-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
-
Gépötty
senior tag
válasz
Gépötty #16857 üzenetére
Nyilván kifutottam a szerkesztési időből, de győztem :D
70mai Pro 18k-ért, Banggoodról. -
alexw801
senior tag
válasz
Gépötty #6482 üzenetére
Köszi a linket a Xiaomi Yi autós kameráról. Tegnap ideért, így már van Yi action, Yi home és Yi car kamerám.
Ezután fogom próbálgatni.
A 4pda vélemények szerint a képminőségben a bitrate a ludas, azt kell figyelni, melyik beállításnál mennyi.
A software frissítés rizikós, volt akinél tégla lett. Várni kell, majd kihozzák a javítást.[ Szerkesztve ]
-
lazac_
tag
válasz
Gépötty #6482 üzenetére
A Techmoan-os videó elején lévő szöveg pont illik a megfigyelő-kamerás kérdéskörhöz is, azaz:
Az utóbbi években tesztelt kamerák egyike sem használható arra, hogy rögzítse, ha valaki megkarcolja a kocsit, hacsak nem:
-fixre kötöd a tápot, és
-nappal történik az esemény, (vagy nagyon jól megvilágított területen), és
-nem visel kapucnit az elkövető, és
-úgy dönt úgy az illető, hogy a motorháztetőt húzza meg, nem a kocsi oldalát, és
-elég magas autód van, így nem csak egy fejnélküli felsőtest lesz a felvételen, és
-észreveszed a sérülést, és visszanézed a felvételt, mielőtt a kamera felülírná azt, ami általában amúgy pár óránként megtörténik...Ezek közül a legnehezebbet megoldani szerintem a tápellátás: vegyen is a kamera, meg ne is szívja le az akkut (nyilván utóbbira jó az akkuőr, de ha beavatkozik, akkor ugye pont nem készül majd felvétel...),ha külön erre a célra rendszeresített áramforrás kerülne a kocsiba, azt töltögetni kéne külön, nyáron akár aktív hűtést is igényelne a kamera...
Nekem amúgy a héten lopták le a 4 dísztárcsámat (LIDL-ös, 1,5 éves, karcos, repedt volt), kivilágított lakóparki parkolóból...
-
bul07
nagyúr
válasz
Gépötty #6432 üzenetére
Öcsém meg a vadakat vonzza, nyúl az szinte minden hetes, őz ha rossz éve van akkor 2db
Munka busszal elkapott egyet szerencsére kaszkós volt 570e Ft-os kárSaját autójára meg kötelező+vadkáros biztosítása van, évi 5000Ft de ha baj van 500e Ft-ig fizet (évente egyszer)
Amúgy jól ki kell számolni mert simán lehet hogy eladásnál nem ér annyival kevesebbet mint amit ráköltenél, és ki tudja hogy fényezés után egy héttel nem e húzzák meg egy parkolóban név nélkül
Eladás előtt kell kell egy kicsit rendbe rakni de ésszel
Mondjuk
900e Ft kocsi piaci ára , 150e Ft lenne utánjárással mindennel együtt amit rá kellene költeni, de nem éri meg megtenni mert 770e Ft-ért simán elviszik hibákkal együtt
És minél kisebb értékű az autó annál kevésbé éri meg ilyenekre költeniHa én városon élnék egy 2-300e Ft-os keveset fogyasztó autóval szaladgálnék, lökhárító belülről megerősít és annyi(vonóhorog előny a hátsó védelem miatt)
[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz
Gépötty #6432 üzenetére
Ne aggódj, nem vagy egyedül, ezek szerint most van ennek az idénye.
Nekem lökhárító hegesztés-fényezés, 2 új lámpa (sajnos nem olyen szép homogén a képük, mint a réginek, hiába vettem ugyanazt), zárhíd alsó keresztmerevítő csere, plusz 3 marék műanyag patent és távtartó. A matek kb a tiéd duplája lett.Többet inkább nem megyek nem játszós autóval játszani.
-
vadkörte
addikt
válasz
Gépötty #6413 üzenetére
Érdekes helyen laktok Ti is.
Hogy sikerült kigyomlálni a kerítést, mert a felvételről számomra nem derült kiés mekkora lett a kár?
(#6417) rover45:
A plusz hűtőfelület beépítésével nagyon nem árthatsz szerintem. A kikapcsolásokat okozhatja az elégtelen hűtés is.
Garancia? Ugyanmár...[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
válasz
Gépötty #6413 üzenetére
ez igen! pöpec egy út, tuti nem stadion mellett laktok! :-)
Párod elég nyugisan fogadta, az enyém olyan drámát rendezett volna mint a huzat...... :-)
És tényleg a tiédnek is a bal oldala +homályabb...."A nagyobb bajom a kamerával, hogy ha bekapcsol, bezavarja a rádiót. pedig ferrit gyűrű is van a töltőkábelen.....
-
vadkörte
addikt
-
TBOY2
csendes tag
válasz
Gépötty #6007 üzenetére
Bocs, ha értetlenül írtam.
Tehát a kamerát már használtam, nem volt üres a kártya, elvileg már tele is volt és a régieket törölnie kellett. Mentem a kocsival folyamatosan kb 3 órát leállítottam. Másnap megint folyamatos 3 órát mentem haza.
Otthon kivettem a kártyát, felraktam a számítógépre. A kártya ugye tele van, a régi fájlok meg is vannak rendesen, de a kétszer 3 órányiból semmi sincs.
Menet közben többször is rápillantottam a kamerára és láttam, hogy villog, tehát veszi az anyagot.
Folyamatos felvételre van állítva, 5 percesre(sajnos ez a max) -
havri1
félisten
válasz
Gépötty #5693 üzenetére
Ez egy kiherélt G1W-H (power gomb forrasztva), sokat nem oszt nem szoroz, ez a vége valószíná..
G1W meg tökéletes, csak az aksi halt meg. Van 2-3 bontott G1W, keresek egy működő akksit, legalább az működjön a kocsiba.Fater G1W-C -je napokban érkezett Banggoodról. Persze aksis, sima G1W.
De nem jó..Ott kezdődik, szvsz totál halott az aksija. 1 óra töltés után, ha kihúzom a töltőt, egyből lelövi a kamerát, és ki-be kapcsolgat...Zsír új basszus, olyan pipa vagyok, mint állat.
Minden bekapcsolásnál átáll valami arab nyelvre, elfelejt mindent. SZétpattintottam, akisi, nem kondis.
BG support azt kéri:Dear Customer,
I got it. So please send this one back and we will send you the right one.
Do you like this solution?Best Regards,
Austin
Nem fogom visszaküldeni, elegem van már ezekből a kínai kamerákból.
-
havri1
félisten
válasz
Gépötty #5687 üzenetére
Azt hogy érted, h akkuhiba miatt töltőelektronika hibás?
Tönkremegy az elektronika, ha nincs benne akkumulátor?
Tegnap szedtem ki mind2 kamerából az akksit..de még csal röpke tesztek voltak.
Kérdés: egy totál halott aksi ha benne van, védi e a töltőáramkört, vagy sem.[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz
Gépötty #5684 üzenetére
Ó, már ezek is annyira halottak, hogy csak villog a kijelző gyújtás levételekor
Az a baj, ezt nem tudom megszüntetni, csak ha lemerül magától akkor áll le.
Így most aksi nélkül teljesen jó, aztán majd a gyakorlatban kiderül
Rájöttem, 3perces kapcsoló nem létezik, nincs akkora kondenzátor.. -
havri1
félisten
válasz
Gépötty #5589 üzenetére
Köszi!
Banggoodon pár dodóval olcsóbb EU raktárból, pár napos szállítással, csak kicsit utánaolvasva ezek is a bajosabb verziók, nem a javított Z23L.
Az előzőek (jellemzően az olcsóbb) fókusz s mikrofon problémás..mint a G1WMás:
Fater is kijelentette, neki is kell fixre a kocsiba egy kamera. G1W-C -t vennék már csak, a kondenzátor miatt. Van más alternatíva már, vag ymég indig a G1W a best buy?
Ragaszkodnék a kondihoz, mert az aksival fél év, és kuka..tapasztalat sajnos. -
Laca1212
őstag
válasz
Gépötty #5526 üzenetére
DIY-ben nem vagyok otthon...legalábbis mikroelektronika témakörben. Ha megjön kiderül el tudja e látni egyszerre i6-ot és a 0806-ot.
Amúgy a teljesítményét lehet mérni mondjuk usb detectorral? Vagy az csak a rá csatolt eszköz áramfelvételét méri? Bocs ha hülyeséget kérdezek..
[ Szerkesztve ]
-
bajvan2
tag
válasz
Gépötty #5470 üzenetére
A gopro vs sjcam vonalon mire gondolsz?
Nem foglalkoztam ezekkel, mert azt hittem egy szint a minivel.
De most megnézve már majdnem rendeltem egy sj valahányast. Youtube alapján nem tűnik rosszabbnak a kép, sőt osztott párhuzamos videón nekem jobban tetszik. Van hozzá egy halom tartozék. Harmad, negyed ár.
Ahogy hirtelen beleolvasgattam a célzott topikba épp ilyenekbe futottam, hogy rossz sj-ket kapnak, tönkremegy, nem cserélik. Ezt a részét hagyjuk, hacsak tényleg nem minden másfeledik sj selejt.
Módosítok az elgondoláson.
-Tudja az 1296P-t, vagy tudja ezt a mini sj, gopro képminőséget. (Nem tudom biztos csalóka, de azoknál youtubon már az 1080p is tök jól néz ki.
-Ne legyen homályos a széle, ne remegjen a felfogatás és átrakocsgatható legyen sűrűn ide-oda.
(Az oldalt filmezést akkor hagyjuk.)
Így mit mondasz? -
bajvan2
tag
válasz
Gépötty #5462 üzenetére
Mi lenne az ennél magasabb kategória? Azt hittem ez a csúcs jelenleg.
(Volt egy ilyen ezek szerint talán téves elképzelésem, hogy mivel bizonyos körök érdekeit igencsak sérti, ha te mondjuk úgy tudod érvényesíteni magadnak a magad igazát, ezért nem is látni őket tömegivel mindenhol és emiatt nem is foglalkoznak nevesebb gyártók azzal, hogy komolyabb cuccot tegyenek össze.)[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
-
Gépötty
senior tag
válasz
Gépötty #5419 üzenetére
Kicsit félreérthető voltam a mozgásérzékelővel. A G-sensor maradhat bekapcsolva (ez az, ami ütést érzékelve törlés ellen zárolja a felvételt), a képalapú mozgásérzékelést kapcsold ki, ami a felvételkészítést engedi/tiltja annak függvényében, történik-e valami az érzékelt képen.
(#5420) SsPL711:
Ha a hardware kemény, a software puha, akkor a filmware-t valami hártyavékony dolognak képzelem el -
válasz
Gépötty #5364 üzenetére
igen, ez bennem is megfordult, de sajnos nem kamu
ebay-ről van, innen: [link]
nem egymillió eladott darabszáma van, de már 2000 darabot eladott, ha kamu lenne az ebay már levette volna. 2012 óta regisztrált olasz eladó, folyamatos feedback-el.
ja és igen, tuti 32Gb most megnéztem a linkelt programmal is.olvastam, hogy háklis a memória kártyára, de reméltem, hogy ha valami nevesebbet veszek, akkor nem lesz baj. hát tévedtem
most ilyet vettem: [link]
-
L4mie
veterán
válasz
Gépötty #5366 üzenetére
Igen, tőle rendeltem, vicces, hogy féláron van az itthoni árakhoz képest, szóval instant WIN nálam,
kb egyszerre fog megérkezni a G1WH valmár várom.
alival úgy jártunk, hogy rendeltünk telefontokot barátnőmnek / kb 2 hétbe telt mire talált neki tetszőt én már téptem a hajam
/
1.5 hónap után írtam rá a csókára, hogy hiába adott tracking no-t de nem tudom beolvasni sehol... ja és hol a fenében van már a tok....visszaírt, hogy ja hát bocsi elfogyott, de válasszak tőle másikat szóval kaptam egy fake tracking no-t közben el se küldte...na megírtam neki a magamét meg kértem a visszatérítést amit meg is kaptunk szrencsére volt ali shild vagy mi, de kapta a negatív értékelést. -
cigam
titán
válasz
Gépötty #5332 üzenetére
Az SJ4000 topikjában éppen most írták:
Sajnos SJ4000 tapasztalatom nincs, de az SJ1000 elődmodellnél ez a következőképpen működött:
- Car mode: ha USB-ről tápot kap, akkor azonnal elkezd rögzíteni, majd ha az USB-ről eltűnik a táp, leáll.Azért biztos ami biztos egy 4000-es /x6 tulajtól kellene megkérdezni a tutit.
Ha pedig elfogadjuk, hogy a 2 termék között csak a matrica a difi, akkor az SJ4000-es autós tartó is jó hozzá.
+van egy érdekes témaösszefoglalója topic-nak. -
zotyesz66
őstag
válasz
Gépötty #5292 üzenetére
Mivel a kondis pillanatok alatt lemerül, gondolom van benne egy vmilyen gombelem, hogy tudja tartani a rendszeridőt. A másik az akksival oldja meg. Én pont most szívok, mert nem egészen 3 hónap alatt gajra ment az akksim a G90C-ben. Igaz én nagyon masszívan használtam...
-
törölt tag
válasz
Gépötty #5265 üzenetére
UK-n belül nincs postaköltség, FREEpost van
Azaz ide 16 font marad. De ahogy elnézem, azt sem éri meg. Illetve ...
TaaT
Amit linkeltél video, az Novatec 96220 nem pedig Novatec 96650, ez egy felkonvertált FullHD, ami látszik is. Az mondjuk hagyján, hogy csak 720p, de életlen, a fókusz, megdöbbentő módon, valahol a kép széleinél élesedik ki, már amennyire ... és a kontraszt is hagy némi kívánnivalót maga után. Jah, hát ez az optika miatt lehet, ami az én kiválasztottamon is elég csapnivaló, vélhetőleg ...
Viszont lehet, hogy adnék egy esélyt a 96650-nek (már ha azt kapom, de azt írja a tace pao)... max visszaküldöm. UK-n belül mozog a cucc, ezért érdekel csak ... -
Arti1
aktív tag
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Gépötty #5240 üzenetére
Igen, kifejezetten arra gondoltam, hogy míg a kamera többi funkciója megmarad, addig "dashcam" módban lehetne takarékoskodni a hellyel. Action cam módban meg felvehetne mindent, amit tud az érzékelő, úgyis rángatod a fejed gazdagon (sisakra szerelést feltételezve)
Amúgy ajánlott végigrágni Techmoan videóit. Lehet, hogy nem a legszakszerűbb teszteket csinálja, de ha más nem, érdekességbe belebotlik az ember
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Gépötty #5224 üzenetére
Nem feltétlenül kell hozzá ilyen szenzor, elég az, ha a szoftver a megfelelő képarányt menti.
Azt nem tudom, miért nem találták még ki, hogy négyzet alakú legyen a szenzor, így bármely állásban lehet azonos felbontású vízszintes videót/képet, vagy pont hogy függőleges képet csinálni
-
törölt tag
válasz
Gépötty #5226 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ.
Először a parkolóról.
Van kamera, egy biztonsági cég üzemelteti, sajnos azonban a felvételt nem rögzíti, illetve a biztonsági cég nem vállal semmilyen felelősséget az autóban hagyott tárgyakért, illetve a gépjárműben keletkezett esetleges károkért sem. Magyarán, mintha ott sem lennének.A kamera egy sötétített dome-n keresztül operál, nem lehet látni, hogy éppen kire, vagy merre néz, de eddig még nem fogtak el tettest, bár az igaz, nem is fordul elő sűrűn probléma. Talán évente 2-3 alkalommal.
Ez a Mini0806 nem tűnik rossz cuccnak, viszont, ha jól értem, akkor ebből kell 2db, mivel nincs hátsó kamera csatlakoztatási lehetőség.
Van viszont mozgásdetektor*, ami nem tudom, hogy hogyan működik, ilkletve ad e értékelhető eredményt, viszont a látószög kicsi, mivel nem fér bele az A oszlop, így tulajdonképpen, a jármű - sejthetőleg - megközelíthető anélkül, hogy a kamera látószögébe esne?* Illetve nem is mozgásdetektor lesz az, hanem impact detector, azaz a G-sensor érzékelése esetén léphet működésbe?
"If the camera detects impact to the vehicle, it records a higher resolution, thirty second clip, and saves the segment from being overwritten."Mondjuk nem feltétlenül kap ütést az autó, ha egy kulccsal végighúzzák a kasznit, itt meg esetleg ez lehet a gond.
Esetleg számít az, hogy van egy Pioneer AVH-X3600DAB audio fejegység a kocsiban, amihez lehet tolatókamerát kötni?
(Pillanatnyilag még nincs bekötve sajnos, de nem is hiszem, hogy ez megoldható lenne, bár ki tudja?)
[ Szerkesztve ]
-
kismikis
tag
-
kismikis
tag
válasz
Gépötty #5209 üzenetére
~8 óra hálózati töltés után a menüből beállítottam a szükséges dolgokat, levittem a kocsihoz rögzítettem, bedugtam a szivargyújtóba, elindítottam a motort. Itt kezdődött az egy perc. Motor indítás után minden szuper a kijelző szerint. DE! Mielőtt a kocsi megmozdult volna, a kijelző elsötétült, a led folyamatosan kéken világított. Próbálkoztam resettel, táppal, kártyával, semmi változás. A boltban sem tudtak életet lehelni bele, pedig ők is lelkesen próbálkoztak és töltőre is tették.
Concorde HD30-at használok nyolc hónapja, nem volt még gondom vele. Gondoltam Lark más néven (és újracsomagolva) ugyanaz, de nem volt szerencsém.[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz
Gépötty #5209 üzenetére
A Tesco tud érdekesen árazni, úgy értve félre árazni
Simán lehet hogy eláraztákIlyen elárazásoknál ép milyen kedvem van dönt, hogy csak azért is a kiírt árért viszem vagy hagyom a fenébe
De ha ép kell az adott árú és spórolok jó pár ezret akkor nem hagyom magamat, Metro-ba ágynemű huzatot vettem így 3600Ft ár helyett 1600Ft-ért, jó pár éve (most az a minőségű ágynemű 5e Ft felett van) -
Petyus87
aktív tag
válasz
Gépötty #5202 üzenetére
Egyet értek!
Meglepődtem a felvétel láttán. Ennyi pénzért én is megvenném. Pedig nagyon háklis vagyok a minőségre, a sima HD kamerák felvételeinek nagy részére simán rámondom, hogy pocsék.
Mehet nyugodtan mindenki érte, aki kamera vásárláson gondolkodik. Garancia gondolom legalább 1 év van rá, szóval ár/érték arányban ajánlható. -
Arti1
aktív tag
válasz
Gépötty #5129 üzenetére
Az ebay leírásban most vettem csak észre (mert a leírás elején volt piros betűvel), hogy írják, hogy az áram elvétele után 3 mp-et bír a kondi. Ennyi ideje van a kamerának befejezni az utolsó felvételt, felírni a memóriakártyára a végét és kikapcsolni. Azt olvastam, hogy a felvétel automatikusan elkezdődik amint áramot kap a kamera, de vajon ugyanígy automatikusan lekapcsolásba kezd, ha elmegy az áram, mert pl. hazaértem és kiveszem a kulcsot és elmegy az áram a tápból?
Remélem gondoltak rá és nem manuális a kikapcsolás...
Ha manuális, mi baja lehet, ha nem kapcsolom ki időben és kiürül a kondi?[ Szerkesztve ]
-
gerenda110
aktív tag
válasz
Gépötty #5128 üzenetére
Kedves Gépötty, elhiszem hogy Senior vagy, elhiszem hogy nagyon értessz mindenhez, De ha kattintok az egérrel vagy nyomok egy gombot a billen, vagy akármit csinálok bezáródik az alkalmazás
Le írtam a hiba formát. Leválasztás hang. az Üzenetben pedig az áll hogy Elnézést, hogy kérdeztem és a webcamtopikban nem kaptam értelmes választ. netbetyár
-
Arti1
aktív tag
válasz
Gépötty #5079 üzenetére
Ezt meg lehet csinálni úgy is, hogy lengő USB aljzat lógjon ki? (Gondolom, igen, csak mennyiből jöhet ki, gondolom kell hozzá egy USB kábel, amit félbevágok, meg valami áramátalakító) Ha ott találok olyan vezetéket, amin gyújtásfüggő az áram, akkor az elég a kamerának? Nem kell olyan kábel, amin mindig van áram? Nem akarok kockáztatni, hogy elfelejtem és lemerítse az akksimat.
-
-
Arti1
aktív tag
válasz
Gépötty #5048 üzenetére
Nem kell sportkamera, a fényképezés is csak nice to have szinten merült fel, ha otthon hagynám pont a telefonom, vagy akármi miatt nem opció. A kocsin belül gondolkodom, hogy lenne érdemes telepíteni. Nem szeretnék kábelt vezetni, megbontani az A oszlop borítását, stb., max a beltéri világításból vezetnék előre egy 5v-ot. De azon gondolkodom, hogy ha feltennék egy kisebb powerbank-ot a napellenzőre, onnan elég egy rövid kábel is. Annyi a kérdés, hogy mennyit fogyaszt egy ilyen DVR kijelzőhasználat nélkül, meddig húzná egy 10.4-es powerbank, milyen sűrűn kellene azt is töltögetni. Ilyen szempontból érdemes lenne a kondis verzió, mert az akksi úgyis külső lenne.
Arra kell vigyázni, fejemre ne essen a powerbank a napellenzőről
Sőt, van egy olyan powerbank-om itthon, ami napelemes egyik oldalán, egész komoly, ha nem eszik sokat a dvr, akkor kevesebbet kellene leszedegetnem tölteni... -
Arti1
aktív tag
válasz
Gépötty #5017 üzenetére
Köszönöm.
Van értelme annak a tartónak, amivel a belső tükör szárára lehet rögzíteni, vagy a cuppantós tartó is megfelelő?
Nem rezeg nagyon rossz úton? Van benn valami képstabilizátor?
Ja, és ha pl. Ausztriában megtalálják a kesztyűtartóban, mondhatom rá, hogy fényképezőgép, vagy csak akkor bukó, ha fel van szerelve éppen?[ Szerkesztve ]