Hirdetés
- Nem hárítja ránk a klímaköltségeket az Apple
- DIGI internet
- AI döntené el, nézhet-e valaki pornót
- Az EU szerint tombol a nőgyűlölet az interneten
- Programozás topic
- A SpaceX is csak pislog: remekel Kína metánhajtású rakétája
- Nem tetszik a hatóságoknak, amit a Microsoft csinál AI-fronton
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Debian GNU/Linux
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csináljunk itt egy, az otthoni pizza készítést kimaxoló fórumot! Mirelit pizza off!!!
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
adp
őstag
-
Szóval én vettem egy ilyen - G3ferrari néven is futó - elektromos csodát ünnepek előtt használtan 15e Ft-ért, hogy ha nincs kedvem begyújtani a kamadót 3-4 pizzáért, legyen mivel “bohóckodni”. Az eredmény meglepett! Símán tudja a ~ 400 °C-ot kb. 15 p alatt! Nyilván ízben elmarad a fatüzelésű sütőktől, de gyors megoldásnak jó!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
apropó, mirelit (off-ba teszem gondosan, ahogy írtad
)
az aldiban kapható pizza fantasia nevű, talán 899 ft-os (?), csak zöldséges (spárga, padlizsán, cukkini, paprika) holmi meglepően elfogadható (más ehető mirelittel én még nem találkoztam, de nem is kerestem mondjuk)
"Az egyszeri plébános is azt mondta: a nagymisét elb@tam, de csinálunk egy f@sza litániát!"
-
soldier2
őstag
Beszélhetnénk itt a kávéról. Szigorúan szürkében persze
Szégyenlem, de nálunk a feleségem a "pizzaszakács". Próbálkoztunk kovászos tésztákkal, de a vele járó macera (leginkább a nehezen nyújtható/formázható tészta) miatt visszatért az élesztős sütéshez. De ha lesznek jó receptek akkor ez változhat.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Nem volt olyan vastag, inkább sok peremet hagytam neki. Elég kezelhetetlen volt sajnos a tészta mert igencsak fosch liszttel dolgoztam, meg túl is kelt.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
CB
senior tag
De jó ötlet volt ez a topik!
Következő bevetésen én is fotózok.40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
kozsy18
tag
-
Xabi78
aktív tag
Én ma délelőtt raktam össze a pizzatésztát, 625g liszt, 400g víz (kávéhoz kevert, hehe), 1 g instant élesztő, 7g só.
Most a hűtőben várja a vasárnapi pizza estét.Tegnap megszületett az elhatározás, kelleni fog egy ooni fyra. Van valakinek ilyesmi?
Egyelőre nekem több kérdésem van, mint válaszom...[ Szerkesztve ]
Cave canem!
-
kozsy18
tag
Mondjuk igen, miért ne...
Bár mennyire macera belőle kiszedni egy nedvesebb tésztát? Nem esik össze nagyon?
Idő közben kedvet kaptam hozzá, ezért összedobtam egy bigát:
400g Barilla tipo "0", 50% hidratáció, 0,7g Paneangeli liofilizált élesztő.
A készítmény 48 órát tölt a hűtőben, majd hidratáció 75%-ra, még 0,7g élesztő, 8g só. Buciba formázás, az egyik szépen megsütődik, a másik pedig hétfőn ebédre."Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
adp
őstag
-
bbuffy
senior tag
-
bbuffy
senior tag
Gyáli úton a Metro mellett van egy igen fasza olasz árúk boltja, (Gusti), ott mindent megkapni egy jó pizzához.
Nem lehet kibővíteni pizza és kenyérre? Gondolom sokan sütnek kenyeret is. Nem lenne off téma.
[ Szerkesztve ]
Az a baj hogy azt hiszed, van idő.
-
sutszi
veterán
Csak halkan szólok, hogy van egy [Főzőcskés] topikunk, aminek a topikgazdái eléggé rendben tartják az összefoglalót is és a kenyér sütés és a pizza sütés is markánsan jelen van...ráadásul nem lütyi-mütyi módokon... Ott is nagy az érdeklődés ezekre... Lehet érdemesebb volna oda bekapcsolódni ezzel.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
paljoc
tag
válasz
fragola.6035 #23 üzenetére
-
adp
őstag
Ezt már nekem is ajánlották, sajnos csak vállalkozóknak elérhető.....
Én az auchanban szoktam bevásárolni, nagyi titkai pizza liszt, mozzarella, meg mutti paradicsom. Tudom lehetne jobb is de még mindig jobb mint bármelyik rendelős pizza ami a 20ker-be szállít.[ Szerkesztve ]
-
sutszi
veterán
Jaa, egy sima pizza topik elfér amennyiben tényleg a hardcore vonalra meg rá...csak én a közben felvetődött kenyér sütés vonal miatt dobtam be...
A másik topikban már igencsak sok infó van a kovász vonalról is ami szintén a hardcore vonalat képviseli. Mind pizza mind kenyér témában.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
sutszi
veterán
Ha van konkrét kenyeres kérdésed is akkor nyugodtan dobd be a topikgazda tényleg ért hozzá.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
bbuffy
senior tag
-
paljoc
tag
válasz
fragola.6035 #39 üzenetére
-
fragola.6035
aktív tag
Igen jól néz ki! Gondolom, kemencés.
A paradicsomot én magam készítem. Szilva alakú koktélparadicsomból, a fajtáját nem tudom, de elég jó, finom savai vannak. Azért csinálom ebből, mert korlátlanul tudok szerezni ingyen. Úgy 50-60 kilót főzök be évente. Ha elfogy, akkot Mutti.
https://caffe35.webnode.hu/
-
paljoc
tag
válasz
fragola.6035 #42 üzenetére
Ez nagyon nagy királyság, ha jó paradicsomot tudsz csinálni!👍 Ha akad egy üveg ami kofira cserélhető, kóstolnám, kivàncsi lennék rá.
-
bbuffy
senior tag
válasz
fragola.6035 #42 üzenetére
Ha kész, passzírozod, mixeled, illetve van bármi utómunka? Vagy csak megy a dunsztba?
Én legtöbbször vastag husú szilva paradicsomot főzök be, de mindenképp kóstolni kell hogy megfelelően érett legyen. Illetve ez engedi a legkevesebb levet, de jó a San Marzano vagy a Lucullus is. Ha épp megbolondult a mini koktél és fossa a termést, akkor meg jobb, iszonyat ízek jönnek ki, bár nagy a vízveszteség.
Sózni csak vége fele szoktam, ha elkészült, dunszt, termoládában. Szoktam rusztikust is csinálni, zöldfűszerest, persze friss zöldekkel.Az a baj hogy azt hiszed, van idő.
-
Warloo93
tag
Sziasztok.
Hardkór kávéból tévedtem ide. Olyan jó pizzákat osztotok meg, hogy rápróbálnék én is egy ilyen amit a spájz ad fajtára. Van 00-ás lisztem, meg instant élesztőm 2*7gramm(500gramm lisztre írnak 7grammot)
Tudnátok erre egy teszta receptet ajánlani? Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest