Hirdetés
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz flashpointer #63534 üzenetére
ez fullos, en nem ismertem, koszi.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Dapro
senior tag
ezekből az axp-kből melyik lenne jó egy formd t1 be ryzen 7700 at hűteni szerintetek? 4070 ti ventus oc 3x lenne mellette szóval kéne a jó hűtés ami 2slotos kártya szóval 70mm ig jó elvileg
-
sasNAXO
aktív tag
Nekem az inkább 2,5-2,75 slotos kártyának tűnik.
Az 63mm vagy 58mm cpu hűtő magasság, ha T1 v2-ről van szó. Oda AXP90-X53 befér.
...aztán lehet elnéztem a kártyaméretet. Vagy V1-re gondoltál, amihez nem ismerem a méreteket.Eladó cuccok: AXP90-X47, Black Ridge, Sangoma A108E
-
TurboK0
tag
Azért még a C6-ITX sincs elengedve, azon gondolkodtam, hogy a táp elfordítva vmi custom felfogatással talán épp beférne az mATX-ATX kombó is.
alin lehet kapni 120mm ventire felfogatható táp tartót. Én ezzel használom a sima C6-ot, SFX táppal, mATX lappal, elfér minden. Memóriából viszont csak a normál magasságú a jó, tehát a sok RGB bordás cucc nem jó. Lényegében gondolkodj úgy, hogy ami RAM egy torony hűtő alatt nem fér el, az itt sem férne el. Talán csak a GPU-nak szűkösebb a hely a táp kábelek miatt, de SFX táppal és fűzött kábelekkel egyáltalán nem gond, SFX-L táppal és merev kábelekkel már az lenne.
Nagyon gondolokodom rajta hogy nem-e lenne jobb a C6 ITX, lényegében csak annyival adna többet hogy a hátsó venti legbelül van (én ezt most kívülre fogattam fel, hogy a táp alapját ne kelljen levágni), van rajta táp kábel hosszabbító (nálam most az egész táp kábel benyúl a gépbe, szét kell bontani ha kihúznám), és alul rendezettebbek a venti/hdd foglalatok.
Talán így a legalsó slotban lévő kártya mellé beférne egy alsó venti?Meg most jut eszembe, ha már hátul szabvány 120mm táp foglalat van, akkor a 120mm->SFX átalakítóval a táp mehetne hátra is. És akkor mehetne bele normál, előlről-hátra légáramlás.
Viszont a C6 ITX-hez csak 2 venti tartó sín jön. Nem tudom hogy a régi C6-ot úgy hiányosan el lehetne-e adni.
Hmm, mi legyen, megérné a csere csak azért hogy esztétikusabb legyen, vagy konzumer hulladékot generálnék vele...
-
TurboK0
tag
Én már próbáltam hűteni a 5600G-t Hyper 212-vel, IS-55-el, NH-U12A-val, persze nem deskmeet x300-ban. Mindegyik simán bírta, csak ugye a gyengébb hűtővel jobban teker a venti és magasabb hőmérsékleten van a proci. Sajnos azt nem írtam fel hogy melyikkel mennyin ment, de az IS-55-ön sem ért el kritikus hőmérsékletet (habár 25mm Noctua A12 ventivel használtam, nem a hozzá mellékelt akármilyen 12mm ventivel).
Egyébként ha nagyon zavar akkor tekerd vissza rajta vagy a TDP értéket, vagy kapcsolt le a boost-ot, és 10-20C-vel alacsonyabb lesz a hőmérséklet. Nálam így a NH-U12A-val ~50C körül van játék alatt, és a ventik is végig csak tartalékon pörögnek.
Persze gondolom épeszű ember nem hűt U12A-val egy 5600G-t, figyelembe véve hogy a hűtő drágább mint a proci (aprón viszont lehet kapni, elég normális áron).
De olvastam ilyenről is hogy ID-COOLING SE-207-XT Slim Black, ami 135mm magas, relative olcsó, és állítólag beéri az U12A-t teljesítményben (dupla tornyos borda).
[ Szerkesztve ]
-
válasz TurboK0 #63555 üzenetére
gyengébb hűtővel jobban teker a venti
Nem feltétlenül. CO-t valószínűleg lehet állítani az 5600G-nél is, amivel csökkenthetőek a hőmérsékletek, plusz UEFI-ben állítható egy halkabb ventilátorprofil, amivel valamennyire melegebben fog üzemelni a proci, de cserébe nem hallasz a hűtőből semmit. Én 60-65 fokig szoktam az én 5600X-emet "elengedni". Egy Burst Assassin van rajta, de korábban egy kisebb, Assassin X Refined SE-vel is próbáltam, ami szintén hangtalan volt benchmark közben is.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
sb
veterán
Szerintem felesleges ennyire letolni a hőmérséklet célt. Nemrég volt róla szó, hogy kicsi lapkák, csíkszélesség, fizikailag nehéz hőátadás, sok belső hőmérő amik pontosabban és közvetlenül mérnek a régi cpu-khoz képest. Ezért ugrik 1-2mp alatt szinte maxra a hőmérséklet, még tizedmásodperces terhelésre is. Ezzel nem lehet mit kezdeni, hosszú távon meg a TDP(PPT) hőelvezetés számít. Arra nem rossz egy jobb hűtő, réz, vmi... de mITX-ben ez pár centit jelent , utána az számít igazán, hogy a házból hogy lehet elvinni konstans azt a hőmennyiséget. Felugrik... aztán alig nő tovább ha el van vezetve.
A CO és TDP/PPT korlát nagyon hasznos mert alig lassul, cserébe jóval hatékonyabb lesz.
Az 5600G 88W PPT már nem kevés, kis ház szempontból sem, meg cpu hűtő szempontjából sem, de mondjuk 55-65W körül már szinte bármivel elvan ha a ház hőelvezetés oké. Akár a gyárival is meg lehet nézni mit tud, kis korláttal nem hiszem, hogy maxon járna.Nálam most 4650G-n az 5600G gyári hűtője van. 45W-ra van korlátozva, így ez sem pörög fel gyakorlatilag - nálam ez a default méretezés.
-
Vigneau
félisten
-
sb
veterán
válasz TurboK0 #63554 üzenetére
Igen, én nem tudtam a a ventis felfogatót amíg nem küldted a múltkor. Azzal gyakorlatilag tényleg nagyon hasonló lesz a két ház. Már ha SFX-ből indulunk ki.
Az alsó venti nyilván attól függ mekkora kártya. Amúgy valóban kicsit rendezettebb lenne mint a külső ventis megoldás.ATX tápnál mindenképp necces a dolog, SFX-el kényelmesen rendezhető bárhogy. A ház 202 széles, ATX táp 150mm, ramok 35-43mm +lap+távtartó+oldalfalak. És hát az sem egészséges ha rajta van a ramon a táp. 90 fokkal elforgatott táp +1cm lenne. Cserébe a kábelkivezetések kerülnének a lap fölé.
-
HUN_Sector
senior tag
Még mindig pörög bennem a gondolat, hogy c6 itx + tfx táp....
-
TurboK0
tag
válasz HUN_Sector #63564 üzenetére
Szerintem azt ne erőltesd, SFXből jobb a választék. Nálam így néz ki a sima C6, már ha látni a portól:
Bőven van hely, a táp tartót meg még át is lehetne tolni egy centivel arrébb. ATX táppal viszont lehet úgy sem férne el.
A proci hűtő venti meg hátulról előre fúj, tehát befelé a tápba. Soha nem hevül fel a borda tehát csak hideget fúj be mindig. Erre szükség volt mert a táp félpasszív, ami gyakorlatban azt jelenti hogy terhelés híján soha nem pörög fel a ventije, ezért volt szükséges a cirkuláció.
Még a felső ventikt akarom kicserélni 140mm-re, a 120mm felfogatós verzió talán pont kényelmesebben elférne (NF-A14x25r G2).És a fotókon elő is jött a másik nagy bajom ezzel a kasznival: nagyon hiányzik róla a porszűrő.
-
TurboK0
tag
Most néztem, C6 ITX-nél az alsó venti felfogatása pont közelebb van a kaszni hátához, tehát ott a venti már a portot is blokkolja. Sima C6 esetén az alsó venti közelebb van a kaszni közepéhez, de még így sincs elég hely a porthoz, talán egy extender elférne. De az sem segít mert a kártya kb 10 centi hosszú.
Marad az a megoldás, hogy kasznin kívülre teszem a ventit, a kaszni lábait meg kicserélem Ikeás bútorlábra. De az elég buzin nézne ki, mintha magassarkúba cipőben állna az egész.
-
Vigneau
félisten
válasz TurboK0 #63565 üzenetére
Az első kép hozta meg számomra az eddigi legtöbb infót, amire szükségem volt.
Ebben a felállásban a RAM bordája és az SFX táp oldala között van legalább 10mm hely? Vagy be kellene vetni az 10mm-rel való arrébb helyezést? Most (2x8GB) Fury Beast-je van az Asszonynak, de idővel a (2x16GB) Fury Renegade-em örökölné meg. 34mm vs. 42.2mm - elvileg el kellene még férnie...
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
rxmiss
tag
ilyenkor mindig felmerul az egpu. tb, oculink, slimsas, mcio, de akar sima pcie kabellel is ha ki lehetne vezetni es szepen megcsinalni, jo elternativa lehetne. csak a pcie-n kivul a tobbi csatlakozot csak elvetve talalni meg, mar a thunderbolt is csak a felsohazra jellemzo. es akkor meg a dontes h kesz egpu hazat vesz-e az ember vagy csinal maganak. mindket esetben (foleg mi, itx-esek) jol kell kitalaljuk a speckokat, mire van szuksegunk. hosszu-hosszu tema
-
TurboK0
tag
válasz Vigneau #63567 üzenetére
Ha áttolod akkor van ott hely. Jobban nem tudom lefotózni anélkül hogy kikapcsolnám. Én olyan 12-3mm-re saccolom a RAM nyák szélétől (a memórián amit használok, kb 1-2 mm-re lóg ki a borda a nyáktól).
Annyi bibi van, hogy a táp tartó foglalatába kisebb csavar megy bele, ami a sín foglalatánál kisebb. Így jelenleg annyi van, hogy a táp tartót használom anyaként, tehát az szorítja oda a sínt amin lóg az egész.
Ha a C6 ITX-et használod, akkor szerintem értelmesebb a hátsó venti foglalatra tenni az egészet, és akkor hosszabb GPU is kényelmesen elfér. Habár akkor meg az alaplap 24pin kábelét kéne a CPU borda és a GPU között elvezetni, ahol ömlene rá a forró levegő. Meg úgy ATX táp tuti nem megy bele, csak SFX.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ilyen SFX keretet honnan újítottatok?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
dugo_
veterán
-
HUN_Sector
senior tag
De ha van valakinek 3D nyomtatója ami tud ABS-t, abból is nyomtatható.
A PETG nem tudom mennyire bírnáÈn használtam egyedüliként vízhűtéssel a c6-ot? Higgyétek el, egy 120-as aio meghálálja a bizalmat és hely is rengeteg marad a gépházban. Előre és fentre is rögzíthető a kifújásért felelős radiátor
-
Vigneau
félisten
-
sb
veterán
válasz TurboK0 #63566 üzenetére
Igen, a képeken hátul van az alsó venti. De ránézve a lapra szerintem megoldható az áthelyezés előre is.
Köszi a képeket, nekem is jól jöttek. Látszik rajta amit ítam, nagyon elméletileg az elforgatott ATX is beférne. Persze ahhoz megint más a felfogatás (vmi lenyúló/cage szerű izé is kéne) és a kritikus a tápkábelek kivezetése a lap felett. Hát ezt max akkor lehet kipróbálni ki ha lesz mindenből és össze lehet sakkozni élőben. Addig érdemesebb a tuti módok közül választani. Abból is van bőven, a hátsó venti helyére rakott SFX is jó ötlet.
-
sb
veterán
válasz HUN_Sector #63564 üzenetére
Meg akartam kérdezni mi a konkrét oka, hogy TFX-ben gondolkodsz. Vagy csak úgy általánosságban a még több/jobb variáció...?
De rájöttem, hogy minden gondolatébresztés jó és tudat alatt nekem akartál üzenni. Köszi a második megvilágosodást.
A fenti, plusz AMD hűtőm felismerése után most erről jutott eszembe, hogy szülőknél van egy évek óta be sem kapcsolt gép, és abban egy TFX táp. Ráadásul lehet, hogy Seasonic... már erre sem emlékszem. Asszem ideje végignézni, hogy mik lapulhatnak még itt-ott az utóbbi 10 évből elrakva/meghagyva.Erre - ha már van - azért rápróbálok majd, hogy milyen és mennyiben változtatná a házkeresést. C6-ITX pl. sima ügy ezzel.
Vízhűtés: Bár csak egyszer volt nagy desktopban nekem és nem sok relevanciáját érzem a legtöbb esetben egy jó toronyhűtő mellett - én pedig általában azt céloztam eddig ha nem NAS/HTPC volt a cél, kifejezetten kis fogyasztással - épp 2 napja kerestem rá hogy passzíroznak be 240-eseket C6-ba.
Egy 120-as már végképp nem jobb szvsz egy nagyobb toronynál, de helyfoglalásban jó lehet így ez is felmerült bennem.A már írt dilemmák: helyügyileg igazából az mATX lap a legkisebb gond, több viszonylag kis házba befér. Ami visz a helyet: ATX táp, esetleges HDD(k), dgpu, procihűtő. Eddig amit építettem ott ezzel sakkoztam:
- NAS/szerver paneltápról fut mindig, cooler kicsi is elég: minden hely megmarad a HDD-knek.
- Normál gép, általában dpgu nélkül és 0/1 HDD-vel: elég a hely ATX PSU+toronyhűtőnek.
Tovább kombinálva vagy elhelyezési gonddal viszont extra lehetőség a 120-as víz is.
Pl. a C6-ITX+mATX+ATX problémával szemben a sima C6+mATX+ATX lazán megoldható egy 120-assal. Ez is megfordult már a fejemben.[ Szerkesztve ]
-
TurboK0
tag
válasz flashpointer #63576 üzenetére
matx, asrock b550m steel legend.
-
HUN_Sector
senior tag
Nem használok külön vga-t, a c6 meg egy remek ház volt.
Szeretem átalakítgatni a házakat, amióta megvan a 3d nyomtatóm, azóta még inkább megnyílt erre a tér. (ha elvetemült lennék, még nyomtatni is lehetne)
A TFX tápból mindig szemeztem a be quiet példányával, ez egy 4060-ast is elvinne (300W). Az fsp-nek is volt/van, az talán kicsivel gyengébb kapacitású.
De van egy 200-as goldom is még az in wintől, annak simán összerittyentek egy PETG anyagú nyomtatott psu tartót, ami hozzárögzíthető belül a házhoz, mellé egy felcsavarozható takarólemezt hátulra.Rajongok a mini dolgokért. Kicsi autók, kicsi házak, kicsi csajok, kicsi női cicik, kicsi fizetés...
A 120-as AIO elég combos, rendszeresen lebecsülik. A C6-ban meg követelmény, hogy a táp miatt jobb megoldában gondolkodjon az ember.
-
Dapro
senior tag
válasz sasNAXO #63553 üzenetére
@sasNAXO: formd t1 v1.1 . igen, leginkább 2.5 slot, de úgy emlékszem a 3080am is 2.5 volt és jó volt 2 slotos módban. de megkell nézzem újra, nem szedtem szét még a házat magát.
@HUN_Sector: szóval akkor x47 és x53 között nincs különbség? amúgy pbo kis alulfeszelés lenne rajta. szendvics házban az azért kell sztem.
@Pista0001: ja most hogy mondod nem low profile a ram, 34.9mm kingston fury (KF560C36BBEK2-32) . az axp-hez low profile kell?lehet akkor x47 vagy 53 kipróbálom hátha jó
-
Pista0001
addikt
A gyártó oldala alapján az AXP120-X67-et is fel lehet tenni a másik irányba lógatva, én inkább a ramok felé, fölé lógattam, hogy azok is hűtve legyenek kicsit.
-
Dapro
senior tag
nah akkor lehet valamelyik axp-t bepróbálom és visszaépítem a pc-t a formd t1-be. úgyis nagyon nehéz eladni azt a házat nagyobb bukó nélkül. az nr200p-t meg amibe most van tuti gyorsan elvinnék
reméljük a hőmérséklettel nem lesz gond -
HUN_Sector
senior tag
Ha valakinek kell egy fehér tower 100, írjon rám. Csak bukóval lehet kiszállni belőle, így szerintem megegyezünk
(nem akarom tovább őrizgetni, nagyobb mint egy atx ház) -
sasNAXO
aktív tag
Volt NR200P-m, és nagyon szerettem, de a Formd T1 és aközött nincs kérdés melyiket tartanám meg.
VGA/procihűtőre visszatérve; ha minden igaz (javítsatok ki kérlek ha nem), 20mm egy slot és a kérdéses VGA 52mm (itt is ki lehet javítani ), tehát 2,6 slot.
X47 és X53 között, elméletileg lehet hang különbség is, hiszen 6mm-rel távolabb van az alaplap az X53-ban ahol törik/változik a levegő iránya.Eladó cuccok: AXP90-X47, Black Ridge, Sangoma A108E
-
Dapro
senior tag
válasz HUN_Sector #63584 üzenetére
Tudsz linkelni egy axp90 x47 full coppert? En nem talalok, csak az alu valtozat van 15k korul az x53 rez meg 25k. Igy ketlem lenne fel aron 47bol rez.
-
Üdv,
Aliexpresszről vettetek már kínai lapokat? Megbízhatóak? Meg egy furcsa dolog még megfordult bennem... az UEFI-ben lehet valami kémprogram?Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
sasNAXO
aktív tag
Aprón van egy van egy Chieftec IX-01 bővítővel, nem is tudom ki akart venni múltkor?
Eladó cuccok: AXP90-X47, Black Ridge, Sangoma A108E
-
-
sb
veterán
válasz HUN_Sector #63581 üzenetére
A megvilágosodás után, hogy van TFX tápom valahol, én is kicsit visszacsúszok majd a barkácsolásba. Pedig már egyszer beleuntam. Most a konfig cserék miatt is jön egy kis építgetés, ez sem volt már évek óta.
Meg hát az agyalás is azt jelzi, hogy most van némi affinitás megint. A 120-as sem véletlenül jutott eszembe nekem sem. Amúgy nem azt mondom, hogy gyenge, léghűtésből is a combosabbakhoz hasonlítottam. Csak annyi, hogy ezt még levegővel utol lehet érni viszonylag könnyen. Plusz általában a légmozgás, szellőzés miatt amúgy hátránya is szokott lenni egy nagyobb cpu hűtőhöz képest. Kis méretben viszont a méretelőny, de főleg az elhelyezési előny, hogy kirakható a ház oldalába, az számíthat. Ezért is marad a konstans variálás... (A 240-es meg onnan jött a képbe nálam, hogy egy esetlegesen egyszer majd megjelenő DIY Strix Halo-ra 130-170W-os sávban meg pl. az lenne ideális egy kis konfigba.)
-
flashpointer
őstag
elso x870 am5 (asus) 550 €
(ma jelent meg)
akko a B850 lesz vagy 300 indulo -
Dapro
senior tag
válasz HUN_Sector #63590 üzenetére
Hat ja csak a delivery miatt ugyanugy 20+ra jon ki, akkor mar lehet x53 veszek . Ugyis kell 50 eur szallitas miatt
kiveve ha valaki mas is akar egyet[ Szerkesztve ]
-
TurboK0
tag
válasz flashpointer #63596 üzenetére
Annak a X670-I verziója is 200 ezer HUF. Szerintem nem lesz a B850 sokkal drágább mint a B650, pláne azért is mert 99% ugyanaz, csak az USB4-et variálták meg.
-
félisten
200k HUF felett?
Jó, oké, Asus ROG felár... de akkor is!"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
mpierre
veterán
Már le is akciózták. 476-ra.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
hoffman_
nagyúr
10gbps és spidf sehol, gondoltam jövőre elhagyom az AM4-et, hát, nem fogom.
-
válasz FireKeeper #63600 üzenetére
Nekem is felejtősnek tűnik, több negatív hozzászólás van még a nevesebb típusoknál is, hogy ment 1-2 hétig aztán szevasz. Inkább veszek valami rendes gyártótól még, ha drágább is.
Plusz a BIOS support, amit írtál... főleg AMD-n kéne már frissítenem a legújabb backdoor miatt, de az MSI egyelőre b*szik rá..[ Szerkesztve ]
-
sasNAXO
aktív tag
NSFW : The ultimate enjoyment of itx!Xikii Industry FF04 LP & ROG X870-I Build - YouTube
Szerk.: És más, most jött hírlevél, hogy elméletileg megint rendelhető lesz egy kis ideig a Skyreach 4 Tiny, elméletileg holnaptól. NFC Systems
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: AXP90-X47, Black Ridge, Sangoma A108E
-
válasz FireKeeper #63607 üzenetére
Szintén! Az 5800X3D-re rákerestem tegnap és meglepett, hogy ÁK már nem hozta fel, ezek szerint azt már nem árulnák? Mondjuk az 5700X3D olcsóbb is...
-
sasNAXO
aktív tag
Még nem láttam linkelve, most jött szembe; ki lehet próbálni sokféle sff házikó méretét:
compare-sffpc (comparesffpc.com)Eladó cuccok: AXP90-X47, Black Ridge, Sangoma A108E
-
félisten
Csemegére vágyóknak: JGINYUE B550I GAMING, HA-n kapható olcsóér'.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz FireKeeper #63607 üzenetére
szepet megy igen, de 5700X-rol legalabb ket generacio kelleme, hogy valtsak. lehet tobb lesz :' )
-
lsc
nagyúr
Egy kis büszkélkedés, felment az 5600 gt-re egy [link] ilyen a gyári helyett mx2-vel, ég és föld a különbség. Eddig terhelésnél 92 fok is volt néha most 76 a max, a csendességről nem is beszélve. Még egyszer köszönet HUN_Sector kollégának, ráadásul az ár is kellemes volt.
Az élet kegyetlen .
-
TESCO-Zsömle
félisten
Első link: http://axp90-x47%20full/ nekem nem hoz be semmit.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
rxmiss
tag
válasz TESCO-Zsömle #63620 üzenetére
csak saccolok h https://www.thermalright.com/product/axp90-x47-full/ kene legyen
-
félisten
Thermalright AXP90-X47 FULL
Asszem'."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
lsc
nagyúr
Igen bocs üres link. Egyébként a kollégák jól saccoltak, x47-ről van szó.
Az élet kegyetlen .
-
HUN_Sector
senior tag
Használd egészséggel. Nekem is az duruzsol a gépben.
Kellemetlen érzés, hogy az ember mindig akar valamit upgradelni a gépen és ha elér a maximumra... van egy hangtalan, kiváló hűtésű gépe, akkor elkezd hülyeségeket nézegetni, hogy inkább mire verje el a pénzt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen