- Synology NAS
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- AliExpress tapasztalatok
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Videó stream letöltése
- Microsoft Edge (a Windows Internet Explorer utódja)
- OpenWRT topic
- Linux Mint
- Windows 11
- Itt az AI-képes hallókészülék
-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gépötty
senior tag
Hagy jegyezzem meg, hogy ez a DRL kb. tok és burkolat szinten vehető komolyan. Volt ilyenem. Nem világít túl jól, cserébe a benne lévő LED-ek sorban halnak meg.
Hab a tortán, hogy korábban vásároltam olcsón ezekből a ledekből párszáz darabot, még abban a korban, mikor drágán lehetett venni kész "izzókat", és itthon gyártottam őket. Sorban fáradtak meg azok is, méghozzá nem is hosszú idő, egy-két hónap után. Na akkor elegem lett belőle, egy marékkal azóta is a fiók mélyén van. Hátha elűzi a rossz szellemeket, vagy nemtomAzt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
szumoo@gmail
tag
A lámpa ködlámpa helyett nem jó, mert nincs annyi fénye, viszont ha szabályosan van felszerelve, és bekötve akkor nem kell járatni a tompítottat napközben.
Nagyobb baj, hogy négy körben, párosával vannak kötve a ledek benne, és az ellenállások ezért nagyon melegszenek, ami abban a szűk dobozban nem tesz jót a ledeknek.
Az enyémben konkrétan egy hét alatt kezdtek el pislogni, halványodni. :/
Most két körben 4-4 nagy fényerejű led van bekötve 1-1 ellenállással, így gyújtáson még épphogy megvan a nyitófeszültség, járó motornál viszont pont jó, és nem is melegszik.
Csak így pont háromszor annyiba került mint eredetileg, plusz egy napot elcsesztem forrasztással, ragasztással. -
bul07
nagyúr
Újra él az akció
banggood.com -> G1W kuponnal US$35.69 (~8400Ft)
[link] CODE: BG8888, Discount:15%Ha valakinek kell egy gagyi kamera
1.5 Inch LY808A US$13.59 kuponnal [link]
Videó menet közben [link] , [link]Ha már a kocsiknál járunk
Erre is érvényes a kód így csak US$4.24, akár ködlámpa helyett[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Gépötty
senior tag
Ha valakit érint, épp nemrég vettem kamus memóriakártyát olcsón.
Ha meg mégsem kamus, akkor mindenki örömére letesztelem, működnek-e vele a kamerákAzt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Gépötty
senior tag
Ha van valakinek USB-s mérőkéje, megtenné nekem azt a szívességet, hogy megméri mennyi áramot vesz fel a kamerája mikor tölt, és az LCD háttérvilágítása is működik?
Köszönöm előre is!Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
szumoo@gmail
tag
válasz
Wheelbarrow #2379 üzenetére
Nem kell annyira vízállónak lennie hogy búvárkodni lehessen vele, csak az eső, meg az útról felvert víz ne ártson neki.
Ezek a kamerák, ha USB-ről lehet őket tölteni akkor kb. 0,5 - 1 amper közt fogyasztanak.
Féklámpa, indexek, világítás. egyesével felvesznek 3-4 ampert, plusz az ECU, AC, műszerek fogyasztása.
Sacc per kb. 20 amper körül járunk.
Persze ez csak durva becslés, de 10% plusz terhelés nem hiszem hogy számít.
Most hogy mondod, lehet hátulra nem is kell, úgyis mindig a hátul haladó a hibás. -
bajvan2
tag
Mintha nem rég lett volna téma, hogy különböző oldalak értékelési rendszerének nincs értelme, ha nem a valós dolgokat írjuk le, hanem csak automatikusan okézunk mindent.
Aliexpresszről jött a fake sd kártya, srác simán visszaküldte a teljes vételárat, ám az értékelésem azóta se látszik az oldalon. Saját profilomban sincs nyoma, szőrén szálán eltűnt mindenhonnét. Már 2 hónapja, hogy leadtam. Természetesen lehúztam a refund ellenére is. Normális ez? Szóval részemről tényleg ennyit az értékelési rendszerekről. -
Gépötty
senior tag
Amit most kaptam a G1WH-hoz (elvileg ez a régi fajta), és mindig vágytam rá, mert nagy előnye, hogy simán el lehet forgatni oldalra, nem kell fellazítani a rögzítést, az még rosszabb. Eddig egyik tartó sem illeszkedett méretben egyik kamerához sem. Egyik a másikhoz sem - bár ez még védhető lenne. De ez a tartó annyira űbereli az összeset, annyira nem passzol, és olyan instabil, hogy az már fáj. Ráadásul nincs biztosítva kicsúszás ellen, úgyhogy ezt nem csak a kép miatt kell kitömni, hanem hogy ne zuhanjon le a kamera. Az oldalra fordulás hasznos dolog, de annak a határolása (ilyen kis fogakba bepattanó, rugós műanyag fül próbálja lépésekben megakasztani a kütyüt, sikertelenül), olyan gyenge, hogy a töltővezeték is elfordítja az egészet. Persze ez egy kábelkötegelővel megoldható, de akkor is...
Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Gépötty
senior tag
Én még nem találkoztam vele. A legújabb trükköm, hogy papírt hajtogatok össze, és tolok be a nútba, amibe a tartó T-alakú része csúszik. Kellő vastagságban elég jól kitámaszt, ha nem pottyan ki, és nem gyűrődik fel, működőképes lehet... Eddig pamut bandázsszalag volt a tartón, de melegben megolvad a ragasztója, és egy ragadós nyálka lesz az egész, meg ahogy a mellékelt ábra mutatja, el is csúszik.
Még vadászom azt az elég vékony, íves lemezcsíkot, ami pont beleillik, nem esik ki, de befeszül a helyére amennyire kell, de igazából már rég kész kellene lennie a stabil tartómnak, csak az idő...
Egyébként ez az LS650W-vel készült, de a felfüggesztést nézve az is ugyanaz a hibás konstrukció.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Gépötty
senior tag
Az de rohadék!
Ez meg a bamba. Annyira figyelt valamit felfelé, hogy nem vett észre.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
ЯΞD
senior tag
Sziasztok. Most melyik kamera bizonyul a legjobbnak ami GPS-t is tud?
-
TaaT
nagyúr
Hehe, miket meg nem örökít a dash cam
cica böff
Give them hell Ukraine!
-
Gépötty
senior tag
Na gyerekek, itt a nagy lehetőség!
99%-os leárazás!
$3099(!) helyett, csak most, csak itt, akciósan 30,99-ért (+3,07 szállítás) tiétek lehet egy GS8000L kamera!
Ezek a kínaiakAzt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Gépötty
senior tag
válasz
Wheelbarrow #2379 üzenetére
Ezt szeretem a netes fórumokban! Nekem eszembe se jutott, hogy nem tölthető tokban, pedig jogos!
-
Gépötty
senior tag
válasz
passatgt #2378 üzenetére
Azt nézd meg még esetleg, hogy a kesztyűtartó világítása gyújtástól, vagy helyzetjelzőtől függ. Arra egyszerűen rá lehetne kötni, és akkor nem lehetne gond az sem, ha mozog a szivargyújtóban a dugó.
Valamelyik nap csináltam egy háromkamerás összehasonlító tesztet, állandóan azt vettem észre, hogy már megint nem világít a töltő... Bár nekem Opelem van, azoknak meg állítólag nem annyira mély az aljzatuk - lehet, hogy csak nekem van ezzel gondom.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
szumoo@gmail #2372 üzenetére
Ha vízálló akkor nincs töltés felvétel közben, mert többnyire tokkal vagy kupakkal vízállóak a kamerák
[EZ] vízálló ha a vízálló kupakot föltekered a végére, de akkor ezt sem tudod tölteni. Ez viszont az olcsók közt jó, 1 óra 30 perc FullHD felvétel egy töltéssel. Plusz két kamerát folyamatosan töltve elbír a moci elektromos rendszere? Hátra minek? Igaz, mindenki mögötted van -
passatgt
aktív tag
válasz
Gépötty #2377 üzenetére
Kia Rio
2 állása van a lámpának, vagy világít, vagy nem. Nem ajtónyitásra kapcsol be. És két lámpa van egymás mellett, az egyik bekapcsolav maradna(csak nem világít), a másik meg ugyanúgy működni mint eddig. De értem, kell a táp hozzá, világos, marad az oldalt elvezetett kábeles megoldásMivel új autó, nem akarok nagyon belepiszkálni sehova, ez a lámpás megoldás egyszerűnek tűnt volna, mert lényegében csak égőt cserélek, de jó lesz a szivargyújtós megoldás, úgyis 2 van alapból, másikat tudom akármire használni.
[ Szerkesztve ]
-
Gépötty
senior tag
válasz
passatgt #2376 üzenetére
A kamerának nem 12V kell, ezt ne felejtsd el, a szivargyújtós dugóban van az elektronikája. Rá ne kösd a lámpára enélkül, mert kijön belőle a füst, és nem működik majd tovább!
A másik amit nem értek, hogy akkor innentől ajtónyitásra fog működni a kamera? Vagy mi az elképzelés? Felkapcsolod a belsőtér-világítást, ha rögzíteni akarod az eseményeket?
Zavaros ez így...
De. Ha késleltetett a belsőtér-világításod, van rá sansz, hogy a gyújtáspozitív is ott legyen. Ide be lehet kötni a szivargyújtó dugóból kiszedett tápegységet, Nekem még a térképolvasóba is sikerült beapplikálni úgy, hogy fölötte még a világítás is elfért, tehát abszolút működőképes maradt a lámpa is. Bónusz még mellé tettem egy kapcsolót is, amivel leállított motor mellett is tudom működtetni a kamerákat.
Moleman megoldása megintcsak jó módszer, nálam a kapcsolós történet miatt nem volt járható.
Milyen autóba lenne?[ Szerkesztve ]
-
passatgt
aktív tag
válasz
Moleman #2375 üzenetére
Köszi. A kábelt elvezetni el tudnám oldalt könnyen, a szigeteló guminak a lapos része kb 2-3 centit belóg, az alá simán bemegy észrevétlenül a kábel, kesztyűtartó alatt tovább és be a szvargyújtóba. De ha ez a lámpás megoldás működik, szebb megoldás lenne szerintem, mert így kb 20 centi kábel kell csak
-
Moleman
addikt
válasz
passatgt #2374 üzenetére
Lehetséges, ha neked megfelel, hogy a térképolvasó lámpa kapcsolójával tudod ki-be kapcsolni. A biztosítékok/vezetékek valószínű meg tudnak birkózni az áramfelvételével.
Én a biztosítéktáblán kerestem egy olyan biztosítékot, ami ACC állásban kap áramot (mint a rádió), és onnan vezettem át egy lengődugót a kesztyűtartóba, majd az A-oszlop burkolata alatt vezettem fel a tápkábelt a kamerához.
-
passatgt
aktív tag
Ezt néztem ki magamnak, szép, kicsi, nem feltűnő stb. Egy olyan kérdésem van, hogy lehetséges ezt egyből bekötni mondjuk a térképolvasó lámpába? Elvileg az is 12v mint a szivargyújtó. Ilyesmire gondolok:
Vagy ez nem ilyen egyszerű?
[ Szerkesztve ]
-
Gépötty
senior tag
válasz
szumoo@gmail #2372 üzenetére
Szerencséd van, épp a minap került szóba, és osztotta meg velünk ezt a linket lazac_ kolléga. Nem olcsó, de mint lehetőség, adott.
Az ellentétes igényekkel kicsit mellélőttem, a sisakkamera vs. 1-2 óra felvételt értelmeztem rosszul, bocsánat!
Nekem is logikusnak tűnne egy központi rögzítő, és a megfelelő számú kamera, de azon kívül, hogy drágább (ami valahol érthető is lenne, hisz elvileg profibb rendszerről beszélünk), a minőség sem meggyőző. Amíg ilyen cuppantható tartós dvr-ekben már terjed az Ambarella A7, és mindennapos a Novatek 96650, addig a különálló kamerákban még a képérzékelő sincs a helyzet magaslatán, hogy szükség legyen ilyen szintű feldolgozásra.
-
szumoo@gmail
tag
válasz
Gépötty #2369 üzenetére
Nem, nem érzem az ellentétet.
Amit eredetileg kerestem: egy kütyü ami tudja két kamera képét egyszerre menteni, lóg belőle két 720p-s vízálló kamera, 1,5 méteres kábelen, és 12 Voltról lehet táplálni.
Józan ésszel azt gondoltam hogy ha nem kell duplázni a felvevő részt, és nem kell saját akku, akkor olcsóbb lesz a végeredmény, de elfogadom ha nem létezik ilyen, meg azt is, ha túl drága.
Viszont nincsenek egymással ellentétes igényeim. (ha pl. md80 méretű fullHD kamerát keresnék egy hetes üzemidővel. és 200G beépített memóriával akkor jogos lenne az észrevétel)
A következő hozzászólásban a felajánlott megoldásokra reagáltam, hogy melyikkel mi a bajom. (Miért rövid a kábel, miért nem veszek sisakkamerát, miért fontos a vízállóság, ... etc.)
De tényleg köszi az infót meg a tippeket, ezzel is előrébb vagyok.
Mobius pl. jó lenne de nem vízálló, az általad linkelt kameráknak meg a kialakításával van bajom, az a jó ha a hasáb legkisebb oldalán van a lencse, úgy tudom szépen felszerelni.
Szóval elkezdek egy ilyet keresni, ha töltés közben tud felvenni akkor meg van oldva a probléma, viszek neki áramot az akkuról, ha az megszakad, akkor is megy tovább a saját akkujáról. -
Gépötty
senior tag
Persze, nincs megoldhatatlan feladat, csak nem mindenki tud otthon esztergálni/nincs mindenkinek ismerőse, aki meg tudja csinálni. Meg ha van, akkor is költség lesz. Nyilván, ha megéri, azaz a hozadéka nagyobb, mint az erőfeszítés, akkor mehet a dolog.
-
Gépötty
senior tag
válasz
szumoo@gmail #2368 üzenetére
"Ha az írási gyorsítótár ki vannak kapcsolva akkor nem vész el sok a felvételből akkor sem ha hirtelen szűnik meg az áramellátás, amit már felírt az SD az megmarad, csak a RAM tartalma vész el."
És azt hogyan csinálod? Írsz hozzá firmware-t?
Megoldható, ha Raspberry Pi-t használsz, de megint az a kérdésem, megéri-e?Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Gépötty
senior tag
válasz
szumoo@gmail #2368 üzenetére
Akkor tulajdonképpen most egy olyan városi kisautót keresel, amivel üzemszerűen tudsz fuvarozni egy franciaágyat, meg a hozzá tartozó szekrénysort, de közben könnyedén befér a parkolóhelyekre
Ugye érzed az ellentétet?
Innentől én megbuktam, nem tudok a preferenciáidnak megfelelő csomagot összeszedni.
