Hirdetés
-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
Menjetek most is, a héten volt lisztváltás. Az a feketehajú, vékony srác szerintem a tulaj vagy valami köze biztos van a bolthoz (azt hiszem Szabolcs). Szeretem az olyan helyeket, ahol jelen van a tulaj is aktívan (kávézókból is azok a legjobbak, hogy ne menjek messzire, velük szemben a Wombat).
[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
-
scope2007
addikt
Üdv
Gluténmentes liszttel dolgozik valaki?
Én ennél jobbat nem találtam eddig :
Szafi Free pizza (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, élesztőmentes, szójamentes, zsírszegény)CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
Digitalpimp
senior tag
Vegyél egy jó recés kést. Én reggel, mikor csinálom a kajámat azzal vágok mindent. A zsemlét, szalámit, sajtot, paprikát. Két dolog fontos: minimum 20 cm-es, és egyenes! legyen.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
raczger
őstag
válasz fogtunder #455 üzenetére
Már 4 sütésem volt vele, nagyon meg vagyok elégedve, hozza azt amire számítottam.
A koda biztosabb választás a gáz miatt, könnyebb kezelni a hőfokot, pelletesnél az elején nagyon oda kell figyelni (és ott a hőmérő is elengedhetetlen), bár tapasztalatom nincs vele.Érdemes Fb-n magyar pizzás csoportokba belépni, néha van egy-egy eladó darab.
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
raczger
őstag
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
Ciccuka
veterán
Ezt írják itt a Bestron Pizza Stone Oven pizzasűtőgépnél:
Először is: A Pizza Alfredo elődmodell elképesztő volt! Akár fagyasztott, akár házi készítésű, a pizza pontosan olyan lett, mint amilyennek lennie kell: ropogós alap és ízletesen főtt öntet. A tökéletes pizza néhány perc alatt megsült. A kályha jelenlegi verziója már messze nem képes lépést tartani. Az új EU-irányelvek miatt a sütő 400 ° C-on automatikusan kikapcsol, és jóval alacsonyabb hőmérsékletre hűl le. Míg a pizzákat korábban pillanatok alatt sütötték, ma a közepes hőmérsékleti tartományban vegetálnak. Biztos, hogy valamikor elkészül, de sajnos az egésznek semmi köze egy igazi pizzasütőhöz. Nyilván vannak olyan speciális Alfredo Tuning rajongók, amelyek képesek megoldani ezt a problémát - ezért még nem adtam fel teljesen a ropogós padló reményét. Módosítatlanul azonban a sütő csalódás minden pizza rajongó számára!
Ez azt jelenti, hogy a régi bevált használt gépeket kell keresni vagy át kell alakítani egy újat?[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Aethel
aktív tag
Üdv!
A leírásban lévő lapátos linken keresztül találtam rá erre.
Teljesen kezdőként állok hozzá és kemencém sincs még egyelőre így gázsütőben próbálkoznék. Van ennél jobb ár-értékű kő sütéshez, vagy nyugodtan vegyem meg azt amint linkeltem? -
Aethel
aktív tag
Szüleimnek nagy villanysütőjük van, felső grillező szállal. Érdemesebb lenne ott probálkoznom elsőre?
Ebben a gázsütőben amim nekem van olyan 300 C fokot sikerült elérnem, de csak sima tepsim van. Minden fajta teflonos pizzaforma helyett gondoltam ha már veszek valamit akkor értelme is legyen így találtam erre a topikra és erre a kőre is. Kidobott pénz lenne ha csak gázsütőben használnám? -
Aethel
aktív tag
Köszi a tippet, közben ma megvolt az első próbálkozás. 7 órát éledtek, majd 8 perc kellett a sütőben, 300 fokra sikerült felfűteni de csak sima tepsim volt, sütőpapírral. 10 perc sok volt, kiszáradt, 5-6 perc meg túl kevés, kissé "ázott" volt, (talán a sok feltét? )
Valahogy nem sikerült elég jól kiformázni, lehet a technikámmal van baj de csak úgy tudtam szép vékonyra kihúzni ha olivaolajjal kicsit megkentem a kezem és azzal már hagyta magát, nem lyukadt ki nyújtás közben. Így viszont a szélét sem sikerült szépen megvastagítanom. Első próbálkozásra 6 pizza lett belőle, a család elpusztította amint jöttek a sütőből szóval viszonylag sikeresnek próbának mondanám. Gondolom szorosan összefügg a tészta összetétel aránya és alapanyag minősége a nyújthatósággal. Vasárnap lesz a következő kör, nekiugrom egy kicsit más recepttel.
Fotó
Feleségem külön kérése volt az extra adag gomba -
mézespálinka
senior tag
Nálam a formázáson kívül persze ami sokat segített a "szélek"-kel kapcsolatban, hogy a pradicsomszószt nem kenem rá, ellenben vékonyan olajjal megkenem. Formázáshoz pedig gyakorlás meg videónézegetés (nekem sem nagyon megy). Én most a hidratáltsággal küzdök, a sima sütőnkben a nagyobb víztartalom sokkal jobb eredményt produkál, cserébe kb. kezelhetetlen a tészta a dobozból való kiszedést és formázást nézve
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, G3 Ferrarit használok már egy ideje, de nem sikerült még megoldást találnom az odaégés problémára.
Az első pizza még tök jó, a második már picit odaég alul, a harmadik már konkrétan részben odaragad, annyira odaég.
Minden egyes pizza után próbálom lekaparni és letörölni az ottmaradt fekete dolgokat, de a következő mindig rosszabb.Azon gondolkodtam, hogy esetleg sütőpapírt rakok alulra legközelebb, ez mennyire járható út?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
bl4ze
veterán
Én is ezzel küzdök, sajnos. Még nagyon új vagyok a témában, de pontosan ez volt nekem is legutóbb amikor több pizza készült :
- gép legalább 30 percig melegszik a legnagyobb fokozaton (3)
- első pizza jó, szépen megsül 4-6 perc alatt kb.
- második pizza már megéghet
- harmadik/negyedik már jól megég ha nem figyeledVégig a legnagyobb, 3-mas fokozaton hagyod, tartod ?
Én ki fogom próbálni, hogy az első pizza után leveszem 2,5 körül.Szzs használ még itt ilyen G3 Ferrari gépet, Ő neki is lehetnek tapasztalatai....
.:. bl4ze .:.
-
andor80
senior tag
Csövi !
Valaki fagyasztott már le koáászos kenyeret szeletelve ?
Olvasom sokan sima élesztőst szoktak és annak az állaga oylan lesz olvadás után mint elötte.
BE van most rakva 8 szelet de azért tapasztalatra kiváncs i lennék esetleg fagyasztás(kiolvasztás pro tippre !
KösziTartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
Zirowe
nagyúr
2,5-en használom, kb 5 percet hagyom felmelegedni, utána be a tészta feltét nélkül 2 percre, majd feltét 5-5 és fél percig.
Nincs "moddolva", gondolkodom a hasznosságán.
A tészta pedig olasz recept alapján: 500gr sima fehér liszt, 7gr élesztő, 10gr oliva olaj, 350ml víz, 8gr só, min. 3 óra kelesztés.
A tészta amúgy finom, ahol nincs egyre jobban alul odaégve.Ahogy én veszem észre, az odaégés főleg a rajta hagyott kosz miatt van, de egyszerűen hiába kaparok le mindent róla, nem tudom olyan szépre tisztítani.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
bl4ze
veterán
Köszi. Fura nekem ez a tészta feltét nélkül 2 perc, majd kiveszed és feltéttel 5-5,5 perc.
Ez rettentő furán hangzik.
Én a 24-48 órás tésztát használom 65% víz aránnyal.Szzs kartárs azt mondta, hogy Ő a 3-mas fokozaton mindig legalább 30 percet hagyja melegedni, hőstabillá válni a G3-mat.
.:. bl4ze .:.
-
kozsy18
tag
válasz mézespálinka #471 üzenetére
Ugy figyeltem meg, ha jofele elesztot hasznalsz, akkor a dobozbol kivetelt kovetoen nem problema, ha az aljat meg sajat magaba gyomoszkeled (tapasztaltabbak segitsenek, hogy hivjuk ezt a modszert, amivel a felso reszen feszitjuk a gombocot ) ha a dobozban nagyon szetszaladt a higteszta (nalam most 70% es 2-3 orat van a pulton formazas/sutes elott).
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
Topikgazda
Azótá már nem így csinálom, hanem mérem a kő hőmérsékletét és ha 380 fok fölé megy ( eddig mér a hőmérőm ) akkor már berakom az első pizzát, hogy ne kapcsoljon le a termosztát.
Ettől függetlenül most hétvégén ( nem saját tésztából, hanem előre gyártott Norbi Update fagyasztott pizzagolyóból sütöttem, jó szar is lett 🤮) megégett az alja nekem is. 3 - 4 perc után be kellett tennem a pizza alá egy fém lemezt.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
andor80
senior tag
válasz fogtunder #486 üzenetére
Mihez a serpenyő hő pizzakő hő, sütő hőhöz nem ér semmit? Folyladékhőhőz is fontos .stb van azért haszna bőven nem egy drága cucc .Szerintem elfér de nem akarlak erőszakolni perzse.
[ Szerkesztve ]
Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
fogtunder
nagyúr
Steaket és sült húst írtál. Mindkét esetben a maghő a lényeg, nem a felület, amin sütöd, vagy a sütő saját belső hőfoka, a serpenyőben lévő olajon látszik, ha jó, a sütő meg ha téved 10 fokot, nyugodtan le lehet szarni egy nagyobb darab húsnál. Szerintem ennek akkor van értelme, ha valami szilárd tüzelésű cuccot akarsz ellenőrizni, pl kemence, kamado. Nekem egyébként van, pont azért mondom.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
pajorgergo
aktív tag
Olyan kérdésem lenne, hogy ti milyen lisztet használtok?
aki nagyon kulináris honnan lehetne tuti San Marzano D.O.P. paradicsom konzervet rendelni a feltétnek? 😁Eladó Apple iPhone 13 Pro Max bőr tokok nálam.
-
kozsy18
tag
válasz pajorgergo #493 üzenetére
[5stagioni] Pizza Napoletana Rossa Tipo “00”
[Barilla] Farina Di Grano Tenero Tipo “0”
[Caputo] Pizzeria Tipo “00”Eleszto [Caputo] Lievito Secco per Pizza
Paradicsomot probald meg a [Nandinban] [Sarki fuszeresben] [Olaszboltban] [Zamaticban] vagy a Culinarisok egyikeben.
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
Hopplaa, scusi...
Szerkeszthetosegbol mar kicsusztam, alabb javitva:
[Nandin] [Sarki fuszeres] [Olaszbolt] [Zamatic]"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen