Hirdetés
-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
Vicc ez az ooni shop. Szerintem visszamondom a rendelést. 1 csomagot feladtak, dpd bem szállítja ki, mert "nem teljes a szállítmány" (szomszéd településen rohad a csomag), a másik csomagot meg fel se adták. Ooni küldött egy levelet benne egy holland dpd-s telefonszámmal, hogy vegyem fel velük a kapcsolatot, mert valami gond van. Én járjak utána, hogy mi a gond? Én rendeltem, a házhozszállítást ők bonyolítják, nekem ahhoz semmi közöm, hogy miként jut el hozzám.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
julius75
aktív tag
válasz vendingo #955 üzenetére
Nekem 4 csomagszámom van.
Ebből a sütőt rég megkaptam további 3 pénteken indult Bpestre.
Ebből egy ma megérkezett, a futár szerint holnap hozza a maradékot....
Én azt látom egyenlőre Hollandiában van....Meglátjuk.
Többé én sem vennék tőlük semmit, ez egészen biztos.
Elég sokat rendelünk külföldről cégeset - privátot egyaránt, kína, japán, usa, eu, de még hasonlót sem tapasztalunk szerencsére. -
vendingo
veterán
-
bbuffy
senior tag
-
bbuffy
senior tag
Omlós. Komolyan mondom meglepődtem, olyan jól tudtam nyújtani a kis gombócot ekkorára.
A recept: 500 liszt fele-fele, 200 viz, 100 tej, ebben fut az élesztő ami 15 g, egy kiskanál méz, olivaolaj egy ek, 20 g só. mindent egybe a gépbe, és homogénre dagaszt, kint két óra utána hűtő másnapig.
Gyerek, aki nagy szakértő lassan kóstolásban, mondta is hogy ennek most nagyon finom a tésztája.
Konzekvencia, muszáj kísérletezni.
Jók az olasz lisztek, de simán van élet azon kívül is. Mondjuk én ha más nincs simán sütöm a kenyerem (Garat) lisztjéből....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
IntelKiller7
veterán
Mi eddig kétszer sütöttünk, következő sütés már jövőre lesz maximum. Elsőnek Máté Szabi tészta receptjét próbáltuk. Nagyon jó recept szerintem, brutál finom lett a tészta.
Itt Mohácson van egy nagyon jó pizzéria. Nápolyi pizzát sütnek, nagyon jó minőségű feltétekkel, brutál finom.
A miénk kis túlzással, de nagyon hasonló volt. A tészta állaga, roppanóssága mindenképp. Persze a nyújtást, sütést kell még gyakorolni.Most 2. alkalommal Szabi a pék receptjét használtuk, de nem sok köze volt az első sütés eredményéhez.
A következőt, ami valszeg csak jövőre lesz, az összefoglalóban szereplő kalkulátor alapján.
Bár közöm nincs hozzá, de mohácsiként jó olvasni, hogy a helyi Garat lisztet használod.
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
bbuffy
senior tag
Egyben tárolom. Előtte másfél-két órával kiveszem és kigombócozom, rá tető.
Garat vált be a legjobban nálam. Szabó pl sztem túl van jócskán árazva mivel semmivel nem tud többet, mint a Celldömölki, nálam. Ami megint nem rossz liszt, árához képest végképp. Egy Erősebb karaktert ad, Ha Garattal keverem, De a vizet is jobban issza.
Garat egy igazán sima kerek ízvilágot ad. Azt mondanám olyan mint egy Essexi, csak ott más az Ízkép,[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Téli kikapcsolódás gyanánt kiugrunk Veneto tartományba kicsit. Érdemes hozni haza valami pizzás dolgot, ami odakint jelentősen olcsóbb vagy elérhetőbb?
Némi lisztet, Caputo élesztőt és 1-2 csomag tésztát (ami nem Barilla) mindenképp hozok, de ezenkívül? -
-
M3aN
senior tag
Vidéki vagyok sajnos Legrosszabb esetben megoldjuk valahogy, mert Észak-Mo., úgyis jövök az M0-án visszafelé
Megnéztem közben néhány bolt kínálatát, és mit is mondjak...
Monini extraszűz 1l 4€
Barilla 00 1kg 0,5€
Barilla tészta 1kg 1€Csípős szaláminak nevét tudod esetleg?
Liszt és tészta vajon meddig áll el? Van itthon lisztből 15kg, Barilla tésztából meg kb. 8kg, de biztos veszek
[ Szerkesztve ]
-
-
Ciccuka
veterán
G3Ferrari G20065 Elektromos sajtreszelő
Ilyenje van valakinek?
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
bbuffy
senior tag
Sztem ez már igazi senkiházi katrac. Még egy kg sajtot is le lehet reszelni két perc alatt, kézzel. Ami meg túl puha, úgysem jó ebbe sem.
A gép csak ipari szinten javallott.
Microplane négyoldalas, és ÉV le van tudva.[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Használ valaki hasonló egy aknás kemencét otthon?
[link] -
vendingo
veterán
Nem tudom, hogy érint-e valakit, de Sopronban az új aldiban nyitási akcióban hegyekben áll 17990-ért a bosch mump1000-es robotgép. 33k a legolcsóbb helyen is.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
bbuffy
senior tag
okés, biztos jó akkor, nem szóltam semmit.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
PeterAgos
csendes tag
-
IntelKiller7
veterán
válasz julius75 #979 üzenetére
napolyi pizzara nem is jo.
a legtobb helyen kaphato silany minosegu, vastagtesztas pizza elkeszitesere viszont igen.
tavaly haverom nyitott 1 kajaldat. Oda vett egy ilyen 1 kamras sutot amiben csaladi pizzat is lehetett sutni. Sutottem vele parszor, nagyon utaltam, ossze vissza sutott..
[ Szerkesztve ]
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
M3aN
senior tag
válasz IntelKiller7 #991 üzenetére
Olasz főnökömnek van hasonló, 1 kamrás sütője (igaz az 400°C felett is tud) és igen jókat sütöttünk benne legutóbb. Ne írjuk le az összes ilyen terméket szerintem, csak mert vannak silány minőségűek is a piacon.
Természetesen nápolyi pizzáról beszélek, nem a vastagtésztás borzalomról -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Először is köszönöm krizmo_ -nak az Aldi-s szakajtó tippet. [link] Tényleg szépen kijött belőle a tészta.
Megtörtént benne az első kelesztés, a recept a szokásos: [link]
Sajnos kelesztés előtt elfelejtettem képet készíteni, pedig úgy lehetne látni milyen szépen feljött.
Viszont azt nem értem, hogy mindent úgy csinálok ahogy korábban és mégsem úgy néz ki a kenyerem mint az előző linken, nem tudom, hogy akkor esetleg elnéztem valamit, vagy miért lett olyan és most miért lett ilyen. Akkor az egyszer lett olyan. Ez a mostani is jó, (vastag ropogós héj, belül puha) csak a másik szebb számomra.VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen