-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Madoc
veterán
válasz
Ciccuka #1603 üzenetére
Nálunk is, de általában 4-5 elfogy azonnal ahogy kiveszem. A többit meg összevárjuk és sütés végén mindenki-mindenből eszik. Nagy társaság van mindig, mi is vagyunk itthon kapásból öten. A képen a mai sütés egy része van..
[ Szerkesztve ]
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
bbuffy
senior tag
válasz
hyperspace #1605 üzenetére
Elején pár perc hőlégkeverés nem árt, de nem sok, mert bezárul a kenyéren a repedés, és akkor nincs levegős kifele. Ezért nem jó sokáig. Én csak a végén használom két percre kb hogy kicsit sötétebb és ropogósabb legyen.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
KVfun
csendes tag
Sziasztok. Megrendeltem a Koda16 ot. Jövő héten szeretném kipróbálni. Normál 11 kg háztartási gázpalack jó hozzá? Reduktorban állíthatót vagy normált vegyek?
-
hatala
tag
Sziasztok.
Egy kis segítséget kérnék ismét.
Sütöttem ma az Aldis teljes kiőrlésű magos kenyér liszt keverékből, - mert még van belőle bőven itthon mert be spajzoltam, gondoltam meg kellene sütni. Elektromos sütőben csináltam nem a kenyérsütőgépben, adtam hozzá + ban még egy kevés cukrot, sót és por élesztőt is.
3 óra kelesztés után szép nagyra fel is jött a sütőben, meg is pirult rendesen, már kezdtem örülni, - 220 fok majd 15 perc után 200 fok 35-40 percig, de a közepe sűrű, nedves, vizes maradt, pedig nagyra nőt.
1 kg keverék liszthez amit írtak, 600ml vizet adtam, lehet ez sok hozzá, és ezért lett belül sűrű, nedves?
Ha tudtok választ, megköszönném. -
Elvileg nem lehet sok, hisz ez a 60 %-os hydro az alap élesztős kenyér recept. Ennél csak többet szoktunk beletenni.
Viszont kenyeret sütni elméletben 230 fokon kell 40 percig ( légkeverés nélkül ), bár nem hiszem, hogy ez befolyásolná a problémát.Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
hyperspace
őstag
Másfél kilós kenyeret én is sütöttem már, az 20 percig 250 fok, majd 35-40 perc 210 fok. Kerek formát csináltál? Lehet annyi a gond, hogy nem sült eleget.
Tapasztalat, hogy ha kívül szép színe van, még nem jelenti azt, hogy kész van. Kell az idő és elég hőmennyiség neki. Én letakarom alufóliával, ha már jó a színe, de még kell neki sülnie, fényes oldalával lefele.ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
bbuffy
senior tag
Sztem a keverék lisztek elég külön és kényes állatfajta. Másképp kell kezelni mint a többit. Ha középen vizes ott inkábba keverék lehet a gond. Illetve alulkelt a tészta. A kelési idő nem mérvadó.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Illetve én még rá szoktam mérni maghőmérővel ha nem vagyok biztos benne. A kenyér belső hőmérsékletének mindenképpen 95 °C-nál magasabbnak kell lennie, 97-98 °C az ideális.
Ha kívülről jónak néz ki és belül még nem jó akkor ahogy írták, alufóliával le kell takarni.[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
hatala
tag
Sziasztok.
Köszi mindenkinek a tanácsot!
Igen, kerek formát sütöttem, de a következő inkább kisebb és ovális lesz.
Holnap megpróbálok egy másikat sütni ismét, hosszabb sütési idővel lesz akkor a probléma, meg alufóliázok ha kell, és beszerzek az Ikeából egy maghőmérőt is, jó lesz majd a húsokhoz is. -
hatala
tag
Sziasztok ismét.
Látom vásároltatok itt elektromos pizza sütőt, Teesa-t az Amazonról és Lidiát itthon.
Most ezen agyalok a kettő között melyik legyen.
A Teesa-ból már csak 1 db van az Amazonon 42 000-ért, a Lídia itthon 30 000 Ft.
Mondanátok tapasztalatot akinek van?
Meg érhet annyival többet a Teesa?
Csak mert ha annyival jobb is, azt veszem.
Mind kettőben ugyanakkora pizza készíthető?Köszönöm a segítséget.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, kis tanácsot kérnék kenyérsütéshez.
Van egy bevált receptem amit már lassan 1 éve használok, egy bajom van csak vele, hogy az otthoni edény/sütőtál túl nagy és ezért néha ellaposodik a kenyér.
Folyamatban van egy új beszerzése, de addig is találtam otthon egy kisebbet, ami üveg.
Egész jó lenne az eredmény, de egy a gond vele: az üvegedényben készült kenyérnek nagyon nagy lesz a belső nedvességtartalma, olyannyira, hogy miután kihült alul középen egy lyuk formálódik, mintha ujjal benyomnám, és belül a lyukhoz közel nedves marad a kenyér tésztája.Ezzel szemben a fény sütőtálban készítve ilyen gond nincs, miután kihült a kenyér, minden rendben van.
Az elkészítési mód mindkét tálnál azonos: a tálban sütőpapír, azon a tészta, villanysütő, alul kis tálka vízzel, ha elkészül, akkor meg kiveszem és egy rácsos edénytartóra rakom hülni.
Mi lehet a baja?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
válasz
hyperspace #1629 üzenetére
Az üveg és a kenyér között sütőpapír van, az elvileg ezt lenne hivatott megakadályozni?
Ha esetleg rizs szemeket raknék a sütőpapír és az üveg közé?
Csak attól félek, hogy mivel eleve van egy vizes edény a sütőben, nagyon megszívná magát..
Vagy az nem befolyásolja a kenyeret?We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Az edénynek nem szabadna ilyet okozni. Én akár csak simán a tepsin , akár szilikon formában, akár jénaiban sütöm nincs különbség az elkészült kenyér nedvességtartalomban.
Ez egyébként kovászos kenyér, vagy élesztővel készül? Mert utóbbinak holt felesleges a gőz a sütőben szerintem.Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Zirowe
nagyúr
Élesztős.
Sima tepsin hogyan oldod meg, hogy ne legyen teljesen lapos?
hyperspace: én se értem.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Én kovásszal sütök, tehát 12-24 óra hűtőzés után a szakajtóból borítom a tepsire, így pedig a hideg tészta azért tartja a formát. De szerintem nem túl magas ( 60%-os ) hidratáció mellett élesztővel is kell, hogy működjön.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
iatti
aktív tag
ilyen fűtőszálra tudtok forrást? esetleg gyártatni valahol?
-
iatti
aktív tag
szerintem univerzális. resistenza coera néven megy. talán spanyol cég.? aliexpressen is volt 10-15dodó körül, de már nincs. felvásárolták, aztán mire ideért európába, 50euro lett az ára.
szerinted mennyiért lehetne legyártatni? www.alkatreszuzlet.hu itt is legyártanák, csak utána kéne járni. ha nem vettem volna meg a lundot, én is beneveznék egy spice pro-ra.
-
iatti
aktív tag
egy biztos, ne kezdj magas hidróval, főleg ha kézzel gyúrod.
én jó fél éve sütögetek, de még a fasorban se vagyok. nagyon lényeges, hogy a tészta jól kilegyen dolgozva, kelve, érlelve. kelési idő, hőmérséklet, millió részletre kell odafigyelni. töltök, sütök, füstölök kolbászt, nyomom a pacal+ csülök pöriket, de ez a kibaszott pizza százszor nehezebb
-
Ciccuka
veterán
Egyedi fűtőszál gyártás rövid határidővel
valami ilyesmit keress talánCicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Beni2360
félisten
Hát én ugy olvastam, hogy forró előmelegitett tálba kell rakni és a többi a képen. A szövegről lemaradt az elő melegítés.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
DrDoktor
tag
Csövi lett új sütőm!
Kenyérsütéshez eddig alsó felső sütést használtam
Ez a cucc tud légkeverést .Kovászos kenyérhez alkalmazzam vagy maradjak a bevált alsó felső sütésen?A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Google Pixel topik
- SSD kibeszélő
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Ismét egy Alder Lake-N-es mini PC-vel jelentkezett az MSI IPC
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- DIGI kábel TV
- Sorozatok
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen