Hirdetés
-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jaszy76
aktív tag
Na szóval!
Mivel társasházban lakom, nálam csak beltéri, kisméretű, konyhában elhelyezthető, elektromos sutő jöhetett szóba. Abból meg nem sok van, ami az előrelépés ígéretével kecsegtet a G3 után. És drágák is.
Ez a sütő akcióban 230 ezer volt. (itt nem részletezett okok miatt nekem nem kellett még ennyire sem a zsebembe nyúlni). Szóval ezt nem nagyon akartam ebben a formában kihagyni.
A sütőről: Masszív és igényes megépítés, mozgatható, de azért van súlya.
Rozsdamentes pizzalapát, és levehető nyelű tepsi jár hozzá.
Csak kiválasztod a megfelelő programot, beállítod, ,hogy a szélét mennyire szereted sötétre sütve, a többit a gép megoldja.
Eddig tepsis, New York és Napoletana-val próbálkoztam. Nyilván más-más tésztával kellene csinálni, de ennyire nem bonyolítottam túl. Szuper lett mindegyik. Érdekes megfigyelni, hogy ugyanabból a tésztából mennyire más jellegű pizzát lehet csinálni, csak a sütési idő és hőmérsékletek beállításával.
A sütési időket a gép automatikusan adja a beállított programnak megfelelően. Természetesen van kézi üzemmód is.
A napoletana 2 perc.Szerk: Még annyi, hogy annyira egyenletes belül a hőeloszlás, hogy a pizzát sütés közben nem kell forgatni.
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Topikgazda
1 hete megcsináltam e szerint a recept szerint. Nagyon alulhidratált tészta lett belőle, nyújtani sem tudtam megfelelően. Szerintem ízben is elmaradt a szokásos tésztáktól.
Szóval nekem nem jött be. Haverom szintén megcsinálta annyi különbséggel, hogy süteményliszt helyett búzakenyérlisztet tett bele. Azt mondja király lett nagyon!Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
bbuffy
senior tag
sajnálom, sz. zs. sztem elírtam a vizet. az alapreceptet adtam meg reflexből, miközben a süti sokat feleszik. Ma is ezt csinálom, jól megnézem akkor.
élesztő nem kevés. két dkg. most csináltam, épp. Nem volt teljes kiörlésű csak dupla 00 és nagyi süti liszt. Teljes kiörlésű zabálja a vizet.
De hagyom akkor a recepteket ezentúl.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bbuffy
senior tag
én 20 g ot irtam. nem tudom mit olvastál akkor.
Ott amugy 15 g ot, de az is simán felemeli. szóval valamit nem jól olvastál. Amugy egy kocka 45 g szóval ha a felét veszed majdnem akkor nem rontod el.
Most megnéztem, igen a folyadék kevés volt, sajnálom, elírtam.Amit ma csináltam, 600l300V/200T/20É/20S/20O
00 liszt 450 Garat 80 150.
Ez egy igen jól bevált. De csak saját felelősségre nehogy a kutya egye meg
Tanuló hobbi Főzista vagyok csupán[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bbuffy
senior tag
Ez 17 g volt élesztő. Két óra alatt futott fel.
amugy biztos az en receptemben volt 2 csipet élesztő meg teljes kiörlésű liszt?ez egy friss Főzista kenyér minta a gyerek műve, imádja vagdosni
[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
válasz bugizozi #1017 üzenetére
Kovászos.
300 Garat BL80 250 Celld.BL80 50 teljesk. rozsliszt 450 szűrt víz 200 kovász, nagyon kis magról, 20 só.
A víz rozsliszt függő, van ami picit többet igényel.Több mint két éves már a kovászom, és anno volt erről polémia hogy mindegy mennyi idős, nos nem igaz. Amíg csak pár hónapos volt, nem volt igazán jó mindig, etetni kellett sűrűn. Most magára hagyom a hűtőben napokig, abból kiveszek egy 20 g adagot, és beetetem, brutál erősen feljön. Mondjuk ez mindig hozzáadom a régihez, és ami a doboz falán marad, abból lesz a kenyérhez.
Volt már benne vagy 20 féle liszt, szép egyedi karaktere van már
Amikor meg összegyűlik a sok kovász a hűtőben, készül egy tepsi cheddar-os kovászchips ami mindig hamar elfogy.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Írjad csak a recepteket, végülis megettük , csak nem volt a legjobb
Amit ma csináltam viszont kurvajó lett! 100 %-ban TBL-70 (fehér tönköly lisztet) használtam próbából. Soha nem volt még ennyire jól nyújtható tésztám. Eddig nem tudtam a G3 méretére nyújtani a 220g-os bucit, most vigyáznom kellett, hogy ne legyen nagyobb
390g TBL-70
250g víz
9,7g só
10g olíva olaj
1,5g Caputo sörélesztő
dagasztás után 1 óra kint, 15 óra hűtőben, majd szétbucizás után 3 óra kint.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
bbuffy
senior tag
Ariete ben lehet követ cserélni vajon?
-
Zirowe
nagyúr
Ez nagyon szép lett és jól megnőtt.
Nekem van egy jól bevált kenyér receptem, de ahhoz, hogy jó legyen, sokat kell pihennie és kelnie (kb 3 óra edénybe, majd még 1.5 óra a tepsiben sütés előtt).
Neked mi a trükköd, hogy ilyen gyorsan ekkorára nő?Amit én használok: 0,5kg sima liszt, 350gr víz, 14gr élesztő, kanál cukor, kanál bors, két kanál só, minden bedobva a robotgépbe és kb 5 percig hagyom gyúrni.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
bbuffy
senior tag
Én klasszik eljárással megyek. A kelesztés kb 3.5 fél óra szokásos hajtogatásokkal. ami nálam a plusz, hogy ha idő engedi 48 órát bent van a hűtőben. de van hogy 72 t. Sztem sokkal fontosabb az erős kovász, és hogy ne keljen túl a tészta. Vagy alul. A többi rutin. Amúgy én vaslapon sütök, edényben soha. Ott akkor szoktam max ha túlkel és tudom hogy lapos kenyér lenne.
Egy kanál bors? nem sok?
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Csípősen szeretem, van hogy 10-20gr chilit rakok bele.
Amúgy alig érződik.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Mano66
senior tag
Sziasztok!
A G3 Ferrari -ból a 10006 vagy a 10032 a jobb vétel. Mi a különbség köztük? Kedvet kaptam tőletek az otthoni pizza sütéshez. A kenyér már jól megy. Ez se nehezebb.Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
Ciccuka
veterán
-
Ciccuka
veterán
-
jaszy76
aktív tag
-
vendingo
veterán
Üdv
Tudnátok ajánlani egy egyszerű sütőben süthető focaccia receptet?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen