Hirdetés
-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
julius75
aktív tag
Az Ooni hivatkozva a pandémia okozta nyersanyag árak és szállítási költségek emelkedésére február 1.-től felemeli a Koda 16 árát.
Ha esetleg valaki gondolkodna a rendelésen....
-
M3aN
senior tag
Ooni Karu-ja van valakinek?
Télen/rossz időben beltérben használnám gázzal, viszont ilyenkor a "kémény" leszerelhető? -
julius75
aktív tag
16-os kodám van, de nem tudom beltérben mit kezdenék az elhasznált levegővel....
Mivel a karu-nak van egy ajtaja, gondolom a kéményen jön ki a cucc gázos használatnál is.
Ettől persze biztosan leszerelheted, de a kérdés még mindig adott marad, mit csinálsz az égés során elhasznált, nem túl egészséges levegővel?Az enyémet kb. 25 percig fűtöm full gázon sütés előtt, pizza esetében.
De például egy adag tarja vagy csirkecomb 50-60 percet sül....
Ez nagyon sok időnek tűnik zárt térben. -
iatti
aktív tag
nálam karancs gáztűzhely mükszik. persze ez már elavult, retró,vagy mi a lóf.fütyi
-
M3aN
senior tag
válasz julius75 #1059 üzenetére
Közben megnéztem, és a gázégő használatához le lehet (pontosabban: le kell!) dugózni a kéményt, így gyakorlatilag kapsz egy Kodát, egy eltérés az égőfej kialakítása.
Nyílt égéstér sok eszközben van, elég egy sima tűzhelyre, átfolyós vízmelegítőre, stb-re gondolni. Azért is voltam bátor ebben gondolkodni, mert fent a kolléga is írta, hogy beltérben használja. -
julius75
aktív tag
Azért azt vedd figyelembe, hogy egy tűzhely vagy melegítő nem ugyanaz.
Előbbi jóval kisebb teljesítményű, utóbbi pedig működési időben lesz rövidebb.De biztos jó lesz, csak óvatosan.....
Én is a karuban gondolkodtam, de így utólag egyáltalán nem bántam meg, hogy csak a gázos lett. Gyors, kényelmes....(a lustaság nagy úr)
-
bbuffy
senior tag
Lehet akkor attől is, hogy sima sütőben megy. Vannak korlátok ott sajnos.
Nagyi sem rossz, de az olaszok az igazi lisztek.
viszont nagyiból is sütök bubisat, csak nem villanysütőben, hanem a kis Arietében.
Élesztő is számit. Plusz én teszek egy kiskanál mézet a cuccba....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bl4ze
veterán
-
M3aN
senior tag
válasz julius75 #1072 üzenetére
Én az M3-nál lévő Metroba szoktam járni, volt már hogy nem volt, illetve ha volt is csak 1 zsákkal, szóval ki kell fogni.
Gödöllőn van egy bolt, én onnan vettem anno 25kg-os Caputo-t még. Ez: [link]
Nem rendeltem, személyesen hoztam el kérdés nélkül és volt.[ Szerkesztve ]
-
M3aN
senior tag
válasz julius75 #1074 üzenetére
Legutóbb én is 11e körül vettem. Hát na, ha ennyi akkor ennyi, nem olcsó egyébként tényleg.
Múltkor Metroban a Barilla-t nagyon kifogtam, az 5kg-os valami 1800Ft volt, azt hittem csak elírás. Emellett vettem saját márkás elvileg olasz 00-ás pizzalisztet is 5kg 1600Ft áron, ezt még nem próbáltam de kíváncsi leszek rá. Ezt próbálta amúgy valaki?BTW, most ránéztem a Metrora és Kelet-Pesten elérhetőnek írja a 25kg-os Caputo-t.
-
McNamara
Ármester
Caputo Pizzeria (én erre esküszöm)
Caputo Nuvola Super (keverve a pizzeriával 50-50% is jó)
5Stagioni Napoletana (Auchan nemzetek konyhája soron megtalálod)
Széle függhet sok mindentől. Mennyi ideig gyúrtad, hogy nyújtottad stb. Ha hosszú távra tervezel mindenképp javaslom a pizzasütő megvételét (Ooni Koda 16 pl.). Otthoni villany sütőben sajnos nem lesz tökéletes pizzád.
-
M3aN
senior tag
Akkor töröd össze, ha szanaszét gyúrod. Ha a "kinyújtod majd visszahúzod gombócra" mozdulattal csinálod végig, nem lesz baja. Bocsi, nem tudom érthetőbben megfogalmazni a mozdulatot.
Céges körökben pedig szoktam jókat mosolyogni, pedig sírni kéne ezen. Nem értem a mögötte lévő gondolkodást, hogy miért is jó keverni a nyelveket/szavakat.
[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bbuffy
senior tag
Népbetegség sajnos, sok a jövevényszó is. Meg trendi is bizonyos szavakat ingléze mondani.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
(ex)Cat
senior tag
Ha már az IKEA Kuggis nem kapható, olyan max 5-6 gombóchoz tudtok ajánlani valami jó kelesztő dobozt?
-
bbuffy
senior tag
válasz (ex)Cat #1089 üzenetére
Én egyben kelesztem, végén gombócozom, majd pihen mig felmelegszik. A külön gombócozás létjogosultsága a vendéglátás level privilégiuma. Amugy semmi értelme.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
McNamara
Ármester
Szintén OBI-s, teljesen jó ennyiért.
-
Topikgazda
-
M3aN
senior tag
Én ennél mindig ott vagyok bajba, hogy:
- Hűtőből frissen kivéve nem ideális a tészta hőmérséklete a nyújtáshoz, legalábbis nekem
- Hogyan veszed ki az edényből szépen?
- Lisztezni nem akarom nagyon az alját ha újra kéne gyúrni, és olajozni se, hogy a tésztát ne telítsem veleEgyébként én az eggyel magasabb - szintén Ikea-s - tárolóba szoktam eltenni a megmaradt bucikat másnapra, de akkor úgyis újra gombócozom.
-
McNamara
Ármester
Mai sütés
Ha tetszenek a pizzák kövessetek instán: [link]
-
McNamara
Ármester
Ha minden megfelelően csinálsz akkor nem kéne túlkelnie. Én hűtőből kivéve 1,5 óra kelesztés után szoktam begyújtani a kodát. 20-30p alatt eléri a kívánt hőfokot és 1-1,5 perc alatt sütöm a pizzákat. 1 pizza nyújtással feltételezéssel, sütéssel nem tart 4 percnél tovább.
-
bbuffy
senior tag
válasz McNamara #1097 üzenetére
Ezt adom. Siman elvan kint a tészta másfél-két órát.
En 3-6 gombócot szoktam kiszaggatni, alap az egy óra fedő alatt kint. Onnantól kezd igazán jó lenni, hidegen nem is képlékeny annyira.
Azt inkább fonottkalácsnál szeretem, ott jobb a szálakat dermedten nyújtani....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Zirowe
nagyúr
Nézem a saputo oldalát, de a korábban linkelt biscotto már nem elérhető és helyette ezt írja G3 kompatibilisnek.
Biztos jó ennek a mérete?
(tudom, tudom, nincs készleten)We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Háború Izraelben
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Onyx Boox Note Air 3 C - olvasnak-e az androidok színes oldalakat?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen alaplapot vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali notebookos kérdések órája
- OLED TV topic
- Kupon kunyeráló
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft