-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
at11
aktív tag
Itt van egy jó táblázat az akku feszültség, töltöttség és hőmérséklet összefüggéséről.
Én 12V alá tuti nem engedném a feszültséghatárt, mert kuka lehet az akksi, mélykisülés.
-
RumiTT
tag
Megneztem a kabeleket, azok jok voltak, viszont valoban elneztem a biztositekot es eosszra kotottem ra. Atkotottem es most mar leall magatol ha leallitom az autot!
koszonom a segitseget! -
ITI-san
tag
Sziasztok! 70mai A500S hez a műanyag tartó konzoljának külön beszerzési forrását keresem.
-
_NCT
addikt
válasz
.Sziszi. #24037 üzenetére
Nos Te sem írtál hülyeséget, megnyugtatlak
Ugyanis ma ránéztem az autóra, hétfő óta folyamatos time-lapse módban ketyegett az A500S első és hátsó kamerája és hát igaz, 30 perces etapokat gyönyörűen rögzítette a kamera hétfő óta, de mivel az autót nem használtam napokig, le is copta az akkut. A belső service menü 30%-os akkut írt, de még tudtam vele indítózni és el is mentem egy darabig. A kamera fogyasztását nem tudtam megmérni, mivel elfáradt a kábel és pont elszakadt a forrasztásmentes biztosítéklopóm, valószínűleg túl erősen roppantottam meg annakidején
Rámértem itthon, terhelés nélkül az akku 11.9V feszültséget írt, tehát valóban jól mondod, a HW kit 11.4V-os feszültsége már rég lemerült akkut feltételez, ha sokkal hidegebb lett volna, akkor ennyi, az autó ott marad ahol van (Exide EL600 EFB Start-Stop akku, már 5-6 éves). Úgyhogy én azt hiszem maradok a folyamatos time-lapse helyett a maximum 20 perces rögzítésnél leállítás után.
Viszont ez azt is jelenti számomra, hogy nem lett megoldás arra az esetre, ha valaki parkolás közben meglöki az autót, vagy ráütnek vagy bármi, mert mire feléled a kamera és rögzítene, addigra hűlt helye a tettesnek.
Nyilván, ha valaki nap mint nap használja az autót és a generátor folyamatosan tud tölteni, ott szerintem nem nagyon fordulhatna elő ilyen probléma.
-
ITI-san
tag
válasz
sebijani1982 #24031 üzenetére
Na ez az amit írsz, én is láttam a Media-ban. Meg is vettem.
Pont ezért csodálkoztam rajta, hogy aki ilyen kamerát akart , gondoltam már beszerezte tőlük, mivel már egy hete ennyiért adják.
Én csak kiváncsiságból vártam meg a pénteket hiába....
Halkan jegyezem meg személyesen üzletükben vettem meg, miközben rendeléskor áruházi átvétel nincs, ezt írja.....mivel nincs áruházi készleten.....
Ja és megadták az online árat, igaz a pénztárnál nem tudták lehúzni azon az áron, külön kellett kiszámláztatni..... -
joci86
senior tag
válasz
Debilon #24034 üzenetére
Nappal jól látszódhat, ha ideálisak a körülmények (időjárási, domborzati, stb viszonyok).
Este, illetve az ideális körülmények hiányában jól jöhet, ha szól a kamera. Illetve nem ismerem a traffik pontos működését, de emlékeim szerint elég messziről be tudnak mérni, lehet késő, mire észreveszed. Nem mintha száguldoznék, de jobb a békesség...
Amúgy nyilvános az adatbázis, akár fejben is tarthatná az ember, pontosan hol érdemes vigyázni, de egy fokkal azért kényelmesebb, ha emlékeztet "valaki", amikor éppen aktuális.@sambenez
Valami ilyesmit akarnék én is a kamerával.
Mondjuk ettől még a mobil mérésbe bele lehet szaladni. Jó volna összekötni a Waze-zel a kamerát, ha már úgyis wifis. Nem kellene más, csak a figyelmeztetéseket átvenni. -
zsolt19900
őstag
beszélgetünk itt a hw kit nyugalmi fogyasztásáról ill. akku"figyelő" kímélő funkciójáról
amennyiben nekem nem igazán fog olyan helyzet előállni, hogy szabadtéren parkoló stb. ott fogom hagyni hosszú időre, akkor nekem is érdemesebb a kitt nélkül pl. "lopósarus" biztivel elosztanom mondjuk a szivargyújtó biztosítékát és abból kivezetni egy "sima" másik szivargyújtót és abba beledugni a kamerákat?
-
merqree
őstag
válasz
Debilon #24034 üzenetére
Magyarországon és az oroszoknál igazad van, ott minden bazi nagy.
De pl "sógorék" képesek egy csőre felszerelni, vagy faluban az út mellett kapcsolószekrényként "álcázni". A ciki, hogy "sógoréknál" nem lehet használni dashcam-et.A másik hátránya, hogy GPS helyzet alapján riaszt, ami azért fos, mert pl a szigetszentmiklósi Ósan felé haladva a mellékúton jelzi a traffipaxot, ami egyébként az M0n lenne...
-
.Sziszi.
csendes tag
válasz
simonjoe #24019 üzenetére
Jó ötlet a gyakorlati teszt.
Pláne, ha mondjuk 5°C-os környezetben (is) tesszük.Engem eddig még nem győzött meg a HW kit 11.4V feszültséghatára, pláne télre.
Egy normál savas akku nyugalmi feszültsége 20-25°C esetén:
-teljesen töltött állapotban ~12,72V
-75%-on ~12,4V
-50%-on ~12,2V
-25%-on ~12V
-11,7V alatt lemerültnek tekinthető
Ha a hőmérséklet alacsonyabb, kapacitásvesztéssel is számolhatunk.Sajna a 77Ah-s akku már új korában sem volt 100%-os kapacitású, de ezt méricskéléssel meg lehet(ne) tudni. Teljesen töltött állapotból úgy meríteni 10,5V-ig, hogy "megszámoljuk" a kivett energiát.
-
.Sziszi.
csendes tag
Nem írsz hülyeséget, csupán apró hozzáfűzésem lenne.
Ah/mAh a kapacitás, a fogyasztást A/mA értékkel jellemezzük.
Aztán van a kamera fogyasztása, és a HW kit/szivargyújtós töltő fogyasztása is, mindkettővel számolni kell, ami ráadásul feszültségfüggő is, nem teljesen állandó érték.Nekem 70mai Smart Dash Cam PRO van elöl, 1S hátul.
Pro kamera előtt, 5V-on mérve a normál felvétel:
- kijelzővel 420mA (2,1W)
- kijelző nélkül 380mA (1,9W) (kép)
Szivargyújtó előtt, 12,3V-on mérve a normál felvétel:
- kijelző nélkül 220mA (2,7W)1S kamerán nincs kijelző, 5V-on mérve 450mA (2,25W) a normál felvételes fogyasztás.
A két kamera külön táplálva megközelíti a fél ampert, közel 6W-ot eszik, normál felvétel esetén.
Érdekességképp jó lenne Time-lapse módban is mérni, a HW kit előtt.
-
Vismajor01
addikt
válasz
Meg is vettem köszi
-
RaGi91
senior tag
válasz
Én is épp most rendeltem havernak karácsonyra MM-ból, csak az A800s+Rc06+hw kit kombót.
48.490Ft lett a vége. Annyiért szerintem jó vétel. -
joci86
senior tag
válasz
ITI-san #24029 üzenetére
Igen, ez tiszta sor.
Semmi érzékelő nincs benne, csak egy adatbázis alapján jelez adott helyen.
Nem mindig használok navit, a kamera viszont állandóan menne. Nem rossz, ha legalább a telepítettnél szól.Csak ahhoz ugye kell a GPS modul, amiről nem tudni, jár-e a csomaghoz.
-
sebijani1982
senior tag
válasz
ITI-san #24030 üzenetére
Szerintem "korlátozott" db állt rendelkezésre. Laptopot raktam kosárba nyitáskor, mire rákattintottam, hogy akkor fizetném, piros felirat, hogy frissítsek rá, mert hiba van. Ráfrissítettem és a termék nincs készleten felirat fogadott...
De, hogy On legyek:
MediaMarkttól 34 ezerért A500s első, RC06 hátsó kamerák + a harwire kábel, szállítással szerintem jó vétel.
Az A500s 23.456 Ft
Rc06 6.500 Ft
Kábel 3.999
Szerintem jó vétel... -
ITI-san
tag
70mai dash cam pro plus A500S emag -nál vmit 22.500 Ft lehetett. De mire felocsúdtam természetesen nem elérhető. Csak még egy pill. mutatta az árát. Nem is gondoltam hogy ennyien készülnek kamerát venni.. Pedofil e akció nélkül is relatív jó áron lehet beszerezni. Ez így 2000 Ft kedvezmény...
Vagy csak mindegy, vegyük mert akciós volt effektus. -
joci86
senior tag
Aki vett EMAG-nál Truecam M5-öt, kapott hozzá GPS modult?
Nagyon hangsúlyozzák a GPS-t, de sehol sem említik, jár-e hozzá...
Radarérzékelést ír, amit elvileg csak akkor tud, ha csatlakoztatva van a modul. -
BPéter1984
tag
válasz
Vismajor01 #24026 üzenetére
Nekem szerencsém van , én villanyszerelő vagyok , apum meg autóvillamossági végzettségű . Bár én jobban bütykölök mint ő
.
Viszont az S80-hoz nagyon félve nyúltam még hozzá azért , túl sok a tudása számomra , tele elektronikával. Akkor neked az v60 phev meg mégjobban.
-
Vismajor01
addikt
válasz
BPéter1984 #24025 üzenetére
Nekem sajna kell vki aki megcsinálja, műszaki beállitottságom zéró.
-
BPéter1984
tag
válasz
Vismajor01 #24024 üzenetére
Szia , igaz nekem A800s van és hardwire kit is plusz hátsó kamera. A hardwire kit bekötése kell neki egy állandó pozitív , akár akksiról biztosítékkal , kell neki egy gyújtás után feszültség alatt levő szál , ( nálam épp a szivargyújtó szálja külön biztosítékkal ) , kell neki egy negatív ( test ) . Az első kamera kap áramot és abba csatlakozik bele a hátsó kamera. Nekem 2009 S80 T6 -ban van így beszerelve , magam oldottam meg .
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Topik alapján rendeltem egy A500S Smart Dash Cam Pro Plus+t.
Szeretném ha parkoláskor is aktiv lenne, mert jelenleg az utcán áll az autó. Ezt a hardware kitet milyet kell venni? Hogy kell bekötni? Ha hátra is veszek az honnan kap áramforrást?
Van olyan szaki akinek én oda adom a kamerákat mindenestül és ő szépen elvezeti a kábeleket beköti ahova kell?
Priusnál volt ilyen akit csoportból ajánlottak, elvittem neki a tolatókamerát meg a fejegységet és berakta mindkettőt gond nélkül.
v60 Phev-ről van szó ha ez számit.
-
ITI-san
tag
-
RumiTT
tag
HW kittel kotottem ra a biztositekra, viszont sose igy sose all le, pedig beallitottam, hogy a motor leallasa utan 5 perccel kesobb kapcsoljon ki.
Lehet rossz biztositekra kotottem? -
Sziasztok!
Teszteltem a time-lapse funkciót, pontosabban azt, h mennyire zabálja az akkut. Az alany egy 77Ah-ás Exide Prémium, egy Passat CC-ben. Kamera indításakor az akku 95%-os volt, két nap múlva 65%. Levettem a tápcsatit a kameráról, akku töltőre. Feltöltés után a következő tesztem az, lesz, h a HW kit teszi-e a dolgát, és indítható lesz az autó. Vagy hagyja teljesen lemerülni az akkut. -
ITI-san
tag
Valaki tudna segíteni.
70mai dash cam pro plus A500S Time laps funkciója a hátsó kamerát is tudja működtetni? Köszi -
RumiTT
tag
Sziasztok!
Vasaroltam egy xiaomi 70mai 300 autoskamerat. Kiegeszitonek egy adaptaptert is vasaroltam, hogy a biztositekokhoz betudjam kotni es ne a szivargyujtot akarja hasznalni. Viszont igy a kamera egesznap megy es nagyon nehez visszakeresni egy egy utazas egy egy reszt.
Valaki tudja hogyan kell lekapcsolni vagy beallitani, hogy ha a motor megall akkor kapcsoljon le,
koszonom -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
sambenez #24007 üzenetére
Innen szabad vásárolni? Rendelnék én is egy fehér 128-ast, és messze ott a legolcsóbb....
-
sambenez
Topikgazda
válasz
zsolt19900 #24005 üzenetére
Egy HW kit elég, az első kamera intézi a többit.
-
zsolt19900
őstag
válasz
sambenez #24004 üzenetére
rendicsek, köszönöm
gondolom azért kell akkor olyasmit rendelnem, mert ez nem tud "utasítást" adni a hátsónak, hogy mikor kapcsoljon be ill ki stb?
Nézelődtem és olvasgattam a fórumból is pár oldalt vissza, 2.7k ha jól látom elég lesz nekem felbontás ügyileg.... gondolom 1db HW kit elégséges a két kamerás mókához is? A hátsó kamerának az első kamerából hátramenő kábel adja a kraftot, vagy külön tápellátás szükséges ahhoz is?
-
sambenez
Topikgazda
válasz
zsolt19900 #24003 üzenetére
Nem lehet, venned kell olyat ami úgy van kialakítva.
A HW kit teljesen biztonságos, ha a gyárit veszed. -
zsolt19900
őstag
sziasztok
Xiaomi Yi Smart Dash első kamerát használtam a régi autómban és az újba szeretném kiegészíteni egy hátsó kamerával is a rendszert.... ehhez a kamerához "hozzá lehet" kapcsolni egy hátsót, vagy ahhoz kell vennem egy megfelelőt, amihez "gyárilag" írva van a specben, hogy csatlakoztatható hozzá?
Illetve a régebbi autómnál a fejegységem hátsó USBjéről ment a kamera, az újban ilyesmi megoldás nem lesz, olvastam ezekről a beszerelő kitekről, ezek mennyire biztonságosak stb?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Futás, futópályák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Micro Four Thirds
- iPhone topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold 6 512GB Ezüst Független
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
- MSI MAG B650 Tomahawk WIFI Alaplap
- MSI PRO B760-P DDR4 II Alaplap
- ÚJ AKKSI! W11 Dell XPS 15 9560 (I5-7300HQ, GTX 1050 4GB, 16GB RAM, 256GB M.2) - Teszt BESZÁMÍTÁS!!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest