nem hagyják figyelmen kívül.arra viszont nincs esély, hogy egy ilyen felvétel alapján feljelentgess minden szabálytalankodót az utakon.
Pedig néha nem ártana...a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Möhe
addikt
A személyiségi jogok meg mindenféle ombudszmani fasság miatt kérdm hogy mi most a tényállás.
Balesetnél pölö ezzel igazolhatom magamat ha úgy alakul? Legutóbbi infóm az, hogy simán figyelmen kívül hagyják pont ezekre hivatkozva.
Ezért nem veszek 10-15ért kamerát , hogy visszanézzem az utam saját szórakozásra.Amúgy a kérdés még mindig áll: van olyan kamera ami a beltér felől is veszi a képet? Vagy ezt csak 2-vel lehet megoldani?
-
KL48
tag
Újabb AT200 teszt, (Link) most egy Canon EOS 650D társaságában. Úgy gondolom nem kell szégyenkeznie. Néhány napja még ilyen gyönyörű idő volt. Istenem...
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Szerintem a szakértő mint a szakvéleményét bizonyítván simán lejátszhatja, szerintem
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Möhe
addikt
Üdv.
A bíróságon/biztosítónál megáll mint bizonyíték a kamera álltal rögzített kép/hang?
Illetve van olyan is ami a belteret is veszi (SD minőségben) ?
-
Gépötty
senior tag
Én tudom, hogy jó lenne mindenre egy sémát ráhúzni, de ez nem ilyen egyszerű.
Ki a tanú, mit mond, és amit mond, az mennyire életszerű, mennyire vág össze a többi tanú, szakértő, helyszínelők, stb. elmondásával? Van-e egyáltalán más tanú is, vagy csak egy-az-egy-ellen?
És nem feltétlen kell a felvételnek perdöntőnek lenni, lehet, hogy csak a cselekmény súlyának a megítélésében lesz szerepe.
Most lehetne ezen órák hosszat rugózni, de bízzunk abban, hogy egy bíró el tudja majd dönteni, felhasználja-e a felvételt az eljárásban. (És persze ha nem, a szakértőknek, ügyésznek, ügyvédnek még akkor is jól jöhet).Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
TaaT
nagyúr
Bennem azért felmerül hogy mi ér többet a bíróságon, egy video felvétel vagy egy tanúvallomás, azaz a ha a 2 szemben áll egymással merre billenne a mérleg?
Give them hell Ukraine!
-
Gépötty
senior tag
Nem is kellett volna sokat visszaolvasnod, hogy megtaláld azokat a hozzászólásokat, amiben ezt fejtegettük.
Nem tudunk konkrét ügyről, amiben benyújtottak volna ilyet bizonyítékként.
Másrészt a bírónak joga van mérlegelni, elfogadja-e (mint minden más, bíróság elé terjesztett bizonyítékot is), a jogi képviselőknek pedig joguk van kifogást benyújtani a bizonyítékok felhasználása ellen.
Ez alapján pont annyira van esély rá, mint egy papírlapra írt szövegnek, egy tetthelyen talált tárgynak, vagy egy szakértői véleménynek: azaz a felhasználás lehetősége adott.
Ha arra van a kérdés kihegyezve, hogy vegyen-e az ember ilyen kütyüt - mert ha a bíróság nem fogadja el, akkor nem is kell - akkor azt mondom, hogy a felvétel már önmagában jelentheti azt, hogy az ügy el sem jut bírósági szakba, mivel már a helyszínen visszanézve is egyértelműsítheti a tényállást, alátámaszthatja, vagy cáfolhatja a résztvevők állítását.Igen, van olyan, ami felvételt készít a beltérről is, rendszerint rosszabb minőségben, mint az előre néző kamerája.
[ Szerkesztve ]
Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Möhe
addikt
Üdv.
A bíróságon/biztosítónál megáll mint bizonyíték a kamera álltal rögzített kép/hang?
Illetve van olyan is ami a belteret is veszi (SD minőségben) ?
-
Gépötty
senior tag
Iiiiigen!
A jómúltkor írta valaki, hogy a frissen vásárolt telefonjának nem működött az érintőpanele, és arról is képet kértek
Csinálj videót, tedd fel TeCsőre, azt megnézhetik magukat-nak!
Én a következőképpen tenném:
Kellékek:
- szivargyújtó aljzat (a legjobb lenne egy kapcsolható konnektorba dugott 220-as átalakító);
- működő szivargyújtós táp;
- működő kamera;
- hibás vackok.
Aljzatba táp bedug, látszódik, hogy világít. Jó kamerába kanóc bedug, működik. Kanóc kihúz, rossz kamerába bedug, nem működik. Rossz táp aljzatba bedug, nem világít (jó kamerába bedug, füstöl, na ugye, hogy rossz!).
Esetleg, ha a rossz táp szét van szedve, meg lehet azt is mutatni kamerának/fényképen, hogy honnan jött ki a füst.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
havri1
félisten
Válaszoltak, kérnek egy fotót, amin látszik, hogy nem működik.
Nem vágom, ezt hogy tudom szemléltetni fényképen, de ám legyen.havri
-
zozor76
tag
Hy.
Egy sima számítógépes egér dobozába csomagoltam be töltőjével együtt, majd elballagtam a postára és elsőbbségivel feladtam, így járt hozzá a nyomkövetési szám. Ha jól emlékszem 1200 pénz volt. Előtte írtam estore-nak, hogy a kamera megadta magát, hogy működik a garancia. Mondta, hogy tudják javítani, vagy küldjem vissza a rosszat és ha megérkezik, küldi a cserét. Megírtam neki, hogy feladtam a csomagot, kérte a tn-t, 1-2 nap múlva írt, hogy elküldte a másikat. Kaptam én is tn-t, kb. 2-2,5 hét volt a szállítás.
Remélem sikerrel jársz...! -
zozor76
tag
Hello.
Nekem már 2 kamera adta így meg magát; egy K6000, valamint egy G1W 2014y. Elsőt cseréltem a G1W-re ráfizetéssel, majd amikor az is elszállt (ez már "csak" kis szaggal), kérte a rag.számos kamerafeladást, majd 1-2napra rá feladta a cseredarabot. Most ez üzemel, eddig gond nélkül, bár nem is használom még 3 hónapja... -
Gépötty
senior tag
A 24V kicsit durvább... Szétszedted már a töltőt? Én vagy videóra venném, ahogy megbontom, vagy folyamatában fotóznám. Természetesen a kamerát is, és szerintem az sem baj, ha minél tudományosabb szervizeszközök látszanak a háttérben
-
-
havri1
félisten
Találtam azt hiszem valamit:
havri
-
Gépötty
senior tag
Ajjajj, az szar ügy. Ha kijutott a nagyfesz a tápból (valószínű erről lehet szó, mitől füstölt volna a kamera?), akkor viheti magával a... Gyakorlatilag mindent, ami táp alatt van...
A saját tápja volt? Próbálj meg egyezkedni BGD-ékkal, hátha adnak kedvezményesen másik kamerát. Közben meg mutasd meg egy műszerésznek (bár anyagilag nem biztos, hogy megéri, két-három munkaóra a kamera árát képezi).Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
havri1
félisten
Gyáá, egyik g1w amit banggoodról rendeltem, elszállt. Töltőből füst, g1w-ből füst.
Ilyenkor mi van?havri
-
Gépötty
senior tag
Gondolkoztam, miért óvtál meg egy 22-i rendelést, mikor nekem van egy 21-i, aminek még hó végéig van ideje megjönni, de aztán elolvastam még egyszer, és megláttam, hogy augusztus 22-ről van szó
(#2809) embe
Az én abszolút csúcsom hat nap, shipping 9-e, kiszállítva 16-án.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
lazac_
tag
Nekem egy aug. 22-i rendelés nem akar megjönni, harmadjára vált "dispatching" státuszba "opening" után. Az eladó azt akarta, hogy várjak még, szerencsére az ebay protection működött, megreklamáltam, visszakaptam a teljes vételárat (arduino és kiegészítők, motoros mozgatót akartam a mobiushoz).
Idén már egy másik csomagom is "elveszett", annak a státusza "célországba megérkezett", kár, hogy ebből nem derül ki, hogy melyik az az ország, mert a magyar posta elhajtott, hogy ilyen ragszám formátum nincs is. Ott az eladó maga döntött úgy, hogy visszautalja a pénzt (tárcsafék bringára).[ Szerkesztve ]
-
Gépötty
senior tag
Mivel Svéd posta, és indulási országnak is ezt írja, szerintem a 21-i bejegyzés arra vonatkozik, hogy akkor indult onnan errefelé, addig pedig kínából tartott az út. Azt nem mondom, hogy a héten megkapod, mert abba a vámosainknak is lesz még beleszólásuk, de a közeljövőben érkeznie kell. Szerintem.
-
Gépötty
senior tag
Svéd posta, állítólag nem túl gyors.
Nekem tegnap jött Banggoodról csomagom, igaz TN nélkül, de 23-án vásároltam 24$ értékben. Nem kapkodják el, a nyomkövetősek meg még lassabbak.
14-i egy másik, Chinapostos csomagomról az utolsó info, pedig addig a pontig nagyon szépen haladt.
Szerintem türelem, majd csak megérkezik...Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- Iqos cigaretta
- AliExpress tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- További aktív témák...
- Dell Optiplex 3080 Micro i5-10500T, 32GB RAM, 256GB + 512GB SSD, Intel WiFi
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD IPS Érintőkijelző, i5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W10/11, 27% áfás
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD IPS Érintőkijelző, i5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás sz
- - Ninento Switch OLED Full Full Extra Csomag - Hibátlan, újszerű állapotban 1,5 év garanciával
- Steam Deck LCD 256 GB