- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Windows Insider Program
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology NAS
- Router gondok
- Hálózati / IP kamera
- VoIP - mélyvíz (Asterisk és társai)
- Kriptovaluták és az adózás
- Gmail
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz csaba951 #45242 üzenetére
Értem, hogy szvsz, de ez így csak jóslás, érzés alapján. Akkor már inkább hiszek annak a modellnek, amit az elég ingatag pletyik alapján összeraktam - abból 30% feletti raszter-javulás jön ki az 5080-ra.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Teasüti
nagyúr
válasz csaba951 #44582 üzenetére
Köszi!
E program szerint 3.7.0.0-val jött a játék (Steam-ről).
Amúgy ha már játékokról esik itt szó, azt nem tudja vki hol a szűk keresztmetszet, ha nincs egyértelmű GPU és CPU kihasználtság és a memóriák sincsenek tele?
De jóval a monitor frissítési frekvenciája alatt fut a játék (Hogwarts Legacy) helyenként és olyankor a GPU is csak 60-70%-on jár. Nem értem miért nem 100%-on van kihajtva a gép.
CPU szálak egyenként ki vannak listázva Afterburner-ben és egyik sem szaturál, ami megmagyarázná, hogy miért nincs kihajtva a GPU. A legelfoglaltabb szál is csak 70% körül mozog.
Vram 10/16GB, Ram 20/32 GB.
A játék nvme ssd-n van.
Ötlet?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz csaba951 #42546 üzenetére
Lehet ezt mázlinak is híni.Az első krypto láz az AMD-nek volt jó , még sem robbantak szét a bevételtől.. az AI meg Jensen lova már lassan 10 éve, nem mázliból fejlesztették erre a hardvereiket ,hanem mert látták, hogy merre tart a rtechnológia.
persze sok Nvidia hater az azt mondja az Nvidia vitte el arra lásd raytracing,de valójában a filmstúdiókban használt hardvereikből és szoftvereikből építettek arra hogy ez bejön a játékiparba is.
A datacenterekből és a Teslából építettek arra hogyaz AI majd egy általános bumm lesz [link] majd ezért a hardvereiket erre fejlesztették. Egy meglátás volt, ami bejött. Lehet az Nvdiiát rühellni,de Jensen zseniális vezető.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz csaba951 #40673 üzenetére
Egyszer lineltem egy cikket /bejegyzést az AIB haszonkulcsokról. Nem keresnek rosszul ők Asus pedig kifejezetten magas profitra hajt.
Ha egy TUF 820 dollár és egy Palit 640 az azt jelkenti hogy még a kicsit jobb/ drágább hűtővel is legalább 50-100 % kal magasabb haszonkulcsot tesz zsebre Asus, mint Palit. Az hogy EVGA ellépett sajnálatos de a saját üzletpolitikájuk miatt ( is) történt .Nekem kifejezetten hiányoznak amúgy.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Raymond
félisten
válasz csaba951 #40673 üzenetére
Egy rakat gyartotol van a hivatalos 659-es aron, sot Pailt/Gainward van 639 es 649 aron is. Az hogy vannak 689 es 719 aru extratutiOCgamerbling modellek is teljesen normalis, ugyanezek vannak a 4070Ti es a 4080-nal is. Az Asus it is hozza a formajat peldaul a 819EUR-os TUF-al, ugyanaz az ertelmetlenseg mint a 4090-s arakat alulrol nyaldoso 4080 Strix.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
félisten
válasz csaba951 #39516 üzenetére
1000 dollár is nagyon necces érte. Mondjuk kérdés a 7900 XTX és XT teljesítménye mert ha egy áron adják a 7900XTX karival és az némileg gyorsabb csak nála(<=10%= có akkor igazából megint jól taktikáznak mert piacot nem fognak igazán veszíteni. a 7900XT meg a 4070TI 900 dollárért meg értelmetlen lesz. sajnos ha ez lesz a forgatókönyv akkor sikeresen emelt mindkét gyártó árat , Nvidia végre egy xx80 kártyáért 1000 dollárt, de inkább 1200 körül legombol, AMD meg jobban keres az olcsóbban gyártható kártyájával ami elméleti $1000, gyakorlati $1200 minimum árral fog jönni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz csaba951 #39393 üzenetére
Nem teljesen. Elvileg működni fognak a kártyák, csak nem engedi meg a sense pineket érzékelő, illetve rossz bekötés esetén nem érzékelő áramkör a tápból való teljesítményfelvételt, így a kártya teljesítménye le lesz korlátozva a PCI Express slot energiafelvételére.
A be se kapcsolás csak az adapterek sajátja lesz, ott nyilván nem lehet üzenetet küldeni a tápnak, hogy baj van.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
DudeHUN
senior tag
válasz csaba951 #39393 üzenetére
Én még mindig nem értem miért nem lehet mondjuk két oldalra egy-egy kallantyút tenni és az helyén tartaná. Plusz egyértelmű lenne meddig kell bedugni.
A kábel, ahogy Steve is mutatta a GN videóban minimálisan mozoghat ahogy oda van paszírozva. Szóval simán lehet most, hogy a VGA kikapcsol?[ Szerkesztve ]
Gamer for Life
-
-
Raymond
félisten
válasz csaba951 #38601 üzenetére
A mokusnak eloszor ezt a videot kene kihevernie [link] es meg egy darabig hanyagolni a temat. Foleg ugy hogy aztan meg ratett egy lapattal ket hetre ra [link] Az elso video eredeti cime egyebkent ez volt - "I've never seen NVIDIA do this before... DON't WAIT!!! ACT NOW!"
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Skyhunter
őstag
válasz csaba951 #35692 üzenetére
Egyetértek, naivitás ezt várni. Elég megnézni a bitcoin árfolyamát, + a nagy bejelentéseket. Már Tesla autót is lehet belőle venni. Őrület és nem jó dolog ez, de az van, ez a valóság. Nézzetek fel HA-ra, az 1080 TI-ok lassan a 2017-es évi árakon mennek el...a használtpiac követi a jelenlegi árakat, bepozicionálja magát. Ami eddig kijött új kari, az is mind elment horror maniért. Nincs itt semmi látnivaló, tovább lehet sétálni.
-
Jack@l
veterán
válasz csaba951 #35692 üzenetére
Mondjuk a 2 milla / uj csucskartya se tul hihet[ alternat\va... Szoval de, elobb utobb nem tudjak majd hova nzomni a kartzak arat a gzartok, boltok. Lesz elevules.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
manning75
csendes tag
válasz csaba951 #35308 üzenetére
i5 9600 K van.nincs húzva.Nem is szoktam.Kiszámoltam a power supply calculatorban.Úgy hogy van 5 ventilátorom plussz vezérlő,minden kanócot beírtam,így is 505W-ra hozta ki.Ha ehez hozzá adjuk még a ledeket a ventiken,mert azt nem számolja bőven van még 100W-om.Ja és a cpu kihasználtságot felhúztam százra.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz csaba951 #34961 üzenetére
Az a helyzet hogy mar az Ampere launch elott kiszivarogtak ezek a hirek...hogy az NV az elso 1-2 hetben valami 50-100$-t visszaadott az AIB gyartoknak hogy beeteto aron lehessen kapni kartyat aztan annyi..
Ami azt jelenti hogy az MSRP arak csak ordas nagy kamuk voltak sosem akartak annyiert adni, csak beetettek a nepet, meg arra jo volt hogy a tesztekben azon az aron van mostamar a price/perf grafikon
-
félisten
válasz csaba951 #26255 üzenetére
nem annyi lesz szerintem , bízzunk abban amit nyilatkozott jensen, hogy megpróbálják a csúcs kártyákat olcsóbbra kihozni a középkategória változatlan marad.
-
- = Zk = -
félisten
válasz csaba951 #25924 üzenetére
nyáron?! külföldi fórumon E3-at olvastam, ami még csak a bemutató... tesztek, polcok feltöltése les zaz szeptember vége is... egy esetleges start-készlethiányt nem is említek... max black friday-re, ahogy a 2xxx szériával is volt...
árazást nem is említek ugye... sok a kérdőjel, tudom...
am igen, 1080Ti és 2080 között MÁR 5-8% a diffi.. ugye jönnek a folyamat driverek
én mikor megvettem az 1070-et, 3 évig kényelmesen kiszolgált... 1080p ultrában... 1440p-re váltottam, így kellett ÚJ... és lett a 2070... elméletben... kicsit tartottam tőle, hogy 1440p+ulktra néhol kompromisszummal fog menni.. így hozzátettem pár garast és lett a 2080...
(#25923) Dyingsoul
lehet jövő nyáron már nem leszek itt... de ez a jövő zenéje... tervek vannak csak" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Dyingsoul
veterán
válasz csaba951 #25924 üzenetére
Ugyanez volt, mikor a Pascal jött. A 980 Ti tulajok sírtak, próbáltak mindenféle OC-t, hogy bebizonyítsák 5%-kal jobb a 980 Ti, mint az 1070....
Egyébként bennem az a kép van, hogy a 1080 Ti az a 2080 szintje kb. +-1-2% címtől függően.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
KillerKollar
őstag
válasz csaba951 #24860 üzenetére
Akkor még nem űztem az "ipart" De feltételezem akkoriban nem voltak ennyire brutálisak a hardverárak... Tudom nem lehet direktbe összehasonlítani, infláció,stb... De az utóbbi években nagyon elszálltak, illetve főleg ez a jelenlegi generáció lett nagyon túlárazva az előzőhöz képest.
Nade, hogy egy kis on is legyen: A wccftech cikk alatti kommenteket olvasva, valószínűleg bullshit a cikk: Azt írja, hogy : RTX 2080 SUPER 8GB graphics card will feature an unlocked 2080 Ti chip, viszont azt írják, hogy 3072 Cuda core lesz rajta, míg a 2080 Ti-on 4352 van (a sima 2080-on meg 2944). Ha "unlocked" TU102-es chip-et használna a 2080 Super akkor inkább a 4000-hez kellene közelebb lenne a Cude core-ok számának mint a 3000-hez nem? Plusz többen írják, hogy már a 2080 Ti is akkora chip, melegszik, megbízhatatlan (space invaders és egyéb problémák), hogy még a mai napig problémák vannak vele, és alacsony yield(termelés? nem tudom magyarban hogyan írjam, úgyhogy marad ez)-el dolgoznak,ebből kiadni egy új chip-et elég necces lenne. Elvileg az RTX Titán a "fullos" TU102, és az is talán 10%-ot ver a Ti-ra, úgyhogy nem tudom, hogy hova tudnák ezt pozicionálni. Arról nem is beszélve, hogy mint említettem valamelyik előző kommentemben, idén biztos, hogy nem lesz direkt versenytársa a 2080 Ti-nek, így nem látom értelmét, hogy frissítsék. Tudjuk, hogy az Nvidia szereti a lóvét, ha sikerült is javítani a yield-en a jelenlegi Ti-nál akkor feltételezem, hogy egy full új chip-nek drágább lenne a gyártása és ha ugyan annyiért adnák mint a jelenlegi Ti akkor kevesebb lenne rajta a haszon, közben pedig a jelenlegi Ti árát is lejjebb vinnék, tehát azon is kevesebb lenne a haszon. Viszont ha marad a jelenlegi Ti és javult a yield akkor több haszonnal tudják majd eladni a jelenlegi kártyákat ugyan ilyen áron. De majd kiderül... Valami biztos lesz, mert volt teaser meg sok a pletyka, de szerintem azokkal a speckókkal és olyan formában, ahogy a wtccftech írja bullshit. Aztán lehet, hogy nem, nem vagyok akkora hardverszakértő mint itt sokan, de az biztos, hogy ha úgy lesz akkor átértékelem a jövőben a hardverfejlesztéseimet.
(#24861) Raymond
"Ha zavar hogy hamar lesz jobb/olcsobb akkor ne vedd meg es varj mint a tobbiek. Ez is egy lehetoseg."
Az a baj, hogy ha ez lesz a trend, akkor a "többiek" is szívni fognak és mindegy lesz, hogy mikor veszek kártyát és milyen árkategóriában, mert tudom, hogy fél év múlva úgyis el fog avulni és ha szeretném tartani a szintet és nem akarok kompromisszumokat kötni akkor fél évente vehetek új kártyát, amit nem igazán szeretnék, meg szerintem más sem.
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
-
félisten
válasz csaba951 #24513 üzenetére
Stadia nem az ő befektetésük, csak hardvert biztosítják/ veszik tőlük hozzá GPu szintjén. Google ugyan úgy használ nvidia hardvereket is más( talán fontosabb) területen.
Szerintem nem engedik el a GPU fejlesztést, mint ahogy Nvidia is az érkező 8 vagy 7 nm kártyákkal is lépkedni fog.
Én számítok tőlük( nvidiától) valami multiGPU fejlesztésre.[link] és szerintem AMD is hasonlóban gondolkodik, legalább is ilyesmi lehet a jövő, ahol egy egy GPU részt bármire be lehet fogni, legyen az compute, INT, RT mindegy akár együtt, akár külön külön.Persze ehhez kell az alacsonyabb csíkszél, kisebb fogyasztás és hűthetőség.
Ehhez még hozzá lehetne tenni egy hibrid memória vezérlőt, ami képes lenne akár HBM akár GDDR6 ramokat egy dizájnon kezelni az lenne az igazi multiGPU.[ Szerkesztve ]
-
-
t72killer
titán
válasz csaba951 #24105 üzenetére
LoL, egyesegyedül rajtuk múlt, a nép az utolsó legyártott selejtes Turingot is megvette. Ha 2x ennyit gyártottak volna, azt is mind elviszik - csakhogy nem voltak képesek mennyiséget szállítani a piacra. A tulajok meg rettegnek, mikor bújik elő a kariból a Pacman.
#24113: így van, ez a nyilatkozat nettó baromság. Tavaly decemberben még egy rakás kosztümös 2080ti várólistás volt, nemhogy a polcokon rohadt volna... A sima 2080/2070 meg ugye nem mindenkinek kell: nem tudnak többet a 1080ti-nél, ami ugye ex-bányász kivitelben jutányos áron kapható.
performanszlípről meg egy újabb maxwell-pascal lépcső esetén tessenek beszélni...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
félisten
válasz csaba951 #24105 üzenetére
[Nvidia] is resilient, creative, and repeatedly rises to great challenges. We will shake this off and come back strong," Jensen said.
helyes, lássuk
Pirítsanak is oda.[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
-
félisten
válasz csaba951 #23331 üzenetére
Forza 4 nem Vega-n gyors, hanem a többi VGA-n lassú. És ez semmi másnak nem köszönhető, megkerüli az általános grafikus drivert .Azóta sem jött válasz arra, hogy mitől áll fel a megszokott felállás 4 K alatt, ahol 35 % -t lassul Nvhez képest.[link] miért veszít hirtelen annyit az erejéből a Vega és tartja magát az 1080 és TI
Azért van, mert nem driveren át megy a GPu etetése. Ami nekünk nagyon nagyon jó, hogy minimum 8 GB ramos kártyákra lesz szükség és 1-2 éves hardverekre. ( RX is megcumizta magát nem csak pascal ezzel.) mert nem lesz lehetősége a gyártóknak játékokra optimalizált kódokat bevinni.
Mint az is kiderült utólag, hogy NV kártyák így igénylik a sok szálas több magos magas órajelen járó CPU-t éppen ez miatt, tehát újabb ok, hogy rávegyenek egy minimum 8 GB rammal rendelkező VGA vásárlására egy 16 magos CPU mellé.
Szóval mi ezt nyerjük ezzel, míg Microsoft azt nyeri, hogy minden Xboxra készülő játékot lazábban át tud hozni PC re. KI jár rosszabbul?"mint külön figyelni a Pascalokra, ezért hülyék lennének nem így tenni."
valóban hülyék lennének így tenni a PC port kadásánál, elvégre a piac 80 % geforce user és maradék 20 % radeonosból kb 3-5 % vega.Vega alatt meg semmi előnye ennek.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz csaba951 #23331 üzenetére
Ok, van 1 MS franchise, ami alapból hasít minden erősebb kártyán. A valódi okát ennek csak azok tudják akik tervezték, programozták. (ha akarok én is tudok kártyára szabni játékot, pénz kérdése az egész)
Egyéb?[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
válasz csaba951 #23328 üzenetére
Tények, mérések erre, már meglévő vagy bétás játékokból? (pl BFV, új Tomb raider)
Abu agymenései messze nem számítanak annak.20-40% ot azért elég könnyű észreveni
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz csaba951 #23142 üzenetére
Raytracingben nincs sugárszám/pixel, ott 1 sugár per pixel van, illetve XxAA-val lehet több(nagyobb képet renderel és a végén összehúzza)
Max depth az van.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz csaba951 #23041 üzenetére
+#23043: +1... Ez van, a VGA-árakat továbbra is nyomasztja a memóriakartell és a VRAM technológiaváltás extraköltsége (GDDR6), a bányák sem omlottak össze. Hacsak nem lesz egy újabb bányaszezon, lefelé fognak menni az árak.
A teljesítményről meg annyit, hogy ugyanazon a gyártástechnológián 10% körüli teljesítmény/fogyasztás előnyt értek el. Valóban nem hipertérugrás, lassú fejlődés.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Jack@l
veterán
válasz csaba951 #22380 üzenetére
Szerintem már annak is örülnének ha a régebbi szériára rávernének.
-
- = Zk = -
félisten
válasz csaba951 #22346 üzenetére
engem a CPU vs GPU gondolkodtat...
ugyan ez van nálam is néhol.. .a vga 100-on teker, a cpu 75-80%-on... lsd Destiny 2, 1440p, 1-2 részletesség OFF" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Dyingsoul
veterán
válasz csaba951 #21205 üzenetére
Az Oculus Connectet most már megvárom (szept 26-27). Ha nem jelentenek be semmi érdekeset aminek köze van a VirtualLink-hez ami az RTX kártyákon van, akkor pláne keresek egy 1080 Ti-t. Persze az is lehet, hogy nem véletlenül van egymáshoz ennyire közel az RTX launch és az Oculus Connect, de nem akarok találgatni, ez nem az a topik... vagy várjunk csak?...
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Dyingsoul
veterán
válasz csaba951 #21196 üzenetére
Nincs meg az 1080 Ti. 1070-em volt, eladtam, 1080 Ti-t már kétszer vettem de mindkettő meghiúsult az eladók miatt... Hosszú sztory nem kezdek bele ha nem haragszol, ha nagyon érdekel küldj privit és ott elregélem.
Viszont 1080 Ti-t vadásztam ezidáig. Most egy kicsit pihenek inkább, szerencsére van fontosabb dolgom, mint a VGA vásárlás. Viszont az árak miatt igen, 1080 Ti-re hajtok de azért a szept 20-at megvárom, sőt lehet utána is várok még, nem sietek sehová annak ellenére, hogy az IGP-zés egyáltalán nem volt betervezve. Nem gondoltam, hogy ilyen hamar elviszik jó árban az 1070-emet de tökmindegy.[ Szerkesztve ]
-
Pitralon
tag
válasz csaba951 #21194 üzenetére
Igen kérlek... egy hagyományos CRT-t használok... egy tervezőknek szánt annó csúcskategóriás Sony E530 típust hajtok..., ez még 4:3-as arányú, de nincs natív felbontása, oda állítom, ahová akarom, és 1280x960 full ultra beállításokkal simán jó még a gtx 960 4GB..., 1600x1200-ban már jó sok effektet lejjebb kell venni....
Far Cry 5
Wolfi ...ezek simán elfutottak átlag 60 FPS körül...ultránJa, és én nem egy panelkuckóban lakok, elfér ez a moncsi is...!
Ha akarod a "válaszidején is vitázhatunk".... Ami itt pl. nincs....
[ Szerkesztve ]
Miért lenne káros az azbeszt? Hát benne van, hogy "beszt"...Most a Tónikát a Mónikától vagy fordítva...? "Puls Rádió"
-
Dyingsoul
veterán
válasz csaba951 #21160 üzenetére
Én szoftver fejlesztő vagyok, nem hardvermérnök így azt, hogy hogyan lehetne megvalósítani ekkora növekedést - nem tudom megmondani. Én csak tudatos vásárlóként azt látom, hogy ha egyszer sikerült megugrani egy akkora lépést ami a Maxwell-Pascal között volt, akkor ha nem is ugyanakkora de a jelenlegi várható teljesítménynövekedéstől nagyobbra számítanék (látva a speciket és a nem túl hihetetlennek tűnő leakeket valószínűleg nem lesz nagy ugrás).
Viszont nem csak a technikai korlátok nehézsége nőtt, hanem a bevétel is... Rengeteg pozitív pénzügyi hír jött az NV-ről az elmúlt két évben és úgy gondolom bőven birtokukban van az a tudás és anyagi forrás amivel többet is ki lehetett volna hozni a next genből. Szerintem jövőre nem lesz újabb generáció, legfeljebb ismét majd 2 év múlva az pedig túl sok idő látva ahogy például a CPU-k évente jönnek-mennek.
Mindegy egyébként, én ezzel a teljesítménnyel is meg tudnék barátkozni, de nem ezen az áron... Hiába van rá pénzem, ez már az az összeg amire rá tudom mondani, hogy számomra nem érnek ennyit a tükröződések és a 30-40% plusz teljesítmény a 1080 Ti-hez képest. Mert ez nem fejlődés, hogy nagyobb teljesítményt annyival adnak drágábban, amennyivel többet hoz nyers erőben. Ez így számomra nem gen váltás. Én úgy gondolom hogy ha több, mint két évig kint van egy gen, akkor a rákövetkezőnek legfeljebb mérsékelten nagyobb áron kellene hoznia egy nagyobb ugrást a teljesítményben vagy közel ugyanakkora teljesítményt alacsonyabb fogyasztással, sokkal kedvezőbb áron. Az, hogy emellett milyen új feature-öket tesznek bele mellékes, azt nem lenne szabad árhoz kötni, extraként kellene adniuk. Lásd pl G-sync vs Freesync...De egyébként semmi extra csak kicsit csalódott, mint az Intel rajongók az anniversary edition kapcsán. Mondjuk Linus meg is tudta mutatni, hogy mit kellett volna kiadni az Intelnek, így talán szemléletesebb ez a dolog. Sajnos én nem tudok hirtelen megtervezni egy új architektúrát, de szerintem bőven elég ha azzal fejezem ki a csalódottságomat, hogy nem veszem meg a terméket.
Viszont félreértés ne essék, én nem hülyézek le senkit amiatt ha a 2080-at vagy a 2080 Ti-t a Ray tracing miatt veszi meg. Ez mindenkinek a saját döntése, beszélni pedig lehet róla, azért van fórum a ph-n.
[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
válasz csaba951 #21121 üzenetére
A negyedik véglegeshez közeli verzió próbálható már ki a Redstone 5-ből. Az elsőhöz már augusztus végén hozzá lehetett jutni, ráadásul legálisan. Szóval nem igazán értem, hogy miért ne lehetett volna eddig tesztelni az RT-t.
Az NVIDIA-nak és/vagy a Microsoft-nak pontosan tudnia kell, hogy az eddigi verziók alkalmasak-e olyan tesztek elvégzéséhez, ahol valós eredmények születnek, nem pedig fals értékek.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Pitralon
tag
válasz csaba951 #21057 üzenetére
Nem ez a minimalista kártya az egyik előfutára az "occsósításnak" szerinted? Tehát a gyanús pédány 1070ti: [link]
Mivel a gyengébb sima 1070, hosszabb, és a ventik is komolyabbnak tűnnek rajta: [link] ugyanannyiért..., lehet még sok ilyesmi trükköt bevetnek tényleg, hogy kiszórják a régi sorozatot...
[ Szerkesztve ]
Miért lenne káros az azbeszt? Hát benne van, hogy "beszt"...Most a Tónikát a Mónikától vagy fordítva...? "Puls Rádió"
-
Jack@l
veterán
válasz csaba951 #21057 üzenetére
Nem annyira pletyka, mert az egyik főmufti nyilatkozta
https://www.guru3d.com/news-story/nvidia-geforce-1000-series-to-sell-into-2019-likely-no-rtx-for-lower-end-cards.html[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz csaba951 #20901 üzenetére
Azt vedd amelyik neked tetszik, úgyis a saját pénzed.
Ez hobbi, megérni egyik se éri meg, a Pascal is drága a maga módján...Ha árban hasonló lesz a 1080Ti meg a 2080 én is az újat venném, nem a másfél éves technológiát.
Az új 1080Ti meg még mindig 300k alatt van, ami marha sok ugyanúgy.
Használt árakat meg használt árakkal vessünk össze, újat meg az újjal.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Joshi
titán
válasz csaba951 #20897 üzenetére
"Dolgoztam és összespóroltam!"
Általában az ilyen ember fontolja meg a lépéseit, a te példád nem erre vall.Hát nem tudom, nekem még mindig túl nagy a kontraszt a 970 és 2080 között, de nyilván te tudod. Oprendszernél az SSD már sok-sok éve alap, ez nem kérdés de sokan a játékokat is ssd-ről futtatják. Na az már nem ilyen egyértelmű.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz csaba951 #20894 üzenetére
Nem vágom hogy most mit vezettél le nekem. Én a sóvárgásodra írtam azt amit, azaz gtx970-el toltad a Witcher 3-at butított grafikával évekig, majd most valamilyen vezérhangya segedelmével vennél egy RTX2080-at többszázezeréééé. Ha eddig probléma volt a drága vga beszerzése, akkor most hirtelen honnan a pénzmag?
-
Joshi
titán
válasz csaba951 #20885 üzenetére
"OK, vehetnék (mostani) kisebb kártyát is, de ha már veszek, akkor új modellt akarok venni!"
Logika nincs abban amit írsz, ugyanis eddig használtál egy belépős kártyát egy olyan játékkal, ami megköveteli a csúcskategóriát. Most meg venni akarsz egy "régi" játékhoz egy méregdrága csúcskártyát. What?
Akkor inkább írnád azt hogy téged érdekel az RT.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.