- Megszabadul a gyengén teljesítő dolgozóitól a Meta
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Kiderült, hol fogadja Kína a TikTok-menekülteket
- OpenMediaVault
- Béta iOS-t használók topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Windows Insider Program
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop27
őstag
válasz Muszakishop #3896 üzenetére
En mar nagyjabol 1 hete hasznalom a kamerat, meg vagyok vele elegedve, kicsi, nem foglal sok helyet es jo minosegben rogzit. A csomagban kaptam a CPL-t hozza (kulon lehet nem fizettem volna erte) es nagy hasznat veszem, mivel reggel es delutan is a nappal szembe vezetek, s sokat leszur a nap erejebol, s ha sotetnek latnad emiatt a videot akkor a beallitasokban kompenzalod a fenyt.
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
Snoop27
őstag
válasz Gépötty #3897 üzenetére
Dehogy utallak emiatt, teljesen igazad van, biztos nagy hulyeseget tettem Na de ilyen az amikor az ember olyanba kezd amihez nem ert
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
Gépötty
senior tag
válasz Muszakishop #3896 üzenetére
Szűrővel kevesebb lesz a tükröződés a szélvédőn, és nagyon erős napsütés sem vezérli túl a képfelvevő elemet (amit amúgy elég jól kezelnek manapság). Viszont a szűrő elég sok beérkező fényt elnyel, azaz hamarabb kell magasabb teljesítményre kapcsolnia a képerősítőnek, ami minig egy fokkal zajosabb képet eredményez, mint szűrő nélkül. A megoldás: erős napfényben használni kell a szűrőt, borongós időben, naplemente környékén, és értelemszerűen ezeknél sötétebb időben pedig nem.
Most gondold át, hányszor fogod a kamerán felejteni, amitől esetleg használhatatlan lesz a felvétel, illetve hányszor fogod elfelejteni feltenni, amitől - még ha kicsit több tükröződéssel is - használható marad a felvett anyag.
Én nem fogok venni magamnak, illetve ha igen, akkor csak az érdekesség kedvéért, de ha együtt tudsz élni a folyamatos fel-leszereléssel, akkor miért ne?Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
-
Muszakishop
csendes tag
Éppen kamerarendelés előtt állok (Mini 0806), szerintetek érdemes kérni hozzá a CPL Filter-t ?
-
Snoop27
őstag
válasz Snoop27 #3894 üzenetére
A nagyobb gondom az, hogy keskeny az AV bemenet, kell hozza egy adapter, na de nem farasztalak teged/titeket a problemammal, majd irok ha mukodik
-
Snoop27
őstag
válasz motrola #3893 üzenetére
Elakadtam biza, nem talalom a kabeleket amikhez csatlakoztatnom kellene. Lebontottam a hatso lampat de abba egy 6 kabeles csatlakozo megy, vagy rossz helyen jarok? Se piros, se narancssarga, de fekete az megvan. Ahhoz kepest, hogy easy to instal en jol eltokolok vele (pedig eddig minden szereles lazan ment).
[ Szerkesztve ]
-
Snoop27
őstag
válasz motrola #3891 üzenetére
Igy mar ertem, a tobbire mar rajottem, csak az USB zavart meg. Nagyon koszi megegyszer a reszletes leirast!
-
motrola
aktív tag
válasz Snoop27 #3890 üzenetére
Látom nem egyértelmű az USB csatlakozó az csak tápcsatlakozó egy másik egység számára.
Semmi köze a kamera jeléhez.Bedugod a szivargyujtó ajzatba a tápot arra azt a wireless egységet amin 2 csatlakozó van egy 2,5 mm AV IN és 1 micro USB. A AV IN jelű kábelt kell a GPS egységbe dugni, vagy egy megfelelő monitorba.
Monitort árulnak olyat is amit a tükörre lehet rászerelni és azon látod a kamera képét.A másik wireless egységen egy 2 eres vezeték és 2 csatlakozó 1 piros,1 sárga.
A 2 eres vezetéket kell a tolatólámpára kötni polaritás helyesen. A fekete a negatív.
A kamerát felszerelve a vezetékét bedugod a rendszámtábla világítás vezetéke mellett és összedugod, ságát a sárgába pirosat a pirosba.
Ha hátramenetet kapcsolsz a kamera elindul és elöl látod a képet.Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X
-
Snoop27
őstag
válasz motrola #3889 üzenetére
Nem AV IN-em nincs hanem microUSB csatlakozom, amibe be kellene dugni a masik csatit, s emiatt (ha valoban az AV IN-t es microUSB-t is be kell kotni) kell vennem egy atalakitot, mivel a lejatszomban csak rendes USB van.
-
motrola
aktív tag
válasz Snoop27 #3888 üzenetére
A kamera képét csak az AV IN 2.5 mm-es csatlakozón tudod megnézni. Ha nincs olyan készüléked amihez ilyen kamerát lehet csatlakoztatni akkor venned kell hozzá monitort.
Az USB a GPS egység tápcsatlakozója., vagy a monitoré amin tolatáskor megjelenik a kép.
Gondolom csak 1 szivagyujtó csatlakozód van mert általában annyi van egy autóban, a szivargyújtón kívül.
A küldött linken egyértelmű mit hova kell dugni elöl a műszerfalnál.
A kamerának a tápot a tolatólámpa bekapcsolása adja (reversing lihgt), vagyis amikor hátramenetet kapcsolsz akkor kezd működni.
A wireless azt a vezetékelést helyettesíti ami a kamera jelét előre viszi a műszerfalhoz.Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X
-
Snoop27
őstag
válasz motrola #3887 üzenetére
Koszi. Valoban, de nekem nincs microusb csatlakozom a lejatszon, s nem is lattam valami soknal ilyesmit, egy USB csatlakozom van csak, ha azon akarnek zenet vagy filmet lejatszani, lehet abba kell bedugni? Akkor csak nem uszom meg az adapter vasarlasat. (JVC KW-AV61BT lejatszom van)
[ Szerkesztve ]
-
motrola
aktív tag
válasz Snoop27 #3886 üzenetére
http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://images.shopmadeinchina.com/AEE98A16DD6CA8FBE040007F010021A1/087/8880087_7/Wireless-Car-Rear-View-Camera-reverse-camera_8880087_7.bak.jpg&imgrefurl=http://hu.shopmadeinchina.com/product-image/Wireless-Car-Rear-View-Camera-reverse-camera_13702205.shtml&h=452&w=680&tbnid=4DT6IHbs0QO8-M:&zoom=1&docid=fEGGBlqkftTfNM&itg=1&ei=fxT3VOvmOKq9ygPijYKACw&tbm=isch
A rendszámtábla fölé szokták csavarozni és a rendszámtábla világítás vezetékei mellett bebújtatni a vezetékeket a csomagtérbe tömítettenek kell maradnia a csomagtérnek. A jeladót ott belül dugd rá.
A linken egyértelmű a csatlakoztatás.Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X
-
Snoop27
őstag
válasz motrola #3885 üzenetére
De az nem lehet, mert a masik vegebol kapja az aramot, a gyujtobol.
A rendszam tablara csavarozzam szerinted?[ Szerkesztve ]
-
Snoop27
őstag
válasz motrola #3883 üzenetére
Koszi neked is a valaszt. Szoval szerinted nem fog kelleni USB-n es AV IN-en keresztul is bekotnom? Csak mert akartam venni hozza microUSB-USB atalakitot, de ha szerinted vagy egyik vagy masik akkor nem veszek es megprobalom csak AN IN-en keresztul, hatha mukodni fog.
-
motrola
aktív tag
válasz Snoop27 #3879 üzenetére
Szerintem a kamera hátul van és a 2 csupasz vezetéken keresztül kap tápot a tolatólámpától.
2. Transmitter power cord connect reversing light, red is black negative. A fekete a negatív.
A sárga a sárgához a piros a piroshoz csatlakozik.A wireless egység előre küldi a jelet és az elöl levő ami a szivargyujtó tápról kap feszültéget. Az AV IN csatlakozó a GPS egység AV IN csatlakozójára kell dugni és a GPS képernyőn jelenik meg a kamera képe.
Lehet olyan eset, hogy a GPS-en USB csatlakozó a táp.
Az USB lehet a GPS egység tápcsatlakozója.
Más lehetőség egy hozzá való 7" méretű kis monitor azokon is hasonló az AV IN csatlakozás.
Lényegében a wifi csak a kábelezést váltja ki.
A mellékelt kép alapján én igy kötném be.
[ Szerkesztve ]
Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X
-
Snoop27
őstag
válasz Gépötty #3880 üzenetére
Ertem, koszi. Sajnos ezt is a neten talaltam, a csomagban semmi leiras nem volt, csak az oldalan nehany foto. Szerinted a rendszam muanyag keretere csavarozzam fel? Sajnos folotte nem igazan van hely, hogy elferjen, s a kocsiba nem igazan furnek bele, viszont ugy biztosabb lenne, hogy nem hagyom el, fene tudja.
(#3881) cigam : nem hinnem, mert a gyujtobol kell adni neki tapot (B).
[ Szerkesztve ]
-
-
Gépötty
senior tag
válasz Snoop27 #3879 üzenetére
Szerintem az USB-n keresztül utasítja a fejet, hogy tolatómonitor üzemmódra váltson. Ezt csak azért mondom, mert ezen az alig látható képen nem érzékeltem más forrást erre a célra. A leírásban pontosan benne kell lennie.
Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Snoop27
őstag
válasz Gépötty #3878 üzenetére
Itt pedig a beszerelesi leiras :
Amit nem ertek, hogy az F-fel jelolt wireless receiver-nel miert kell az USB-t bekotni? Annak mi haszna lehet? Az AV in-en keresztul adja le a kepet a lejatszonak nem?
-
Gépötty
senior tag
válasz Snoop27 #3874 üzenetére
Ezek a tolatólámpáról szokták kapni az áramot, bekötni pedig úgy a legegyszerűbb, ha a lámpánál csapolod meg a vezetékét. A fejegységnek is kell majd a tolatólámpa jele, mert úgy fog átkapcsolni arra a bemenetre, úgyhogy a kábelkötegben - célszerűen a lábtérben-küszöb mellett - ki kell keresni azt a szálat, ami megy hátra a lámpára.
Mindez felejtős, ha fejlett CAN BUS-os autód van, ott teljesen mások a szabályok.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Snoop27
őstag
Mennyire igazad van, nem kapcsoltam eddig. Millio koszonet a segitsegert, igy mar logikus. Mar csak azt kell megtalaljam, hogy hol tudnam legegyszerubben rakotni a lampara. Megegyszer nagyon koszi!
-
bul07
nagyúr
válasz Snoop27 #3874 üzenetére
Ezeket a tolató kamerákat nem úgy tervezik hogy a tolató lámpa vezetékére kell kötni?
Mert úgy lenne értelme, mikkor a sebváltót tolató állásba téve a tolató lámpa áramot kap akkor ez a kamera is bekapcsolMegnézve a manual-ja szerint is úgy kell kötni tehát a tolató lámpa vezetékére
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Snoop27
őstag
Harmadik alkalommar rendeltem a gerabest oldalarol, s sosem kellett vamot fizetni, bar a termekek kinabol jonnek a raktar Hollandiaban, s ez igy remek dolog.
Mas. Par napja hasznalom a mini 0806-ot, nagyon szepen mukodik, szepen el lehet rejteni a tukor moge. A hozza rendelt egyik kabel ma erkezett meg, de a 3 meteres USB-microUSB kabel meg uton van (ha tudom ennyi ido inkabb itthonrol vettem volna meg), amint meglesz az is be is kotom veglegesen, jelengel a gyujtobol kapja az aramot s nem valami szep, na de majd megoldom.
Mas. Rendeltem egy tolato kamerat, pontosabban ezt, nem tudjatok olyan lehetosegem van-e, hogy tolataskor automatikusan bekapcsoljon, s ne en kelljen kikeressem a dvd lejatszomban? (JVC KW-AV61BT). Esetleg a kezifeknel van valami kabel amire rakothetnem?
[ Szerkesztve ]
-
Gépötty
senior tag
válasz gege71.hu #3870 üzenetére
Eu-n kívülről, 22€ értékig nem kell semmilyen további terhet fizetned. 22-150€ között 27% ÁFÁ-val számolhatsz, ha a postai vámhivatalban vámolják, akkor +1.500Ft lesz az ügyintézés díja, DHL-lel szállítva nem lesz külön díj.
150€ fölött az ÁFA mellé vám is jön, az több dologtól is függ.
(#3872) Moleman
Lehet szerencséd, ha a vámosok nem tudják a cuccaid értékét, és átengedik. Semmit nem jelent, ha megtömik, a röntgenen látszik.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Moleman
addikt
-
-
gege71.hu
addikt
válasz Gépötty #3862 üzenetére
csomó review-t olvasgattam, meg külföldi fórumokat stb. és ez tetszett meg a legjobban. Tudom, hogy drága, de első/hátsó kameráról van szó, ha veszem, meg azt, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy a legolcsóbb borokat igyuk, így fontolgatom egy ilyen beszerzését.
Koreából az ebay rendelés vámmentes vajon? (Úgy trudom van valami szabadkereskedelmi keretegyezményük az EU-val és mintha nem lenne vámtétel az onnan érkező motyókra)
Bár ha az áfát itt még ráteszik mindjárt szarabb a helyzetOtt találtam legjobb áron a bekötő vezetékdobozzal együtt.
-
-
Gépötty
senior tag
-
lohn
tag
válasz gege71.hu #3861 üzenetére
Csak DR500GW-HD-val. Németektol rendeltem, amazonon keresztül. Ahogy megjött, csináltam rajt, egy a forgalmazó oldaláról letöltheto szoftverfrissítést, hogy ne németül karattyoljon nekem, de lehet nem kellett volna. Azóta néha csinál olyanokat, hogy ujraindításig ismételgeti, hogy Please, check the SD card, meg az állapotjelzo ledbol néha észreveszem, hogy újraindulgat. Valószínuleg visszaküldöm, amíg még tart a gariido.
Szóval szerintem nem garancia a drága kamera a nyugodt autózáshoz
https://www.youtube.com/channel/UCgMa4yBZEp-ALnsqH_ZtvrA
-
Gépötty
senior tag
-
Minstrel
senior tag
Írj nekik emailt és majd kérik, hogy küldj a jelenségről videót, szerintem kapásból küldhetsz azt is. Videózd le, hogy töltő csatlakoztatva van és nyomkodod az on/off gombot, ez talán elég lesz nekik. Ha jó kedvük van épp, akkor talán nem kell visszaküldened.
PC se ismeri fel? Nem csinál semmit?
-
xigris
őstag
Sziasztok!
Karácsonyra rendeltem egy g1wh-t a szomszédnak.ami eddig egész jól ment most azt mondja nem kapcsol be. a gari hogy megy a banggood-n? -
Moleman
addikt
válasz bajvan2 #3857 üzenetére
Én előtte el szoktam indítani a felvételt, aztán leállítom, ha már nem kell (sose próbáltam a hangérzékeny felvételt, pedig van az enyémben is). Az mp3 lejátszóm öngyújtó méretű volt, kb 3 deka, könnyen rejthető, de már halálán van szegény akkuja. Nagyon drága volt, valami 74 ezerért vettem 2004-ben, de megszolgálta az árát. Most vettem Sandisk Sansa Clip+-t helyette, az csak 24 gramm, ha megjött, beszámolok, milyen minőségben rögzít (8 gigást rendeltem 11 ezerért Amazonról).
A diktafonnak hívott cuccokról nincs túl jó véleményem, utoljára 10 éve hasonlítgattam össze, de még kevesebb funkcionalitással bírt, mint az mp3 lejátszóm, hiába volt az is márkás meg drága. Hangminőségre se volt jobb.[ Szerkesztve ]
-
bajvan2
tag
válasz Moleman #3856 üzenetére
Várj!
Néztem ugye mint diktafon. De felmerülnek kérdések. Szerepel ilyen, hogy hangérzékelősek, tehát ha jól gondolom akkor indul a felvétel mikor beszélni kezdek, vagy mikor hozzám szólnak. Jól gondolom?
Ha igen, akkor jól működik ez a funkció, vagy csak próbálkoznak vele? Mert valami ilyenre gondoltam. Viszont, ahogy nézem ezek méretre elég nagyok. Dettó autós kamera mintájára érdekelne, berakom zsebembe és hozzá sem kell nyúlni, csinálja magától. Na ezt nem tudom, hogy ezek alkalmasak-e erre, illetve valami kisebb méretben létezne? Illetve olyat is láttam, hogy némelyhez az van írva, hogy nem csatlakoztatható számítógéphez. Pedig az gondolom nem ártana. Illetve ilyen formán erre nem igazán a telefon és az mp3 lejátszó lenne az ideális nem? Vagy azokban is lenne ilyen "okosabb"?
Köszi mindenkinek![ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz bajvan2 #3855 üzenetére
Mostanában már a telefonok is értékelhető minőségben vesznek fel (az eddigi legnagyobb meglepetés a ZTE Blade volt 4 éve, visszhangos kőlapos próbateremben is tökéletesen élvezhető felvételeket csinált, persze megfelelő alkalmazással), de a legcélszerűbb egy kicsi mp3 lejátszó vagy diktafon a zakózsebben. Egy 10 éves iAudio U2-m van erre a célra, 5 méterről is érthető a beszéd vele.
-
bajvan2
tag
Lenne egy olyan kérdésem még, hogy ha autós kamera mintára beszélgetéseket akarnál rögzíteni értékelhető minőségben, minden extra cselekvés és feltűnés mentesen, pl bank, közműcég, hivatal ilyenek azt hogyan csinálnátok?
-
bajvan2
tag
válasz bajvan2 #3836 üzenetére
Ezen kamerák képe alapján nem fogsz gyorshajtás bírságot kapni. Ha mégis, akkor egész egyszerűen beszívattak és hülyére vettek.
Amúgy a közigazgatási bírsággal sújtandó dolgok, amit befizettetnek az üzembentartóval: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0700410.KOR&celpara=#xcelparam
Amit itt nem látsz az csak szabálysértési bírság, tehát vagy megállít a helyszínen, vagy nagyjából fújhatja. Esetleg kiküldheti, de nem jellemző, mert csak vissza kell írni, hogy fejből nem tudom melyik paragrafus szerint nem vagy köteles vallomást tenni. Persze itt kicsit bekavarhat menetleveles autó és ha behívják a fél családot tanúskodni és ilyenek, ahol már akadhatnak problémák, de összességében itt is fennáll, hogy vagy kiállsz magadért és nem lesz semmi, vagy szokás szerint lerabolnak.
Persze mindenki azt hisz amit akar. -
bul07
nagyúr
válasz Gépötty #3852 üzenetére
Úgy jött ide részemről hogy a közúti igazoltatásnál/büntetésnél az ilyen adoniszok sokkal agresszívebbek kioktatóbak
Egyszerűen kompenzálnakNa e már rendesen túlragoztuk
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Gépötty
senior tag
Akkor a csekkes dolgot már meg is fejtetted
Az 50 kilós rendőr témája: trafipaxról, közúti intézkedésről beszéltünk, nem tudom, hogy keveredett ide a kocsmai verekedés. De ha így is van, találkoztam már olyan kis, törékenynek tűnő emberrel, akik két jólirányzott ütéssel a földre küldte a meglepett ellenfelét, úgyhogy csak óvatosan kit nézel le. Ugyanakkor olyat is láttunk már, mikor kigyúrt állatokat fogott a kés, vagy a golyó, szóval mindenre lehet mondani egy következő okosságot. Mindenesetre tény, hogy ránézésre több tiszteletet mutat mindenki egy vérben forgó szemű 130 kilós izomagy felé, mintha Harry Potter igazoltatná, csak én eddig nem gondoltam, hogy erről beszélünk.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
bul07
nagyúr
válasz Gépötty #3848 üzenetére
Öcsém buszába van beépített elektronikus tachográf(kártyát kell bele dugni arra menti az adatokat, a régi a papír korongos verzió a mechanikus)
Traffi alapján akart hatvanak , de öcsém mondta hogy 58-al ment erre a rendőr 58-at írt be , azt hiszem 5000Ft-os csekket kapott (de ez nem biztos)[link]
Idézett a cikkből:
Ez viszont nem azt jelenti, hogy innentől lakott területen 65-tel, országúton 105-tel, autópályán meg 150-nel lehet menni, hanem, hogy ez a közigazgatási bírság határa. A kisebb fokú gyorshajtásért szabálysértési helyszínen kiszabott bírságot szabhat ki a rendőrség, aminek az összege 5 és 50 ezer forint között lehet. Mit jelent ez a gyakorlatban? Hogy a telepített traffipax valószínűleg nem fog működésbe lépni, nem jön majd a csekk, de ha a helyszínen lefülelnek, akkor lesz persze bírság. És ha a járművezető a vétséget a helyszínen nem ismeri el, szabálysértési eljárást fognak vele szemben kezdeményezni, ami után akár 150 ezer forintig terjedő pénzbírságot kiszabhatnak rá.(#3850) Gépötty
Ezt komolyan gondolod
Kiszáll egy kocsmai verekedéshez két ilyen adonisz , szerinted a 8-10 nekiveselkedett
cigányroma szót fog fogadni , hát nem, de két 190cm 100Kg rendőrnek már inkább szót fogadnak
Láttam már ilyet nem is mert bemenni a kocsmába, hívnia kelet még pár termetesebb rendőrt[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- Nintendo Switch
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gitáros topic
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megszabadul a gyengén teljesítő dolgozóitól a Meta
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...