Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bbuffy

    senior tag

    válasz bugizozi #1017 üzenetére

    Kovászos.
    300 Garat BL80 250 Celld.BL80 50 teljesk. rozsliszt 450 szűrt víz 200 kovász, nagyon kis magról, 20 só.
    A víz rozsliszt függő, van ami picit többet igényel.

    Több mint két éves már a kovászom, és anno volt erről polémia hogy mindegy mennyi idős, nos nem igaz. Amíg csak pár hónapos volt, nem volt igazán jó mindig, etetni kellett sűrűn. Most magára hagyom a hűtőben napokig, abból kiveszek egy 20 g adagot, és beetetem, brutál erősen feljön. Mondjuk ez mindig hozzáadom a régihez, és ami a doboz falán marad, abból lesz a kenyérhez.
    Volt már benne vagy 20 féle liszt, szép egyedi karaktere van már :)
    Amikor meg összegyűlik a sok kovász a hűtőben, készül egy tepsi cheddar-os kovászchips ami mindig hamar elfogy.

    [ Szerkesztve ]

    ...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

Új hozzászólás Aktív témák