Új hozzászólás Aktív témák
-
Chapel
addikt
Holy shit! Mekkora ez a karim már? 3070 ti nem volt ekkora
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
=WiNTeR=
senior tag
A 6800XT támogatja a HDR10+ -ot egyébként? Sehol se találtam infót róla.
[ Szerkesztve ]
"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
kolopele
nagyúr
válasz
csababarca #32721 üzenetére
Amennyiben jól működik nem, így legalább biztosan stabil marad. Jó dolog az alulfesz amúgy, csak tudni kell hol a határ. Adrenalinban állíthatod a ventit ahogy neked jó, külön a játékokhoz is adhatsz egyedi görbét, pl. azt nagyon érdemes hogy ne kapcsoljanak ki amikor játszol. Én most a 4070 - et feszeltem alul 1.1 - ről 0.975 - re (ok, nvidia, de a témához tartozik), a Pókember 2 - ig minden szép és jó volt, az viszont folyton kidobott hibaüzenettel. Fesz feljebb állítása (1), azóta fut mint a meszes, és még mehet feljebb is ha kell. Sajnos a teszt programok csak támpontot adnak (az összes lefutott 0.925 mellett), a játékok döntik el a végeredményt, szóval a lényeg, ha minden klappol gyári beállításokkal, akkor csak óvatosan és kis léptékben a fesz csökkentést.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Nitrot nem muszáj, de nem vesztesz semmit. Legalább a gyári ventigörbét módosítsad MSI AB-ben.
-
mpierre
veterán
válasz
Szilikonlottó. Vagy nyertél, vagy nem. Rápróbálni érdemes.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
csababarca
őstag
Sziasztok.
Gazdagabb lettem egy Sapphire Radeon RX 6650 XT 8GB NITRO+ vga-val.
Érdemes alulfeszelni, vagy jók a gyári beállítások?az rx 570-et érdemes volt, jobb értékeket hozott, alacsonyabb hőmérséklettel.
iPhone 13 128GB, MacBook Air m2, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
brabbitz
aktív tag
válasz
Chapel #32718 üzenetére
Érthető. Egyébként, mindenképpen jól fogsz járni azzal a kártyával. Az enyémé 1440p kártya eredetileg, de 1080p-ben használom monitorom folytán. Szerintem jó áron brutálisan jó kártyák, sokan szidták/szidják, de nagyon tetszik a Radeon Software, nekem nem kell DLSS/RTX, nem tartom jővőtállónak, hogy csak arra építenek low/mid end kártyáknál, illetve fogyasztása se ronda a konkurenciájához képest. A 16GB VRAM meg sokáig elég lesz. Nem népszerű az utóbbi véleményem, de amíg nem 4080Super/4090-ben gondolkodik az ember, ja és az NVIDIA exkluzív funkciói nem számítanak, az AMD elég nyerő választás, ismétlem, jó áron. Ez előtt egy gyönyörű és halk 1080-om volt. Szerettem, nem is került ki a házból, tesómé lett inkább
Remélem hogy a 6xxx széria is legalább olyan jól fog öregedni mint a Polaris.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz
Kroni1 #32716 üzenetére
Srácaim két 6600 - as Pulse kártyája sem nyafog, inkább a nagyobb teljesítményű kártyáknál fordul elő ez a jelenség. A coil whine amúgy nagyon lutri, főleg ha új kártyát vásárol az ember, persze megvannak az előnyei is bőven, mert visszaküldheted, biztosan nem használta senki, kapsz 2-3 év garit, a több éves használttal meg így jártál.
-
Chapel
addikt
válasz
brabbitz #32717 üzenetére
Nem használok fülest, szerenécsre nincs szomszéd
Sound Bar megy, ha játszom akkor meg a játék hangja elnyomta az eddig az összes karimat. Volt egy 3070 Ti-om, marhára melegedett már tavaly, elment Doktor VGa-hoz, kiderült lapkázni kell (újjonan vettem anno) és pasztázni. Postával együtt 16e-ből lett egy patika halk karim, amit végül egyéb okok miatt eladtam, de jól járt aki megvette.
A srác azt mondta mikor megkapta és szétszedte, hogy kb. 20-25%-on ment a kari hűtése...jájjj
Én most budget felé megyek ezért gondolotam hogy hasonló teljesítmény 1080p(!) elérek 140e helyett 95-bőlKöszi, várom, holnap kiderül minden...
-
brabbitz
aktív tag
válasz
Chapel #32715 üzenetére
Ha fejest, fullhallgatot hasznalsz, akkor nem lesz zavaro a dolog. Persze ez kartya fuggo. Engem nagyon idegel ha egy gep hangos, de ez egy speciel pont nem zavar, mert mikor elojon akkor meg fules van rajtam.
ha ez nem ok, akkor maradj NVIDIA-nal
nem rossz kartyak ezek, ha lesz, akkor hasznald egeszseggel -
Kroni1
veterán
válasz
Chapel #32715 üzenetére
Nekem ugyan csak egy 6600-as van szintén PowerColor-tól, de nagyon szeretem, szerencsére nulla vinnyogás. Red Devil nekem nagyon tetszett amúgy, a hűtése az egyik legjobb sztem, de az a verzio nagyon drága volt mikor megvettem, így egy Fighter lett. Remélem a tiéd is rendben lesz!
-
brabbitz
aktív tag
válasz
kolopele #32713 üzenetére
Pulse 6800, szinten coil whineos. Egyszer valahol hallottam hogy az AMD kartyak felepitesileg ilyenek, hajlamosak coil whinera. De ez is ugy nyafog hogyha pl egy regebbi jatekban az oriasi FPS szamok miatt nincs lockolva az FPS, vagy valamelyik eroforrasigenyesebb jatek menujebe vagyok (PUBG), jatek alatt mar csond van.
van egy szinten Pulse 580-am, az is mostanaban kezdte el, pedig 2018 ota megvan. Na az szerintem viszont szep kor[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz
Chapel #32710 üzenetére
Nekem az volt az első AMD kártyám, még az életben nem volt egy kártyámnak sem ilyen brutális coil whine - ja, és mindjárt kettőnek is, mert egyszerre vettem őket. Amúgy nagyon hűvös, halkak a ventik (1000 rpm elég neki) meg minden, remélhetőleg én futottam bele annak idején két ilyenbe is egy vásárláskor. Mondjuk amíg AMD - ztem mindnek volt valamekkora tekercs nyafogása, most a 4070 - nek egyáltalán nincs, ahogy anno a 3060 Ti - nek sem volt. A vörös oldalon sűrűbben előfordul ez a jelenség, legyen szerencséd. Egyébként a Pulse 6800 - at is ezért cseréltem le most elsősorban, kb. olyan volt hangilag, hűtésileg mint a Red Devil, de az a nyafogás is.......
[ Szerkesztve ]
-
-
Curtain
senior tag
válasz
atesz.tilla #32705 üzenetére
Igen a játék ilyen. Elméletileg a 24.8.1-es driver megoldja.
"Ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek!”
-
atesz.tilla
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy Delta Force Warfare mód közben be esik elég sürün az órajel 300mhz vagy alá, de viszont Operation módban minden normális. Más játékoknál sincs ilyen problémám. Minden grafikai beállítást megpróbáltam és bárhogy állítok bármit is akkor is azt csinálja. Ez inkább játék probléma lenne ?
6800XT Ref 2100mhz/2300mhz -re lőve 1060mv, +10%
5700xt procival, x570 lapban, ha esetleg fontos lehet egy Seasonic Prime Platinum 1200W tápegység. -
brabbitz
aktív tag
Egyébként az FX-8350-eket nem volt olyan szörnyen nehéz hűteni. A probléma hogy sok hűtést nem készítettek fel 125W-os procik hűtésére akkortájt. A mai rangosabb hűtések simán lehűtik az OC-zott 8350-et is, csak kb egy olcsóbb vízhűtéssel akkor és most is jobban járt az ember, még ha hangos volt a pumpa is.
Azt se szabad elfelejteni hogy az alacsony tűréshatára nem volt az ínyére a 8 magosoknak, nem mellesleg sok embernél a VRM előbb throttlingolt mint a proci. Nálam pl egy elég rossz minőségű H45-nél előbb fogyott el a kakaó a VRM-ből mint a 65C fokos FX-ből (61c elv a határ, a VRM 75foktól throttlingolt, tehát oda ki kellett találni valami aktív hűtést is.) -
Kroni1
veterán
válasz
Askformore #32702 üzenetére
Nagyon sokáig megvolt, szerettem a 8350-et, de tényleg UV kellett neki.. Az enyém jó példány volt, brutálisan alul tudtam feszelni, viszont úgy nagyon hűvös és takarékos lett.
-
Askformore
senior tag
válasz
R0GERIUS #32699 üzenetére
Én anno egy FX8350-et próbáltam lehűteni, mindenféle léghűtővel is próbálkoztam, Cooler Master Hyper 212 EVO, Be Quiet Dark Rock Pro (már nem emlékszem hányadik sorozat), de egyszerűen nem tudta egyik sem lehűteni. Azután vettem rá egy Enermax AIO-t, és azonnal jók lettek a hőfokok. Sajnos szegény megadta magát a gariidő lejárta után, ekkor jött az Arctic Liquid Freezer II 240, ami egy csoda szerkezet, és azóta én azt mondom, hogy soha többet léghűtés
De ez csak az én véleményem, másnak biztos megfelel, meg ugye proci függő is. Az FX egy kazán volt, viszont látszott egyből a hatákonyságbeli különbség a léghűtő és az AIO között
-
lsc
nagyúr
Üdv
6700 XT-nél melyik kerülendő ha van ilyen?Az élet kegyetlen .
-
Chapel
addikt
válasz
R0GERIUS #32699 üzenetére
A házam elég jó airflowal rendelkezik, lent van a talajon egy rezgésgátló alapon, hogy járkálástól és a zene basszusától védve legyenekek a vinyók, meg minden.
Én mivel korábban 3070Ti-om volt és a tápcsatik miatt csak úgy tudtam volna rátenni a házat (normál ATX - Fractal Design 3000) hogy picit megnyomja a csatikat így nincs rajta a ház oldala, így van fektetve. Hűvős jól szellőzik és védve van mindentől egy 20cm-re eltartott fedőlappal.
Nem kívánom ezt változtatni, miért tegyem ha bevált 2 havonta kompresszorral még az utolsó por molekulát is kitakarítom.A vízhűtés a jövőbeli bővítésre lenne vagy 5800X 3D vagy ha lesz jó vételben intel, de ár/értékben amd jobban teljesít a tesztek alapján.
Erről szólt a vízhűtés része a témának.
[ Szerkesztve ]
-
R0GERIUS
tag
válasz
Kroni1 #32698 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy nagyban függ a teljesítménytől (Watt-ra értve) és a ház airflow-jától, hogy érdemes-e használni vizet CPU hűtéshez.
Az említett i7-9700K-ra valamint AMD processzorok többségére egy jó airflow-val rendelkező házban elég egy jobb léghűtő blokk.
Újabb Intel-ekre, ahol 300W-ig simán elmehet a teljesítmény, vagy rossz airflow-val rendelkező házba (pl. ITX házak vagy szimplán rossz dizájn) egy hatékony megoldás az AiO víz.
X3D egy kicsit hibrid eset, mert 9800X3D kivételével a core távol van a fémsapkától, így ott akár víz is indokolt lehet, ha szeretnéd a fordulatszámot leszorítani (bár ez léghűtéssel is megoldható UV mellett). -
Kroni1
veterán
-
Chapel
addikt
Jobb elhelyezés végett jobban preferálnám a 2 ventis 6700xt-t. Ellenben logikusan halkabb és hűvösebb a 3-as. Ajánlott a 2 ventis, nincs gond a hűtéssel?
Ha kell tudom lapkáztatni és újra pasztázni.Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Chapel
addikt
válasz
Askformore #32691 üzenetére
Egy szaki ismerős mondta, hogy a nyerő a II-es ami 40k.
Ezt sok kritika érte, hogy kvázi visszalépés. Illetve a házam 2x 14cm-es verziót támogatja. Nem akarom szétfúrkáln a jó öreg és bevált Fractal Desgin házam, szívemhez nőt .)Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Chapel
addikt
válasz
Lacccca87 #32687 üzenetére
K-s rángatja ez magát
4,9 Ghz-re ugrik maxon, ha terhelve van. Amúgy jobban nem is húznám a léghűtésnek is van limitje, és okés cpu vízhűtő 40-45k. Az most luxus, akkor már új proci + eladom ezt.[ Szerkesztve ]
-
Szpisti
addikt
válasz
tobias88888 #32685 üzenetére
Nekem jött még 23-án email is az új driverről, aztán hiába kattintottam a linkre, nem volt ott...
Szerintem visszavonták.
Az Adrenalinomban be van állítva az opcionális driverekre való frissítés is, mégsem dobja fel, ha rányomok se...
Aztán megtaláltam így: [link]
De ez csak béta (opcionális), a Spider-Man 2-höz ajánlott, meg az FFVII-hez... -
tobias88888
őstag
Spider Man 2 indításkor kéri hogy 25.1.1-es drivert használjak. Az már kijött vagy még mindig béta? Nekem nem dobja fel a frissítést
-
bartos96
tag
válasz
Cyberboy42 #32653 üzenetére
nem oldotta meg a problémát.
-
Szpisti
addikt
válasz
Chapel #32674 üzenetére
Nem olyan sok az a procilimit, olyan 5-6% a 6600 esetén, de a 6700XT-vel nagyobb lesz, akrár 8-10% is lehet majd. Persze ezt csak a 3DMark result oldalának adataiból kalkuláltam. Én majdnem 4 éve váltottam i6700K-ról AMD5800X-re mindkettő mellett egy 6700XT vga volt, és majdnem 20%-ot nyertem akkor... És az a kevés akadás, ami egy két játéknál volt, megszünt.
[ Szerkesztve ]
-
blackmacs
aktív tag
válasz
bobalazs #32679 üzenetére
Ránézek.De érdekes hogy a régi kártyával volt nemrég frissítve a bios, proci csere miatt, azzal nem csinálta ezt.
BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
blackmacs
aktív tag
válasz
bobalazs #32668 üzenetére
Update.
TV-n látni a post képernyőt, biosba is be tudtam lépni.Átállítottam UEFI-re, win megy.
Monitorra visszadugva még mindég ugyanaz a helyzet, post nem látszik, bios-ba sem tudok így belépni.A monitor lenne a hibás?BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
-
Chapel
addikt
válasz
Chapel #32674 üzenetére
Még annyi:
Tavaly nyáron lett új lap, friss bios, friss driverek, most a vga-hoz is persze, eredeti win és programok. M2 szintén tavaly nyári vétel, a procin egy 4 heatpipes masszív hűtő ül.
Majd ha lesz keret meg igény új gépre, akkor az új setup majd vízhűtést kap.
[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
válasz
AiRLAC #32673 üzenetére
I79700K
Z370-es lap micro atx, jó hútéssel, fektetve, fedő nélkül
32gb ddr4
Zalman L-X II. 700W
Samu evo 980 pro M2Proci limites lesz, de az nem baj, idővel lesz új konfig.
Most 6700xt-vel szemezek, az a max amit most szeretnék kiadni rá.[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
Nos, végül éltem a próbagarival, 8 jatékból 6-nál zavaroan sok, folyamatos stuttering volt.
Van olyan széria a 6xxxnél ahol abszolut nem tapasztalható? Mindenképp szeretnék amd-nek esélyt adni, mielőtt visszalépek nv-re ismét. Amivel semmi baj, de árértékben 1080p/1440p ben (főleg előző) úgy látom még mindig amd a jobb.
Másképp szólva, bármelyik 6xxx szériával előfordulhat ugyanez?
-
Mans20
addikt
válasz
arabus #32670 üzenetére
Féláron még tán megnéznék egyet de a 8GB verziót. A plusz 4 ram pár játéknál eléggé megdobja az fps-t. Powercolor Fighter RX6500 XT 8GB - In-game Benchmarks
-
arabus
addikt
válasz
MasterDeeJay #32667 üzenetére
Van 6500XT-m tudom milyenek.
Sajnos nem nagyon eltalált cucc.
Minden is a spórolás jegyében készült,elég borsos árazással!Útálom az AMD által gyártatott szemeteket,és azokat is útálom akik nem útálják ezeket!
-
bobalazs
nagyúr
válasz
blackmacs #32666 üzenetére
Mindenképpen egy másik kijelzővel próbálkozzál, és ezt a monitort addig húzd is le a Videokártyáról.
Tv is megteszi.
Ami infót el találtam az az volt hogy a kártya vbios rossz időzítés paramétert küld a monitornak.
Felfogható kompatibilitás problémának is.
Állítsd be a biost a tévével, aztán ne piszkáld többet.
[link] Egyébként meg a csm, és uefi mód között váltással azt is elérheted hogy nem tudsz majd belépni a Windowsba. Ha hozzá nem értő vagy jobb ha nem is piszkálod. -
-
-
-
blackmacs
aktív tag
válasz
Szpisti #32660 üzenetére
Másik monitor nincs, esetleg a tv jöhet szóba, holnap megnézem.A monitor is lehet ludas szerinted?
BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
ridiculous
aktív tag
válasz
blackmacs #32657 üzenetére
Ezt mostmár minden héten meg fogod kérdezni?
Pár napja már megkérdezted.. válaszok is ugyanazok lesznek..[ [ [ Pain...Death...Nothing phases me ] ] ]
-
blackmacs
aktív tag
-
blackmacs
aktív tag
Valakinek valami ötlet?
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem.Nemrég cseréltem le a videókártyámat egy MSI RX 6600 xt-re.Működik is rendesen, winben minden ok, driver a legfrisebb.A probléma az, hogy mikor újraindítom és be szeretnék lépni a biosba,akkor nem látom a biost,nem ad képet.Indításnál a post képernyőt sem látom, az előző kártyával mindég mutatta.A biosba belép, de a videókártya ilyenkor nem ad képet,így nem tudok semilyen bios beállítást elvégezni!A monitoron csak annyit látni hogy "input not supported".
Win megy rendesen,bebootol,játékok is mennek.
Mi lehet a hiba?Valakinek van ötlete?
Alaplap MSI B 450 Tomahawk.BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
arabus
addikt
válasz
MasterDeeJay #32655 üzenetére
Legalább takarékos.
Útálom az AMD által gyártatott szemeteket,és azokat is útálom akik nem útálják ezeket!
-
-
-
arabus
addikt
válasz
MasterDeeJay #32651 üzenetére
Semmit mert ez 32bit buszon van a 6400 pedig 64-en.
Útálom az AMD által gyártatott szemeteket,és azokat is útálom akik nem útálják ezeket!
-
Megérkezett, lesz belőle logout miniteszt.
ECS RX 6300 LP 2xDP 32w TDP
Bios hozzáférhető és íróm is van rá, lehet megnézem mit csinálna 6400-as biossal.
-
bartos96
tag
válasz
Askformore #32648 üzenetére
kimaradt a vessző a fekete képernyő 1-2x van a drivert 1x frissitettem.
-
Bandit21
addikt
-
bartos96
tag
Sziasztok! A 6650xt m fekete képernyőt dob egy pár képkockára óránként kb 1-2x tettem fel új drivert de ezzel is csinálta talán ritkábban de előfordul 1,5 éves a kártya kb ebből jó fél évet nem volt használva. Undervoltolva van olyan 50-60 fok körül mozog a hőmérséklete. Van valakinek valami ötlete mit lehet ezzel csinálni?
-
válasz
Askformore #32645 üzenetére
Köszi, akkor marad az 5600X (ezt a kettő volt kéznél).
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Powercolor Fighter 6700XT 12GB-hoz melyik CPU passzol jobban?
AMD Ryzen 5 5600X vagy AMD Ryzen 7 5800X? Asus TUF B550M lapba menne ha ez számít."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Chapel
addikt
válasz
bobalazs #32639 üzenetére
Régebben Skyrim és Gta 4-et erősen moddoltam, mivel tudtam mivel megy fixen jól melyik verzió így erre hagyatkoztam, ezért is nem álltam neki yt-nak, de ja, ez lesz.
Jogos, ja, most töröltem és úgy megy a reinstall.weri: Kösz neked is.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Chapel #32638 üzenetére
Ugyanazt a telepítőt futtatva lehet eltávolítani is.
Egyébként meg pár fájlt másolt a játék mappájába, azokat törölve nem lesz a játékba.
A játék újra telepítésével ugyanúgy megmaradtak a fájlok a mappában, azt pl egy Steam nem fogja neked törölni. Egyébként először legalább tájékozódj yt vagy valami mielőtt nekivágsz. Nálam a reshade soha nem okoz problémát, mára már nagyon jó lett és egyszerű.[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
Megnézem ezeket, kösz skacok.
Sajnos jelenleg szinte minden játékban látom.... Gta 4,5 Rdr2, Mafia 1 Def. E.
Ahol nem látom az Grid2 és Titanfall 2. de nem mindent próbáltam még ki, de mivel ők a fők (Rdr2 és gta-k, egyenlőre nem is érdekel a többi)Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Scooby
aktív tag
válasz
Scooby #32631 üzenetére
Pár kép:
NT-H2 (lehet többet nyomtam a kelleténél múltkor
)
Annyira össze volt cuppanva, hogy többször átnéztem, nem e maradt benne valahol csavar. Aztán a szét cuppanásnál ment a paszta mindenhova isRégi padok (látszik a GPU körül már mennyire rossz állapotban voltak):
BP-n annyira nem volak rosszak, csak már könnyeztek:Új padok:
PTM7950:
[ Szerkesztve ]
Minek az?
-
Chapel
addikt
3 napja vettem a karit, akkor telepítettem és alapból off-on van/volt.
Nem nyúltam semmihez kivéve, hogy manulásira raktam a ventiket és belőttem a szaki által ajánlott hőfok/sebességet.De továbbra is a gta 4 droppol , konkrétan nem üti meg az 5 . rész sebeségét, max grafikai beállításai mellett (ami átlag 72 fps az 5.-nél)itt 30 alá esik és ocsmány recés. Én mindig is icenhancer-t használtam, bugmentes, szebb textúrák, jobban fut, vicc egy apró moddal, de most (ahogy nvidia 1080 felett) sem hajlandó futni sem a 2.1 final sem az újabb, pedig előbbit rongyá használtam.
-
Scooby
aktív tag
Sziasztok,
Ma megcsináltam a 6900xt újrapadozását, és paszta helyett PTM7950-et tettem a GPU-ra. A régi padok már annyira ki voltak száradva, hogy volt amit egyben nem tudtam leszedni, csak darabokban. A pad vagdosás elég macerás és oda is kell figyelni, de az első két vágás után már jobban ment. Még szerencse, hogy kiadott annyit, hogy 2 baki belefért
. A PTM7950 pedig katasztrófa volt. Nagyon nehéz bánni vele, pláne úgy levenni a fóliát, hogy nem érj hozzá és még fel is helyezd, helyesen, de ez is sikerült végül. Minden összevetve ha nincs ügyes műszerész kezed és türelmed, bele se kezdj
.
Viszont az első méréseket nézve megérte. Nagyon sokat hozott a hotspot-on, és meglepő módon a gpu-n is hozott valamennyit. Most POE2-vel teszteltem.Gyári padok, NT-H2 paszta a gpu-n:
Új padok, PTM7950:
Az a pár watt eltérés nem tolná meg annyival a hőmérsékletet. Összeségében eddig elégedett vagyok. Holnap még WZ alatt leszek rá kíváncsi. Az NT-H2-öt egy éve kentem fel mindenre.
Ha már a VGA-t rendbe tettem akkor a CPU-n is újra kentem a pasztát. Ott is NT-H2 volt, most SYY157-et kentem rá. Hozzávetőlegesen 1-2 fokot hozott többet nem.
Üdv.
Minek az?
-
Chapel
addikt
Az alapból off-on van, nem nyúltam hozzá.
bobalázs: Erre gondolsz? DXVK-t használod vagy csak ezt?
[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
Oké, a nevető szmájli miatt nem tudom most ez irónia vagy sem...most akkor off vagy sem?
Szpisti : a kocsiknak súlya van és fékútja. Nem áll meg 100-ról 10 méter alatt, 3-5 jobb-bal belenegetés után keresztbe áll, ahogy a valóságban, ezt az 5.-ben lehetetlen elérni, csak ha rásegítesz. Meghát ott 400-ról 20 méter a fékút, a törés modell pedig vissza ment 3 generációt
BeamNG-t tolom mióta kijött pre alfa módba, 3€ért
Btw Cryengine 3 is tudja ugyan ezt a fizika mechanikát....csak soha, senki nem használta ki, pedig a látványban még ma is helytálló és fizikával ütne. Nem is értem hogy nem lett populáris, oké UE3 Batman/Robo Recall egyszerűen meghaladta a korát, hiszen jobban optimalizált, de UE 5 nagyon gyengus optimalizálás terén, hiába perfekt látvány és fizika. Szinte játszhatatlan maxon még 5090-el is sok game vele.
Épp dolgoztam egy gamen ami UE5-re jönne ki.[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
válasz
Askformore #32623 üzenetére
Kösz, megnézem mindjárt.
Egyébként van olyan itt amit eleve érdemes off/on-ra rakni ha 1080p maxon használom? Már úgy ált, nem Gta 4-nél ez külön állatfaj...
Azért a 60 fps csak elkéne, még ennél a borzadály pc portnál is...egyszerűen imádom a jó fizikát, élmény autózni; utálom hogy az 5. nfs lettFotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Chapel
addikt
GTA V-ben tünt fel, majd most Mafia 1 Definite E.-ben. Ilyen apró kockázódás van, főleg a fényes, vagy fényvisszaverő részeken, csináltam két képet ahol szépen kijön. Elég zavaró mert folyamatosan ilyen a kép.
Csak ezzel a kártyával tapasztalom. A driver új. Valami beállításbeli bug...?[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
blackmacs #32616 üzenetére
Hmmm. Pedig valami ott összeakadt. Hdmi aljzat is tönkre tud menni, ha dugdossák, de gondolom nem ez a helyzet (nálam projektor hdmi csati ment szét így, mert mindig át kellett dugni. Főleg áram alatt utálja).
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
blackmacs
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #32606 üzenetére
Szia.HDMI.
A vicc az hogy az előző karival nem volt ilyen gond.BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
xtremist
őstag
Kár hogy az FSR3 támogatás határát az 590-nél húzták meg nem eggyel lejjebb, az még tovább javítaná az összképet.
-
brabbitz
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #32613 üzenetére
Egyetertek. Polaris szeriat jol kikupaltak. Szinte minden budget konfignal (pl FX8350, en esetemben 4670K) ajanlom az 580-at, 8GB VRAM-mal, tokeletesen eleg ezekhez a konfigokhoz. Ma mar egyertelmuen eltorpul az ereje egy RX6600-tol, de ahol minimalis a budget, ott jobb valasztas mint egy 1060.
-
RetepNyaraB
veterán
-
Kroni1
veterán
válasz
Chapel #32610 üzenetére
Szerintem nem az anyagi lehetőségre akart utalni, hanem hogy vehettél volna rx480-ast is. Fene tudja, a 1060 körül nagy hájp volt, nekem is volt és imádtam, hogy milyen erős, de takarékos és halk mégis. A 480 egy kb. 30W-al fogyaszt többet ami nem számottevő, de valahogy abban az időben a 1060-asra rohadt jó ár/értékű kártyaként emlékszem, valahogy az AMD nekem sem volt alternatíva az elmúlt elég hosszú időszakban.
-
-
jimpo
senior tag
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
blackmacs #32600 üzenetére
HDMI, vagy DP?
DP tud viccelni, néhány alaplap néhány drivert nem szeret és nem érzi a monitort Post alatt - ergo utána sem. Megoldás HDMI-n csatlakozni és ráguglizni a hibára, van valami Reddites fix rá."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Chapel
addikt
válasz
Kroni1 #32603 üzenetére
Most tesztelés van. Gta V-ben megszűnt a mikro lag és magam sem akartam elhinni de ugyan úgy max beállítások mellett (FHD 42"-es plazma tv a monitorom) az északi részen ahol sok a vegetáció, nem akad le 40+ fpsre random....w..t..f.
[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
Feedback:
2900XT-nél váltottam nvidiára, mivel az a kártya játékra kevés volt, és bár fűtőtestként jól működött valahogy nem volt az igazi.
Jött a 1060. Fele akkora 2 venti, fele hőfok és hang 2x teljesítmény.
Majd 1080, micsoda kari, igazi champ. Majd 3070Ti minden ment maxon Rtx minden kutafüle, de a játék elmaradt (korral járhat...) eladtam.
De a fene egy jó kis Gta 4 -et már nem vitte el az integrált 630-as Intel (míg meglepően Portal 2-őt majd nem maxon hibátlanul ) így jött a döntés 50k 1660Ti vagy 65k és RX 6600. Megjött az RX és wow!
A gyári alap driver (nem raktam fel a geforce expirience szerű advanced hiper izé progit) alapból mindent IS monitoroz és állítható a driverben, le a kalappal és hát pici és teszi a dolgát.10 év után welcome back AMD
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Genius 2.0 fadobozos hangrendszer
- Ukrajnai háború
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Horgász topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- PowerColor RX 6600 XT 8GB GDDR6 HELLHOUND Eladó!
- AMD RX Széria VIDEÓKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! /Házhoz megyek!/Azonnal/NAGY MENNYISÉGBEN AKÁR!
- ELKELT, FIZETVE! ASUS TUF RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 7900 XTX-et keresek, használt, de viszonylag szép állapotban! Akár új is jöhet!
- EVGA 3090 XC3 Ultra 24 GB GDDR6X
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest