Ausztrália lecsap a kriptós adócsalókra

1,2 millió fiók tranzakciós adatait kéri az ausztrál hatóság, szeretnék rendbe tenni az adóügyeket.

Az ausztrál adóhivatal (ATO) 1,2 millió fiók tranzakciós és személyes adatait kérte be a kriptotőzsdéktől, mert szeretne lecsapni azokra a felhasználókra, akik nem fizették be az adójukat.

Az ATO az adatok révén képes lesz azonosítani azokat, akik nem vallották be a kereskedést, és azokat, akik miután eladták valutáért a kriptoeszközöket, termékeket és szolgáltatásokat vásároltak.

Az adóhivatal szerint a kriptoipar összetett természete miatt sokan nem tudnak az adókötelezettségeikről. Szerintük mivel hamis információt megadva is lehet vásárolni, a szektor az adókerülőknek is vonzó.

Az országban a kriptopénzeket nem külföldi valutának tekintik, hanem olyan eszköznek, amely nyereségei és kereskedése után adózni kell. Az ágazat mindenesetre ott is népszerű, 2022-ben már több mint 800 ezer ausztrál adófizető végzett kriptós tranzakciót.

A hatóság most az adót nem fizetők születési dátumára, telefonszámára, közösségi fiókjaira és tranzakciós adataira (bankfiók, tárcacím, kriptotípus) is kíváncsi.

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig az a nézet tartotta magát, hogy az igazi játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szükségük. Ez mára megváltozott, és a gamer laptopok sem maradnak le az asztali nagytestvér mögött.

Azóta történt

Előzmények