Hirdetés
-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
apropó, mirelit (off-ba teszem gondosan, ahogy írtad )
az aldiban kapható pizza fantasia nevű, talán 899 ft-os (?), csak zöldséges (spárga, padlizsán, cukkini, paprika) holmi meglepően elfogadható (más ehető mirelittel én még nem találkoztam, de nem is kerestem mondjuk)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
Beszélhetnénk itt a kávéról. Szigorúan szürkében persze
Szégyenlem, de nálunk a feleségem a "pizzaszakács". Próbálkoztunk kovászos tésztákkal, de a vele járó macera (leginkább a nehezen nyújtható/formázható tészta) miatt visszatért az élesztős sütéshez. De ha lesznek jó receptek akkor ez változhat.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
kozsy18
tag
Mondjuk igen, miért ne... Bár mennyire macera belőle kiszedni egy nedvesebb tésztát? Nem esik össze nagyon?
Idő közben kedvet kaptam hozzá, ezért összedobtam egy bigát:
400g Barilla tipo "0", 50% hidratáció, 0,7g Paneangeli liofilizált élesztő.
A készítmény 48 órát tölt a hűtőben, majd hidratáció 75%-ra, még 0,7g élesztő, 8g só. Buciba formázás, az egyik szépen megsütődik, a másik pedig hétfőn ebédre."Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
adp
őstag
-
bbuffy
senior tag
Ha van vakuum otthon, én leszívnam vele, hónapokig jó. Lehet fagyasztani ha elég homogen már, akkor a víz akkora kárt nem tesz. Birja amugy, de minden egyes hőkezelés=minősegromlás. Ettől függetlenül summa az hogy fagyasztható.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
verti1
tag
Sütőben a vaslap jobb egy kicsit mint a kő. Felmelegítve több hőenergiát tárol mint a kő. Amikor kinyitod a sütőt akkor a meleg levegő gyorsan hűl, ezért nem lehet ugye tepsin sütni rendesen. A vaslap ugyan úgy felmelegszik a max hőmérsékletre, de amikor kinyitod a sütő ajtaját, nem dobja el a hőt. Jobban megsül a pizza alja kicsit mint a kövön. Érdemes felülre tenni amennyire lehet, mert akkor a pizza felső része is jobban sül. Ha elektromos a sütő akkor a grill-t is be lehet kapcsolni. Nekem gáz van, abban az első 5-6 perc alatt sül meg kb. Utána a nyitogatás miatt inkább 6-7 perc. Ha több időt hagysz kettő között akkor hamarabb.
-
mgy
senior tag
-
soldier2
őstag
Kenyérsütéshez van nálunk minden . Ami bevált: öntöttvas lábos vagy a nagy jénai kacsasütő. Előmelegített edényben 30 perc 250 fokon fedővelmajd 20 perc 200-220 fokon fedő nélkül (700g körülikenyereket sütünk, egymás után kettőt). Így nem kell vizesedény a gőzhöz. Volt már hogy a vas edény nem volt előmelegítve (annyira híg lett a tészta), hozzáadtam 5 percet a 250 fokos időhöz, úgy is jó volt.
U.i. Amaghő mérésénén is gondolkoztam, de még nemmentem le a hőmérőért a pincébe :)
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
kozsy18
tag
Pizzához lehet, de kenyérhez már nem használnám a 0,8-at; lehajlik, ha nincs bordázva.
A KitchenCraft 1,5mm, alu, a nyélhez egy a végén lapolt csövet szegecseltek rá, ahol a lap lépcsősre van préselve, így nem kopik a szegecs feje és valamennyi merevséget ad az illesztésnél."Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
bbuffy
senior tag
-
soldier2
őstag
Miért nen jó így? Napraforgóolajban égetik ki a serpenyőt is nem? Sokkal magasabb a füstpontja mint az oliva olajé (bár abból is van sütéshez használható, pár fokkal magasabb füstpontal, de ilyen célból az a pár fok nem számít)
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Warloo93
tag
Na pont akartam írni, nemrég sült.
Ez már egész jó lett, de nem tökéletes. Az első lett a legjobb, a többi három picit furán sült meg. Szerintem többet kellet volna várnom két sütés közt, hogy álljon be stabilra a hőmérséklet. Külseje ropogós lett, de egy picit olyan gumis lett a tészta. De vason legalább, megsült jobban az alja. -
bbuffy
senior tag
Pont semennyire nem az amúgy. én napi egyszer etetem, világos rozsliszből csinálom. Én kint tárolom a konyhában, ha nincs 22 fok felett akkor jó neki. Majd nyáron hűtő.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
PeterAgos
csendes tag
Végül is, ha tud megfelelő vastagságú alulemezt szerezni, az viszonylag könnyen megmunkálható, azután lehet rá nyelet szegecselni. A Weber viszont örökös darab és praktikus a lapátra fordítható nyél. Ja és ha rákoppintasz, olyan hangot ad, mintha gongot ütöttél volna meg😃
-
adp
őstag
Nekem gázsütőm van, de anyáméknál ha készítünk ott a termosztát teljesen hátul van a fűtőszál mögött, ha kinyitom többször csak lehűl a sütő és érezhetően megnő a sütési idő. Nekem ott az jött be, hogy amennyire csak tudom a tetejére teszem a vasat, minél közelebb a főtőszálhoz.
-
bbuffy
senior tag
Nice. Izre milyen?
Én most rákaptam a hűtős kelesztésre (24 órás), finomabb is, és nem veszi el az egész napodat. Csak be kell időzíteni. Most is nyomtam egy Szabó BL80 ast, először ebből a lisztből, kiváncsi leszek mennyire más mint az EPM.
Közben már gyártottam mindenféle töltött csodákat, család el is intézte Kép persze nincs.
Na majd holnap a Szabó családról lövök.[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bbuffy
senior tag
-
adp
őstag
Tök jól hangzik ez de, szüleim is vettek kb. 15 éve egy hasonló csodát. Igaz az nem ipari de a kés az patent benne, na de teljesen mindegy mert kb. pár hónapig volt használatban és azóta is a szekrény mélyén pihen valahol. Otthoni körülmények között szerintem teljesen off, nem használod ki de cserébe baromi nagy így sok helyet foglal, körülményes a takarítás, a kés csere meg még inkább körülményessé teszi az egészet.
Csatlakozom bbuffy -hoz, ebből a pénzből ( vagy inkább harmadából )már sokkal inkább frankó kés készletre és élezőre ruháznék be. Késélezőbe mondjuk ez nálunk igen bevált darab: [link][ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
Vegyél egy jó recés kést. Én reggel, mikor csinálom a kajámat azzal vágok mindent. A zsemlét, szalámit, sajtot, paprikát. Két dolog fontos: minimum 20 cm-es, és egyenes! legyen.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Aethel
aktív tag
Köszi a tippet, közben ma megvolt az első próbálkozás. 7 órát éledtek, majd 8 perc kellett a sütőben, 300 fokra sikerült felfűteni de csak sima tepsim volt, sütőpapírral. 10 perc sok volt, kiszáradt, 5-6 perc meg túl kevés, kissé "ázott" volt, (talán a sok feltét? )
Valahogy nem sikerült elég jól kiformázni, lehet a technikámmal van baj de csak úgy tudtam szép vékonyra kihúzni ha olivaolajjal kicsit megkentem a kezem és azzal már hagyta magát, nem lyukadt ki nyújtás közben. Így viszont a szélét sem sikerült szépen megvastagítanom. Első próbálkozásra 6 pizza lett belőle, a család elpusztította amint jöttek a sütőből szóval viszonylag sikeresnek próbának mondanám. Gondolom szorosan összefügg a tészta összetétel aránya és alapanyag minősége a nyújthatósággal. Vasárnap lesz a következő kör, nekiugrom egy kicsit más recepttel.
Fotó
Feleségem külön kérése volt az extra adag gomba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen