-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Effeovens N3 sütőt vettem de sajnos kipróbálni nem tudtuk mert bár minden meg van ami csak kell, sajnos a lényeg a pizzalapát nem jött még meg Aliexpress-ről. Hónapokba telt és nagyon alaposan utánajártam a témának de ár érték arányban szerintem ez a N3 sütő a legjobb vétel. A gázos sütőkbe forgatni kell a pizzákat legalábbis azokat amiket én néztem, viszont ebbe az N3-ba berakod-kiveszed és ennyi. Itthon ha jól láttam csak a Micko-nál lehet megvásárolni. Nagyon sok helyet foglal mert bár nagy a konyhánk de így is sakkozni kell hogy hova fog kerülni, viszont ha nincs meg a fix helye neki és mozgatni kell ide oda az nem annyira egyszerű mert nem kicsi még ez sem, nem hogy egy N5 pl.
Nagyon várom a lapátot hogy megérkezzen és el tudjuk kezdeni.
Sok sikert a vásárláshoz!
Ja még annyi hogy sokan először Ooni Koda 12 gázos sütőt vesznek mert jó ár érték arányú, viszont beszéltem pár emberrel és olvastam is posztokat hogy kis idő után le is cserélték 16-ra mert kicsike lett.
Vegyél mindent számításba, és ne siesd el semmiképpen sem!iPhone 13 Pro Max
-
IntelKiller7
veterán
ha naponta sütsz, akkor azért elég hamar. Ha fél évente egyszer, akkor fix nem éri meg.
Én havonta 1-2x sütöttem Glowennel, nagyon szerettem magát a feelinget. Meg, hogy milyen szép pizzákat tudok benne sütni.
Volt, hogy nem is jutott pizza nekem, de akkor is megérte.
Imádtam már magát a tészta vezetését, nyújtását, feltétezését és a sütést.Mondjuk én szakács vagyok, lehet ez ennek is betudható.
De egy jó társasággal, nyáron hatalmas feeling egy gázos sütővel sütni.
karu 12-vel kezdtem anno, pellettem, de az nem az én világom volt. Azzal sütöttem 50 főnek pizzát egyszer, azt hittem felkötöm magam a végére. Főleg, hogy nem volt senki, aki figyelte volna a tüzet stbstb.Egy jó gázos sütővel lehet haladni. Az elektromos Effeovens, Effeunoval meg még egyszerűbb. Tényleg csak annyi, hogy bedobod, 1,5 perc után meg kiveszed.
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
iatti
aktív tag
kupolásban nézz utána amit a topikgazda vett. spice diavola pro. most jött ki, nézegetem én is. várok még, hátha bedobnak valami extra akciót. jó egy éve pizzázok, de még mindig van mit gyakorolni a tésztavezetésen. egy pacal vagy francia csülök pörit kisújjból megoldok de a tészta -kenyér-sütemény azért más.
-
BB9360
aktív tag
Igen.
Nem is kérdés, hogy - amint más is írta - az elkészített pizzák számától és annak gyakoriságától függ, az én esetemben talán sose, viszont mivel heti 3x sütök kenyeret, a sütő sokat megy, kímélném ezzel. De anyagilag valószínűleg a 100k-s sütő sem éri meg, ezért sem vettem meg a Glowent.
De ez nem erről szól, bár valóban én említettem meg. -
BB9360
aktív tag
válasz jozsi252 #2002 üzenetére
Igen, mindennek a méretétől tartok. Így is sok minden van, a hely még kevés. Hogy fixen elől legyen, arra egyáltalán nincs lehetőség. Elpakolni is nagyon kétséges. A glowenre is azt tálaltam ki, hogy veszek fali tartót, és arra, de nem gondolom, hogy 20 kg-os cuccot fejmagasság felett le-fel akarok pakolgatni. Ja, és még egy palacknak hely, amit még tényleg csak a földön lehet tárolni.
Csak az a jó pizza, amit sütni lehetne vele, ne lenne!Félő, hogy akkor ez is kiesik...
Csak ugye venni vmit, ami elfér, de nem jó, na annak sincs értelme. Akkor marad a sütő, esetleg a pizzakő helyett pizzavas?!? -
veterán
Végre megjött Aliexpress-ről a pizzalapát. Egy 33cm-es lapátot rendeltem rövid nyéllel, ez tökéletes méret az N3 sütőhöz. Előszedtem a dagasztógépet amit pár éve kaptunk de nem volt használva csak kipróbálva, de az sem dagasztáshoz hanem keveréshez meg habveréshez. Viszont most hogy van sütő így szeretném kipróbálni. A használatiba az van hogy 4 perc használat után 10 percet kell pihentetni. Néztem a Profi Cook gépnél ami többször ennyibe kerül mint ez, ott meg 5 perc van írva, gondolom ennyit bírnak aztán felmelegednek.
Szerintetek ez a ALDI-s Ambiano dagasztógép megfelel arra a célra hogy mondjuk 2x5 percet dagasszam a tésztát benne? Mennyivel jobb egy ilyenben dagasztani mintha mondjuk kézzel dagasztanám csak? Vagy érdemesebb akkor mondjuk 2x5 percet itt, aztán kézzel még kicsit dagasztani? Akinek ilyen nagyon alap dagasztója van hogy szokta használni?
Köszönöm!iPhone 13 Pro Max
-
IntelKiller7
veterán
válasz jozsi252 #2008 üzenetére
Ez sajnos nem ilyen egyszeru.
Addig kell dagasztani a tesztat, amig nem kapod meg a megfelelo allagot. Ez akar 30 perc is lehet. A lenyeg, hogy a teszta ne lepje tul a 26 fok feletti homersekletet.
van aki pl behuzi elotte a lisztet, es a vizet is a fagyobol szedik elo a dagasztashoz.Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
veterán
válasz IntelKiller7 #2009 üzenetére
igen azt tudom hogy el kell érni a megfelelő állagot, de ahogy néztem pl Pluhár Laci videóit ő amikor kézzel dagaszt akkor nem 20-30 percig szokta hanem alaposan összekeveri. Egyik videójában ezt el is mondta.
Gondolom ha csak ennyit csinálnék kèzzel annál sokkal többet ér ez a 2x5p dagasztás? Hőmérőt vettem azzal mérem a tészta hőfokàt is hogy ne lépjem túl. Illetve úgy tervezem hogy hűtőbe rakom a vizet dagasztás előtt.iPhone 13 Pro Max
-
Zirowe
nagyúr
válasz jozsi252 #2008 üzenetére
Szia, lapátra esetleg tudsz linket adni?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
veterán
válasz fradi81 #2015 üzenetére
És te milyen tésztát szoktál csinálni? Én poolisht illetve direkt tésztát szeretnék először, végre most hétvégén már fogunk tudni pizzázni mert minden megvan hozzá ami kell. Kíváncsi vagyok hogy a dagasztógép hogy birkózik meg a fenti 2 tésztával. Tehát akkor beleraksz mindent ami kell és összvissz pár percet forgatod csak? Milyen fokozaton szoktad?
Köszönöm!Zirowe
Szia persze, Pizzathome official storeiatti
Igen azt néztem én is hogy sokan dicsérik, talán jobb is mint a ProfiCook.iPhone 13 Pro Max
-
fradi81
veterán
válasz jozsi252 #2017 üzenetére
A mesterek a nápolyi pizzás csoportban a direkt tésztát preferálják így én is azzal kísérletezek, ez a poolish, simogassuk az olívaolajat a tésztába minden alkalommal amikor hozzáérünk, cukor/méz nem szimpatikus. Épp most 'dagasztgattam' egyet reggelire kevesebb vízzel próbálom hátha ropogósabb lesz a széle, ezt kár is lenne gépbe rakni. Kb úgy adagolom a dolgokat mint ebben a videóban. Gépben 1 aztán 2-es fokozaton pár perc. Igazából a lényeg az lenne hogy kapj egy nem ragadós sima felületű puha tésztát, hogy azt milyen módon éred el, szerintem mindegy.
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
válasz IntelKiller7 #2021 üzenetére
Azért ki fogom próbálni az olajos tésztát is, lehet attól lesz kráncsi
moto g72, Ninebot d28e
-
PeterZZ
csendes újonc
Sziasztok!
A Vito felé 300/300g/3/3 poolish elkészítése után leírna valaki mit és mennyit kell hozzátenni egy alap pizzatesztahoz? -
veterán
válasz fradi81 #2018 üzenetére
Köszönöm szépen az infókat! Mindenképp fogom többször ellenőrizni ha géppel dagasztok hogy épp hogy állok, kíváncsi leszek a végeredményre nagyon. Majd rakok fel képet.
Illetve egy másik dolog hátha valaki tudja.
Facebookon is többször írták meg itt is olvastam hogy az ALDI-s mozzarella sajttal meg vannak többen is elégedve. Megkérdezhetem hogy ez melyik sajt akarna lenni? Matusznál holnap akartam venni Fior di lattet de elfogyott.
Van egy új terméke a Szarvasinak, legalábbis weboldal szerint új, elgondolkozok akkor ezen. Mozzarella sajt SzarvasiiPhone 13 Pro Max
-
PeterZZ
csendes újonc
válasz IntelKiller7 #2026 üzenetére
Mondjuk legyen 10re való. Akkor lesz alapanyag tesztelni.
-
veterán
Köszi! Közbe tudtam venni Szarvasit mert jött új készlet.
Túl vagyok életem első dagasztásán.
Direkt tésztavezetést szerettem volna csinálni először, Saccorosso lisztet használtam, 68-as hidrót lőttem be, 30gramm só ment 1kg liszthez, és 3gramm budafoki élesztő.
Öntöttem vizet illetve lisztet a "dagasztógépbe" (ami egy ALDI-ban kapható Ambiano) közben egy kis vízzel az élesztőt illetve sót fel oldottam, először az élesztő ment hozzá majd kicsivel később a víz. Közben a gép keverőjével kevertem a tésztát, majd mikor már nagyjából összeállt akkor beraktam a dagasztókart. A keverőkarral illetve dagasztókarral 15 percig dolgoztam kb.
Ezután vártam egy kicsit majd a tésztát kivettem a tálból és egy szilikonos lapra raktam ahol pihentettem 3x illetve közben nyújtottam is, majd a végén buciztam 280 grammos darabokra és beraktam a hűtőbe. Csatolok pár képet illetve egy videót. Mivel ez az első volt nekem így tudom hogy biztos hogy nem lett tökéletes, tuti hogy csináltam hibákat, de talán a videóból meg tudjátok mondani hogy mi az ami nem jó és következő alkalommal változtassak rajta. Esetleg a 68-as hidró nem jó, netán alul dagasztottam a tésztát a géppel, kellett volna még neki? A nyúlásával nincs gond, nyúlt rendesen a tészta. Egyik képen a szilikon lapot beteríti de még tudtam volna tovább is nyújítani és nem szakadt. Az hogy pihentetés közben mikor nyújtom és nem szakad a tészta akkor van rá esély hogy annyira nem rontottam el a dolgokat?Amikor buciztam akkor a kezemre egy nagyon pici oliva olajat raktam mert ragadt a kezemre a tészta, aztán a bucikat így megforgattam a kezemben és így raktam el a tálkákba. Úgyhogy tényleg szinte semmi olíva olajat nem használtam. Érdemes lehet picivel többet használni?Köszönöm a segítségeteket és véleményeteket!
Itt a videó ahogy húzom a tésztát: https://youtu.be/GO6waDSl0AA
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
fradi81
veterán
válasz jozsi252 #2030 üzenetére
Csak két észrevétel, így szokták megnézni szakad-e még a tészta, tehát nem felfelé húzol ki egy darabot hanem két kézzel szétfelé húzod, ha közte nem szakad akkor jó.
A bucik felülete nem sima, addig szokták feszesíteni amíg az nem lesz. Van egy jó kis tésztakezelős videó, jó pár trükk van benne, pizzához is jó.moto g72, Ninebot d28e
-
Mersant_le
csendes tag
válasz jozsi252 #2030 üzenetére
szinten 2 dolog:
a sot nem szoktak belekeverni a vizbe, mert lassitja az autolizist, kelesztest, viszont egy kis cukrot szoktak, mert az taplalja az elesztot.
a tesztat nem kell igy kinyujtani mint a sutemenyt, siman a kelesztotalban 2 kezzel megemeled az egyik oldalat majd rahajtod a talban maradt tesztara, es ezt 4 oldalrol megcsinalod. -
avl
senior tag
válasz jozsi252 #2030 üzenetére
nem csak Neked:
o.k. ez lenyegtelen: engem kifejezetten zavar, tudálékosnak érzem ezt:
beallitani a hydrot x %-ra "alabpól", azonnal ?én ilyet sosem próbálok (nem kérdés, sokkkkkal nagyobb=gyakorlottabb pizzatesztakeszitök is vannak itt mint en)
a tészta dönti el, figyelem hogy milyen, elbírja-e, igényli-e még a nedvességetnekem a nyujtasi videod alapjan tul nedvesnek tünik, en kevesebb vizet tettem volna
-
veterán
válasz fradi81 #2031 üzenetére
Köszönöm a linkeket és a tanácsot. Ez volt az első dagasztásom de ma újra dagasztottam igaz hogy nem direkt tésztát hanem poolisht és jobban odafigyeltem arra hogy a bucik feszesek legyenek, plusz a gépi dagasztás után kézzel is dagasztottam, illetve egy kicsivel több olívaolajat raktam hozzá mikor pihentettem a tésztát és lamináltam egy picit.
#2032 Mersant_le
Az a problémám hogy ugye nem egy spirálkaros dagasztóm van, és nagyon féltem tőle hogyha csak magára a tésztára szórom rá a sót a dagasztás végén akkor nem tudom rendesen összekeverni hogy mindenhol annyi só legyen a tésztában, ezért csináltam inkább így. Egy Famag IM5 10S HH dagasztóval sok minden megváltozna, de nagyon alaposan át kell gondolni mert nagyon húzós ára van.
Tegnap csináltam poolish-t, volt 4 órát szobahőn aztán ment be a hűtőbe és ma délelőtt bedagasztottam. Gépi alapos összekeverés után kézzel dagasztottam tovább, úgy is csináltam ahogy te írtad, ráhajtogattam az oldalakat a többi részre.#2033 avl
Az a fő gondom hogy mivel totál kezdő vagyok így még nem tudom eldönteni hogy mi az az állag amit kapni kell pontosan.
Amúgy tegnap is meg ma is sütöttünk, a ma délelőtti sütésnél már kb 60 órás volt a Saccorosso. Ezt ki is merem rakni mert legalább ez hasonlít a Nápolyi pizzához. Az első pár pizza az formára se volt az igazi, plusz voltak nyújtásbeli gondok is, de az utolsó sütésre azt mondom hogy úgy ahogy meg vagyok vele elégedve kezdőként.
Ma sikerült amúgy Bauhausba venni egy fényes polírozott greslapot 60x60-as méretben, úgyhogy a holnapi sütés már azon lesz nem a konyhapulton. Sikerült darabáron vennem, így 5000ft volt. Egy nyújtódeszka sem olcsóbb úgyhogy számomra maximálisan megérte.Illetve még egy dolog. Amit csütörtökön dagasztottam be Saccorossot az alig jött fel valamennyit a hűtőben, lehet mondani hogy nagyon nagyon keveset jött fel. Tegnap ha jól emlékszem 3.5 órát volt szobahőn sütés előtt, ott már azért feljött, ma pedig több mint 4 órát volt szobahőn sütés előtt a buci és nagyon szépen feljött. De gondolom ez annyira nem jó hogy a hűtőben nem jön fel, hanem mikor kiveszem szobahőre akkor indul meg? Esetleg sütés szempontjából ez még rossz is?
Veszek a lap alá valamilyen gumi tartókat hogy nehogy eltörjön a lap, hogy pontosan mit és honnan fogok még nincs meg, de tippeket kaptam rá. Esetleg ti erre a célra mit használtok?
iPhone 13 Pro Max
-
csƵ
őstag
Én anno úgy csináltam, hogy 2 órát volt szobahőn, aztán hűtő, de az meg azért nem volt jó, mert a 2 óra alatt feljött, aztán a hűtőben visszacsökkent.
Úgyhogy mostanában úgy csinálom, hogy megcserélem. Egyből megy be hűtőbe, majd dagasztás előtt 2-3 órával kint hagyom a pulton és szépen feljön. -
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Ismeroseknel ettunk hazi napolyi pizzat, egy Ooni Koda 12-es sütővel sütve, valami mennyei volt. Szeretnenk (nem sürgős, de idővel biztos) mi is egy pizzasütőt. Van ettol ajanlottabb tipus?Samsung Galaxy A55 5G
-
DrDobos
őstag
válasz IntelKiller7 #2039 üzenetére
Mi a hátránya és előnye az egyes fajtáknak, melyik éri meg igazán?
Samsung Galaxy A55 5G
-
IntelKiller7
veterán
válasz IntelKiller7 #2039 üzenetére
Én Karu 12-vel kezdtem el pizzázni. Azt vett volt barátnőm nagybácsija magának.
Pellettel meg fával sütöttünk benne. Nem volt rossz, de elég melós volt, ha egyedül csináltál mindent. Figyeled a tüzet, nyújtod, feltétezed a pizzát, sütöd.Aztán vettem magamnak egy Glowen Raptort amit csak gázzal használtam. Már ez is annyival nagyobb segítség volt, hogy felfűtöd, beállítod a lángot ahogy jónak látod, és csak sütsz folyamatosan. Nem kell külön ezzel foglalkozni.
Az elektromosban meg az a jó, hogy kb egyszer beállítod a hőfokokat ahogy neked a legmegfelelőbben süti a pizzát. És még forgatnod sem kell benne.
Karu 16-ban, Raptorban az a jó, hogy magasak, akár mást is tudsz benne sütni. Húst, halat, zöldségeket, kenyeret stb.
Ezt neked kell eldönteni, hogy mit szeretnél vele kezdeni, mennyit ér meg neked.
Karu 12-t biztos nem vennék, mert hamar kinövöd, és veszel egy nagyobbat.
A Karu 16-al biztos nem lősz mellé, én a Raptort is ajánlom. Elektromossal nem volt még dolgom, de videók, tapasztalatok alapján hibátlan.
Az biztos, hogy, ha egyszer újra nekiállok otthon pizzázni, akkor egy Effeovens N3-at vennék magamnak.Közben most nézem, hogy saját magamnak válaszoltam.
[ Szerkesztve ]
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
DrDobos
őstag
-
iatti
aktív tag
kérdem a nagyérdeműt. mi a vélemény erről? faszbok pizzás csoportban írták, a termosztátot lecserélték nagyobbra. csak olcsóbb mint egy effeovens. anyaghasználatban meg nem lehet rosszabb, ez egy régi gyártó. https://www.inoxbazis.hu/webaruhaz/pizzakemencek-21211/pizzakemence-egyaknas-1-es-ipari-tep-1s/
-
veterán
Jöhet a Biga jövő héten. 😁
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Zsomakerből rendelt valaki mostanában? Rendeltem múlt hét elején Solania San Marzano konzervet és azóta is jön.
Emailre nem válaszolnak, telefonon nem lehet elérni őket.Dagasztót (Famag Grilletta IM5) kipróbáltam és azt kell hogy mondjam hihetetlen hogy mit tud. Volt még 1kg Saccorosso itthon abból csináltam direkt tésztát mert mára kell belőle sütni, illetve tegnap nem tudtam volna bedagasztani a bigát, így emellett döntöttem. És már itt nagyon jól kijött a gép előnye mert a tészta a hűtőben jobban megkelt 24 óra után mint amit a kis ALDIS-s dagasztóval csináltam legutóbb, majd kézzel folytattam. A körülmények ugyanazok voltak teljesen.
Nagyon tartottam tőle hogy megéri-e mert még most akciósan is 350k, de nagyon halk, nagyon szépen dolgozik, szóval elsőre mindenképp pozitív véleménnyel vagyok róla az ára ellenére is. Rettentő módon megkönnyíti a dagasztást.
Az üst nem kivehető de ettől nem kell tartani. Ahogy a tésztát kivettétek azonnal töröljétek el. Én nedves szivacsot használtam hozzá. Ha rendesen ki van dagasztva akkor a tészta 99%-a kijön belőle és ilyen szép tisztára ki lehet törölni 2p alatt.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Megvolt az első sütés a géppel dagasztott tésztával az N3-ban. Egyelőre most csak direkt tésztához volt lehetőségem és a liszt is elfogyott, de jövő héten bigázni fogok az 100%.
Saccorosso, 71-es hidró, 30g só ment 1kg liszthez, 3.5gramm friss Budafoki élesztő, dagasztással együtt 2 órát volt szobahőn majd kibuciztam és ment a hűtőbe 6 fokra 35 órára, sütés előtt 3 óra szobahő.
Ez volt kb a 4. sütésem. Nyújtásnál, sütésnél, végeredménynél, mindenhol nagyon észre lehetett venni hogy a tészta géppel volt dagasztva.
Mutti Pizza Sauce volt az alap, ment rá kis grana padano, 16 hónapig érlelt serrano sonka, illetve ALDI-ban kapható Salami Napoletana.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
bmxbandita
tag
Én egy ilyen sütővel leptem meg magam, mert a hét elején 50ért adták:
[link]Ma tettem is egy próbát, 30 cm-es pizza pont elfér benne, a követ kb. 360-370 fokosra tudta felmelegíteni. 4-4,5 perc körül kész is a pizza benne. Vito féle poolish tészta, 36h-t hűtőben pihentetve. Caputo nuvola super lisztből, 68% hidróval.
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Mobilinternet
- Elektronet Zrt. (internet, kábelTV, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Futás, futópályák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- MIUI / HyperOS topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mobil flották
- További aktív témák...
- DJI AVATA Pro-View Combo drón (DJI goggles 2) +Motion Controller 2 - 1 év garancia (A5)
- Epos automata, 2892/A2 díszített! 39mm.
- BeautyRelax Brainrelax fejstimulációs masszírozó készülék, új állapotban, alkalmi áron, garanciával
- DJI AVATA Pro-View Combo drón (DJI goggles 2) - 2db akku, 2db Motion Controller (A6)
- Adidas női Futócipő Galaxy 6 GW3847 Fekete (egyszer használt) 2 év szavatossággal
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen