Még több AI-generálta reklám jön a Facebookra és az Instagramra

A Meta kiterjeszti az AI-képgeneráló ajánlatait a reklámok kapcsán.

A Meta kiterjeszti a generatív AI-alapú reklámeszközeit, így egyre több lesz az olyan hirdetés, amelyben az eszközökkel automatikusan hoznak létre képeket és írnak azokra szöveget.

A tesztidőszakban ráadásul vízjelek nélkül terjednek majd az ilyen anyagok, pedig a felhasználóknak szánt Meta AI-asszisztens vízjelez, és erre eddig kulcsfontosságú biztonsági funkcióként hivatkoztak.

Azon továbbra is dolgoznak, hogyan működne a címkézés a reklámoknál, a startra pedig irányelveket is mellékelnek. Eközben továbbra is dollármilliárdokat költenek az AI-modellekre, és igyekeznek meggyőzni a hirdetőket, hogy többet kapnak a pénzükért, ha automatizálják a kampánymunka kreatív részét. Elég például a termék képeit feltölteni, a rendszer csinál más fotókat vagy épp embereket mutat, ahogy azok használják azt. A szöveges rendszer is fejlődik, és közvetlen a képre is tud írni. Az eredmények szövegesen is testre szabhatóak. A szabályozott ágazatokban (például politika) tilos használni a termékeket.

A Google hasonlóan bővített februárban, ők azonban a DeepMind SynthID vízjelező technológiájával címkéznek.

Az utóbbi idők AI-újításával kapcsolatban a jelentések szerint kicsit szkeptikusak a cégek, márkák: egyesek fenntartásokkal kezelik, hogyan használják majd fel a tech cégek az általuk feltöltött tartalmakat: a saját modelljeiket fejleszthetik, illetve mások generált képeire kerülhet a szellemi tulajdonuk, logójuk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények