- Bevált az AI, egy nagy cégnél sorra váltják le az embereket
- MinDig TV
- A kriptobányászok energiáját akarja az AI-szektor
- Windows 11
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- FreeCAD
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
Én is ezzel küzdök, sajnos. Még nagyon új vagyok a témában, de pontosan ez volt nekem is legutóbb amikor több pizza készült :
- gép legalább 30 percig melegszik a legnagyobb fokozaton (3)
- első pizza jó, szépen megsül 4-6 perc alatt kb.
- második pizza már megéghet
- harmadik/negyedik már jól megég ha nem figyeledVégig a legnagyobb, 3-mas fokozaton hagyod, tartod ?
Én ki fogom próbálni, hogy az első pizza után leveszem 2,5 körül.Szzs használ még itt ilyen G3 Ferrari gépet, Ő neki is lehetnek tapasztalatai....
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Köszi. Fura nekem ez a tészta feltét nélkül 2 perc, majd kiveszed és feltéttel 5-5,5 perc.
Ez rettentő furán hangzik.
Én a 24-48 órás tésztát használom 65% víz aránnyal.Szzs kartárs azt mondta, hogy Ő a 3-mas fokozaton mindig legalább 30 percet hagyja melegedni, hőstabillá válni a G3-mat.
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Hajrá, tanulni, gyakorolni stb.
Tisztítást úgy kell ahogyan írtam :
mindig csak a max 3mas fokozaton ! kosztól függően 4 vagy 5 x 10 perc.
10 percenként megnézni, letisztítani spaklival, lefújni vagy szilikon ecsettel letisztítani a felületet... 40 v 50 perc után tiszta lesz, kivéve a szélét: széle sosem. Oda nem ér el a fűtőszál ergo nincs ami "lekapja".Sütés alapján nekem kissé "nyers" a pizza tészta, főleg a szélein.
Fontos, de már ezt is leírtam :
- maximum 220 grammos bucik legyenek
- ne nyújts nagyra, 24-26 centis pizzákat célozz meg - ez szépen , egyenletesen megsül
- kövesd a sütési leírást azaz-2,5 fokozaton 15 percig lecsukott tetővel melegíted
-Kész pizzát lapátra/stb teszed, felnyitod a tetőt és feltekered max 3-mas fokozatra - be a pizza
-2 perc múlva a pizzán 180 fokot fordítasz
-30-60 másodpercenként folyamatosan 45 fokokat fordítasz amig nem sül meg a feltét, és a pizza széle szépen
KÖVETKEZŐ pizza sütése : gép vissza 2,5-es fokozatra, FELNYITOTT tetővel hagyod a gépet - elkészíted a következő pizzát vagy 2-3 percet hagyod "pihenn" - és kezded előről a fenti lépéseket.
Ezeket betartva kiváló pizza süthető a G3-mal !.:. bl4ze .:.
-
bbuffy
senior tag
Én klasszik eljárással megyek. A kelesztés kb 3.5 fél óra szokásos hajtogatásokkal. ami nálam a plusz, hogy ha idő engedi 48 órát bent van a hűtőben. de van hogy 72 t. Sztem sokkal fontosabb az erős kovász, és hogy ne keljen túl a tészta. Vagy alul. A többi rutin. Amúgy én vaslapon sütök, edényben soha. Ott akkor szoktam max ha túlkel és tudom hogy lapos kenyér lenne.
Egy kanál bors? nem sok?
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Zirowe
nagyúr
Múlt héten megjött a saputo helyett rendelt, elvileg jobb paraméterekkel rendelkező fiesoli agyagkő, most hétvégén végre ki tudtam próbálni.
A sütő egy alap g3 ferrari, a kő cserén kívül más mod nem volt.
A tészta 60% víz tartalmú, 48 és 72 órát kelt hűtőben, utána 30 percet pihent szobahőmérsékleten, kb 4 percig sültek/db, két nap alatt 2x4db készült vele, a nyújtást még gyakorolnom kell.Nem csalódtam, semmi égés, semmi füst, semmi zavaró körülménnyel nem találkoztam, ízre is ízletesebb lett szerintem.
Pár kép:
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Topikgazda
Az edénynek nem szabadna ilyet okozni. Én akár csak simán a tepsin , akár szilikon formában, akár jénaiban sütöm nincs különbség az elkészült kenyér nedvességtartalomban.
Ez egyébként kovászos kenyér, vagy élesztővel készül? Mert utóbbinak holt felesleges a gőz a sütőben szerintem.Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Topikgazda
Én kovásszal sütök, tehát 12-24 óra hűtőzés után a szakajtóból borítom a tepsire, így pedig a hideg tészta azért tartja a formát. De szerintem nem túl magas ( 60%-os ) hidratáció mellett élesztővel is kell, hogy működjön.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Beni2360
félisten
Hát én ugy olvastam, hogy forró előmelegitett tálba kell rakni és a többi a képen. A szövegről lemaradt az elő melegítés.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Most akkor mit nevezünk AI PC-nek?
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
- Formula-1
- Medence topik
- Rowon: AXAGON EE35-GTR 3.5 külső merevlemez ház bemutatás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tőzsde és gazdaság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 / Classic / Pro / Cine karbon propellerek
- DJI FPV Racer drón +Fly more Combo FMC +Motion Controller
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia , care refresh
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Garancia, új állapot, Care Refresh
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban - Garancia +Care Refresh
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen