- Vizsgálja az FBI, hogy ki lopott betegadatokat az Oracle-től
- Kegyelmet kaptak Trumptól a BitMEX társalapítói
- Felléphet az amerikai tech óriások ellen Németország az újabb vámok miatt
- Sok pénztől esik el az OpenAI, ha nem lesz profitorientált cég
- Kínában már az USA nélkül is tudnak 5 nm-es chipeket gyártani
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Segal
veterán
válasz
gejala #39243 üzenetére
Pocsek marketinges lennel.
Pont az lesz a lenyeg hogy magasan kezdjen az ar mert ha csak 100 darabot adnak el is extra haszon, utana meg ha learazzak a valos ertekere (vagy meg mindig picit fole) mar ott lehet a cimken hogy most epp akcios.
Elso esetben a reszvenyes is orul mert tobb volt a bevetel es a vasarlok tobbsege is elegedett hogy pont kifogta a leertekelest... -
csaba951
veterán
válasz
gejala #38309 üzenetére
Ha csak a felhalmozott 30XX készleteket nézed, akkor teljes mértékben igazad van. Viszont nem szabad elfelejteni, hogy a 40XX gyártósort korábban kellett lefoglalni. Azt mindenképpen ki kell fizetni. Mi lesz akkor? Hónapokig gyártják majd a chipeket a raktárnak, várva míg elfogy a 30XX készlet? Vagy kifizetik a gyártósort és nem gyártanak semmit? Így nem kell foglalkozni a raktározással, de iszonyat sok pénzbe kerül.
-
válasz
gejala #38309 üzenetére
Igen ,ez lehetséges forgatókönyv.
A 4050- 4060 kérdéses valójában mit takar mert könnyen lehet hogy az egy Ampere átnevezés/áttervezés lesz.Meg a laposok fontos piac ,oda kell 4050.Petyke : A GTX 980 is csúnyán bebukott anno az 1060 megjelenésekor.Valószínűleg a 4070 = 3080 Ti,3090 azt hozná,hogy az emberek inkább várnának a 4060=3080 ra.
Nem biztos,hogy megvennék a 3080 kártyákat. -
Peace
nagyúr
-
GeryFlash
veterán
válasz
gejala #37634 üzenetére
RDR2 a konzol ciklus legvegen jott ki nem az elejen.
FLATRONW: De miert tennek? A cegek nem ugy gondolkoznak ahogy ti, hogy igen msot 2 ev alatt jol megszedtuk magunkat, van boven tartalek most egy kicsit belefer kevesebb profit is. Minden ev az elozohoz van merve, ha esik a profit esik/eshet a tozsdei arfolyam is.
-
Hellwhatever
aktív tag
válasz
gejala #37540 üzenetére
Kell rá mókolni valami aktív hűtést. Találtam is egy ilyet: Amazon.com: NVMe M.2 SSD Cooler Heatsinks with 20mm Fan Powerful Cooling… : Electronics (nem valami bizalomgerjesztő
)
Esetleg oldalról fújni valahogy mert ezeknek így szerintem is végük lesz.
-
killbull
aktív tag
válasz
gejala #36812 üzenetére
Akkor kamu, de én a 3060 ra utaltam, csak senkit nem érdekel. Engedhetne az NVIDIA az RTX 3060 árából mint ahogy régen az RTX 2060 nál tette és korrekt lesz.
Vagy valószínű azóta jobbak a driverek, ehhez a táblázathoz képest, sanszos hogy induláskor készült!
Nem poénból írtam le annyiszor az ilyen táblázatok nem jók semmire, élőben Youtubeon kell tesztelni azt nem lehet hamisítani vagy befolyásolni nagyon!
-
BiP
nagyúr
válasz
gejala #36007 üzenetére
Úgy értettem, hogy ha megveszem 190-ért a 2070Supert, akkor biztosan nem tudta akkor eladni 150-ért a 1070-esét. (értsd: ez a váltás költsége).
Tehát nem volt egyidőben 150e és 190e, tehát nem tudott 40e-ből váltani.
Senkit nem érdekel, hogy évekkel azelőtt mennyiért vette a 1070-est.2060S: Valóban. Ezek szerint jobban elszállt felette az idő, mint gondoltam. (igaz, nekem tuningos 1080Ti-m volt, Aourus Extreme, így kevésbé éreztem.)
#36006 Televan: Nem tagadom, hogy volt 190e a 2070S. Nem ezt mondtam. Azt, hogy nem egyidőben voltak árban ilyen közel, tehát annyira nem volt olcsó a váltás.
-
BiP
nagyúr
válasz
gejala #36004 üzenetére
Ha időben csúsztatgatunk, akkor persze, ki lehet jönni. De nem hiszem, hogy volt olyan időpont, hogy 150k volt a 1070, és ugyanakkor 190k a 2070S. (aztán lehet, hogy létezett ilyen, csak én maradtam le róla, tévedés jogát fenntartom).
Én 1070-ről váltottam, (a 20xx széria bejelentésekor) de akkor még nem volt 2070S, csak sima 2070 és 2080, és akkor kb. egyértelmű volt a döntés. 2070 árához képest nem volt elég gyors, 2080 nagyon drága volt, maradt a 1080Ti, ami a 2080-nal kb. azonos szintet tudott (akkor, és persze az új feature-ök nélkül, de az akkor nem volt szempont, hiszen nem hogy elterjedve nem volt, hanem alig volt valami, ami használta volna)
Azóta eltelt pár év, most már persze, hogy lemarad a 1080Ti a MAI játékokban, (bár a 2060S szint szerintem túlzás) és a DLSS, RTX is erősebb szempont lehet. -
válasz
gejala #35017 üzenetére
Top kártya volt, amiről lehetett tudni, hogy túl sokáig nem fog top maradni. Annyira nem más a tészta.
A 400 / 500 USD pedig nem az árérzékeny kategória.Amúgy ha hinni lehet a kiszivárgott specifikációknak, akkor a 3070 a legtöbb területen 20%-kal van a kistesó előtt - memória-sávszélben egyenlőek, és a ROP kérdéses. Lehet, hogy több lesz a különbség 10%-nál.
-
-
flydomi
junior tag
válasz
gejala #34225 üzenetére
---A 3070 lesz 2080S és 2080Ti között. 3060Ti kb 20%-al lassabbra várható. Tehát olyan 2070S szint talán, de könnyen lehet alatta is.
Pont ez a cel.A 3060 es 3070 csak egy marketing fogas Nvidia reszerol.
A 20-as gyartasa nyaron leallt,igy helyukre a "megteveszto" 3060 es 3070 jon,amik par szazalekal lesznek jobbak egyes "rangsor" szerint.Az "ujitas" max az uj "architekturaban" keresendo.De ez inkabb csak a 3080 es a 3090-nel lathato fizikalisan is.
Oke,van PCi.E 4.0 ,meg 2-od es 3-ad generacios magok.Ennyibol ki is fulladt az agyonhypelot 3070.
Arban meg nem lesznek olcsobbak a 20-as kistestvereiknel. -
KillerKollar
őstag
válasz
gejala #34235 üzenetére
A 3060 a legkisebb Ampere? Szerintem lesz 3050 is. 2050 azért nem volt, mert már a 2060 is nagyon küszködött az RTX-el ezért inkább külön választották a gyengébb kártyákat amik nem tudják az RTX-et, a 1660 Ti volt a 2050 Ti a 1660 meg a sima 2050 megfelelője. De egy 3050 már simán hozni fogja a 2060 szintjét, tehát nincs akadálya, hogy tudja az RTX-et.
A 3070 500$ a 2080 Ti 1000$ de mivel az FE 1200$ így igazából 1200$ alatt nem nagyon találtál belőle, max ilyen brutálisan trágya hűtővel (Asus Turbo és társai).
Szóval igen féláron simán hozhatja a 2080 szintjét, ha 400$ lesz a 3060 Ti akkor az nem is félár, a 2080 Super 700$.A 3060 Ti és a 3070 között lesz ~20% különbség, a 3070 ~ 2080 Ti szint a 3060 Ti ~ 2080 Super szint a 3060 meg alatta 10-15%-al (szóval kb 2070 Super szint). Szerintem ez reális, főleg ha a 3060 Ti 400$ a 3060 meg 350$ az az 50$ különbség nem sok, szóval szerintem teljesítményben is közel lesznek.
-
KillerKollar
őstag
válasz
gejala #34227 üzenetére
4K-ban inkább 65%. Szerintem legrosszabb esetben is egy köpéssel lesz a 2080 Ti alatt, ez esetben meg a 3060 Ti az 2080 Super szintje lesz kb.
-
KillerKollar
őstag
válasz
gejala #34225 üzenetére
A 3070-re azt mondta az NV, hogy gyorsabb mint a 2080 Ti... szerintem egyértelműen nem lehet majd kijelenteni, hogy gyorsabb de azt sem, hogy lassabb, az azért nagyon cink lenne nekik, lesznek játékok ahol gyorsabb, lesznek ahol lassabb de kb egy szint a kettő. Ez alapján a 3060 Ti simán lehet a kettő között, de valószínűleg közelebb fog álni a 2080 Superhez. A 2080 Super és a 2080 Ti között van kb 25% teljesítmény különbség.
-
válasz
gejala #34202 üzenetére
Ezek mind népszerű játékok mindenféle műfajban, amikkel sokan játszanak. Hiába nem pörgetik ki a legújabb kártyákat, attól még ilyen a játékok nagy része.
Ez egyfelől igaz, másfelől viszont az volt a gondod, hogy a 3080 nem annyival gyorsabb, mint a 2080Ti, mint várnád. Ha olyan játékokkal mérik össze, ahol CPU limit van, vagy elavult motor fut alatta, ahol az új architectúrák nem tudják kifutni magukat, az ezt az eredményt félrehúzza.Másfelől ha ezek a játékokat kiveszed, azt látod, hogy várható az elkövetkezendő időkben, lásd Doom: Eternal, F1 2020, Red Dead Redemption 2, stb.
Én pedig még mindig visszamutatok a ComputerBase tesztre, ahol a 270W-ra visszavett 3080 kártya 4K-ban átlagFPS-ben 25%-ot ver a 2080Ti-re...
Borderlands 3 meg rajta van az NV hivatalos marketing anyagán is.
Yepp, ettől még DX11 módban tesztelték mégis... -
válasz
gejala #34198 üzenetére
az hogy ha a 70 FPS a 100 % akkor hány százalékot lépett előre a 3080 a 100 FPS sel? 43%.
ha a 3080 30 % kal lassabb lenne akkor is 9-10 FPS sel gyorsabb lenne mint a 2080 super kb 13-15 % kal ,azaz picivel a 2080 ti alatt lenne 1440P ben, 4 k ban pedig ugyan ez a z arány 56 % a 3080 javára és így a 3070 a 2080 superhez 25 % kal gyorsabb kb annyival amennyivel a 3080 lelépi a 2080 Ti-t és a 2070 superhez 51 % az előrelépés (4K )ha a 3070 30 % kal lasabb mint a 3080.
2080 Ti+5 % a 3070 4K ban nagyjából. -
-
GeryFlash
veterán
válasz
gejala #34198 üzenetére
Most már nagyjából egyetértek veled, igazából sarkítva lehet azt állítani hogy az Nvidia volt olyan kedves és tuningolta a Turingot és eladta újra. Nyilván ez nem igaz, de nagyon sarkítva így is lehet nézni. Olyan viszont nincs hogy fentről számolsz
A kisebb a base 100%, tehát ha 2080S 70 Fps akkor a 100 FPS az 143%, tehát 43%-kal gyorsabb.
-
válasz
gejala #34193 üzenetére
egyetlen egy gond van a matekoddal hogy az általad linkelt táblázatban a 3080 a 100 %..
most próbáld meg úgy hogy a 2080 super teljesítényét veszed 100 % nak.
Hogy lenne borzalmas ha a 2080 super + 10 % ot hozza 500 dolláros áron? az 4 K alatt pont a 2080 Ti eljesítménye, 1440 P ben pedig 2080 Ti - 5 %
A többit meghagyom házi feladatnak neked -
válasz
gejala #34179 üzenetére
Van erre teszt? Megkérdezhetem, hogy merre?
Én ilyen videókat találtam, ebben játéktól függ, mi a helyzet. Control és CoD:MW alatt inkább 20% körüli különbséget látni...A ComputerBase tesztelte, hogy mi van, ha 270W-ra visszafogják az RTX 3080-at.
Hát nem azt támasztja alá, amit te írsz, mert még 270W-on is 25%-al gyorsabb 4K felbontáson és 15%-al magasabb a 0,2% min. -
GeryFlash
veterán
válasz
gejala #34168 üzenetére
Te pontosan honnan tajekozodsz? Olyan mintha egy alternativ vilagban elnel. 2080Ti vs 3080? 25-30% a difi koztuk (RT nelkul!). 3070 velhetoen pont a 2080Ti kornyekere fog erkezni (sot early benchmarkokban szinten RT nelkul sokszor 2080Ti elott is volt par jatekban, majd megnezzuk mennyi igaz ebbol), semmi koze nem lesz a 2070S-hez
-
válasz
gejala #34168 üzenetére
3070 kicsit nagyobb fogyasztással nem lehet sokkal gyorsabb, mint a 2070S, ha ez a 3080-nak se sikerült a 2080Ti-vel szemben.
Kivéve, ha a 3080 és a 3090 túl messzire került a fogyasztás / teljesítmény "sweet point"-tól, és azért akkora a fogyasztásuk, mert irgalmatlanul túlhúzták őket.Ráadásul 2080S és 3080 között csak 30% különbség van 1440p-ben sok játék átlagában.
Függően attól, melyik tesztet nézd. Itt inkább közelít az 50%-hoz... -
GeryFlash
veterán
válasz
gejala #34149 üzenetére
A DXR 1.1 Abu allitasa szerint 3-4szer gyorsabb mint az 1.0. Itt a no hit sugarak nem jonnek vissza a shaderbe, sokkal-sokkal optimalizaltabb a mukodes, nem ilyen +30-50%kal. Ha minden igaz innentol olyan 10-15%ot vehet majd el az ossz teljesitmenybol a mostani 40-50%-hoz kepest.
huskydog17: Jogos
-
Nite
őstag
válasz
gejala #33935 üzenetére
"De egyébként NV saját marketing diáján is az áll, hogy pl. Borderlands 3-ban a 3070 kb. 2080S szinten lesz 1440p-ben."
tokeletes!
(#33935) gejala: dehat az nem "alig jobb", a 2070S-nel a 2080 alig jobb, oda pedig a 3060Ti-t varom!
pont az ara lesz a legvonzobb, mennyire tippeled a 3060Ti MSRP-t? 400 USD? legyen 400 EUR, ami 145k, tegyunk meg ra undorito kisker hasznot, legyen 185k egy uj 3060Ti, akoor miert venne barki is hasznaltan 190k-ert 2070S-t?
majd eszhez ter a hasznalt a piac is, akinek meg surgos ugyis kifizeti az amper indulo arat, mint ahogy lattunk mar joparat, nem fog hasznaltat venni
-
válasz
gejala #33931 üzenetére
Azért RT nél érdemes megvárni a következtetéssel, az első DXR 1.1 címeket mert ott jön ki - elvileg- az Ampere kártyák előnye a Turinghoz képest.
Én is gondolkodom a cserén,de kivárok még egy kicsit. Kénytelen vagyok# 33933 : Pont ez jutott nekem is az eszembe, hogy lesz még 1-2 év mire konzolokon tényleg virít az RT, addigra meg már a Hoppere várunk
-
hadogabi1
senior tag
válasz
gejala #33489 üzenetére
Ez hulyeseg. El sem ismertek hivatalosan hogy valoban ez az oka a crasheknek. Majd ha a giga vagy zotac a 2 het mulva megjeleno kartyaikon mar nem 6 postcap lesz akkor van vmi valosagalapja addig nincs. Asus tuf kartyain is 6 dragabb van akkor azok miert jottek ki ha a strix szted azert nem. Asus valoban eszrevehette hogy 0 postcappal van gond es 1 el is ezert rakott 6 ot. Mellesleg ezt a fajtat meg jobban kell huteni ezert porog a ventijuk 70 % on a tobbi gyarto 40 % a helyett.
-
M.T.
senior tag
válasz
gejala #33491 üzenetére
Hiszem ha látom....
De legyen igazad
Valahol az AMD kártyák megjelenésénél hirtelen majd lesz készlet és ha jobbak vagy közel azonos teljesítményűek majd nyomatják a 3070/16, 3080/20 Gb os modelleket nehogy AMD t vegyenek az emberek.
Meg merem kockáztatni mivel az üzlet az üzlet a 3080 as 20Gb al csak Gddr6 lesz nem 6x, de meglátjuk. -
válasz
gejala #33444 üzenetére
nem most kellett volna hanem már rég,amikor éppen 300 forint volt vagy elöbb. ilyenkor nincsenek sehol azok akik ellenezték.
Most meg cumi az egész világ.
A mezőgazdaságra és az export / importra is borzamas hatással lesz ez az egész mert persze hogy az import Euro alapú az export forint alapú egy csomó gazdaságánál az átváltást meg senki ne kompenzálja, mert a középárfolyam is magasan felette vana tavalyi értékeknekamire leszerződtek több céggel.
A cégeknél, mint az is ahol én dolgozom , akik klaszter rendszerben dolgoznak, azaz 4-5 vagy több/ kevesebb ország ad ki egy klasztert egy középárfolyamos euroval számoltak év elején és erre lett megadva a profit elvárás. Ez a középárfolyam 335 forint volt.
a másik három országban ahol Euro alapú most a fizetőeszköz kánaán van, mert kisebb teljesítménynel is profitablisabbak..
konkrétan úgy hogy többet adtunk el és többet kereshettünk volna most a forint gyengülése miatt bukóba végzünk, és így meg majd kérdőjel, hogy egy negatív előjellel záró országnál kell a jövő évi költégvetésbe is ennyi ember nálunk a cégnél.bocs hogy így kissé személyesebbé tettem meg folytattam az OFF dolgot, de nagyon nagy cumi lesz ez nagyon sok embernél azt gondlom hamarosan, 2021 ben.
-
keIdor
titán
válasz
gejala #33444 üzenetére
Milyen érdekes, hogy a három Balti állam és Szlovákia megvan vele.
Sorra hagyja le mindenki bezzegországot...
Bulgáriában és Horvátországban is jön 2023-ban.
De tartsatok ki a forint mellett, rekord magas inflációval, ígyis-úgyis nyugati árak vannak már.Hallottam már olyan érvet az euró ellen, hogy akkor mindenki érezné, hogy milyen szar a fizetése. Látszik, hogy mennyi buta ember van, egy osztás 360-al meghaladja a képességét sokaknak. Komolyan, botrány.
Most is szarban van a gazdaság, azért tart a forint 364-nél.
szerk: off, mert mindig elfelejtem.
szerk2: A görögök a hazugság miatt estek be a gödörbe. -
warcat
veterán
válasz
gejala #32974 üzenetére
Továbbra sincs krónikus hiány mint ami itt le van festve, a gyárak működnek, amcsikhoz úton van több ezer kártya csak az EVGA-tól.
Gyakorlatilag a csúcskategóriás kártyák többsége el sem érte a piacot, lekéstek a rajtról de le vannak gyártva lásd Asus Strix és Strix OC. illetve Gigabyte, mindkettő szeptember 28 és környéke.Október közepére jelentős javulás várható elérhetőségre. -
Rison77
senior tag
válasz
gejala #32968 üzenetére
Ezzel a csúszással is csak a 2xxx széria tulajdonosokban forgatják meg a kést. Mert van aki már túladott a kártyáján, és van aki nem szeretne addig kártya nélkül maradni amíg nincs másik. Most ha a 3080 hiánya belecsúszik a 3070 megjelenésébe amivel tegyük fel semmi probléma nem lesz a memória miatt, akkor még annyiért se tudja szerencsétlen 2xxx tulajdonos eladni a kártyát mint most, mert a 3070 még lejjebb nyomja őket,feltéve ha a teljesítménye is olyan lesz.
-
válasz
gejala #30912 üzenetére
Fordítva nézed. A játékoknál nem nagyon vesződtek a több VRAM kihasználásával, mert nem nagyon volt kártya, amin használni lehetett volna. Tök jó, hogy volt 16GB a Radeon VII-en, csak egy erősen rétegkártya volt.
De az a pár játék, ahol bőven kihasználható lenne a 8+ GB (pl. Resident Evil remake-kek, vagy most a Flight Simulator 2020), akár FHD-n is kevés lehet a 8GB (tapasztalat).Más topicokban már többen pedzegették, hogy az RTX 3070 Super majd jöhet 16GB VRAM-mal, ha esetleg az AMD-nek beválik a 16GB-os opció. Itt az nVidia inkább az árat tartotta fontosabbnak, tehát gondolom ezért nem akart 10-12GB-ot a 3070-re és 16GB-ot a 3080-ra.
-
Interceptor
addikt
válasz
gejala #30772 üzenetére
Nekem nem probléma, a middleground és indie címek közül szoktam keresgélni ott még gyártanak játékot, bár sok ott is a szemét. Előnye, hogy még drága vga sem nagyon kell hozzájuk. AAA esetén, most mondok valamit, 5 évben egyszer szállingózik egy egy használhatóbb cím.
(#30776) arn : Pontosan, a mai napig elő szoktam venni a régi címeket a játékélmény miatt.
-
arn
félisten
válasz
gejala #30772 üzenetére
Ugyan.... amire most gerjedsz grafikailag, az ugyanugy otvar lesz 10 ev mulva. Akkor majd rajossz, a jatekelmeny szamit. A grafikai szint mindig viszonylagos.
Pl egy 92es wolfenstein, vagy a 93as doom hadd ne mondjam mennyivel jobban nezett ki, mint akarmi mas a korszakban. Olyan ugras lenne a mai jatekok szintjehez kepest, amit ma elkepzelni nem lehetne. A mai jatekok tenyleg egy kaptafa tobbnyire, es amit elo fognak venni a jovoben, egyet sem a grafikajaert teszik.
-
-
Interceptor
addikt
válasz
gejala #30762 üzenetére
"A lényeg, hogy új játékok menjenek maxon 1440p-ben már most, ne csak hónapok múlva."
Ha még lennének értékelhető AAA címek manapság akkor még értelme is lenne így ráfeszülniDe szinte kivétel nélkül mind olyan amit megunok 2 alkalom alatt, aztán kuka. Legtöbbről elég néhány ingame videót megnézni. A 90-es évektől(mióta pc-n játszok) egészen a 2000-es évek közepéig egész jó volt még a felhozatal, most meg többnyire a félkész szemetet/"techdemokat" gyártják, csak annyi a lényeg, hogy jól nézzen ki, meg jó technikai megoldásokkal rendelkezzen.
-
válasz
gejala #29250 üzenetére
Írtam már lejjebb is, a Turing megduplázta az ALU-k körüli infrastruktúrát, azért jelentősen gyorsabb azonos unit kapacitások mellett. Hasonlítsd össze a Pascal-t és a Maxwellt, ott csak pár % jött az infrastruktúrából - én hasonlóra számítok most non-RT téren.
(#29244) hokuszpk: igazából az majdnem tökmindegy - leszámítva azt a szűk kört, aki ilyet akar venni. A halo-kártya árazása nem feltétlen reprezentatív a termékskála többi részére. Engem sokkal inkább a 3080 érdekel ilyen szempontból.
-
-
Z10N
veterán
válasz
gejala #28698 üzenetére
Csak bemasoltam amit egy olyan egyen mondott, aki egy legitimnek mondhato kepet posztolt. Ezzel eleve tobb ralatasa van, illetve kredibilitasa, mint azoknak akik $2000-ral dobaloztak eleve.
Nem tudom mit kell ezen fennakadni. Nyilvan ez csak rumor, de szerintem nem all olyan messze a valosagtol. Csak nezz a kartyara. A BOM eleve tobb lesz, mint legutobb. A 2080Ti msrp-je $1200 volt...
-
Chalez
őstag
válasz
gejala #28671 üzenetére
Én 34" 2560x1080 144Hz-en várom az Ampere-t, nekem kompromisszumokkal megfelel, lényeg a minél több fps. Viszont mivel PS5 is jön egy 65 LG OLED mellé, így ha nem muszáj nem költöm el az 1440p sebességfelárat. Meg persze monitorcsere sincs tervben. Max egy 3070 de inkább egy 3060-ban reménykedek, hogy 80-144 FPS körül elleszek, ha nem is ultrán.
Sajnos fps nem megy kontrollerrel, nem is akarom megtanulni. -
Segal
veterán
válasz
gejala #28633 üzenetére
Csak nézz fel hardverapróra megint mennyi eladó 2080 variáns van fent...
Kb ugyanaz a helyzet mint anno az 1080(Ti) verzióknál. Aki cserélni szeretne az most még jó áron szállna ki a Turing kártyájából, mert hátha talál olyan embert aki nem tudja hogy most jön az Ampere.Az árról meg 10 nappal a bejelentés előtt olyan felesleges felháborodni. Meg kell várni míg hivatalos ára lesz a terméknek és max majd akkor lehet hőbörögni hogy "én nem ezt a lovat akartam"...
Ahogy a vak is mondta majd meglátjuk mi lesz.
Sajna én is KillerKollar véleményén vagyok hogy szabadon marad a 3080Ti név, de egyszerűen csak megvárom a bejelentés napját és majd akkor átértékelem a dolgot hogy tetszenek e a számok (teljesítmény és ár) vagy nem tetszenek és eszerint nyitom vagy csak csukom be gyorsan a pénztárcámat -
KillerKollar
őstag
válasz
gejala #28630 üzenetére
MSRP 500$ volt de az FE már 600$ ezért a legtöbb kártya 600$-on kezdett, 500$-ért maximum blower style cooleres sz*rokat kaptál. Szerintem pont, hogy magasan indulnak majd az árak, mert elvileg induláskor nem lesz sok készlet, azokat meg így is bőven el tudják adni, aztán majd ha az AMD kijön a nagy Navi-val és az nagyon odaveri őket ár/érték arányban akkor csökkentenek.
Szerintem pont ez a lényege a 3090-nek, nem mondják azt, hogy ez a 3080 Ti, azt sem, hogy ez a Titán, megvárják, hogy milyen gyors a nagy Navi és mennyibe kerül, aztán ha hasonló teljesítményű mint a 3090 de olcsóbb, akkor kiadják a 3080 Ti-t olcsóbban, 12 GB VRAM-al 24 helyett de hasonló teljesítménnyel, max 5-10%-al lesz lassabb és akkor mondják azt, hogy ja amúgy a 3090 1500-2000$-ért igazából a Titán RTX helyére jött, ami 2500$ volt, szóval igazából ez árcsökkenés és azok se érzik annyira átverve magukat akik megvették a 3090-et, mert még mindig az övék a leggyorsabb kártya és nem csökkentettek az áron, csak kiadtak egy 3080 Ti-t is.
-
carl18
addikt
válasz
gejala #28630 üzenetére
+1 Szerintem a 3070 500 dolcsi körül fog startolni, azért nyugaton se lesz rá kereslet ha 800 dolcsiért dobnák piacra.
Nem tudom mi értelme sírni olyan árakon amik még piacra se kerülnek. 300E lesz a 3070? Talán ha a kereskedők idehaza extra profitot akarnak bezsebelni az új termékekért. -
X2N
őstag
válasz
gejala #28599 üzenetére
Az egy elég gyors fejlesztés lenne mivel csak jövőre jön ki az 5-ös engine...
Vajon milyen gép kellhet majd alá. De abu azt is megmondta hogy olyan grafikát nem fogunk látni a köv konzolokon sem. Egyszerűen nem bírja el a gép azt a mennyiségű geometriát egy normálisabb játék ahol van pl ai, fizika, nagyobb terek. techdemo csak mint anno az unreal engine 4 demok... Én azt várom mikor használják már ki a játékok a 8+magot értelmesen. Talán most az új konzolok megjelenése után.
-
egyedülülő
őstag
válasz
gejala #28599 üzenetére
Az előző gen megjelenésekor azért köztudott volt már az elején, hogy a ps4/xbox eléggé budget konzol volt. Nem raktak bele erős hardvert tudatosan, hogy ne legyen drága és ne kelljen bukni a konzol árán sem. Most elvileg megint erősebb a hardver és inkább lenyelnek a gyártók némi buktát a gépek árán, mint anno a ps3, x360 idején. Emlékszem amikor kijött 360-ra a Gears of War, az kb sehol sem volt PC-n.
-
X2N
őstag
válasz
gejala #28413 üzenetére
Nem látom azokat az 50-60%-os gyorsulásokat: https://www.techpowerup.com/review/nvidia-geforce-rtx-2080-ti-founders-edition/33.html
Nem mostanában lesz Maxxwell-Pascal szintű ugrás teljesítményben.
Sugárkövetésre leszek kíváncsi mennyit gyorsul majd az új kártya.
Biztos megérné az nVidiának egy Pascal szintű ugrással az összes RTX tulajt magára haragítania, mint anno az összs 980Ti tulajt.
-
Raymond
titán
válasz
gejala #28357 üzenetére
Mielott tul meszire futsz, ket hozzaszolas van itt osszesen, az elso (amire valaszoltal):
"A kozolok aranak semmi koze ahhoz hogy a grafikus kartyak vagy barmilyen mas PC komponens ara hogy van alakitva."
Nem arrol volt szo hogy valaki elgondolkodik vagy nem hanem arrol hogy a konzolok aranak van valami hatasa a grafikus kartyak arazasahoz. Nincs. Ha ugy gondolod hogy van akkor kifejtheted.Azt hogy valaki elgondolkodik vagy nem mar te keverted bele, ez egy kulon tema es itt is az van hogy a ket piac mas. Egyebkent meg ebben az esetben se az lenne a donto dolog hogy egy komponens ara mondjuk ugyanannyi mint egy konzol. Mert miert lenne?
-
Drizzt
nagyúr
válasz
gejala #28354 üzenetére
Ugyanez a döntési lehetőség a legutóbbi konzolgenerációnál is megvolt. Én vettem Ps4-et megjelenésekor, majd egy éven belül kétszer annyiért videokártyát. A videokártyát azóta is használom, a PS4-et meg eladtam, mert csak a port fogta. Többé szerintem erre a konzolvonatra nem ülök fel.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Arc B580 12GB Limited Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ZOTAC RTX3060 TI 8GB
- Új - VGA támasztékok, több méretben, fém verzió
- Csere-Beszámítás! Fehér Inno3D Twin Edge RTX 5070 12GB GDDR7 Videokártya!
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Bezámítás! ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) OLED notebook - Ultra 9 32GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB Win11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest