-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
válasz fragola.6035 #150 üzenetére
Neked esetleg nincsen forrásod valami jó acél lapátra ami csak egy 32x32 kör + pici nyél ?
Valami emberi áron ?.:. bl4ze .:.
-
fragola.6035
aktív tag
-
bl4ze
veterán
válasz fragola.6035 #152 üzenetére
Sejtettem
31x31cm a lávakő a G3 Ferrari-ban. Ehhez kéne egy fém lapát amit lehetne használni.
Acél vagy amit te ajánlanál ehhez, jobban értesz hozzá. Gondolom 31x31cm lenne az ideális méret, hogy ne lógjon túl - 2mm vastag??? Valami fogantyú részzel, hogy meg lehessen fogni, rövid.
Egyszerű, olcsó megoldás. Szerintem több embert érdekelne innen a topikbólEz is pld tök jól néz ki - árban is jó , csak a 26cm szélesség nem jó : [link]
Ez pld jó design, 316x316mm méret :
A nyél meg lehetne saját anyagából, hogy ne kelljen azzal "szarozni".[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
bbuffy
senior tag
Urak!
Alsóbb szegmensben mi az a jobb dagasztógép ami már megvehető?
ezeket a noname 20000 ft os csodákat elkerülnem persze.
Kitchenaid out of scope....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bl4ze
veterán
-
fragola.6035
aktív tag
Ilyennel. Nincs velük gond, elpusztíthatatlan. Szerintem 1 kg lisztet is bedagaszt, bár 70 dekánál többel nem próbáltuk.
10 évente újra kell zsírozni a hajtóművet, akkor örök élet. Nincs benne műanyag.
Pár régi FB bejegyzés miatt néha megtalálnak szervizeléssel kapcsolatban. A régi modellekben kiszáradnak a kondenzátorok. Ha nincs néha zsírozva, akkor 20 év után fogaskerék kopás, törés lehet.https://caffe35.webnode.hu/
-
bl4ze
veterán
válasz fragola.6035 #157 üzenetére
jaja, mesélte Luigi milyen szuperek.
Én még 5+ éve vettem nagyon jó áron Angol Ebay-ről egy Kitchenaid-et. Azóta az van, itthon horror az ára. Kintről nagyon jó áron sikerült megfogni.
Ami bosszantó, hogy minden hozzá horror, azokat is ebay-ről érdemes lőni vagy máshonnan kéz alól. (daráló feltét, stb)
Egy üveg keverő tálat szeretnék még a fém mellé, de valami ultra brutál horror ára vanPizza lapát ügyben ha lesz infód, jelezd majd kérlek mert én bízok abban amit te legyártatnál.
Szerinted árban kb. hol helyezkedne el ? Köszi..:. bl4ze .:.
-
PeterAgos
csendes tag
válasz fragola.6035 #155 üzenetére
Szia, küldtem pü-t.
-
Topikgazda
fémből 2 mm nagyon vastag, 0,8 mm is elég.
bbuffy: azt viszont nem tudom, hogy vajon miért nem lett ropogós a héja? Mint már korábban írtam, én csak ch csökkentett lisztből szoktam sütni kenyeret. Ott a sok hozzáadott rost miatt nem ropogós, de ebben csak “rendes” liszt van. Illetve még annyi, hogy én nem öntött vasban sütöttem hanem énaiban, és 30 perc 250 °-on való sütés után csak 70 °-os volt a maghő ( bocs, Bbq-nál megszoktam, h mindennek mérem a maghőjét ), ezért kivettem az edényből és rácson sütöttem tovább 200 °C-on még 10 percig hogy eléri a 98 °C-os maghőt.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
soldier2
őstag
Kenyérsütéshez van nálunk minden . Ami bevált: öntöttvas lábos vagy a nagy jénai kacsasütő. Előmelegített edényben 30 perc 250 fokon fedővelmajd 20 perc 200-220 fokon fedő nélkül (700g körülikenyereket sütünk, egymás után kettőt). Így nem kell vizesedény a gőzhöz. Volt már hogy a vas edény nem volt előmelegítve (annyira híg lett a tészta), hozzáadtam 5 percet a 250 fokos időhöz, úgy is jó volt.
U.i. Amaghő mérésénén is gondolkoztam, de még nemmentem le a hőmérőért a pincébe :)
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
kozsy18
tag
Pizzához lehet, de kenyérhez már nem használnám a 0,8-at; lehajlik, ha nincs bordázva.
A KitchenCraft 1,5mm, alu, a nyélhez egy a végén lapolt csövet szegecseltek rá, ahol a lap lépcsősre van préselve, így nem kopik a szegecs feje és valamennyi merevséget ad az illesztésnél."Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
PeterAgos
csendes tag
Találtam egy kemence gyártót/forgalmazót, kb. 200 m-re van a házunktól. A jövő héten meg tudom nézni, hogy az életben milyen. Megírom majd, az ár nem tűnik rettenetesnek.
[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
-
PeterAgos
csendes tag
Ilyen konstrukcióval próbálkozott már valaki? A gázgrillünk tudja a 400 fokot, elméletileg akár jó is lehet...
-
kozsy18
tag
Sikerult a sütés idejét is eltalálni (természetesen egyszer van egy olyan érzésem, hogy mérni kéne, de hát...), a tészta pedig mára sokkal könyedebb lett:
2.5 napos bigabol 2 napig hűtőben, sütés előtt 3 óra a konyhaasztalon, ruhával letakarva."Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kr:sz
tag
Itt van egy kis okosítás a Bigaval kapcsolatban: [mi az a biga]
Amúgy egy előfermentált tészta?! (nem tudom ez mennyire "szakmai" megfogalmazás). Így talán kicsit ízesebb, levegősebb, könnyedebb lesz a tésztád. Amennyiben bigaval csinálod a tésztát, nem kell a készítéskor sem olyan sokat keleszteni kb max 2 órát, mert a biga előtte már napokat "érlelődött" a hűtőben.
Amúgy a napokban linkeltem egy poolishos receptet is, érdemes ezt is megnézni: [poolish]
[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
..szhatom a kiralybúza liszteket, teljesen ki vannak fogyva.
Ez gondolom ideiglenes náluk, nem?Amugy most sima Celldömölki BL80/félbarna volt az alany, (400/100). Még nem szegtem meg.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bbuffy
senior tag
Vele van vkinek tapasztalat? Napi kétnapi tésztához gondolom ez is jó lehet.
[link]...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
kozsy18
tag
Mammutban az Olaszbolt le van fosztva, egy darab "00"-s liszt maradt, se Caputo, se Barilla, se élesztő.
Ha esetleg valaki ezekért menne, lehet most érdemesebb megrendelni."Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
-
bbuffy
senior tag
Igen rájuk köszi. Figyelem akkor.
Most végre hagytam jól megkelni a kenyeret, jó puha, rugalmas is lett. lassan meglesz az alapverzióm. Kovászom is jó, van kettő is, egy már hűtős, egyet kint etetek.
Pizza lisztem most nagyi van, olaszétel oldalról fogok rendelni ha kifogy.
Lidl-ben vettem most paradicsom konzervet, szép hosszúkás húsos, pari volt benne jó édeskés ízzel. teljesen jó. Gombokért van amúgy, vettem párat.(229.-).Tökjó hogy át lett írva a topikcím
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Topikgazda
Urak! És Hölgyek, ha vannak. Most, hogy fel lettem ruházva mindenféle jogosultsággal, megkérlek Titeket, hogy privátban küldjetek nekem ötleteket az összefoglalóhoz. Köszönöm
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Xabi78
aktív tag
Ma esti:
Most csak 24 órát kelt, nem is lett olyan levegős. Azért nagy duzzogva megettük.
Cave canem!
-
soldier2
őstag
csaladellato.hu-ról szoktam rendelni, 10kg-os kis zsákokban (vak kg-os kiszerelés is csak drágább).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
yazoo1
tag
válasz soldier2 #192 üzenetére
Hogy nem zsizsikesedik meg nektek?
Nekem már mindenben kikeltek a molyok is,de leginkább a bio búza és tonkoly lisztből...
Ha pár hónapig nem használomvel a lisztet,oda lesz...
A nagyszüleimnek nagy zsákban voltak,de semmi bajuk nem volt- így emlékszem...én is mindig szitálom sütés előtt.. -
kozsy18
tag
Kilós Artizan lisztet kaptam egyszer ajándékba egy cimborámtól, ami nem jutott el a sütésig, még a fiókban lukat rágott rá valami bögöly.
Akkor vásároltam be ebből a dobozból párat (amibe egyébkén pont nem fér bele 1 kg liszt, csak ha tömörítem...)."Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
soldier2
őstag
Én sem tudom. Van 2 molycsapda a lisztek mellett, azokon akad pár. Pincében, sötét, száraz hűvös helyen tartom, nyáron sem volt gond (csak lezártam a szellőzést 1x és elfelejtettem kinyitni, akkor 7kg sima kenyérliszt odalett a pára miatt, de ha az ablak nyitva akkor semmi gond). 10 kg liszt 2-3 hónap alatt elfogy, csak akkor veszünk kenyeret, ha agyerekekk nagyon bundáskenyeret akarnak enni . Arra a bolti fehér v félbarna a legjobb. Szüleimnél nagyszüleimnél nem csináltak belőle problémát. Kiszitálták ami belement aztán jónapot (igaz a '70-es, '80-as években nem nagyon volt rá lehetőség, hogy kidobják és másikat rendeljenek mert belement pár bogár/moly)
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
kozsy18
tag
válasz fragola.6035 #197 üzenetére
Én egyet mindenkepp vinnék! Kuldtem PM-et.
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Mavic 3 / Classic / Pro / Cine karbon propellerek
- Adidas női Futócipő Galaxy 6 GW3847 Fekete (egyszer használt) 2 év szavatossággal
- Boldr titán, automata! Csere is!
- DJI Mavic 3 / Classic / Pro / Cine karbon propellerek
- DJI Mini 3 FMC RC Fly More Combo drón szett - 3 akku, garancia, kijelzős távirányító, új gép
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen