Hirdetés
-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
Most nem vártam 48-72 órát : Caputo kék liszt, 63% hidro, 3% só, 3% olaj. Dagasztás után 1 óra pihenés, majd bucizás után 8 óra szobahőmérsékleten kelt, kamrában.
Baromi jó lett.
Levegős, puha, ropogós szél, nagyon finom - kicsit a tésztával nehezebb volt dolgozni, oda kellett jobban figyelni nyújtáskor.
G3-mal sütöttem..:. bl4ze .:.
-
verti1
tag
Ígértem, hogy írok a biga-ról. Első ilyen próbálkozás volt, de nekem nagyon bejött. Ezután ha tehetem akkor csak így fogom csinálni a tésztát. Valami elképesztő illata van amikor kinyitod a dobozt két nap hűtőzés után és ugyan ezt érzed amikor sül. Az íze pedig isteni. 100% 48 órás biga volt 70% hidróval. Csak kis adagot, 3 bucira valót csináltam kísérleti jelleggel. Kézzel kezdtem dagasztani, de egy szenvedés volt persze. Elővettem a sima kézi robotgépet ês a dagasztó fejjel egy kettőre össze is állt a tészta. Ezzel az adaggal még elbírt, de határon volt szegénykém. Kell egy rendes dagasztó gép, de akkor gyerek játék az egész még a poolish-hoz képest is. Eszméletlen erős, de ugyan akkor lágy lett a tészta, nagyon könnyen lehet nyújtani. Próbálja ki mindenki aki még nem tette idáig.
-
Digitalpimp
senior tag
Frissült a Pizza app, lett magyar nyelv, meg pár újdonság. (Biga, polish)
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Ciccuka
veterán
-
pajorgergo
aktív tag
05.20-tól lesz a Lidl-ben pizzakő 3333ft 30x38 valamint 38 átmérőjű
Eladó Apple iPhone 13 Pro Max bőr tokok nálam.
-
Topikgazda
válasz Digitalpimp #759 üzenetére
A Biga és Polish megvan, de a magyar nyelv nincs (iOS)
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Digitalpimp
senior tag
Droidon van magyar nyelv.
Ciccuka: Mi hol?
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Topikgazda
-
bugizozi
őstag
válasz pajorgergo #761 üzenetére
Szia!
jol látom hogy lapátot nem látok hozza az újságban? Az honnan, milyet lenne érdemes beszerezni? Lehet teszek vele egy próbát.
KöszönömVCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
pajorgergo
aktív tag
-
kozsy18
tag
Megfigyeles alapjan: a buci nyujthatosagra jobb, nem ugrik ossze, kevesbe szakad.
Izre teltebb, a szele ugyan nalam nem fujodik annyira mint a poolish, de a szerkezete szebb, tobb cellat tartalmaz.
En is 100-as bigat hasznalok (amikor nem poolisht lustasagbol )."Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
iatti
aktív tag
budaőrsi auchan vagy tescoban lehetnek ezek az olasz lisztek?
-
-
iatti
aktív tag
köszi mindenkinek! akkor holnap hazafelé bekukkantok a butikba!
-
verti1
tag
Nem vagyok akkora profi a témában, de szerintem nem lesz gond vele. Elméletileg hűtőben 36-48óra kell neki. Én csak a 48 órás variációt próbáltam eddig. A hétvégén akarok focacci-t csinálni biga-ból. Kozsy18 a nagy biga szakértő, ő lehet többet tud a különböző hosszú fermentálásról.
-
kozsy18
tag
aaah… nope-nope… inkabb lelkes amator
48 oran tuli elofermenttel nincs tapasztalatom, csak bucival 4-5 napos - ezeknel ujraformazas es egy hosszabb, sutes elotti kelesztes, letakarva konyhapulton nagyjabol osszevarazsolta oket hasznalhato formaba, de a csucs kb 3 napnal van.
Hasrautesre szerintem megpukkanni nem fog, esetleg az eleszto aranyat lehetne csokkenteni 50-50-rol, hogy a lisztet lassabban zabalja fel a kultura."Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
bl4ze
veterán
Én tegnap "hirtelen felindulásból" sütöttem, nem is hűtőztem :
- 60% hidro, 3% só, 3% olaj , 2% élesztő
- dagasztás után 1 óra pihentetés SZH, majd bucizás
- 6 óra pihentetés SZH majd formázás, sütésBaromi jó lett a tészta, jó levegős a széle, ropogós, finom - annyira jól sikerült, hogy nem is fotóztam én balga.....
Szóval nem kell mindig hűtőzni. Hétvégén pedig egy új módit fogok kipróbálni, ajánlásra :
- 65% hidro, 2% só , 2% élesztő
2 óra pulton dagasztás után SZH
24 óra hűtő
bucizás majd 6 óra SZH
...kiváncsi leszek.:. bl4ze .:.
-
verti1
tag
Én ezzel a pizza app-al nem vagyok kibékülve, de ez az én gondom.😀 Amiket én néztem ott a biga-hoz a 1 rész víz és 0,5 rész víz kell. Az élesztő is sok amit az app számol. Mivel nem lesz 36-48 óra bele rakhatod a 3g élesztőt, de normál esetben 1-2g elég. Én a 786 liszthez 393 vizet adnék és másnap a 118 ha 65% hidrot akarsz.
-
veterán
Sziasztok
Ooni Koda-t lehet itthon valami eldugott helyen vásárolni, vagy mindenképp az EU Store-ból tudok csak hozzájutni?
Illetve ki kell választani a gáztartály nyomását. MO-ra 30mbar-t ír az oldal, ez azt jelenti hogy ilyen nyomásszabályzót kapok hozzá?
Akkor elvileg csak egy palackot kell vennem és mehet is a sütés?Köszönöm!
Illetve én nem találtam, de van valamilyen általános kupon az Ooni Store-ba amivel lehet néhány %-ot spórolni?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Kipróbáltam, sajnos a kupont nem fogadja el. A MOL-nál láttam ilyen gyorscsatis szettet 6000ft-ért, csak ott 29mbar-t ír. Gondolom az nem lehet probléma? Vagy inkább nézzek máshol ami 30mbar aztán kész?
Az pont rámegy a 5.5kg-os kis MOL-os zöld színű palackra.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Igen ez lett volna a másik kérdésem hogy magára a Koda-ra hogy kell rácsatlakozni? Az is valamilyen gyorscsatlakozós megoldás, vagy menetes?
Valószínű hogy csak ehhez fogom használni a nyomásszabályzó készletet. Esetleg tudsz linket adni hogy te milyen nyomásszabályzó szettet vásároltál?
Néztem a képet amin a komplett szett rajta van, és ott a tömlő végén spéci csati van rajta.
Jó nekem a 11kg-os palack is, nem ragaszkodom a kisebbhez.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen