-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kozsy18
tag
Elkeszult a rogtonzott kenyer a rendelkezesre allo eszkozokkel, alapanyagokkal:
400g Barilla tipo 00
100g 5stagioni tipo 00
100g TK Nagyi
400g viz
18 só
140g feher kovasz (nehany napos)
45g rozskovasz (kb 2 hetes)Lisztet, vizet osszekevergettem, allni hagytam 30 percet, majd jott a tobbi osszetevo, picit dagasztottam.
3x hajtottam 45 percenkent, buciba formáztam majd kelesztettem a hifin , vegul a hutoben, kosarban es zacskoban altattam.
A sutes, mivel a motyom meg nem erkezett meg, igy zajlott:
260 elomelegites, alul talban viz, fent egy ures tepsi, kozepen egy masikon a kenyer, 20 perc.
Viz es felso tepsi ki, 25 perc, es lekapcsolva, nyitott ajtonal 20 perc, pulton kb 30 pihi.Az az erzesem, hogy a vizet meg lehetne picit novelni, kovaszt erositeni, de kivancsi vagyok, ti mit lattok benne, hol/min varialjak?
Amt nem tettem: huto utan bemetszes es egybol suto. Erdemes varni annyit, hogy szobahomersekletre melegedjen a buci?
A bemetszest talan lehetne még eroszakosabb?[ Szerkesztve ]
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kr:sz
tag
Skacok!
Én is próbálkoztam vassal, de még nem az igazi a dolog. Azonban láttam több helyen is (youtube), hogy samott téglákat/lapot raknak be a sütőbe. Esetleg valaki próbált már hasonlót?
Amúgy Vitónak is van egy videója ahol 13 különböző módon készíti el a pizzát otthon: [link]
-
bbuffy
senior tag
-
bbuffy
senior tag
Tőle van. Annyi hogy én bl80 al csináltam, és méz nelkül a kovászt. Es 90 g os gombócokat csináltam. Igy is jó lett. Kifli atom, gyerek úgy falta mintha sosem evett volna. Bolti fasorba sincs, kovaszos kifli meg keves helyen van.
[link][ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
mézespálinka
senior tag
Mégjöttek a vasak!
Nagyon szuperek! Este be is vetem.
Köszi szépen @fragola.6035. Ha lesz még közös rendelés tuti vevő vagyok mégegyre (vagy kettőre ) -
bbuffy
senior tag
Mai vekni.
felmentem hidratációban 70 százalékra 65 helyett. Picit lágyabb lett, hólyagosodott is rendesen hajtogatás közben. Kelesztés alatt picit lágy is volt, így nem vaslapon hanem nyitott jénaiban sütöttem, aztán ki és úgy vaslapon. Ennek ellenere bitang jó lett. Mondjuk a kovaszom is durván burjánzik már.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
cSuwwi
aktív tag
Az en veknim ilyen lett.
Igazi low end lisztbol keszult, mert nem volt itthon kenyerhez liszt, csak a 110 forintos lidl bl55, amit szorni hasznalok. De teljesen korrekt vekni lett belole, 1 ejszakas spajzos kelesztessel, 2x feletetett kovasszal. Jenaiban sult, ize jo, csak tovabb kellett sutni 10 perccel.
Beljebb mar nem ennyire lyukacsos, csak a vege lett ilyen.[ Szerkesztve ]
-
kozsy18
tag
Nekem a tegnapi sütésem végül nem az alábbi lisztből kerekedett ki:
A kovászom nem futott fel annyira, hogy felhasználjam, így inkább megetettem, a kivett mennyiséget pedig mentés címén bekevertem egy adag öreg liszttel, amit a szekrényben találtam.
Ez a Lidl-ben kapható kenyér "keverék" (kb 200 g) és csak, hogy jól érezze magát adtam hozzá 100 g 5Stagi-t. Kb 130g meg nem érett kovász ment mellé és valami befogadható mennyiségű só, kb 67-70%-os víztartalommal.Az eredmény az Aldis keverék tényét figyelembe véve meglepett, egész vállalható kis buci lett beőle.
[ Szerkesztve ]
-
-
PeterAgos
csendes tag
Hááát bocsi mindenkitől - nem gondoltam, hogy a tesómnak ennyire nincs fogalma a pizza méretéről. Vett nekem egy 13x13 cm-es lapátot. Üzenetben még rendes "nagy" méret volt. Azt hiszem, egy ideig nem ajánlgatok pizzalapátot a fórumon
Úgyhogy ne rohanjatok ezért a Metróba...[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
kozsy18
tag
Hjujj, igen guszta. Ilyen eredmenyek es a jelenlegi lakashoz jaro terasz tenye mellett szamomra igazan csabito kategoriaba erett az Ooni.
Addig is, az eheti (egeszsegere) probalkozas utolso nevezoje:
24h-s Iacopelli fele biga alapra valamit elbajcintottam es a viztartalom nem lett patikai pontossagu. 5stagi 00-s liszt, Paneangeli eleszto (nem a pizzas, es nem is vagyok vele kibekulve), a kepen szereplo 3 napos hutozest kapott.Ugy vettem eszre, ez a liszt szereti a vizet magaban tudni, es ker is meg belole, kovetkezo adagot 72-73%-ra tervezem locsolni. Acellapot 270-re elomelegitett sutoben megpiritottam a cekásszal kozvetlenul lapatolas elott; resre nyitott ajtonal legkeveres es cekasszal egetés.
-
adp
őstag
Nekem gázsütőm van, de anyáméknál ha készítünk ott a termosztát teljesen hátul van a fűtőszál mögött, ha kinyitom többször csak lehűl a sütő és érezhetően megnő a sütési idő. Nekem ott az jött be, hogy amennyire csak tudom a tetejére teszem a vasat, minél közelebb a főtőszálhoz.
-
Topikgazda
-
-
kozsy18
tag
-
bbuffy
senior tag
Nice. Izre milyen?
Én most rákaptam a hűtős kelesztésre (24 órás), finomabb is, és nem veszi el az egész napodat. Csak be kell időzíteni. Most is nyomtam egy Szabó BL80 ast, először ebből a lisztből, kiváncsi leszek mennyire más mint az EPM.
Közben már gyártottam mindenféle töltött csodákat, család el is intézte Kép persze nincs.
Na majd holnap a Szabó családról lövök.[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Motorolaj és szűrő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- OLED TV topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Automata kávégépek
- A kriptobányászok energiáját akarja az AI-szektor
- Autós topik
- További aktív témák...
- Kompakt DOMYOS futópad, 14 km/óra - RUN100E-B, összecsukható
- BeautyRelax Brainrelax fejstimulációs masszírozó készülék, új állapotban, alkalmi áron, garanciával
- DJI AVATA Pro-View Combo drón (DJI goggles 2) - 2db akku, 2db Motion Controller (A6)
- Lowrance live navigátor
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban - Garancia +Care Refresh
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen