Hirdetés
-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
iatti
aktív tag
válasz
bugizozi #2382 üzenetére
a gferrarinak is jött ki valami hasonló gépe, de azt veri teljesítményben. az unold luigi és társairól nem is beszélve. spice diavolában gondolkozok, de ez most jobban tettszik kialakításra, és kb.egy százassal olcsóbb. már csak az a kérdés, ezek a digit panelok hogy bírják a hőt hosszútávon. azért egy spicet könnyebb ebből a szempontból javítani.
-
winfos
tag
válasz
bugizozi #2380 üzenetére
Szia.
Köszi, én innen rendeltem, szerintem most is itt van a legjobb ára.
Sima cordierit kővel jön de van hozzá egy vastag ponyva és egy pizzalapát is.
A biscotto követ én külön vettem. -
Bandus99
őstag
válasz
bugizozi #2337 üzenetére
Róla van szó igen és a linkelt oldalról rendeltem
miutan 2KWh a teljesítménye, jócskán fel tudja fűteni magát, a 90mp nem túlzás. Igazából nekem még nem sikerült megtalálni az optimális beállítást, de ez nem a sütő hibája
szóval vissza is kell venni a hőfokból, de nem baj hogy tud ekkora hőfokot, a "takarítás" nem probléma, leéget minden feketeséget magáról.
Va egy ilyen csoport is, bár nem túl aktív
https://www.facebook.com/groups/2949683721849595 -
bmxbandita
tag
válasz
bugizozi #2291 üzenetére
Ettől ne félj, 4-5-6 literes edények között méretre alig van különbség, 2-3 centikről beszélünk
Trükkös a térfogat, mert valóban soknak tűnhet a ~20-25% difi térfogatban, először én is úgy voltam vele, hogy milyen előrelépés lesz egy 4.8 l-es dagasztóról egy klarsteines 5.2 l-re lépni majd onnan most erre 6 literesre, de ha egymás mellé tennéd ezeket a tálakat szinte meg sem tudnád mondani melyik melyik.
Nem próbáltam még tojást felverni, de 80dkg tésztát egészen biztos, hogy elvisz. Sőt, sztem 50 dekát is. -
jozsi252
veterán
válasz
bugizozi #2102 üzenetére
Köszönöm!
Igen kicsit rövidítettem.
Holnap dagasztok majd újra most 9 bucira valót fogok csinálni a hétvégére. Rendelek Mercatotol Vigevano Vesuviot, nagyon kíváncsi vagyok rá milyen lesz. Nagyon sokan dicsérik, ki akarom próbálni én is.
Olvastam hogy az Allegrotol is lehet rendelni, lehet kipróbálom azt is. Bár az 5kgos Saccorosso itthon 5000ft, annyira nem vészes. 25kg-os zsákkal nem merek venni nehogy egy idő után bogaras legyen vagy nem tudom.
Kellene valami megoldás amiben a lisztet jól tudom tárolni. Gondolom a zsák azért jó mert szellőzik benne valamennyire? -
fradi81
veterán
válasz
bugizozi #1993 üzenetére
Pizzaappot ismered? Az kiírja mennyi élesztő kell. 62% elég száraz akkor ott inkább a túlkelés lehet vagy rossz nagyiliszt talán. Milyen dobozba rakod? Ha valami széles ládaszerűbe rakod akkor kis lisztet szoktak alá, ha kisebb dobozba aminél hozzáér a falához azt meg olajozni kell. A képen lévő golyót feszesíteni kell akkor lesz sima a felülete.
-
|AP|
veterán
válasz
bugizozi #1807 üzenetére
én is pont ezért szeretnék feljebb lépni az otthoni sütőről.
7-8 perc sütési idő, amit el tudtam érni a beépítettel, de az még mindig sok.
Ha az elején feltéteznék, akkor ennyi idő alatt barnára pirulna a mozzarella is.
Ezzel a kiveszem-visszarakom módszerrel meg az a gond, hogy a nyitogatással sok hőt elvesztek.
Egyre jobban érik a fejemben egy Effeovens -
Aidan85
aktív tag
válasz
bugizozi #1178 üzenetére
Én egy Bosch MUM48R1-et használok már 3 éve. Keményebb tésztánál lehet hallani, hogy erőlködik, de még bírja. Hol lehet lekopogni???
Ennél kisebbet semmiképp se! -
bbuffy
senior tag
válasz
bugizozi #1017 üzenetére
Kovászos.
300 Garat BL80 250 Celld.BL80 50 teljesk. rozsliszt 450 szűrt víz 200 kovász, nagyon kis magról, 20 só.
A víz rozsliszt függő, van ami picit többet igényel.Több mint két éves már a kovászom, és anno volt erről polémia hogy mindegy mennyi idős, nos nem igaz. Amíg csak pár hónapos volt, nem volt igazán jó mindig, etetni kellett sűrűn. Most magára hagyom a hűtőben napokig, abból kiveszek egy 20 g adagot, és beetetem, brutál erősen feljön. Mondjuk ez mindig hozzáadom a régihez, és ami a doboz falán marad, abból lesz a kenyérhez.
Volt már benne vagy 20 féle liszt, szép egyedi karaktere van már
Amikor meg összegyűlik a sok kovász a hűtőben, készül egy tepsi cheddar-os kovászchips ami mindig hamar elfogy. -
kozsy18
tag
válasz
bugizozi #743 üzenetére
Tedd legfelulre, grillt kapcsolj ra. Ha eppen lesz aldiban/lidl-ben pizzako, egyet vegyel a tepsire, azt a 3000-et megeri.
igy a sutesido lenyegesen kevesebb lesz. ~3-3.5 perc volt nalam az elozo sutovel hasonlo korulmenyek kozott, es nem noveszt vastag kerget.
Ha a grill megegeti, vagy az alja kezd odaegni, azzal tudsz jatszani, hogy a tepsit megforditod, esetleg nem a sinbe, hanem annak tetejere teszed - noveled/csokkented a tavolsagot a lap es a cekasz kozott. -
kozsy18
tag
válasz
bugizozi #731 üzenetére
Ujabban enyhen olajozott kezzel megfogdosom a bucikat es teszem a kelesztotalba, igy kevesbe ragadnak ossze es konnyeden kiemelheto ebbol a muanyag vacakbol.
Egyszerusege miatt poolishoztam az utobbi hetekben, a kesz elotesztat 24 orat kovetoen keszrekevereskor fel oraig, olajozva, folia alatt kelesztem (nehany ezredik Vitos videobol lestem). Valoban osszeall, ha ragados a massza, sokat segit.
Tenyleg kicsit tulsutottnek tunik keprol. Mennyi volt a sutesido/sutot homerseklete/elomelegites?
-
kozsy18
tag
válasz
bugizozi #553 üzenetére
En egy ideig Ikeas Kuggisban kelesztettem, amig 60 fokon Lujza el nem oblogette (mosogatogep). Tekert ra egy csomot, igy a szelektivben vegezte szegeny... ugy ertem, a doboz
Kifejezetten kelesztotalcak/rekeszek gasztroboltokbol, nagykerekbol beszerezhetok, de en szemezgettem egy ideig mintatarto ladaval is laboreszkozos uzletbol, ami lenyegesen olcsobb es tobb meretben kaphato.
-
cSuwwi
senior tag
válasz
bugizozi #528 üzenetére
Kézzel dagasztod bele a kenyér/pizza lelkét.
Én 2 perc alatt gyúrom meg a kenyeret ráadásul kovásszal, ami ragad mint a fene... utána meg 2 perc mire levakarom a kezemről a maradékot a szőrömmel együtt (ami akár a kenyérbe is belekerülhet), ettől lesz szó szerint "kézműves"Mint a klasszikusban: [link]
-
kozsy18
tag
válasz
bugizozi #528 üzenetére
Hajjaj, de van am! Sokkal intenzivebben dolgozik, mint a kommersz tarsai, hutoben kis aktivitassal napokon at elvan, ha pedig pultra kerul 2-3 ora alatt pille lesz belole meg 4-5 nappal keveres utan is. Hutoben tartom, lekupakolva, semmi baja szerintem addig, amig vizet nem kap. Zsenialis cucc, jobb mint a Paneangeli pizzaeleszto, pedig az is nagyon allati.
Elmeletileg mukodnie kell a classic liszttel is a kevereknek, maximum a vegeredmeny texturajaban varnek kulonbseget, de majd a nalam tapasztaltabb kenyersutok nyilatkoznak bovebben...
Paradicsombol ha epp nem tudtam szerezni semmi fenszi pancelost, akkor Lidl/Aldi polcairol valami minel kevesbe feldolgozott anyagot (hamozott, de nem apritott) vasaroltam. (Neha volt pelda zoldfuszeres apritottra is, de arrol most nem nyilatkozom). A kinalatbol [Mutti] vagy [Cirio Pelati] iranyaba mennek.
-
válasz
bugizozi #522 üzenetére
Szerintem a tönköly semmiképpen nem alkalmas erre,. Én úgy gondolom, hogy már a tk. búzaliszttel is jobb lenne az eredmény, de a Caputoval biztosan.
Továbbá amin még én változtatnék: a 200 g sima helyett 200 g 00 lisztet használnék és csökkenteném a víz mennyiségét olyan 420 ml körülire. Lehetséges hogy az is segítene, hogyha 1 Óra pihentetés után már eleve “szétbucizva” tennéd be a hűtőbe.
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Digital Combat Simulator (DCS World)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Spórolós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mobil flották
- Netfone
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- Oakley Five Sqared Polarized 9238-0654
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- Panasonic er-dgp90 k Hajvágó /// Bontatlan, Új // Számla + Garancia
- DJI Avata Drón + DJI Goggles 2 + Motion + Táska ++
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z Royal 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest