- Bittorrent topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Linux Mint
- DIGI internet
- Elterelik a sofőrök figyelmét a vezetéstámogató rendszerek
- Finn kísérlet: kijelző helyett könyvet a diákoknak
- Bajban az Apple, nincs kereslet az iPhone 16 Pro mobilokra?
- Windows 10
-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mano66
senior tag
Csináltam egy ideig kovászos kenyeret.Ízre sokkal jobb mint az élesztős.De időben nagyon sok amíg elkészül.A kovásszal is állandóan foglalkozni kell.Ha csak ritkán süt valaki érdemesebb az élesztős.A kovászost home office-ban dolgozóknak jó.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, Mazzer Major (151C kés), iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
soldier2
őstag
Én annyira nem érzem, lassan egy éves, de a feleségem hozott már sok sok éveset is (lehet most annak az ükunokája van). A környezet hőmérséklete legalább annyira fontos. Igaz nálam hétközben hűtőben van, sütés előtt kap egy etetést.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adp
őstag
Hétvégén elvittem tesómhoz a pizzás cuccokat a vasammal együtt. Neki villany tűzhelye van, de valahogy nem lett ilyen szép lepirult az alja a tésztának, pedig 45p-ig melegítettem elő a sütőt a vassal, mi a gond? A vas a felső harmadban volt és grill funkción ment. A teteje gyönyörű lett de az alja semmilyen. Nálam a gázsütővel 3.5p alatt szétégettem valamelyik nap a pizza alját.
-
Topikgazda
Köszönöm szépen a kovász felajánlásokat , de mint Mano66 is írta, kovásszal csak úgy jó dolgozni, ha rendszeresen és sűrűbben tud vele sütni az ember. Így én egyelőre maradok az élesztőnél és ha van időm akkor kevesebbet teszek bele és hosszabb kelesztéssel csinálom.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
kozsy18
tag
A vas a legfelso rekeszbe rakott, fejjel lefele forditott racson van. Amennyire lehet, kozel tettem a cekaszhoz, igy gyakorlatilag epp, hogy elfer a pizza, ha nem fujodik sokat.
270, felso futes, legkeveres, ezen kb 1 percig suti, utana futoszal, amig elkeszul; vegig resre nyitott ajtonal. A tegnapi nalam villamgyorsan megvolt, kb 2-2,5 perc.Mar melegszik a suto egyebkent...
Ez a cucc szerintem a kulcsa a mostani adagnak, nagyon allat modon kelnek a bucik.
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
betyarr
veterán
üdv!
ha már a kenyér is szóba került a topik címében,lenne egy idevágó kérdésem: használ valaki kenyérzsákot (frissen tartó zsák,kenyeres zsák néven is van)?ha a válasz az előző kérdésre igen,akkor milyet érdemes?elég nagy a szórás árban és így gondolom minőségben is.ebben csak kovászolt kenyeret érdemes tartani,vagy a mezei,olcsóbb kenyereket is?meddig bírja benne anélkül,hogy megpenészedik,kiszárad stb.?
köszi a segítséget előre is!
-
soldier2
őstag
Nekünk van, feleségem vette hozzá a spéci anyagot, helyben egy varrónő varrta. Nem penészedik, és napokig friss marad benne azélesztős kenyér is. Szkeptikus voltam, de eddig eléggé bejött.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adp
őstag
Ez a sütő csak 250-et tud, én nem a legfelsőbe tettem hanem egyel lentebb... Olyan mintha nem lett volna elég meleg a sütő és a vas mert az alja szinte alig pirult meg. Na mindegy asszem marad otthon a gáz sütő mert azzal jobbat tudok készíteni, igaz a teteje nem lesz ilyen szép de az alja az patent.
[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
Nagyon lassan melegszik át a vaslap. néha több mint 45 p. Amúgy ha hőlég keveréssel melegít az az ember akkor gyorsabb, és utána átváltani sima alsó-felsőre.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
soldier2
őstag
Legfelső polcon a fűtőszálból sugárző hő is jobban éri, így simán 250 °C fölé meheta lap hőmérséklete. Sütöttem úgy is, jó lett (résnyire nyitott ajtóval).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
ici169
csendes tag
válasz mézespálinka #364 üzenetére
Szia,
Hogyan valósítottad meg a kiégetést?
-
kozsy18
tag
válasz mézespálinka #411 üzenetére
[Federico Italienische Lebensmittel Reutlingen]
Szerk.:otthon a metrot lenne erdemes megkukkantani, ha jol remlik van Caputo liszt, talan ez is. Ha nincs, majusban megyek haza, par darabot bedobok a kocsiba es teritem Bp-en.
[ Szerkesztve ]
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
soldier2
őstag
Méteráru boltban vett pul és pamutvászon anyagot helyi varrónő megvarrta. Arra sajnos nememlékszik, hogy mennyibe került.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Topikgazda
Kicsit off, de mégsem:
Szeletelő gépeket nézegetek. A kávésban volt már szó a Graef Master M90 pl. Kenyér szeletelésre vajon ez mennyire jó?Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Toobee
veterán
Kenyérrel nem amortizálnám a kést. Ha csak arra kell, lehet fogazott késés gépet vennék. Én főleg húsokat szelek. Szóval kenyérhez inkább fogazott, például Graef Vivo 20. Vagy egy jó kis ipari, mert itt is igaz, hogy bigger is better, tehát a késátmérő a lényeg. Ez ránézésre van vagy 300-as kés, és nevetséges áron van, ez meg Greaf M90 áron megy. [link] 40-ért ez is jó szerintem.
A receptet nem felejtettem el, de vidéken van A könyvben.
[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
Amugy sztem csak kenyérhez felesleges, mert ha jó kenyereket sütsz simán lehet fasza kenyérvágó késsel nyomni. Én három napos kenyeret is vágok kvázi papir szeletre.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Kovászos kérdésem lenne. Úgy kb lassan 1 éves lesz a kovászom. Nem sütök vele minden nap, max 1/hét, ezért hűtőzik. Megerősödése után az anyakovász ment a hűtőbe, 5-7 naponta frissítés 1-4-5 arányban. Kenyerekkel próbálkozok, felemás sikerekkel. Minden ehető lett eddig, csak max nem szép . Használat előtt kiveszek egy kis adag kovászt és napi 2x etetéssel 1 vagy 2 nappal a sütés előtt elkezdem előkészíteni 1-6-6 arányban, hogy erősödjön a bevetésig.
A kérdésem pedig azokra a receptekre vonatkozna, ami pl. a fent látható buci is. Vagy croissant (zseniális íz lett szerintem, állag is, csak megint az a fránya külső), vagy kifli. Tehát azok a receptek ahol formázni kell a terméket és pulton , formázva keleszteni recepttől függően X óráig. A formázásig minden jól megy, sikerül egyre feszesebben, egyre szebben formázni. Azonban a formázott alakot a pulton nem tartják meg a kis bucik/kiflik/stb hanem nőnek de egyben terülnek, laposodnak is. A sütés utáni bélzet alapján nem kel túl. De még mindig ez volt az olvasataim alapján a tippem, hogy túlkel ezért legutóbb már csak 10% kovászmennyiséggel próbálkoztam, és megint a fent említett hibába futottam bele.Szerintetek mi lehet? A kovász a gyenge? A formázás nem feszes? Hidratáltság? (ez utóbbival a recepteket követem, a lisztekben is próbálom a leírtakat használni de tudom, hogy malomja válogatja, frissesség esetén is más lehet a nedvesség amit felvesz)
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Nagyrészt kenyérre használnám, viszont ritkábban sajt, felvágott, hús, stb. Ezért arra gondoltam hogy az M 90 -be vennék egy fogazott kést is, és cserélgetném, mikor mit akarok szeletelni. Amúgy nagyon jó áron lenne az M 90 , kiállítási darab volt, nem használták, és 100 000 Ft gyári garanciával.
Inkább az a kérdésem, hogy maga a kialakítása miatt alkalmas-e normálisan kenyérszeletelésre? Elfér-e benne és ugyebár ahogy szeleteled, a motorház miatt fordul kifelé a szelet 45 °-ban, emiatt például a mostani „20 Ft-os “ ufesa szeletelővel igen nehéz kenyeret vágni.Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
adp
őstag
Tök jól hangzik ez de, szüleim is vettek kb. 15 éve egy hasonló csodát. Igaz az nem ipari de a kés az patent benne, na de teljesen mindegy mert kb. pár hónapig volt használatban és azóta is a szekrény mélyén pihen valahol. Otthoni körülmények között szerintem teljesen off, nem használod ki de cserébe baromi nagy így sok helyet foglal, körülményes a takarítás, a kés csere meg még inkább körülményessé teszi az egészet.
Csatlakozom bbuffy -hoz, ebből a pénzből ( vagy inkább harmadából )már sokkal inkább frankó kés készletre és élezőre ruháznék be. Késélezőbe mondjuk ez nálunk igen bevált darab: [link][ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Otthon megmérem. Akár 2 kg-os kenyér is belefér.
Mézespálinka: a megoldást nem tudom, de velem is előfordul. A megoldást viszont várom Kenyeret többnyire vaslábasban sütjük, így ez annyira nem nagy gond, de van kacsasütő tál is, abban alig sütünk pont emiatt a probléma miatt.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bbuffy
senior tag
Igen, ez az én tapasztalatom is, sok helyen sarokban, szekrényben stb köt ki a gép pár hónap örömködés után. Ha nincs óriás konyha akkor érdemes átgondolni. Mondjuk is ismerek olyat is aki évek óta használja mindenre IS, de ez a ritkább. Ha hatalmas konyhám lenne, tuti vennék bele egy Berkelt persze, de annak a látványa is használatra késztet.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
kr:sz
tag
Talán, itt a mamutban is kapható?! Személyesen még nem néztem rá, de ezek után megejtem. [Caputo élesztő]
-
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
@fragola.6035 , van esély rá, hogy lesz még pizzavas rendelés? -
fragola.6035
aktív tag
-
kozsy18
tag
Ez az adag 5Stagi 00 lisztbol es a korabbiakban targyalt Caputo elesztobol keszult, a recept nem valtozott. Erzesre a bucik ragadosabbak, lagyabbak, nehezebb kezelni, ezert tegnap a korabban porciozott adagokat picit ujragyurmaztam, hatha segit. (Szo-szo...)
Cserebe elkepesztoen fujodik
Jovoheten szerzek egy homerot es megnezem mit tud a suto.
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
bbuffy
senior tag
Reggeli rozsos.
igaz csak egyharmad világos rozs. De nagyon jó tartása lett. Kicsit csalóka volt mert alig volt buborékos kelesztés közben, és csak 12 órát volt hűtőben, három fokon, de pont szépen megkelt....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Politika
- Teljesen AI-alapon jön a FidelityFX Super Resolution 4.0
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Gaming notebook topik
- PlayStation konzolokhoz kínál külső SSD-ket a Seagate
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- DJI Air 2s drón (Fly More Combo) FMC - 5,4k video, 1" SONY CMOS - C1 minősített
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo FMC RC - drón szett - 3 akku, táska, garancia
- DJI RC-N1 drón távirányító
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo - RC-N2 drón szett - nagykapacitású akkumulátorokkal
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett új állapotban - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen