-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaaT
nagyúr
Én meg tegnap a G1W-mbe beraktam egy régi 8gigás kártyát, a kijelzőn megjelent a kép amit a kamera lát (feliratok viszont nincsenek a kijelzőn) de semmire sem reagált, csak a power gombra. Na mondom fasza, próbáltam még idebent tölteni hátha segít de semmi. Kiveszem a kártyát, berakok egy 16gigásat és egyből minden megjavult. Lefuttattam a 8gigáson egy h2testw-t, természetesen hibás.
BUÉK mindenkinek!
-
Gépötty
senior tag
Boldog újat mindenkinek!
Nem tudom, a tiéd hogy viselkedik, de az enyém be sem kapcsol ha lehűl, lehet benne valamiféle védelem. Ha felvételen van, és közben hűl le, akkor semmi gond, minden további nélkül rögzít (állandó tápom van, amit emiatt bekapcsolva is tartok mivel rendszeresen a kocsiban felejtem a kamerát, aztán nehogy emiatt ne vegyen fel valami fontosat. Jeges szélvédő mögött is oké, de tegnap a táskámban megfagyott fél óra vásárlás közben, utána nem is indult el). Lehet, hogy hasonlóval van összefüggésben, és csak annyi a titok, hogy melegen kell tartani.
[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
A FAT a fájlrendszer neve.
-
TBOY2
csendes tag
válasz
Scorpio06 #6012 üzenetére
Az mit jelent, hogy FAT-ra van formázva?
Amikor megvettem a kártyát, a számítógépen formáztam. Most újraformáztam a kamerában.
Behoztam a kamerát a lakásba és adapterről megtápláltam. Televettem a kártyát és most teszi a dolgát rendesen. Időarányosan törli a régi fájlokat.
Visszaraktam a kocsiba és pár nap múlva újra megnézem, hogy veszi-e rendesen a dolgokat. -
TBOY2
csendes tag
válasz
Gépötty #6007 üzenetére
Bocs, ha értetlenül írtam.
Tehát a kamerát már használtam, nem volt üres a kártya, elvileg már tele is volt és a régieket törölnie kellett. Mentem a kocsival folyamatosan kb 3 órát leállítottam. Másnap megint folyamatos 3 órát mentem haza.
Otthon kivettem a kártyát, felraktam a számítógépre. A kártya ugye tele van, a régi fájlok meg is vannak rendesen, de a kétszer 3 órányiból semmi sincs.
Menet közben többször is rápillantottam a kamerára és láttam, hogy villog, tehát veszi az anyagot.
Folyamatos felvételre van állítva, 5 percesre(sajnos ez a max) -
AndrewBlase
senior tag
Előszeretettel hamisítják ezt (is). Én is vettem anno Ebay-n "100% Original K6000" autós kamerát, de egy nagy hulladék az egész. Se felbontásban nem tudja a leírtakat, ráadásul minden bekapcs után be kellett állítani mindent.
Szóval lehet, (én legalábbis biztosan) kifogtál egy fake dashcamot. -
Kornel
veterán
ha megtennéd, hogy kipróbálod, hogy működik-e töltés közben, azt megköszönném.
az, hogy kézzel kell elindítani, nem nagyon érdekel.
a loop record persze fontos.
képminőségben szerintem elég jó.
illetve ha mondjuk a lökösre szerelem, mondjuk egy pályán, arra is jó szerintem.
szóval mindenképp univerzális cuccom lenne. -
Kornel
veterán
Szoval szo mi szo, a xiaomi yi ajanlott is lehet?
Tetszik, hogy masra is tudnam hasznalni.
Csak egy minosegi tarto kene hozza, ami megtartja reneesen a helyen. -
Degeczi
nagyúr
Igen, a 4k videófölbontáshoz 8Mpixel kell (hiszen az kerekítve 4000x2000 pixel) - de a lényeg, h ebben a cuccban használt chip 4 Mp-es (2688x1520 fölbontást tud), tehát mindenképpen hazugság a 4k és a 16 Mp is.
Ami persze számomra sem lényeges (nekem bőven elég, ha 1080-at vagy akár csak 720-at tud jó minőségben), de ebben a review-ban kissé lehúzzák a képminőségét amikor nem ideálisak a fényviszonyok, így most hirtelen az SJ7000 szimpatikusabbnak tűnik (pláne, h EU-s raktárból is elérhető)
-
Degeczi
nagyúr
Most utánaolvasva, erről a fórumról kiderül, h a 16 Mp-esnek hirdetett fölbontás, és a nagy "4k" fölirat kamu, nem valós, azt csak interpolálva tudja (maga az OV4689 chip csak 4 Mp-es, 2k fölbontásra képes), ill. autóban nyűg lenne, h nincs autostart rajta - de az egyéb fölhasználásra ettől még vonzó cucc.
-
Habell
tag
Nálam első használat során vette a hangot is, ment a rádió. Hát semmit nem vett fel, csak recsegést sistergést sípolást minden egyebet. A beszéd hangot viszont lehetett érteni. Azóta a hangot nem veszi... felesleges ilyen minőségben nem kell.
A másik hogy amikor be van kapcsolva a kamera, ad ki ilyen sistergős hangot... ez normális? -
Habell
tag
válasz
Degeczi #6025 üzenetére
A hamis példányt azt a dobozról vagy magáról a készülékről meg lehet mondani vagy csak a videó minőség alapján derül ki?
Én is töltök fel a youtubra aztán kiderül hogy véleményetek szerint akkor milyen. Már töltöm csak sok idő még de még este fent lesz ha minden igaz.
A beszerzését nem ismerem, neten lett rendelve magyar oldalról.
Amit linkeltél hogy gyenge arra azt mondanám hogy annyira nem vészes. -
TaaT
nagyúr
Autóstartó nincs hozzá, de a K6000-nek a tartója (csavaros) passzol hozzá.
Valamikor januárba fog megjönni szerintem.A yi-hez képest kisebb a dinamikatartománya és a látószöge, legalábbis ez derült ki a youtube-os videók nézegetése után.
Degeczi: Ezért is népszerűek ezek a kamerák.
-
Degeczi
nagyúr
Hát a youtube-on található videók sem vmi jók, pl. ez is nagyon gyenge, a napsütés ellenére is. De a kommentekben írják azt is, sok a hamis példány, ami még rosszabb - talán olyat kaptál.
-
Habell
tag
Én a youtubra nem töltöttem fel videót. Csak amit a youtubon találok ezzel a kamerával készült videókat ilyen amerika utcáin rögzített videók azok sokkal jobbnak tűnnek...
Amiket én vissza néztem saját magam csináltam azok borzalmas minőségűek. Pár napja van meg és eddig kétszer használtam. Ha kíváncsi vagy a minőségre akkor teszek fel valahova hogy elérhető legyen és meg tudd nézni. Ha neked van ilyen videód én is megnézném aztán akkor lehet kiderül, hogy ez ennyit tud... -
Kornel
veterán
Sziasztok!
Autos kamera beszerzesen gondolkozok, tobbszor is felmerult mar bennem, de most lehet raszanom magam.
Legfontosabb az ar/ertek arany lenne, tehat ertekelheto kepminosege legyen, de ne legyen egy vagyon.
Hallottam, hogy par ember xiaomi yi sportkamerat hasznal erre a celra.
Neztem 1-2 teszt videot, szerintem eleg jo a kepmimosege, FHD 60 fps-t tud, 20k korul meg lehet kapni, nagyon efele hajlok.
Van hasonlo aron valami alternativaja a dedikalt autoskamerak kozott kepminosegben?
Ami nagyon tetszene, azok a belso tukorre szerelheto autos kamerak, de amiket lattam, mindnek pocsek volt a kepminosege.Koszi
-
Habell
tag
Üdv mindenkinek!
Érdeklődnék, hogy tud e valaki valami bővebb leírást vagy ismeri e a Vehicle Blackbox DVR full hd 1080p (k6000) kamerát? Próbálta esetleg valaki?
Nekem ilyenem van, de nem vagyok vele megelégedve minőségre, mármint videó felvételt rossz minőségben készít. ( A hangról nem is beszélve mert az borzalmas de az nem érdekel ) Valóban kicsit gagyi ez a cucc vagy rossz a kamera? A youtube teszt videók alapján szuper... de nem éppen azt a képet adja vissza mint amit a neten látni olvasni lehet róla... -
Scorpio06
aktív tag
Ha FAT-ra van formázva a memóriakártya akkor egyszerre csak 4 gigás fájlt tud felvenni, vagyis az kb 45perc felvétel 1080p-n. Ha többet mész egy huzamba mint 45 perc akkor célszerű beállítani hogy 10 perces részekbe mentse, így ezzel nem lesz probléma. Sajnos én is jártam már így. 45 percnél egyszerűen leáll a felvétel, lementi a fájlt és nem vesz tovább, csak ha külön elindítod újra.
-
Gépötty
senior tag
Előre bocsátom, nem teljesen tiszta, mi a problémád.
Mentél hat órát kocsival. A kamera legfeljebb 32GB-os kártyát fogad, ez képtartalomtól függően 3-3,5 óra felvétel legnagyobb felbontással. Tegyük fel, ekkora kártyát használsz.
Hat óra tehát nem fér el rajta, hacsak nem veszel vissza a képméretből, de ezt miért is tennéd.
Tippek:
Fájlkezelőben nyisd meg a kártyát (Total Commandert használok, ha van olyanod, könnyebb dolgod lesz). Töröld az üres mappákat, ha sok van, az be tud kavarni a kamerának.
Nyisd meg az összes felvételt (a gyökéren nyomj egy Ctrl+B-t), és állítsd időrendbe őket. Ha van levédett (mert például belementél egy gödörbe és az ütésérzékelő aktiválta magát), akkor azok lesznek az első helyeken. Az utána lévőknek annyi időközönként kell követniük egymást, amennyire a loop van állítva (nem számítva ide persze az esetleges kiállásokat, amikor nem működött a kamera). Ebből meg tudod állapítani, rendben működik-e, vagy olyan szoftverhibája van, mint amit az enyém csinált: tízperces hosszakat kiválasztva ötletszerűen abbahagyta a felvételt újraindításig.
Ha pontosítod a vélt hiba leírását, talán többet tudok segíteni. -
Minstrel
senior tag
Banggood-on van 28 dollárért G1W, remélem eredeti, mert már rendeltem is egyet.
[G1W Car DVR Recorder]
-
wood77
tag
Üdv!
A Gearbest-en nézegettem egy G1WH kamerát
A címben és a képeken az van írva hogy Novatek NT96650 chippes
Viszont lentebb már "GPCV2156 chipset, 5.0MP CMOS Aptina AR0330 image sensor"
Ez akkor most hogyan van?
Más a chipset? jobb? roszabb?
Érdemes megvenni 41 dollárért?
Köszi a segítséget
-
TBOY2
csendes tag
Üdv uraim!
Ismét a segítségetekre szorulok, az OVERMAX CamRoad-6.1 kamerámmal.
Eddig használtam, néha visszanéztem számítógépen a kártyát, ment minden rendesen.
Viszont most mentem kétszer 3 órányit a kocsival és gondoltam megnézem mennyi felvétel fért el a kártyán.
Hát sajna a kétszer 3 órányit már fel sem vette. Pedig üzemelt végig a kamera.
Alapból gondolnám, hogy nincs beállítva a régi file-ok törlése, de szerintem be van. Elég gyatra kevés a leírás róla. Csak annyi van róla, hogy folyamatos felvétel KI, 2, 3, 5 perc.Vagy megint én vagyok béna és nem itt kell ezt beállítani?
-
Tond
tag
Sziasztok!
A Viofo A118c-t csak kinai áruházból lehet rendelni a gearbest-röl?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen egeret válasszak?
- Záporoznak az iPhone 17 Pro és Air képek
- Projektor topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Autós topik
- További aktív témák...