Viszont leírom, én hogyan szoktam a nekem megfelelő termékeket keresni:
1. meghatározom az igényeimet, és ezeket rangsorolom;
2. megkeresem azokat a termékeket (szolgáltatásokat, stb.) amik a teljesség igénye nélkül megfelelnek egy vagy több feltételnek;
3. ha nincs olyan, amelyik minden kívánalmam lefedi, körülnézek, a közeli jövőben várható-e, hogy megjelenik olyan fejlesztés, ami teljesíti az igényeimet;
4. Kompromisszumot kötök.
+1. Van az az eset, amikor nem tudok kompromisszumot kötni, és maradok a már meglévő megoldásnál. Nagyon jó példa, hogy még mindig egy Nokia 6230i és egy E61i telefont használok, pedig ezeket már rég átléptük.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
szumoo@gmail
tag
Köszi az infót.
Mobius-t néztem már korábban, de nem vízálló.
Sisakkamera nem bírja egész nap a felvételt, max 1-2 órát.
Ráadásul ha oldalt van, nagy tempónál elcsavarja a szél a sisakot, az enyémen meg nem lehet felülre tenni.
Plexi mögé sem tehetem, mert sötétített, talán a lámpaburába betehetném, de csak a kamerát, mégsem szedhetem szét a fél motort, ha az SD kártyát ki akarom venni.
Sajnos 38 cm kevés, nincs két olyan pont a motoron egymástól 38 cm-re, ahol jó helyen lenne a kamera és a felvevő egység.
Ha az írási gyorsítótár ki vannak kapcsolva akkor nem vész el sok a felvételből akkor sem ha hirtelen szűnik meg az áramellátás, amit már felírt az SD az megmarad, csak a RAM tartalma vész el. -
bul07
nagyúr
válasz
Gépötty #2366 üzenetére
Nem lesz az olyan sérülékeny ha esztergáltat az ember egy hengert aminek a közepén van egy átmenő furat meg egy nem átmenő tehát hogy legyen egy kis pereme így a henger belsejébe be lehet tolni egy kis kör üveg lapot amit szilikonnak szépen be lehet ragasztani majd ebbe beletolni a objektívet majd lezárni a végét
Végét is egy ilyen módszerrel le lehet zárni csak a vezetéknek kell egy rés
Csináltam egy szemléltetőt, tudom hogy nem a legjobb de hirtelen ez ment, kézzel hamarabb meg tudnám rajzolni , régen jó voltam műszaki rajzból (hú miket rajzoltunk,egy ilyen simán ment)
Barna a külső perem
Fekete a plexi lap amibe van vágva hely a vezetéknek amit szilikonnal lehet tömíteni a vízállósághoz
Arany színű meg a belső perem amire ráfekszik a plexi lap és ennek a belsejébe van belecsúsztatva az objektívNem figyeltem de itt van ez igaz csak 20cm-es
Amúgy az elsőnek linkelt nem jó hozzá mert a Mobius-nak 26PIN kell[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Gépötty
senior tag
Nem rossz - a Mobiust azért hagytam ki, mert a vízhatlan házzal együtt már drágább, mint akármelyik 'Action Cam'.
A kivezetett objektív ugyan sérülékennyé teszi, de ha van erre hely, és a hosszabb vezeték zavarszűrését is meg lehet oldani, akkor tényleg van létjogosultsága. Annyi kompromisszum van vele, hogy két kamera kell, nem központi egység van. Na bumm...Nem tudom, azt figyelted-e, hogy ez a madzag #808-hoz van, azaz a kulcstartós spycam-hoz. Ez jó Mobiushoz is? Hajnal háromkor nem esik jól utánanézni, inkább alszom, mert mindjárt csörög a vekker
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz
Gépötty #2364 üzenetére
És mi lenne ha Mobius-t venne (teszt hogy mit tud)
Ugye ehhez lehet venni ilyen vezetéket a objektívéhez , nem is drága és 38cm elég hosszú is , itt a videó a beépítéshez
Már csak a objektív vízállóságát kel megoldani, de az meg motor függő hogy milyen kialakítás kell, a táp ellátással sincs gond rá kell kötni a motor gyújtására, és mikkor gyújtást ráad indul a kamera akár mindkettő
Pl az én robogómnál simán be lehetne rakni a lámpa burába az objektívet
(#2363) szumoo@gmail
Amúgy általában a sisakra szokták rögzíteni a kamerát[ Szerkesztve ]
-
Gépötty
senior tag
válasz
szumoo@gmail #2363 üzenetére
Nem vagy egyedül a vágyaddal. Igaz, én nem motorra, hanem autóba szeretném ugyanezt a két kamera - egy rögzítő elrendezést. Lelövöm a poént: még nem találtam életképes megoldást. Helyesebben olyat nem, ami nekem megfelelne.
720p felbontású kamerákból Dunát lehet rekeszteni, ez nem lehet akadály, és olyan egységből is van választék, ami rögzítené a felvételeket. Itt egy másik hasonló.
Ami szerintem a szűk keresztmetszet lehet:
- Találj a célnak megfelelő kamerát. Legyen vízálló, legyen focus free, viselje jól a fényviszonyok hirtelen változását (most más nem jut eszembe, pedig az előbb volt még valami - ha beugrik, kiegészítem), nem véletlen, hogy nem linkeltem, nem tudok ilyet. Az általad említett endoszkópok közelpontja 5-6cm, minden jól fog látszani, ami ebben a távolságban vanNem hiszem, hogy szeretnél ilyen felvételt, ezt csinálja az én endoszkópom;
- Valami járulékos tápellátás kell, legalább arra az időre, amíg le tud állni a rendszer. A táphibáknak felvételvesztés lehet a vége, és arra nagy esély van, hogy egy balesetben megszűnik a központ tápja, ami miatt vészleállítás szükséges. Kiegészítő tápnak egy nagy kondi is jó (sőt praktikusabb is), nem kell feltétlen akkuban gondolkozni, de a költségek közé kalkulálni kell.
- Kell valamilyen tár, amire rögzíteni lehet. A fenti SD-kártyás cucc max. 32GB-ot támogat. Az én fullHD kameráim erre a tárhelyre körülbelül négy órányi felvételt képesek rögzíteni. Ezt az óraszámot szorozd fel a gyengébb felbontás miatti kisebb helyigénnyel, oszd el az MPEG tömörítés miatti nagyobb fájlmérettel, majd oszd el kettővel. Ha a kapott összeg megfelel, akkor nyertél. Ha nem, akkor merevlemezes rögzítőre van szükséged. Ebbe tehetsz hagyományos winchestert, ami olcsó és instabil, vagy SSD-t, ami drága, de nem érzékeny rázkódásra.
- Az egész rendszer várható költsége mindenképpen túlmegy két vízálló kamera (maradjunk a már ismert SJ4000-es típusnál) beszerzési árán, és ezért a pénzért még nincs szó fullHD felbontásról. Hozadékként a kisebb kameraméreteket, és a két kamera képének a szinkronját tudom felhozni (én legalábbis el szoktam játszani, ha a két kamerám képet össze kell vágnom - hozzáteszem, egy bizonyítási eljárásban ez jó eséllyel mellékes, úgyis a teljes felvételre van szükség). Ide sorolnám még a lopásvédettséget, nekem főleg ezért tervem a kocsiba valami hasonló beszerzése.
Összességében azt mondom, hogy két SJ4000-szerű - mostanában sorban jelennek meg a hasonló kamerák, azaz indul lefelé az áruk - ha meg nincsenek olyan nagy igények, akkor a fentebb taglalt MD80-ból két példány nem egész ötezer Forintos bekerülési költsége verhetetlen lehet.[ Szerkesztve ]
-
szumoo@gmail
tag
Motorra keresek kamerát.
Az elképzelés az, hogy 1-1 kisméretű vezetékes kamera lesz elöl - hátul, és egy darab rögzítő valahol belül.
Kijelző, akku, és egyéb díszek nem kellenek, amíg áramot kap addig rögzítsen és kész.
12 voltos üzem jó lenne akkor nem kellene átalakító sem.
Elég ha a kamerák vízállóak, a felvevő zárt helyen lesz.
Valós 720p a minimum, de lehet jobb is.
Létezik ilyen készen, vagy magamnak kell összelegóznom?
Esetleg nem is megoldható a két kamera képét egy egységgel felvenni?
Ha mást nem találok veszek egy Raspberry Pi-t meg két USB-s endoszkóp kamerát. -
tahepa
senior tag
válasz
huncutka1029 #2361 üzenetére
A G1W számomra tökéletesen megfelel...főleg hogy ma Clin-nel megtakarítottam a lencséjét....új távlatok nyiltak a videók készítésében..
-
huncutka1029
addikt
-
tahepa
senior tag
válasz
Gépötty #2358 üzenetére
Szintén zenész...
10 évig hajtottam egyet..élő vizsgabiztos nem találta meg rajta a motorszámot...állítólag a motor-váltó közti közbetét takarta...
A balatoni autópályán egy baleseti dugóban felforrt a hűtővize , levettem a kiegyenlító tartály kupakját..gejzír effektus...és csodálkozó sváb arcok néztek rám a szomszédos mernyóból.
Elmentem sima vízért , feltöltöttem és mentem tovább. Nyaraltunk majd egy hét múlva tűz vissza a civisvárosba.
Simán ment tovább a műszer.. és a kis Fiat Panda 903 köbcentis motor jól teljesített
Szóval i love you Trabi a'la Fiat Kraft[ Szerkesztve ]
-
Outlander
addikt
válasz
huncutka1029 #2356 üzenetére
"-ha gáz van, teli torokból üvötsd a rendszámát, és a sofőr személyleírását.
"Work until You no longer have to Introduce Yourself.
-
Calogero
addikt
válasz
huncutka1029 #2356 üzenetére
Ha már szóba került a Trabant..... [link]
egy ilyen szappantartót kipróbálnékSajnos az én kamerám sem képes a rendszámok megjelenítésére, de ajándék lónak ne nézd a fogát...
Amikor eljöttem a régi melóhelyemről a kollégáktól kaptam (Black Cammel (gps))[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
válasz
Outlander #2355 üzenetére
Azért egy két tipusra megy a topic, mert ezek "megbízható " eladóktól, többek által kipróbált termékek.
Én is csak azt ajánlom, amit én magam is kipróbáltam, és teszteltem.
Ha elolvasod az 1HSZ-t megérted, miért erre mozog a topic.egyéb iránt van még rgy lehetőség, kisebb felbontású kamera esetén, vagy rossz fényviszonyoknál, hogy utólag azonosíthasd a vétkes autót:
-ha gáz van, teli torokból üvötsd a rendszámát, és a sofőr személyleírását.Mindeek ellenére, én is azt mondom a trabant is autó elvisz oda ahová kell, de ha kicsit hozzá teszel, már 4 ajtós kényelmes autód lehet.
Ha érted a hasonlatot.
Nekem is volt egy GPS-es két kamerás olcsó kamerám, de hamar rájöttem, hogy az a felbontás amit tud nem elég. Ezért vettem egy concorde roadcam HD40-et, ami tökéletes megfelelője a Mini801-nek.[ Szerkesztve ]
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Outlander
addikt
válasz
Gépötty #2354 üzenetére
Nem akarok vitát, mert nem érdekel...
de ennyi erővel a G1W-G1WH is kevés, mert ha rendszámot is ki kell sakkozni h épp melyik kockán lehet elolvasni, akkor vezető fejét végképp nem tudod kivenni, mert ugye bárki vezethette az adott autót.Amit belinkeltél videó, ott is az adott szituációkban lehetett látni/ kilehetett venni, h ha mondjuk nem jó a féklámpája és ráfutsz akkor ki a hibás,, az összes közlekedési lámpát, zebra felfestést, napszakot.. stb stb.
Értem én h caaar, nem véletlenül annyi amennyi
, csak hát na...
Aki nem akarja videón megnézni h az elcsapott bogár az fiú volt-e vagy lány... annak ez is jó.
Akinek nyilván nem elég, az nem fogja megvenni... azért is tettem offba..De egyébként úgy látom h itt nagyon 1-2 típus irányba megy a topic, hol ott ebayen rengeteg van, olcsóbban és drágábban is, tudom, saját pénzen az kísérletezgessen akinek két anyja van..
Work until You no longer have to Introduce Yourself.
-
Gépötty
senior tag
válasz
Outlander #2352 üzenetére
Nem vagyunk egyformák, és ez persze így van jól. Nekem is ilyen volt az első kamerám, ugyanekkor ez volt az oka, hogy nem volt utána sokáig.
A mostani kamerák sem igazán alkalmasak utifilmek készítésére, viszont legalább egy kis esély van rá, hogy látszani fog a rendszám, ha olyan helyzetbe kerülsz.
Épp tegnap mentem egy kis hegyi szakaszon, ahol egy jobbos kanyarban a szembejövő kicsit jobban belsőívre húzta a kocsiját, mint kellett volna. Ha lepattintja a tükröm, vagy én ijedek meg jobban kettőnk közül, és belehúzom a vízelvezetőbe, ő pedig nem áll meg, most tudnám a rendszámát. Éppen három kamera volt felszerelve (G1W-G1WH tesztképek később), de az erdős szakaszon folyton változó fényviszonyok miatt így is nagyon kockázgatni kellett, hogy ki lehessen betűzni. MD80-nal ez végképp esélytelen lenne, márpedig engem az idegesítene legjobban, ha pont arra nem tudom használni, amire vettem az eszközt.
Egyébként meg valóban, árban verhetetlen ez tény, és ilyen szinten meg is értem a választásod.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Outlander
addikt
válasz
arnyekxxx #2349 üzenetére
Én nagyon sokáig elvoltam egy MD80-as kis low budget szutyokkal, mivel nem kaptam ár/értékben jobb tippet, így megint ilyet vettem...
Arra jó h van valami.... 2k-ért már lehet kapni, hangfelvételt ne erőltesd annyira, az már nagyon gáz, de maga a kép kivehető rajta minden, nekem nem arra kellett h fullhádéban vagánykodjak h erre jártam, ha nem ha lenne valami kétséges balaeset, akkor legyen valami. Erre bőven jó. aksi 50-60 percet bír, ennyit fel is tud venni...
Természetesen ez a kijelző nélküli, egyszerű de nagyszerű very very low budget "action camera"
[ Szerkesztve ]
Work until You no longer have to Introduce Yourself.
-
bul07
nagyúr
Na lett volna egy jó felvételem ha a hátsó ablakban lett volna kamera
Berettyószentmárton haladtam át mögöttem egy Opel majd le tolt, ekkor csikorgó fékezés , a mögöttem jövő Opel elé kifutott egy ló , ép nem vette motorháztetőre , utána ló futott a fő utcán utánunk én meg villogtam meg integettem a szembe jövőknek hogy figyeljenek mert a ló egyik oldalról a másikra vágtázott
Ebben a kereszteződésben jobbról jött a ló
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Synology NAS
- E-roller topik
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Bundle topik
- Revolut
- Iqos cigaretta
- AliExpress tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- Dell Optiplex 3080 Micro i5-10500T, 32GB RAM, 256GB + 512GB SSD, Intel WiFi
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD IPS Érintőkijelző, i5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W10/11, 27% áfás
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD IPS Érintőkijelző, i5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás sz
- - Ninento Switch OLED Full Full Extra Csomag - Hibátlan, újszerű állapotban 1,5 év garanciával
- Steam Deck LCD 256 GB