-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Interceptor
addikt
válasz Dareius #14509 üzenetére
Szerintem GTX970-est vegyél az lényegesen jobb ár/érték arány és kb 10-15-20% körüli a lemaradása a GTX980-hoz képest(bár én láttam itt ott néha bizonyos helyzetekben 30%-ot is a tesztekben). Aztán ha megjelenik a Pascal gen, akkor eladod a 970-est és megveszed az utódját. Szerintem ennek van a legtöbb értelme jelenleg, és folyamatosan játszhatsz magas beállításokon.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
Interceptor
addikt
válasz keIdor #14740 üzenetére
A GTX980-nak is igen jó teljesítménye volt mikor megjelent, mi lett az ellenfele a 290X? Ha a konkurencia sem tudott jobbal előállni minek erőltessék meg magukat? Egyetértek azzal, hogy horror áron adják ezeket a cuccokat. Az nvidia üzletpolitikája függ az AMD teljesítményétől szerintem. Amúgy a középkategória inkább a GM206 . GM204 szerintem felsőközép.
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz Malibutomi #14754 üzenetére
Azért elvárnám a 970 utódjától is, hogy minimum a 980Ti teljesítményét hozza, főleg most, hogy 16nm-re váltottak. Nagyon valószínű, hogy ez vagy a radeon hasonló árkategóriájú versenyzője lesz a befutó nálam mint következő vga. Feljebb már nem mehetek
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
Azért remélem, hogy a X70 vagy 1070 hozza a 980ti szintjét. A GTX970 is hozza a GTX780ti szintet, ráadásul most átállnak 16nm-re az új gpu-val.
-
Interceptor
addikt
válasz oAcido #14957 üzenetére
Mire megyünk az olcsó vr kártyával, ha a vr cucc meg négyszer annyiba kerül?
(#14956) rocket: én írtam, hogy az "X70"-nek hoznia kellene a 980Ti szintjét, hogy legyen is értelme rá váltani egy 970-ről. 970 és a 780Ti is egálban van, esetleg megismételhetnék ugyanezt.
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz KAMELOT #15037 üzenetére
"970 bőven elég a FHD-ra ami féláron megvan." Összességében elég, az általam futtatott játékok némelyikében időnként előfordul, hogy kevés a gpu 1500mhz-en is értelmesen behangolt grafikai beállításokkal. Nekem a 30-40fps már érezhetően akadozós, főleg ha 50-60-ról vagy magasabbról zuhan be hirtelen, olyankor nem elég a 970 teljesítménye. Pl a Killing floor 2-ben(bár itt minden csutkára van tolva +flex és egy szolidabb élsimítás) csak az egyik pályán szokott bezuhanni időnként durvábban az fps, amikor épp minden összejön, míg a többin nem megy 45-50 alá a legdurvább tűzharcokban sem, a legtöbbszőr 100 fps környékén szaladgál Szóval nem lehet kijelenteni egyértelműen, hogy elég full hd-ra, szerintem egy 980ti-t is meg lehet fektetni full hd-ban időnként.
-
Interceptor
addikt
válasz KAMELOT #15052 üzenetére
Szinte sosem használok élsimítást játékokban, a KF2-ben van egy egyszerűbb élsimítás ami nem kér sokat, ott bekapcsoltam, sebességben semmi különbség. Nem mindig elég a 970 fullhd-ra, 40 fps alatt már nem az igazi.
(#15051) gainwardgs : Kingdom Come Deliverance béta verziójával is tuti kinyiffantod
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz core i7 #15547 üzenetére
Ha tippelnem kéne, szerintem még az is 16-os lesz. Abban reménykedem, addigra mindegyik kártya hbm2-vel(vagy 3-al) fog kijönni, és végre ráállnak szoftveresen is a fejlesztők a nagy sávszél kihasználására.
(#15548) távcsőves: ezeknek teljes hosszúságú nyáklapjuk van?
[ Szerkesztve ]
-
-
Interceptor
addikt
válasz core i7 #15578 üzenetére
Gondolom most nagyobb különbség lesz a Titan meg a Ti között, lehet most jobban különböznek a gpu-k, és nem csak letiltott blokkokról van szó. A Titan lesz elvileg a GP100 a Ti meg GP102, az 1070/1080 meg ugye tudjuk, hogy a GP104-et kapta.
(#15583) TESCO-Zsömle: Nekem tetszene ha úgy lenne ahogy írtam, végre lenne igazi értelme is a Titannak
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz FollowTheORI #15621 üzenetére
Gondolom ha 2millába kerülne akkor is lenne olyan állat itt aki megvenné Nah majd 5 év múlva már ennyibe mennek majd
(#15623) NetTom: Ha valakinek van rá zsetonja felesleges akkor miért ne, bár nálam fontos lenne akkor is az ár/teljesítmény arány. Persze abban a helyzetben kellene legyek, akkor derülne ki biztosra mit tennék.
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz TESCO-Zsömle #15624 üzenetére
Gondolom a TESLA se két milla lenne akkor Amúgy gondolom nem véletlen kerül az jelenleg 2 millába, arra amire készítették valószínűleg az a legjobb. Bár javíts ki a ha tévedek, kérdés megéri e felárat.
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz Yutani #16062 üzenetére
Van egy vékony réteg itt a ph-n aki megveszi ezeket a kártyákat, de a többségnek az országban 50-60 ezres kártyája van jó esetben. Világviszonylatban sem hiszem, hogy arányaiban olyan sokat adnának el a csúcs kártyákból a közép meg alsó kategóriákhoz képest. Nézd meg, ahogy "kioffolódik" ideiglenesen a konkurencia rögtön emelkednek az árak(persze gondolom az egy egy befutó 580-as radeont is aranyáron mérik már), kinek jó ez a vásárlóknak biztosan nem. A fanatikus meg a pénzes réteget nyilván nem érdekli ez sem.
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz Firestormhun #16069 üzenetére
Egy elemlámpával meg zsákkal lehet nagyobb eredményeket érnének el
-
Interceptor
addikt
-
Interceptor
addikt
válasz Drizzt #16755 üzenetére
Kösz. Legalább van aki leellenőrzi bizonyos felelőtlen kommentelő ez esetben (#16754) whatnot hozzászólását, mert különben simán félreviheti az embert ha nem néz utána magától is, aztán úgy terjed a hülyeség. Bár személy szerint, csak akkor adok tovább bármit is ha arról magam is megbizonyosodom.
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz whatnot #16757 üzenetére
Bocs, (#16753) wjbhbdux hozzászólására gondoltam. Így viszont már egyetértesz remélem
(#16759) Drizzt: Kíváncsi lennék mi a tendencia azok körékben akik 200k felett költenek kártyára. Ennyi felesleges pénzük van csak ennyire fanatikusak? Nekem már 100 fölött is agyrém, nálam eddig 110K volt a csúcs amit vga-ra kiadtam kb 2 éve, de nem tervezek újra kiadni ennyit, más kérdés, hogy most nem is tehetném meg.
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz Dyingsoul #16785 üzenetére
A felesleges pénz alatt valamire ilyesmire gondoltam igen. Amiket leírtál azzal tisztában vagyok, de nem is ez volt a kérdés, hanem az arányra lettem volna kíváncsi, mert biztos vagyok benne olyanok is megveszik akinek egyébként alapból nem telik rá, de összegyűjti vagy máshonnan vonja el fanatizmusból. De ezt én itt lezártam, tegnap már törölték az egészet.
(#16790) Crytek : Ha ez igaz lenne, gondolom mindenki szívesen fogadná Az alsóbb szegmens is TALÁN valamennyire nagyobb ugrás lehetne teljesítményben az elődjéhez képest.
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
Jöhetne már az 1180 nem fut elég jól a kalofdúti Viccen kívül mire kijön az új gen teljes paletta addigra a használt 1060-asokon sem marad már elég gari
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
"Jensen Huang a 2018-as computexen úgy válaszolt az újságíró kérdésére soká lesz még az új generáció rajtja" Még sokaknál jó fut a kalofdúti Amúgy miért is adná ki idén az új gent ha az AMD még a láthatáron sincs az új karikkal? Majd az AMD elött pár hónappal kiadja szokás szerint.
-
-
Interceptor
addikt
válasz Ren Hoek #18952 üzenetére
"Pont az ultra max ami végtelenül drága és luxus kategória." Az esetek többségében pedig nem sokat fog hozzáadni a vizuális élményhez, sokszor alig észrevehető. Más kérdés, hogy a mai AAA felhozatal nem éri meg, hogy ti kaliberű kártyát vegyen az ember(jelen helyezetben a 2080ti-re gondolok). Middleground/indie címeknél is előfordul azért nagyobb gépigény, viszont több élvezhető játékot lehet találni a sok szemét között, mint AAA esetében. Egy GTX 1070-el full hd-ban szerintem mindent meg lehet oldani egy jó beállítással akár konfig file-ban való matatással is, a 4k-t most hagyjuk
(#18956) westlake: DE ugyanazt a hibát elkövetni újra és újra?
(#18957) lezso6: Ugyan te csak "irigykedsz" rájuk, amúgy biztos ez lenne a reakciójuk feléd
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz atok666 #18971 üzenetére
Bocs, nem nagyon értem ebben a logikát, miért is örüljünk ennek? Nem akarok okoskodni, de szerintem pont ezért kérnek el pofátlan összegeket egy egy újonnan megjelenő cuccért mert lesz bolond aki nem bír magával és azonnal megveszi. Később esik az ára, de nagyon nem mindegy honnan indul, mert annyival drágább lesz mindig amíg lehet kapni. Aki sz@rja a pénzt annak mindegy mennyibe kerül azt nem sorolnám most ide.
(#18991) lezso6 : Mondjuk lehetne még egy eset, ha most jönnének ki az új konzolok nagyobb grafikai ugrással és így pc-re is a köv generációs gamek azok közül mondjuk egy TES6 vagy egy Cyberpunk 2077(hogy ne csak szidjam az AAA-t) és életbevágóan fontos lenne velük játszani, akkor még meg lehetne érteni, de akkor is lehetne várni néhány hónapot, hogy mérséklődjenek az árak.
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
A szánalmas chaten floodoló nemnormális hü**egyerek had se semmi
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz Silverchain #19290 üzenetére
Engem meg azon belül is kifejezetten a flex érdekelt volna.
-
Interceptor
addikt
válasz carl18 #20857 üzenetére
A legviccesebb az, hogy ha élvezhető és nem egyszer végigjátszom(és még így is unalmas) csilivili hulladékot gyártanának az AAA szegmensben az esetek nagy részében, akkor a vga sem lenne akkora prioritás, mert sokadlagos lenne csak a grafika. 300k-t költeni egy vga-ra egyetlen mai piacon lévő játék sem érdemel meg szerintem. Ami talán még ésszerűség keretein belül van az egy használt 1070 vagy 1080, bár még érdemes várni azzokkal is, kérdés hány 2 év garis egyed lesz még használatban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Interactive Brokers társalgó
- Politika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Befutott az Android 16 fejlesztői előzetese
- Milyen routert?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- HP AMD Radeon RX550X 4GB GDDR5 / HDMI 2.0b + DP 1.4
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- MSI GeForce RTX 4070 VENTUS 2X 12G OC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest