Hirdetés
-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
TCr
veterán
Sziasztok!
Átolvastam az elmúlt egy hónapot és a téma összefoglalót, az igényeimnek és a pénztárcámnak megfelelően úgy gondolom, hogy a G1WC, vagy G1WCB lehet a számomra ideális kamera.
Pár kérdésem lenne.1. jelenleg sajnos nem találok EU raktárból, van-e róla tudomásotok, hogy lenne valahol?
2. Kínából rendelve vajon jön-e rá tréfa?
3. nem szeretném szivargyújtóról etetni, szerintetek melyik a legjobb megoldás? OBD?
4. OBD, vagy egyéb bekötés esetén nem eszi az akksit? Teljesen kikapcsol gyújtás nélkül?
5. Ki-hogyan oldotta meg a kábel elvezetését? Tetőkárpit alatt, stb?
Szerk: elnézést, nem válasz akart lenni, hanem új hsz.
-
Bendeguzzz
csendes tag
Hali!
Amit linkeltél, végül megrendeltem, meg is érkezett. Sajnos nem novatek chip van benne, hanem valami mpa3g68 nevű. Itt van a termékről egy leírás, igaz oroszul. A google translate angolra elég tűrhetően fordít:
Orosz leírás: [link]
Ide töltöttem fel videót, ilyeneket készít.
Sajnos a tolatókamera része közel áll a használhatatlanhoz. A delejt a szivargyújtóról kapja, viszont egy adag zajt is felszed, és ilyen lesz a kép:
Zajos kép: [link]
Ha kihúzom a szivargyújtóból, akkor rendben van. (a videón a hatodik másodperc körül húztam ki a szivargyújtót)
-
AndrewBlase
senior tag
Hellyel-közzel elfogadom, amit mondasz, de...
"Ha áramot kap, elindul a felvétel, 'oszt jóccakát?"
Igen, ezt hívják auto ignition-nak.
Ezt azért fogadom kétkedve, mert mint korábban írtam, volt (van) már 2 dashcamom, és egyik se indította a felvételt, ha áramot kapott. Sőt, az egyik még csak be sem kapcsolt rá. Viszont, ha elindultam, akkor ment a felvétel is. Már ameddig üzemeltek a kamerák.
-
-
Calogero
addikt
Ezt egy kicsit benéztem
hunluigi: Első sorban olyan kamerát kerestem amit nem kell mindig ki venni, illetve normális felvételt csinál,és van benne GPS. Az előd elég tré videókat készített ([link]) és cuppantós tartó sem bírta sokáig.
Ezért került képbe a 0805,0806 közül valamelyik. Akkor találtam 0826-ra ami ép akciós volt akkor.
hfrici: Láttam már nála szebbet is, de van jóval rosszabb is...
-
Calogero
addikt
Köszi majd próbálgatom....
Szerintem egy kicsit magasra tettem kamerát.(a kamera alja pont egy síkban van a visszapillantó aljával) Nekem kicsit fura így, hogy nem látszik az autóm eleje.
Még tudok a kamerán egy kicsit fordítani lefelé, de lehet hogy úgy meg jobban fog tükröződni. Most úgy van beállítva hogy a lencse pont egyenesen néz előre, és így is látszik halványan a műszerfal a felvétel alján, de a mellékelt szűrő elég sokat csökkent.A G szenzor érzékenységét fel emeltem a max-ra (4,5G) így nem zárolja már a felvételeket. Alapbeállításnál már elég volt egy ajtó bezár is, és file-ra már rá is került a "lakat"
-
-
Soma01
veterán
Nekem A118 van. Az van írva a könyvében, hogy max. 32 gigásat lehet beletenni. Vagy mehet bele a 64-es is ettől függetlenül?
A kamera amúgy viszonylag jó, de úgy érzem, a 805 vagy a Tanscend 200-as, (esetleg az Asus) jobb képminőséget produkálna. Nagy képernyőn nézve azért látszik, hogy nem olyan éles a kép.
-
Soma01
veterán
Köszi! Calibra72!
TaaT!
A memóriakártya témát ahogy olvasgattam, ott az olvasási sebességet jelenti inkább a tesztek alapján. Azért köszi a táblázatot.
Ezek szerint egy 2 kamerás rendszernél elég ha a kártya 10MB/s-ot tud ténylegesen írni (nem csak az sebesség osztályozása alapján)? De ha csak a Class osztályzást nézem akkor igaz. Tehát ha van egy Class10 kártya és rá van írva, hogy 48MB/s, akkor olvasásban tudja majd a 48-at, de írásban a Calss osztályhoz fog tartozni, azaz 10MB/s körül fog tudni írni. Igaz az is, hogy a Class osztályozás csak 10-ig megy. Tehát a Class 10-es kártya 10MB/s vagy e feletti írási sebességet tud fogadni. Ahogy látom, az UHS-t kell nézni e felett ha biztosak szeretnénk lenni, hogy többet tud a kártya mint 10MB/s. Vagy ezt az új "V"-t. Vagy a teszteket kell nézegetni, keresgetni...
Jól gondolom? -
havri1
félisten
Banggood-on én rendeltem H8 mini-hez pótaksikat, 800ft körül volt. Vastagabb a gyárinál, amúgy ugyanaz. Nem tudom belefér-e.
-
Higgyétek el, nagyobb esélye van a gombnyomás emaradásának, mint hinnétek! Szinte akármilyen nagy kártyánál.
Ráadásul a felvétel fontossága és a gombnyomás elmaradásának elég komoly a korrelációja, ami sajnos durva körülményeket is jelenthet.Ne csak kis koccanásokra gondoljatok, hanem olyan esetekre, amikor nem önszántatokből szálltok ki az autóból, a gyújtás meg marad.
Nagyon hosszú felvételnél persze jobbak az esélyek, de azért csak az a biztos, ha automatikusan megtörténik a mentés...MaCS
-
Laca1212
őstag
Ahham... akkor már vágom anno miért nem 0806 lett a 0805 helyett. Nem akartam faragni, stb és a polár szűrő járt a 0806-hoz alapban. Sokat agyaltam most, miért a jóval drágábbat vettem meg anno...
Nem ér nyilván annyi felárat a szűrő, de nekem fontos és ugye nem kell ekecselni vele..
-
-
alexw801
senior tag
Vége!
De:
2 méretes küldeményem jött (Yi tartozék), Gearbest, PayPal, 16 és 10 dollár értékben, nem ajánlott küldemény. Postás értesítőt bedobta. A gané postai dolgozók (Bp. XV. Száraznád u.) fél óráig keresték, nem voltak meg. Pár hét után ott jártam, közölték, hogy ott feküdtek és visszaküldték.
PayPal eljárást megindítottam, a 16 dollárt visszafizették, a 10-et az eladó javára ítélték - itt tényleg vége a PayPal eljárásnak.
De:
Írásbeli panasz eljárás van folyamatban a Postán, lesz határozat és akár kártérítés is. 1-2 hónapos cirkusz. -
havri1
félisten
Nem ismerem a részleteket, de nekem eddig az összes ügyemben pozitív volt (újraküldés, kártérítés, visszafizetés).
Nem tudom emailban beszélte e meg a visszaküldést, de ha arra az e-mailra válaszol, ők kötelesek válaszolni rá. Én tuti megkérdezném, hogy ez most mi? Van egy rossz termék (fake), és egy felesleges postaköltség. -
Megpróbálhatnám megint a BG-t, de amikor sunyi módon lapítanak, terelnek(pl. megváltoztatják a honlapot ami szerint ők nem is ígérték hogy adott chipset-tel szerelt terméket árulnak. Még jó hogy valamelyik fórumtag lementette pdf-be az akkori állapotot, így bizonyítható, hogy 96650-el reklámozták.), semmi kedvem hozzá.
Vesztettek egy vásárlót, nekem meg ~15k tanulópénz, hogy ne üzleteljek velük. Szóval erős fenntartással kezelje mindenki az akciós termékeik eredetiségét. -
havri1
félisten
Arról lemaradtam szerencsére.
Én BG-ről sokat rendelek, a nagy számok törvénye miatt van is ügyem nem is egy. Én addig ütöm a vasat, ameddig valami kárpótlást nem kapok.
Support elég érzékenyen működik náluk, én chaten és emailban is rákérdeznék, hátha. Mást már ezen kívül tenni jelen esetben nem nagyon tud. -
MPowerPH
félisten
Jah, igazad van. Ezt talaltam, pont ezt a kettot vetettek ossze. Jobb a kepe, es a nagyobb latoszog is jobban bejon. Ejszaka is jobbnak tunik.
Szerintem akkor ezt rendelem.A Garmin az ezeknel meg dragabb lenne, de nem vagyok benne biztos, hogy egyben jobb is.
Es ugyan ennel a DOD Champion SP1? Vannak plusz funkcioi, amik jo palyazasra is. De a betekintesi szog csak 140. Nem tudom a kepe milyen lehet. Olcsobb, mint a 470W+.
A gyari oldal szerint meg dragabbnak kellene lennie.
-
havri1
félisten
Az már 21e (+áfa ha megfogják), és az sem indul tápról, az sok. 12 körül nekem pont jó lenne az eken, ha valahogy egyszerűsíteni tudnám a felvétel indítást. Felszerelve az első szélvédőre messze van, nem érem el az ülésből. Telefon szoftver csak akkor jó, ha a kamera be van kapcsolva, és csatlakozik wifin a telefonhoz. Ehhez vagy állandóan be kéne lennie kapcsolva, ami hosszú távon tuti tönkretenné.
Ha lenne infrás távirányító, az már megoldás lenne, de pl Yi - hez is csak bt-s van, szintén nem gyors.Viszont ha már 21e,akkor inkább 19e - ért Yi action
-
havri1
félisten
Azzal csak annyi, hogy aksisat küldtek, amiben teljesen halott az akkumulátor
Avatatlan felhasználónak fel se tűnne, mert azt hinné a kondi miatt kapcsol ki gyorsan, de nem fejezi be az utolsó felvételt, na meg szétkaptam, és ott figyel az akkumulátor.
Amúgy még jól működik, nyár végén lesz 1 éves, tapasztalatom szerint az 1 év a lélektani határ, kb akkor mennek tönkre. Vagy elektronika hiba, vagy a lencse deformálódik, és fókuszhiba, vagy kontaktos, stb..[link] Ez az utolsó G1W ami elszállt
[link] Itt a töltő égett le (és vele a kamera meg az sd is)
[link] Ez a deformálódott lencsés, fókuszhibás. -
alexw801
senior tag
Nem macerás annyira. Ma lettem készen az utastér világításról betáplált kis lelógó microUSB kábellel, és a szemüveg tartóban van a kapcsoló. Ha be van kapcsolva, akkor mindig megy, álló autónál is. Viszont csak akkor fogom bekapcsolni, amikor érdekel az útszakasz. Ez egy Prius.
De pl. Skoda Octavia szivargyújtója mindig fesz.alatt van, tehát a Yi mindig megy, ha csak ki nem rángatom a szivargyújtóból. -
havri1
félisten
Nagyrészt semmit
Kocsiban kb 2 éve beszerelt minden hibát produkáló G1W van még.
Akkumulátor már új korában teljesen halott volt, viszont szép felvételeket csinált.
Kb 1 év használat után csekkoltam, na akkor már nem lehetett ezt elmondani.
Szerintem a melegtől (vagy a hidegtől) a lencse elmozdult, vagyis az egyik sarka. Tipikusan olyan videókat csinál, mint a "fókuszproblémások". Van itthon kb 3 G1W, gondoltam kicserélem az egész lencsét (azt a fekete objektív szerűt, ami a nyákra van csavarozva). Mondanom sem kell, sikertelen.
Minden darab egyénileg van beállítva (fókusz). És az az igazság, hogy az összes G1W nyák más. Ebből is adódhatnak a különbségek.Keresem azt a kamerát, ami tudja azt a minőséget mint a Yi Dashcam, csak cserélhető akkumulátorral.
Jelenleg még nem is hallottam ilyenről
-
havri1
félisten
Autós Yi csak pár napig volt nálam, ameddig teszteltem, profi cucc, de tényleg.
Egy hátránya van, hogy jelenleg még mindig kínai nyelvű a kamera szoftvere gyárilag, hackeléssel ugyan már angolosítható, de így még nem az igazi azért.
Hozzáteszem, igazából sok vizet nem zavar, mert wifin keresztül telefonról, hála itteni topictársnak, már magyarul beállítható.Gearbest garancia? Passz, nekem eBay és Banggood ügyeim voltak csak.
Ezek tudatában én is inkább itthoni (EUSTOCK pl) ajánlanám. SJCAM
-
balagedebr
tag
Igen, jó ára van a mini 08XX-eknek
Csak kérdés, hogy képminőségben vajon hogyan viszonyul a Yi Car-hoz. Mert ha hozza azt a minőséget, akkor én inkább a diszkrétebben elhelyezhető felé hajlok.
Youtube videók alapján elég nehéz összehasonlítani, hogy melyik a jobb.
Van valakinek tapasztalata? Mit gondoltok erről?Ezeket találtam, amik között nem sok különbség látszik videókészítés szempontjából:
mini 0805, 0806, 0826 és 0902
És kérdés, hogy ezek vs. Yi Car? -
bul07
nagyúr
Éjszakai felvétele elég jó szerintem, [link], [link]
Nappali már nem is tudom egyik videón elég jó a másikon meg, ezen olyan zajos a kép[link], itt meg sokkal jobb [link](1:50 a zaj amire gondolok), lehet hogy a youtube rontaná különböző mértékbe a felvételt
De minden videóján jól hallható statikus zaj van, bár lehet hogy egyedi eset kíváncsi leszek hogy nálad lesz e ilyen zaj
Amúgy méretes egy jószág kézbe tartva elég nagy Unboxing
-
L4mie
veterán
Ja igen, tudom, alcímben van a felvevő címe, de csak nektek csináltam nem publikus , de javítok rajta.
+
#6784 TaaT: ROGER! még rajta lesz egy darabig, majd lejebb veszem, amúgy a lámpák miatt volt fent, ha esetleg jard azt mondja átmentem a piroson én meg még sárgát láttam, akkor elvileg bizonyíték erejű. -
taboros
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vicces képek
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mire jó a mild hibrid?
- Xbox Series X|S
- Facebook és Messenger
- Akciókamerák
- The First Berserker: Khazan
- Diablo II: Classic és Resurrected
- További aktív témák...
- MSI Geforce RTX 2060 Ventus 6G
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 8/128GB
- Ú, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Hp Elitebook 840 G5 I7-8550U 16GB 512GB NVME SSD FHD kiváló akku, gyönyörű állapotban
- Kingston HyperX DDR3-2666 MHz 8 GB (2 x 4 GB KIT) CL11
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z790 EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad 8gen 32GB Wifi/ Normál állapotban / 12 hónapjótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest